Kistje voor een jl audio subwoofer

Started by theshadow, August 7, 2020, 13:42:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

buckler

Quote from: theshadow on August 15, 2020, 09:14:13
Bedankt.

Ik snap alleen de link niet  :withstupid:

Haha snap ik ja... nee ik bedoelde hiermee te zeggen dat die gasten vrijwel alles kunnen leveren of bestellen dus waag er een mailtje aan of een belletje en kijk of hun wel jou gewenste carbon kunnen leveren. Dit bedoel ik meer voor mensen die ook zoiets moois willen maar hun carbon niet uit china willen halen om maar een voorbeeld te geven.
Verder bedoel ik er niks mee hoor... probeer alleen mee te denken met mensen die misschien zoekende zijn.
JVC NZ9 , MadVR Envy , Panamorph Palladin DCR , Stewart StudioTek 100  2.40:1 , Trinnov Altitude 16 , MK Sound MPS2520P (5X) - X15+ push pull (2X) - MP150 (atmos) Parasound , ROGOZ-audio speaker stands , ATV 4K CineMike , Oppo UDP 203 CineMike stuffe 2 , Isotek

theshadow

#51
Thx, dat was precies ook mijn bedoeling. Mocht iemand creatief aan de gang willen met carbon dan weten ze dat ik het reflective carbon uit China over heb laten komen.

Carbon is wel mooi spul zeg. Over het algemeen ziet het er zwart uit. Bij bepaalde licht inval of bij een close up zie je dat het niet egaal zwart is. Sterker nog je krijgt een heel mooi 3d effect. Ik wilde eerst de bovenkant en voorkant afwerken met carbon flakes maar ik had geen zin in het extra werk.

Daarna heb ik overwogen om de bovenkant te branden met een gasbrander. Branden tot het zwart wordt en niet meer egaal glad is. Daarna met epoxy erover om het weer glad te maken. Ook dat geeft een waanzinnig 3d effect. YouTube is voor mij een goede inspiratiebron geweest  ;D

theshadow

#52
Eindelijk de tijd gehad om de sub in te regelen.

theshadow

Ik speel nu een tijdje met de sub. Ten opzichte van de gepoorte kist heb ik echt een sprong gemaakt in positieve zin. Al met al ben ik erg blij met de nieuwe kist. Nu ben ik op zoek naar de volgende tweak - het blijft een hobby.

De sub wordt aangestuurd door een hypex ds 8.0. Omdat deze (volgens mij) niet stabiel is op 2ohm heb ik de dual voicecoil van de sub in serie gezet. Sub is nu dus 8 ohm. Nu heb ik een (theoretische) vraag: krijg je door het in serie zetten van de spoelen niet een kleine fase verschuiving tussen de spoelen? Ik vraag me af als je de spoelen parallel zet de sub niet nog strakker gaat spelen. Aan de andere kant kan ik mij voorstellen dat het fase verschil der mate klein is dat dit niet hoorbaar is.

Ik ben benieuwd naar jullie mening.