Author Topic: Inschakelen amps via stekkerschakelaar  (Read 1660 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline RalphH

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 9183
  • Total likes: 509
Inschakelen amps via stekkerschakelaar
« on: April 6, 2021, 17:06:46 »
Met het idee om eea wat makkelijker te maken, oa voor de rest van het huis, had ik het idee om alle apparatuur op smart stekkers te zetten.
Vraag me enkel af of het in/uitschakelen nog schadelijk kan zijn voor de versterkers/subs:
Rotel 1090
HK Citation 7.1
Svs pb13ultra
Svs pb12 plus

Iemand een idee?
« Last Edit: April 7, 2021, 07:02:22 by RalphH »
Marantz SR6011 + Rotel RB1090 & HK Citation 7.1 / Tannoy S10 JBL HDI 1600, Tannoy 609, D750 en custom Tannoy Atmos speakers/ SVS PB13 Ultra & PB12+ / Epson LS10500 Laserrrrpower / Lumene 106" / NVIDIA Shield TV Pro HTPC met ATI RX 560, BD en Kodi
Klikkerdeklik --> HT in de tuinkamer

Offline jossie

Re: Inschakelen amps via stekkerschakelaar
« Reply #1 on: April 6, 2021, 17:20:49 »
Normaal gezien niet, gebruik het zelf ook. Sommigen hebben wel een max power rating, ff opletten.

Allemaal tegelijk aan = zekering in de gangkast eruit ws. Misschien kun je vertraging invoeren (?)
Omni !

Offline RalphH

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 9183
  • Total likes: 509
Re: Inschakelen amps via stekkerschakelaar
« Reply #2 on: April 6, 2021, 17:26:00 »
Oeh, goeie Jos, thnx! Zitten over 2 groepen wel.
Vertraging moet ik ff kijken, is Hue (met osram plug).

Max vermogen is wel prima.
Marantz SR6011 + Rotel RB1090 & HK Citation 7.1 / Tannoy S10 JBL HDI 1600, Tannoy 609, D750 en custom Tannoy Atmos speakers/ SVS PB13 Ultra & PB12+ / Epson LS10500 Laserrrrpower / Lumene 106" / NVIDIA Shield TV Pro HTPC met ATI RX 560, BD en Kodi
Klikkerdeklik --> HT in de tuinkamer

Offline jossie

Re: Inschakelen amps via stekkerschakelaar
« Reply #3 on: April 6, 2021, 17:30:17 »
Twee groepen zal wel goed gaan, dan heb je iig ook twee schakelaars. Bij mij zit alles op een maar... is huiskamer met beperkt (inschakel) vermogen.
Omni !

Offline RalphH

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 9183
  • Total likes: 509
Re: Inschakelen amps via stekkerschakelaar
« Reply #4 on: April 6, 2021, 18:09:00 »
Nice, dankje. Ik ga t inzetten.
Marantz SR6011 + Rotel RB1090 & HK Citation 7.1 / Tannoy S10 JBL HDI 1600, Tannoy 609, D750 en custom Tannoy Atmos speakers/ SVS PB13 Ultra & PB12+ / Epson LS10500 Laserrrrpower / Lumene 106" / NVIDIA Shield TV Pro HTPC met ATI RX 560, BD en Kodi
Klikkerdeklik --> HT in de tuinkamer

Offline Richi

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+24)
  • Posts: 6652
  • Total likes: 1127
  • Gender: Male
  • Het is maar geluid...
    • Mijn set
Re: Inschakelen amps via stekkerschakelaar
« Reply #5 on: April 6, 2021, 20:46:36 »
Ik heb hier nog ergens zo'n Brennenstuhl master-slave blok liggen. Als je het apparaat op de master aansluiting inschakelt dan 'ziet' het blok dat er stroom wordt afgenomen en dan schakelt ie netjes een-voor-een de slaves aan. Werkt echt super en de klank van het stekkerblok was ook nog eens heel erg goed. Misschien is dat nog iets om naar te kijken.

edit: typo
« Last Edit: April 6, 2021, 20:47:06 by Richi »
Naim • Purifi • Cambridge Audio • Apple • Dynaudio • AKG • Philips • AudioQuest • Roon • TIDAL

Offline RalphH

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 9183
  • Total likes: 509
Re: Inschakelen amps via stekkerschakelaar
« Reply #6 on: April 6, 2021, 20:52:37 »
Dankje voor de tip, maar had de stekkers gister al op ibood besteld en ging pas vandaag nadenken ;D.
Daarbij staan de apparaten in 3 hoeken van de ruimte, dat wordt met het blok lastig denk ik.
Marantz SR6011 + Rotel RB1090 & HK Citation 7.1 / Tannoy S10 JBL HDI 1600, Tannoy 609, D750 en custom Tannoy Atmos speakers/ SVS PB13 Ultra & PB12+ / Epson LS10500 Laserrrrpower / Lumene 106" / NVIDIA Shield TV Pro HTPC met ATI RX 560, BD en Kodi
Klikkerdeklik --> HT in de tuinkamer

Offline HJ2

Re: Inschakelen amps via stekkerschakelaar
« Reply #7 on: April 6, 2021, 20:59:36 »
Gewoon op de timer zetten en om de minuut een stekker aan. ‘S avonds 1 veegpuls. Zo werkt het prima bij mij tenminste.
(Ook met die ibood dingen :P )
« Last Edit: April 6, 2021, 21:00:25 by HJ2 »
If you always do what you always did, you always get what you always got...

Marantz SR7012, 2x Marantz MA700 (fronts) Sonus Gaber Venere 1.5 (rears) Monitor radius 250 (Center) Cambridge Audio CXUHD (met upgrades), Pro-ject Carbon RPM 3, Usher Mini Dancer 2 DMD front, Sumiko S.9 Samsung the frame 65" en nog meer ouwe meuk

Offline denoontje

  • Linnoontje Akurate katalyst Wilson Benesch Square 5 stereo power, Arcamoontje Wilson Benesch Square / Velodyne 7.2.4 dirac atmos jvc n7 4k HDR sony CineMike power
  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (+10)
  • Posts: 11832
  • Total likes: 715
  • Gender: Male
  • denoontje + primoontje -> linnoontje + arcamoontje
Re: Inschakelen amps via stekkerschakelaar
« Reply #8 on: April 6, 2021, 22:22:43 »
ff knuppel in hok: hoe zit dat met impact op je stroom...en impact op de geluidskwaliteit....

Leg je mooie netgroep aan met zekering , furutech wandcontactdoos, mooi verdeelblok, netsnoeren en ertussen dan zo'n ibood schakelaar...

Ja Ralphh ik weet het jij hoort het niet maar.....





Offline HJ2

Re: Inschakelen amps via stekkerschakelaar
« Reply #9 on: April 6, 2021, 22:28:18 »
Ik dacht precies hetzelfde, maar mijn aparte groep is nog (net) niet klaar. Kan ik straks goed vergelijken!
Als er een verschil is zal dan niet positief zijn ben ik bang.
Maar omdat de blokjes het volledige Amperage van de groep aankunnen zal het ook weer geen Jip en Janneke relais zijn (stopt vingers vast in de oren)
If you always do what you always did, you always get what you always got...

Marantz SR7012, 2x Marantz MA700 (fronts) Sonus Gaber Venere 1.5 (rears) Monitor radius 250 (Center) Cambridge Audio CXUHD (met upgrades), Pro-ject Carbon RPM 3, Usher Mini Dancer 2 DMD front, Sumiko S.9 Samsung the frame 65" en nog meer ouwe meuk

Offline RalphH

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 9183
  • Total likes: 509
Re: Inschakelen amps via stekkerschakelaar
« Reply #10 on: April 6, 2021, 22:38:05 »
Ja Ralphh ik weet het jij hoort het niet maar.....

Nee, het is er niet, da’s iets anders. ;)

Dat zo’n stekker meetbaar troep aan zou kunnen voeren daarentegen, zou nog wel kunnen. Of je dat hoort, is een tweede.
Marantz SR6011 + Rotel RB1090 & HK Citation 7.1 / Tannoy S10 JBL HDI 1600, Tannoy 609, D750 en custom Tannoy Atmos speakers/ SVS PB13 Ultra & PB12+ / Epson LS10500 Laserrrrpower / Lumene 106" / NVIDIA Shield TV Pro HTPC met ATI RX 560, BD en Kodi
Klikkerdeklik --> HT in de tuinkamer

Offline denoontje

  • Linnoontje Akurate katalyst Wilson Benesch Square 5 stereo power, Arcamoontje Wilson Benesch Square / Velodyne 7.2.4 dirac atmos jvc n7 4k HDR sony CineMike power
  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (+10)
  • Posts: 11832
  • Total likes: 715
  • Gender: Male
  • denoontje + primoontje -> linnoontje + arcamoontje
Re: Inschakelen amps via stekkerschakelaar
« Reply #11 on: April 6, 2021, 22:43:12 »
Laten we het dan nuanceren...het is er niet bij jou ;-P

Offline morca

  • Hulp nodig met Sub/Dualsub,s afstelling/plaatsing, REW/DSP, akoestiek of ADSY ?
  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 23410
  • Total likes: 556
  • Gender: Male
Re: Inschakelen amps via stekkerschakelaar
« Reply #12 on: April 6, 2021, 23:10:28 »
Ik zet mijn pre samen met de MM en 2 monoblokken aan.
Dat gaat goed.
Bij 4 amps gaat de stop eruit.
Hoeveel eindbakken heb je eigenlijk RalpH?

Offline Mokumer45

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 822
  • Total likes: 60
  • Gender: Male
  • Een zeer geínteresseerde 65+er.
Re: Inschakelen amps via stekkerschakelaar
« Reply #13 on: April 7, 2021, 00:17:05 »
Ik heb al ruime tijd zo'n Brennestuhl master/slave blok liggen ter vervanging van het vorige master/slave blok (de naam hiervan weet ik niet meer), die na jarenlange dienst de geest had gegeven. Tot nu toe nog steeds zeer tevreden over de werking. De receiver heb ik als master staan, de rest (TV, Mediabox, 4k speler, Audiostreamer en nog wat klein spul) zijn de slaves.
« Last Edit: April 7, 2021, 00:17:42 by Mokumer45 »
Huiskamer: AVR: Sony STR-DN1010, Speakers: Teufel T400 Mk2, Teufel Cubycon 5.1, 2e Subw: Sony SA-WMS535, Audio Streamer: Raumfeld Connector 2, 4K Speler: Sony UBP-X800, DAT Rec: Sony DTC-55ES, Cassette Rec: Sony TC-K630ES, DVD/Video Rec: Sony RDR-VX450, Pick-up: Dual CS-505-4 met Shure M97xe of Ortofon OM10, Phono Amp: Teufel PhonoStation 1, Media Box: UPC Pace DRC7111, div. Headphones, o.a. Sony MDR-DS6500, TV: Sony 49X8305C.
 Extra: Micro System: Sony CMT-CPX1. Slaapkamer: nog div. apparaten.

Offline RalphH

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 9183
  • Total likes: 509
Re: Inschakelen amps via stekkerschakelaar
« Reply #14 on: April 7, 2021, 07:03:15 »
Hoeveel eindbakken heb je eigenlijk RalpH?

2, de rotel en de HK. En de 2 subs dan
Marantz SR6011 + Rotel RB1090 & HK Citation 7.1 / Tannoy S10 JBL HDI 1600, Tannoy 609, D750 en custom Tannoy Atmos speakers/ SVS PB13 Ultra & PB12+ / Epson LS10500 Laserrrrpower / Lumene 106" / NVIDIA Shield TV Pro HTPC met ATI RX 560, BD en Kodi
Klikkerdeklik --> HT in de tuinkamer

Offline Ralf67

Re: Inschakelen amps via stekkerschakelaar
« Reply #15 on: April 7, 2021, 08:22:08 »
Heb alles voor de HT :

Dus bluray Speler en cd speler
Denon receiver

Eindversterkers , monoblokken van Exposure.

achter een monster HTS-2600 zitten.

Samsung led, TV tuner zitten er ook op, maar staan in stand-by.

De SVS PC13 ultra en de PB12+ staan in stand-by modus.
De subwoofers staan verder in de hoeken van de kamer.
« Last Edit: April 7, 2021, 08:42:10 by Ralf67 »