Metamorphose bij graafie

Gestart door graafie, december 28, 2023, 21:39:39

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

graafie

Omdat ik mijn vorige showcase per ongeluk verknald heb maak ik even een nieuwe...

De afgelopen 15 jaar heb ik gespeeld met Marantz, een PM15s1 versterker en een Marantz SA11s1 sacd speler, dit in combinatie met B&W 804s vloerspeakers.
Dit alles stond aan één kant van de kamer, aan de andere kant stonden een Marantz SR7002 receiver, een Technics SL-1200GR aangesloten op een Hegel V10 phonovoorversterker, en een Technics SL-1210GR aangesloten op een Remton 8382 phonovoorversterker. De receiver was weer aangesloten met lange kabels (10 meter) op de PM15s1 omdat daar de speakers mee verbonden waren. Alles werkte prima en klonk in mijn beleving goed. Omdat we 2 bouviers in huis hadden/hebben had ik de vloerspeakers op een verhoging gezet zodat ze iets veiliger zouden staan. In september kreeg ik ineens de kans om een tweedehands Accuphase E-408 te kopen voor 3000 Euro, gewoon uit nieuwsgierigheid.Vanaf dat moment was ik verkocht aan Accuphase en daarom maakte ik toen mijn eerste showcase.
Ik kreeg direct goeie reacties en tips en één van de belangrijkste was dat ik veel meer kwaliteit uit mijn vloerspeakers zou halen als ik ze gewoon op de vloer zou zetten, het zijn niet voor niets vloerspeakers. Nog nooit over nagedacht in die 15 jaar, het ging meer om veiligheid.
Afijn, ik ben er mee aan de slag gegaan, heb beide verhogingen weg gehaald, een soort van kokers gemaakt voor alle kabels en de speakers op de vloer geplaatst. Het geluid was inderdaad heel anders, waar ik enorm aan moest wennen zelfs.

Na enige tijd kreeg ik het idee om een jongere Accuphase te kopen en mijn E-408 te verkopen via Marktplaats, zo gezegd zo gedaan, eind oktober had ik de E-408 voor 3200 Euro verkocht en half november was ik de gelukkige eigenaar van een 2 jaar oude E-480 voor 6000 Euro (wat een geld).Ik dacht hiermee klaar te zijn en dat ik alles weer aan kon sluiten zoals bij de Marantz maar dat zat toch even anders. Met name de receiver en alles wat daar aan was gekoppeld werkte niet naar behoren, mede door de lange kabels/grote afstand. Wat nu....eigenlijk wilde ik al een tijdje alles bij elkaar hebben, dat zou me ruimte schelen en zou ook meer overzichtelijk zijn. De receiver zou dan weg kunnen, die gebruikte ik toch alleen maar voor de draaitafels. Al gauw een stuk papier gepakt voor een tekening van een nieuwe kast en kijken wat ik aan hout moest bestellen. Wat was nou makkelijker dan steigerhout.....dus planken besteld, op maat gezaagd, in de beits gezet en zie hier het resultaat...een kast van 145cm breed, 46cm hoog en 50cm diep.Alles netjes in één kast en hij oogt fantastisch. Beide phono voorversterkers plus de draaitafels aangesloten op Line 1 en Line 2 en ze klinken beide al goed. Op de plek waar de E-480 staat had ik een ruimte van 5 cm tussen de bovenkant van de versterker en de onderkant van de kast. Dit leek me in eerste instantie genoeg maar voor alle zekerheid heb ik een gat van 30x20 in de bovenkant van de kast gezaagd, daar een aluminium rooster in gemaakt en daar staat de draaitafel weer boven.... :D

Oude apparatuur zoals een B&W centerspeaker, de Marantz PM15s1 en een aantal kabels zijn al verkocht en de receiver staat op zolder (krijg je toch geen drol meer voor). Nu alleen nog de Marantz SA11s1 verkopen want die moet zo snel mogelijk plaats maken voor een Accuphase DP-430. Als die eenmaal binnen is en aangesloten is kan ik serieus de draaitafels 100% afstellen en de perfecte plek voor de speakers bepalen. Die staan nu nog niet helemaal naar wens met een tussenruimte van 2,20 meter maar dat gaat wel lukken.

Marcel.B

Ik vind dat je een mooie oplossing hebt voor je kabels met die grote goot, kunnen waarschijnlijk hele stekkerblokken in en je kan er goed bij.

Ben zelf ook over zoiets aan het nadenken, maar het ziet er erg mooi uit met dat nieuwe meubel
Samsung QE85QN95B, Arcam SA30,  Kef R11 ,HTPC Streacom F12  ,RTX 4070, VU+ Duo se 4K, Audioquest Rocket 11,

chansig

Een hele verbetering. Nu nog wat panelen op de eerste reflectiepunten en je maakt weer een enorme stap. Zal recht doen aan de speakers en de mooie versterking die je hebt staan.

Gr. Hans
Teleskopos, MA RSW 12, BACCH software, akoestisch gefröbel, Audio Gear powerkabels,  AQ Forest digitale/optische kabels.

FS249

Erg fraai geworden! Je hebt 2 rechter handen, volgens mij.

Mooie opstelling zo. Genieten maar!
TV Set: Versterker Denon PMA 2010ae, Speakers: Elac BS 403 / Hepta Gem, Sub ESP 2040, DVD/CD Denon DVD DBT 3313UD, Tuner Denon DNP 720ae

Cave: Versterker Accuphase E-270, Speakers Elac FS 249.3, BS 403, sub ESP 2040 2x, CD Denon SACD/CD 2000ae, Tuner Marantz 2120, Draaitafel: Sony PS- X4.

Xander32

Wat een mooie stappen heb je gezet in een relatief korte tijd 👌🏻

Kan je in woorden vatten wat de huidige opstelling je heeft gebracht in vergelijking met de oorspronkelijke opstelling?

Daarnaast valt het mij (nu pas) op dat je met twee draaitafels speelt; wat is de gedachte daarbij?
Tannoy Kensington SE  ||  Accuphase E-480 & DAC-50  ||  Auralic Aries G2.1  ||  Sonnet Morpheus  ||  Audiolab 6000 CDT

graafie

Citaat van: pillie123 op december 29, 2023, 09:23:00Ik vind dat je een mooie oplossing hebt voor je kabels met die grote goot, kunnen waarschijnlijk hele stekkerblokken in en je kan er goed bij.

Ben zelf ook over zoiets aan het nadenken, maar het ziet er erg mooi uit met dat nieuwe meubel

De goten zijn 15x15 cm en ik kan er makkelijk een paar stekkerdozen in verstoppen. Aan beide kanten heb ik een stekkerdoos liggen.  ;) 

graafie

Citaat van: chansig op december 29, 2023, 09:25:36Een hele verbetering. Nu nog wat panelen op de eerste reflectiepunten en je maakt weer een enorme stap. Zal recht doen aan de speakers en de mooie versterking die je hebt staan.

Gr. Hans

De raderen draaien....het moet wel goed gekeurd worden door m'n vrouw, het moet dus wel passen. Misschien iets met hout maken.

graafie

Citaat van: FS249 op december 29, 2023, 09:36:05Erg fraai geworden! Je hebt 2 rechter handen, volgens mij.

Mooie opstelling zo. Genieten maar!

Ach, ik kan me aardig redden met een paar plankjes... :D  :D  :D

chansig

Citaat van: graafie op december 29, 2023, 10:45:53De raderen draaien....het moet wel goed gekeurd worden door m'n vrouw, het moet dus wel passen. Misschien iets met hout maken.

Ja dat kan ook. Van die akupanelen. Je kan een x aantal cm absorptie achter de panelen doen. De wand kan je sowieso hier mooi mee opknappen (ik vind die nu niet zo mooi...dus doe maar wat ik zeg.  :D ).

Op MP zie ik ze steeds goeiekoper voorbij komen.

Gr. Hans
Teleskopos, MA RSW 12, BACCH software, akoestisch gefröbel, Audio Gear powerkabels,  AQ Forest digitale/optische kabels.

graafie

#9
Citaat van: Xander32 op december 29, 2023, 10:38:59Wat een mooie stappen heb je gezet in een relatief korte tijd 👌🏻

Kan je in woorden vatten wat de huidige opstelling je heeft gebracht in vergelijking met de oorspronkelijke opstelling?

Daarnaast valt het mij (nu pas) op dat je met twee draaitafels speelt; wat is de gedachte daarbij?

Wat het geluid betreft, het is voller, breder. Met de Marantz had ik het idee dat de muziek van links en rechts kwam, ik had geen midden, daar zat eigenlijk een gat. Of dat nou kwam door de Marantz of de opstelling van de speakers....geen idee. Ik moet wel wennen aan de 'sound' van Accuphase, die is meer relaxed, ingetogen of wat ze zeggen 'laid back', De Marantz was feller, gaf meer power in de muziek. Maar dat wennen gaat wel lukken hoor.

En twee draaitafels....een aantal jaar geleden, toen draaitafels/platenspelers nog geen drol kostten op Marktplaats had ik een Thorens TD166MkII gekocht voor 70 Euro, een opknapper. Leek me gewoon leuk om een beetje te pielen met zo'n bakje. Die dingen zijn zo simpel gemaakt en zijn zo goed. Afijn, ik had hem binnen een paar dagen opgeknapt en hij speelde echt top via de Marantz phono aansluiting. Op een gegeven moment werd er laat op de avond een Marantz 6200 aangeboden op Marktplaats. Iemand had hem gekregen uit een erfenis maar had er helemaal niks mee. Deze mocht ik ophalen voor 100 Euro. Eenmaal thuis bleek dat het linkerkanaal niks deed, waarschijnlijk door een breuk in de kabel. Maar je moet me niet aankomen met solderen, dat gaat me echt niet lukken. Dus de platenspeler weggebracht voor een servicebeurt naar Audioselectief in Sneek, een geweldig mooie zaak van Henk Niemeijer (inmiddels  overleden helaas). Wat kon die man mooie verhalen vertellen en wat kon die heerlijk bulderen van het lachen, ik heb er hele middagen gezeten, totaal geen besef van tijd.....Nadat ik de Marantz weer had opgehaald kwam ook deze uiteraard in de kamer te staan en speelde heerlijk. Thorens had ook modellen gemaakt met automatische afslag en al snel had ik in Duitsland een TD146 en een TD 147 gekocht voor een paar centen. Beide nog in nieuwstaat en verdienden beide een mooie tropisch houten plint en cinch aansluitingen. Deze heb ik laten maken door iemand die dit deed voor zijn hobby...En zo had ik ineens 4 platenspelers in de kamer staan, iets te veel van het goede maar kon er geen afstand van doen. Tot er iemand thuis langs kwam om iets op te halen, bleek een enorme Marantz verzamelaar te zijn en liet meteen zijn oog op mijn Marantz 6200 vallen....die moest hij gewoon hebben en bood mij 750 Euro. Die is dus met de Marantz naar huis gegaan. Ook mijn eerste Thorens heb ik aardig kunnen doorverkopen en de TD146 en TD147 heb ik jarenlang in gebruik gehad. Ineens kwam Pioneer met een nieuwe draaitafel, de PLX-1000, een zwarte draaitafel van zo'n 10kg met blauwe ledverlichting. Was eigenlijk een copie van de oude Technics SL1200/1210. Deze kon ik kopen voor een speciale aanbieding. Wat een degelijk apparaat was dat zeg. Beide Thorens draaitafels werden minder gebruikt door de komst van de Pioneer en ik besloot om er eentje te verkopen, welke maakte me weinig uit, als de prijs maar goed was. Maar voor ik er erg in had kreeg ik voor beide zulke absurde biedingen die ik niet kon weigeren. En zo stond er alleen nog een Pioneer....En toen kwam Technics met een nieuwe serie op de markt, de SL-1200GR, uitgevoerd in zilverkleur. Gemaakt zoals de SL 1200/1210 draaitafels van vroeger die je tegenkwam in alle platenzaken en die gebruikt werden in discotheken, gemaakt als een tank. Deze wilde ik gewoon hebben en zou mooi bij zijn gekloonde broer, de Pioneer passen. Tot nog toe had ik alleen maar met MM elementen gedraaid, ten eerste omdat ze voor mij goed genoeg waren, goedkoper en je kon makkelijk een vervangende naald kopen. (Je wilt echt niet weten hoeveel verschillende MM elementen ik heb gehad). Er was mij wel verteld dat MC elementen zoveel mooier konden klinken dan MM elementen dat ik nieuwsgierig werd wat het verschil zou zijn....Ik had alleen een phono voorversterker voor MM elementen en moest dus eerst een MC voorversterker kopen. Dat werd de Sphinx phono equaliser, nieuw aangeboden via Marktplaats. Vervolgens een 2e hands MC element gekocht. MC klinkt inderdaad anders, mits je hem precies goed afsteld. De Pioneer werd eigenlijk helemaal niet meer gebruikt terwijl er best een goed en duur element onder zat....het element heb ik er af gehaald en de Pioneer maar verkocht voor een redelijke prijs. Maar ik ben zo wispelturig en had al heel snel spijt van mijn beslissing om de Pioneer te verkopen. Er moest gewoon een tweede draaitafel in de kamer staan, mede omdat er nu een phono voorversterker in de kast stond die geen dienst deed. En wie zet er nou een Remton 8382 (MM buizen versterker) werkeloos in de kast? Zodoende staat er nu ook een tweede Technics SL in de kamer, de 1210GR. Deze is precies hetzelfde als de 1200GR alleen is de ene in zilver en de andere helemaal zwart. Beide gemaakt als een tank, de ene met een MM element, de ander met een MC element.  ;)
Het is gelukkig lekker kort gebleven.... :D  :D  :D   

DofN

Ziet er netjes uit. Hoe is je luisterdriehoek?
You changed the outcome by measuring it! - Professor Farnsworth
NAD M33, Dali Epicon 6 en 2 x JL-E112, Bacch binaural software

graafie

Citaat van: DofN op december 29, 2023, 12:50:35Ziet er netjes uit. Hoe is je luisterdriehoek?

De speakers staan nu 2,20m uit elkaar en ik zit er zo'n 4 meter van af. Ik kan er ook niet dichter op zitten, dan zit ik op tafel... :D

roeleken

Mooi hoor, welke elementen gebruik je nu?
Accuphase E350, Kef R11, Luxman E-200 phono vv, Pioneer PLX-1000, Denon DL103R, Ifi Zen Stream, Dac40,  Atlas Hyper ls

graafie

Citaat van: roeleken op december 29, 2023, 13:12:41Mooi hoor, welke elementen gebruik je nu?

Een Audio Technica VM740ML MM element en een Audio Technica AT OC9XSL MC element.

addesmo

Ja, Henk uit Sneek. Prachtige audio winkel, misschien wel de mooiste ooit!
Mijn ASR minibasis komt er nog vandaan.

graafie

#15
Citaat van: addesmo op december 29, 2023, 14:19:02Ja, Henk uit Sneek. Prachtige audio winkel, misschien wel de mooiste ooit!
Mijn ASR minibasis komt er nog vandaan.

Nou hè, echt een schitterende winkel. Ik ben er een keer of 5 geweest, moest twee uur rijden om er te komen en ging er elke keer naar toe met de gedachte gauw naar binnen en weer naar buiten en iedere keer bleef ik weer urenlang plakken....kopje zwarte thee met een koekje was vaste prik. Wat me altijd bij zal blijven....zijn bulderende lachbuien. Ik had één middag mijn vrouw om 13:00 uur met de auto naar haar werk gebracht om vervolgens door te rijden naar Sneek. Ik zou haar om 16:30 weer ophalen....Belde ze me om 18:00 op met de vraag waar ik bleef....shit, ik zit nog bij Henk. Net voor 20:00 uur stapte ze in de auto.  :D  :D  :D

graafie

#16
Als het allemaal loopt zoals gepland dan heeft de Marantz SA11s1 vanaf 3 januari een ander huis. Ik heb hem vanmiddag (eindelijk) verkocht.
Het mooie is dat ik gistermiddag een berichtje kreeg van de vorige eigenaar van mijn E-480 met de mededeling dat een vriend van hem misschien zijn DP-430 wil verkopen en dat ik maar even telefonisch contact met diegene moest nemen....Hij staat er inderdaad voor open om zijn  bijna 2 jaar oude DP-430 te verkopen. Wegens gehoorschade hoort hij bijna geen hoge tonen meer en lage tonen des te meer en wil hij op zoek naar iets anders. Volgende week moet ik hem even terug bellen hoe we het gaan regelen, prijs is netjes, 3500 Euro dus we komen er vast wel uit.  :D

Zymotic

Ik zie de foto's niet (iPad).

FS249

Citaat van: graafie op december 30, 2023, 19:33:45Als het allemaal loopt zoals gepland dan heeft de Marantz SA11s1 vanaf 3 januari een ander huis. Ik heb hem vanmiddag (eindelijk) verkocht.
Het mooie is dat ik gistermiddag een berichtje kreeg van de vorige eigenaar van mijn E-480 met de mededeling dat een vriend van hem misschien zijn DP-430 wil verkopen en dat ik maar even telefonisch contact met diegene moest nemen....Hij staat er inderdaad voor open om zijn  bijna 2 jaar oude DP-430 te verkopen. Wegens gehoorschade hoort hij bijna geen hoge tonen meer en lage tonen des te meer en wil hij op zoek naar iets anders. Volgende week moet ik hem even terug bellen hoe we het gaan regelen, prijs is netjes, 3500 Euro dus we komen er vast wel uit.  :D

Je bent goed bezig. Plezier er in? ;D
TV Set: Versterker Denon PMA 2010ae, Speakers: Elac BS 403 / Hepta Gem, Sub ESP 2040, DVD/CD Denon DVD DBT 3313UD, Tuner Denon DNP 720ae

Cave: Versterker Accuphase E-270, Speakers Elac FS 249.3, BS 403, sub ESP 2040 2x, CD Denon SACD/CD 2000ae, Tuner Marantz 2120, Draaitafel: Sony PS- X4.

graafie

Citaat van: FS249 op december 31, 2023, 10:05:34Je bent goed bezig. Plezier er in? ;D

Zeker.  ;)   Alleen jammer dat de geldboom achter in de tuin kaal wordt.  :D  :D  :D

FS249

Citaat van: graafie op december 31, 2023, 10:46:57Zeker.  ;)   Alleen jammer dat de geldboom achter in de tuin kaal wordt.  :D  :D  :D

Zeer herkenbaar. Ben aan het sparen voor een DP.
TV Set: Versterker Denon PMA 2010ae, Speakers: Elac BS 403 / Hepta Gem, Sub ESP 2040, DVD/CD Denon DVD DBT 3313UD, Tuner Denon DNP 720ae

Cave: Versterker Accuphase E-270, Speakers Elac FS 249.3, BS 403, sub ESP 2040 2x, CD Denon SACD/CD 2000ae, Tuner Marantz 2120, Draaitafel: Sony PS- X4.

Xander32

Snap ik. Indien ik meer ruimte had in het meubel stond er hier ook eentje, al is het voor de heb 😄 Evenals een dt. Goed dat het meubel me remt 😅

Citaat van: FS249 op december 31, 2023, 12:37:50Zeer herkenbaar. Ben aan het sparen voor een DP.
Tannoy Kensington SE  ||  Accuphase E-480 & DAC-50  ||  Auralic Aries G2.1  ||  Sonnet Morpheus  ||  Audiolab 6000 CDT

addesmo

#22
Weg met dat meubel! Ben je gelijk van die deurtjes af...... :devil:
Het beste aan een Accuphase is tenslotte de looks.( oeps wat zeg ik nou 🙃)

Xander32

 ;D

... maar nee  :nowink:  Het meubel is een vaste waarde in onze huiskamer en matcht evenzo prachtig met de Kensingtons. Wanneer de set uit staat oogt het ook veel meer opgeruimd met de deurtjes dicht. Het is goed zo 🤓

Citaat van: addesmo op december 31, 2023, 13:07:55Weg met dat meubel! Ben je gelijk van die deurtjes af...... :devil:
Het beste aan een Accuphase is tenslotte de looks.( oeps wat zeg ik nou 🙃)
Tannoy Kensington SE  ||  Accuphase E-480 & DAC-50  ||  Auralic Aries G2.1  ||  Sonnet Morpheus  ||  Audiolab 6000 CDT

addesmo

Toch vind ik een Accuphase voor het uiterlijk zeer fraai.
Nu ik de Paradigms heb zou ik best in de verleiding kunnen komen om te kijken of het matcht gezien de Paradigms wat "levendiger" zijn dan de Rossofiorentino's die ik had.
Maar ja, ik moet room correctie hebben hier en dan is de Lyngdorf toch wel helemaal top. Maar een Accu is mooier om te zien....