Op zoek naar een streamer van 500-1000€

Gestart door ivo1986, juni 9, 2024, 21:22:00

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ivo1986

Sinds kort heb ik een hele fijne werkkamer en voor het eerst weer een (passieve) set. Heerlijk om te klooien met kabels, ontkoppelen, etc en lekker muziek te luisteren. Hoofdtelefoon is ook niet alles.

Speakers zijn Indiana line 552 en een single ended buizenversterker. Klinkt eigenlijk heel erg goed in het mid en hoog. Laag ontzettend wollig. Ik snap dat een streamer dat niet gaat oplossen, maar het mid en het hoog klinkt zo lekker dat er voorlopig geen andere versterker komt. En spelen met een Mac vind ik ook niks.

Dus ik zoek een streamer of een soort bluesound met een dac. Ik heb nog een schiit jotunheim, maar het mag wel iets mooier en vooral meer detail en transparanter. Budget is 500-1000€, liefst iets dat redelijk zijn waarde behoud want ben van plan om veel te wisselen. Zelf kijk ik naar een majik ds2, lumin d1, maar zijn er andere opties?

CinéHome

Een demo Bluesound Node zou een mooie zijn.
En een Powernode heb je ook binnen budget... weg boomyness. :D
CinéHome Whatsapp +32(0)495475580 - [email protected]
Specialist in "high mid end" hifi aan "real world" prijzen :-) & Home to A*Brand NewBox speakers & subs
Officieel dealer van oa. Arcam, Bryston,  Denon, Marantz, M&K Sound, Dali, Monitor Audio, Audiovector, Elipson, Q-Acoustics, Atoll Electronique, Pro-Ject, MoFi, EAT Audio, Earthquake subs & more, Atlas Cable, Supra, QED en WireWorld.
PrePro: Acurus, Trinnov en Storm Audio.

chansig

Hebben die ook een dsp functie aan boord ?

Gr. Hans
Teleskopos, 2 x JBL 8400P,  Paradigm PW link,  BACCH software, akoestisch gefröbel, Audio Gear powerkabels,  AQ Forest digitale/optische kabels.

ivo1986

Dank voor je opmerking.

En zeker powernode blijft hangen.
Misschien moet ik eerst iets proberen met meer vermogen, want de boomyness irriteert me toch te veel.

botsen

Ik heb dezelfde speakers gehad en kreeg het laag ook niet goed, en dat was in combinatie met een powernode.
Wat bij mij na lang experimenteren een oplossing gaf was de baspoort voor een groot deel dichtstoppen (maar niet helemaal, dat haalde de dynamiek eruit), via de powernode het laag iets temperen (1 of 1,5 db) en een goede subwoofer eronder met laag afkappunt. Kostte veel tinkering voordat het goed was dus niet ideaal. Maar wellicht het proberen waard?

Als het niet lukt wil ik de speakers tegen dezelfde prijs wel terugkopen van je  :)


ivo1986

Dank voor de tip! Blij dat ik niet de enige ben over dat laag. Zie het nu ook in een review staan.

Dus misschien is de tip van chansig eigenlijk wel goed idee om een keer naar een versterker met Dirac te kijken. Want midden en hoog van deze speaker wel erg goed.