Yippie

Author Topic: Dune hd pro 4k  (Read 23112 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Raymen

  • geen junior maar
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+31)
  • Posts: 4114
  • Total likes: 8
  • Gender: Male
  • Pffff blijft geld kosten !!!!
Re: Dune hd pro 4k
« Reply #225 on: July 21, 2018, 15:13:35 »
Ja ik snap die problemen niet hoor
Hier alles
Perfect naar behoren geluid van de dune is stukken beter als van de apple tv hoor

Ook alles wat ik toespeel doet de dune afspelen en perfect

Het enige wat nog stoort is de ondertitels , die blijven soms hangen
En in de volgende firmware zit support voor full blu ray menu

Dus wat zou er niet goed aan zijn
Dat komende van een dune solo 4k
LG Oled 65e6v dolby vision--Dune hd pro 4K-Apple tv 4K-denon avr x7200wa-HORIZoN BOX(ziggo)- Monster 2600 -2 XASW cantius 4 2 X ASW cantius 5 1 X ASW cantius 3 2X Kef inbouw 161,2 X svs sb13 ultra -1-1,5 en 2 m kordz lux hdmi 3 x MIT. 750 h terminator series II- 22  audioquest powercable -2 X Qed signature sub kabel-thecus 5200 NAS

Offline Remus

Re: Dune hd pro 4k
« Reply #226 on: July 22, 2018, 09:48:46 »
Hier ook geen problemen, de Dune is een verademing in vergelijking met de Himedia Q10 pro die ik hiervoor gebruikte.

Dune 4k pro > Marantz NR1606 > LG 65C7 met daartussen Audioquest Pearl HDMI kabels.

Dune: Resolutie momenteel op auto edid
Marantz: ook op auto en dan laat ik het upscalen aan de LG over.

« Last Edit: July 22, 2018, 20:34:06 by Remus »

Offline ErikT595

Re: Dune hd pro 4k
« Reply #227 on: July 22, 2018, 10:32:20 »
En hoe is jullie ervaring met het benaderen van drivemappings van bv een Windows 10 PC/Laptop? Ik werk namelijk met een Windows 10 laptop welke op zolder staat met 4 HDD's er aan, bedraad aangesloten op m'n 1Gb netwerk. En dat moet wel soepel werken op een eventuele vervanger. De Zappiti doet dat prima.
Denon AVR-X4300H, Velodyne SPL1200-Ultra, 2x Tannoy  Revolution XT-6F, Monitor Audio Radius R180HD Gloss Black, 2x Monitor Audio Radius R90HD Gloss Black, 2x Dolby Atmos Klipsch RP-140sa, Zappiti 4K HDR Mini, Panasonic TX-65EZW1004, Pioneer BDP-140, Logitech Harmony 950.

Offline polypenko

Re: Dune hd pro 4k
« Reply #228 on: July 22, 2018, 10:59:53 »
Buiten een losse USB HD, gebruik ik mijn Desktop met een 4tb WD HD Windows 10 de laatste versie en een bedraad netwerk.

Streamen naar de Dune HD Pro 4k, gaat bij mij nu prima.

Gebruik SMB, vergeet echter niet bij "windows ond. in en uitschakelen" bij ondersteuning SMB client en server het vinkje aan te zetten!

"SMB Direct moet ook aanstaan (staat dacht ik al per default aan?)

Wat bij in eerste niet direct lukte was om op de Dune de Desktop te herkenen onder Network Group.

Staat je Laptop er bij, dan direct netwerk mappen aanmaken van de HD/Mappen die je wilt delen en
opslaan. (uiteraard eerst je mappen in windows op delen zetten, gebruiker "iedereen"

zie oa item 97, 106 en 137. (genoeg te vinden in deze topic m.b.t. smb /shared mappen etc.)




« Last Edit: July 22, 2018, 11:08:29 by polypenko »

Offline Remus

Re: Dune hd pro 4k
« Reply #229 on: July 22, 2018, 11:15:43 »
Geen ervaring met streamen vanaf Windows 10. Hier staat de Dune bedraad aangesloten aan een Synlogy NAS, via smb en upnp werkt alles soepel en snel.

Momenteel zoals eerder genoemd bij sommige films nog wel last van blackcrush en hangende ondertitels.

 
« Last Edit: July 22, 2018, 11:16:29 by Remus »

Offline pieper

  • HT forum donateur
  • member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 167
  • Total likes: 8
  • Gender: Male
  • Een reboot in de morgen is een dag zonder zorgen
Re: Dune hd pro 4k
« Reply #230 on: July 26, 2018, 15:49:43 »
Gisteren mijn Dune HD Pro 4k binnen gekregen deze heb ik bedraad aangesloten ik heb 2 Synology nassen waar mijn films en series op staan, wat me opviel is dat als ik via DLNA speel start de Dune geen Iso's en MPG files. MKV's doen wel. Uiteindelijk via SMB verbonden en daar werkt alles wel prima mee. Misschien een tip voor mensen met problemen.

Mooi apparaatje alleen sommige HDR files zijn erg rood, speel ik deze via de interne speler van mij lg led af dan zien ze er wel goed uit, even de volgende firmware updates afwachten.

Al met al zeer tevreden.
JVC X7500 - Arcam-avr550 - IOTAvx AVPX1 - onkyo pa-mc5500- Oppo UDP-203 4K - Nvidia shield - XTZ Cinema Series - LG Oled55c7

Offline maximus79

Re: Dune hd pro 4k
« Reply #231 on: July 27, 2018, 07:21:10 »

Mooi apparaatje alleen sommige HDR files zijn erg rood, speel ik deze via de interne speler van mij lg led af dan zien ze er wel goed uit, even de volgende firmware updates afwachten.


Geen last van, zet je HDR om naar SDR?
Arcam AVR390+Arcam P7 7.1.4 Atmos | Musical Fidelity M6I | Focal Aria 926 |Focal Aria CC900 | Epson TW9300 | KINGPIN Velvet Framed Screen VFS270-2:35.1 | 8x Boston Acoustics A25 | Rythmik FV15HP | Xbox ONE X | PS4 Pro | Sony 4k X800 | TV: Sony 65x8505c | Bluesound Node 2

Offline pieper

  • HT forum donateur
  • member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 167
  • Total likes: 8
  • Gender: Male
  • Een reboot in de morgen is een dag zonder zorgen
Re: Dune hd pro 4k
« Reply #232 on: July 27, 2018, 12:02:44 »
Nee ik heb hem op auto staan. als ik HDR naar SDR zet ziet het er goed uit (geen HDR) ik heb de Dune rechtstreeks op de tv aangesloten en de HDMI poort op Deep color staan ( de oppo met dezelfde file op dezelfde HDMI poort geeft wel goed HDR beeld)
JVC X7500 - Arcam-avr550 - IOTAvx AVPX1 - onkyo pa-mc5500- Oppo UDP-203 4K - Nvidia shield - XTZ Cinema Series - LG Oled55c7

Offline maximus79

Re: Dune hd pro 4k
« Reply #233 on: July 27, 2018, 12:08:21 »
Nee ik heb hem op auto staan. als ik HDR naar SDR zet ziet het er goed uit (geen HDR) ik heb de Dune rechtstreeks op de tv aangesloten en de HDMI poort op Deep color staan ( de oppo met dezelfde file op dezelfde HDMI poort geeft wel goed HDR beeld)
Vreemd bij mijn zit er geen verschil tussen de HDR weergave van de dune en mijn sony 4k player....
Heb het probleem ook niet voorbij zien komen op het AVS forum.
Arcam AVR390+Arcam P7 7.1.4 Atmos | Musical Fidelity M6I | Focal Aria 926 |Focal Aria CC900 | Epson TW9300 | KINGPIN Velvet Framed Screen VFS270-2:35.1 | 8x Boston Acoustics A25 | Rythmik FV15HP | Xbox ONE X | PS4 Pro | Sony 4k X800 | TV: Sony 65x8505c | Bluesound Node 2

Offline Agaam

Re: Dune hd pro 4k
« Reply #234 on: September 5, 2018, 19:07:05 »
Ik zie dat er een Firmware Update is
http://dune-hd.com/firmware/pro4k/

Offline MaxxMark

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 4430
  • Total likes: 7
  • Gender: Male
  • Kick-ass Webdeveloper met passie voor HT
    • www.markprins.com
Re: Dune hd pro 4k
« Reply #235 on: September 5, 2018, 19:28:09 »
Zitten mooie fixes bij. Jammer dat er niet genoemd wordt over de native Android support voor passthrough (die niet werkt). Misschien toch eens een daadwerkelijk bug report aan gaan wagen, want vind het wel zonde :)
Arcam AVR850  + Yamaha RX-V3800 - Martin Logan Fresco 7.1.4 - Velodyne DD15 - HDI Dune 3.0 Prime / Solo 4K / 4K Pro - JVC X5000 - Screen Excellence 21:9 (320cm breed) - Mijn tweede HT - Mijn eerste HT - @mark_prins - www.markprins.com

Offline Raymen

  • geen junior maar
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+31)
  • Posts: 4114
  • Total likes: 8
  • Gender: Male
  • Pffff blijft geld kosten !!!!
Re: Dune hd pro 4k
« Reply #236 on: September 5, 2018, 19:37:24 »
Net erop gezet
Maar zie nog niks terug over de ondertitels
Zal wel bij de volgende update zijn
Wel nu full bluray menu support
LG Oled 65e6v dolby vision--Dune hd pro 4K-Apple tv 4K-denon avr x7200wa-HORIZoN BOX(ziggo)- Monster 2600 -2 XASW cantius 4 2 X ASW cantius 5 1 X ASW cantius 3 2X Kef inbouw 161,2 X svs sb13 ultra -1-1,5 en 2 m kordz lux hdmi 3 x MIT. 750 h terminator series II- 22  audioquest powercable -2 X Qed signature sub kabel-thecus 5200 NAS

Offline polypenko

Re: Dune hd pro 4k
« Reply #237 on: September 5, 2018, 22:56:15 »
Subtitels werken helaas nog steeds niet goed, de laatste regel blijft weergegeven todat er een nieuwe titel wordt
weergegeven.

Netflix nog steeds Stereo i.p.v. 5.1  :(

BluRay menus werken bij mij nu goed. :)


https://dune-hd.com/firmware/pro4k/



« Last Edit: September 6, 2018, 12:22:53 by polypenko »

Offline riwi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 11493
  • Total likes: 30
  • Gender: Male
  • I need a better slogan
    • Richard's home
Re: Dune hd pro 4k
« Reply #238 on: September 6, 2018, 22:10:48 »
Het tellertje is ook gefixed merk ik voor mkv files. Als je een file resume't bv. op 20:00 minuten in de file, dan staat de teller ook op 20:00. Voor deze update ging ie verder met 00:00 en dan kon je niet meer goed skippen door de file.
Mmm ik merk nu dat met m2ts files de teller nog weer op 0 komt helaas.

Youtube lijkt soepeler te spelen.

Ze zijn in ieder geval druk aan het werk ermee :) Waarschijnlijk eerst de beloofde features en dan daarna meer bugfixes.

Offline RL

Re: Dune hd pro 4k
« Reply #239 on: September 12, 2018, 10:40:47 »
Hallo

Sorry dat ik zo binnen kom vallen als 1e post maar ik zit met een vraag.

Sinds gisteren heb ik ook een Dune 4k pro maar de zoom button werkt maar half,een bug misschien?

Voor de rest ben ik zeer tevreden over de 4k pro ;D

Alvast bedankt.

Edit: Nevermind,het lag aan de tv instellingen. :dozingoff:

« Last Edit: September 13, 2018, 14:01:32 by RL »

Offline riwi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 11493
  • Total likes: 30
  • Gender: Male
  • I need a better slogan
    • Richard's home
Re: Dune hd pro 4k
« Reply #240 on: September 13, 2018, 15:27:23 »
Volgens mij kan je ook niet altijd de zoom gebruiken. Bv bij full bluray afspelen dan werkt de zoom niet.

Offline GerritZ

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 1213
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Digital Done Right
Re: Dune hd pro 4k
« Reply #241 on: September 14, 2018, 12:30:03 »
Vraagje over de Black crush, ik heb nog geen 4k scherm en wanneer ik een h265 bestand kijk is het beeld echt een stuk donkerder.

Is dit op een manier op te lossen, of is het wachten op een firmware update?

« Last Edit: September 14, 2018, 12:30:45 by GerritZ »

Offline maximus79

Re: Dune hd pro 4k
« Reply #242 on: September 14, 2018, 12:35:13 »
Vraagje over de Black crush, ik heb nog geen 4k scherm en wanneer ik een h265 bestand kijk is het beeld echt een stuk donkerder.

Is dit op een manier op te lossen, of is het wachten op een firmware update?

Bij de android instellingen de HDMI range wijzigen.
Arcam AVR390+Arcam P7 7.1.4 Atmos | Musical Fidelity M6I | Focal Aria 926 |Focal Aria CC900 | Epson TW9300 | KINGPIN Velvet Framed Screen VFS270-2:35.1 | 8x Boston Acoustics A25 | Rythmik FV15HP | Xbox ONE X | PS4 Pro | Sony 4k X800 | TV: Sony 65x8505c | Bluesound Node 2

Offline GerritZ

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 1213
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Digital Done Right
Re: Dune hd pro 4k
« Reply #243 on: September 14, 2018, 13:28:10 »
Bij de android instellingen de HDMI range wijzigen.

Dat staat goed, staat op limited.
Waarschijnlijk is dat meegenomen met de software update.

Offline Raymen

  • geen junior maar
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+31)
  • Posts: 4114
  • Total likes: 8
  • Gender: Male
  • Pffff blijft geld kosten !!!!
Re: Dune hd pro 4k
« Reply #244 on: September 15, 2018, 08:24:20 »
Is het trouwens iemand gelukt om de dune uit te zetten met de afstandsbediening

LG Oled 65e6v dolby vision--Dune hd pro 4K-Apple tv 4K-denon avr x7200wa-HORIZoN BOX(ziggo)- Monster 2600 -2 XASW cantius 4 2 X ASW cantius 5 1 X ASW cantius 3 2X Kef inbouw 161,2 X svs sb13 ultra -1-1,5 en 2 m kordz lux hdmi 3 x MIT. 750 h terminator series II- 22  audioquest powercable -2 X Qed signature sub kabel-thecus 5200 NAS

Offline polypenko

Re: Dune hd pro 4k
« Reply #245 on: September 15, 2018, 11:55:42 »
Soms wel soms niet.

Offline BMW850

Re: Dune hd pro 4k
« Reply #246 on: September 15, 2018, 14:10:58 »
Hoi,

Is er al iets bekend wanneer de dune hd ultra 4k leverbaar is.
Zie namelijk niets meer op de website staan...

Vrg,
Rudy
Itís not what you know, but who you know ďand where they areĒ

Offline riwi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 11493
  • Total likes: 30
  • Gender: Male
  • I need a better slogan
    • Richard's home
Re: Dune hd pro 4k
« Reply #247 on: September 15, 2018, 17:50:22 »
Is het trouwens iemand gelukt om de dune uit te zetten met de afstandsbediening

Hoe zet jij hem uit dan?
Ik gebruik gewoon de pronto AB met dezelfde codes als voorheen. Power on en Power off knop heb ik. Werkt prima.

Offline MaxxMark

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 4430
  • Total likes: 7
  • Gender: Male
  • Kick-ass Webdeveloper met passie voor HT
    • www.markprins.com
Re: Dune hd pro 4k
« Reply #248 on: September 15, 2018, 18:09:10 »
Hier ook nooit problemen. Zet hem uit met mn Harmony. Is nog nooit fout gegaan.
Arcam AVR850  + Yamaha RX-V3800 - Martin Logan Fresco 7.1.4 - Velodyne DD15 - HDI Dune 3.0 Prime / Solo 4K / 4K Pro - JVC X5000 - Screen Excellence 21:9 (320cm breed) - Mijn tweede HT - Mijn eerste HT - @mark_prins - www.markprins.com

Offline Raymen

  • geen junior maar
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+31)
  • Posts: 4114
  • Total likes: 8
  • Gender: Male
  • Pffff blijft geld kosten !!!!
Re: Dune hd pro 4k
« Reply #249 on: September 15, 2018, 18:21:53 »
Ohh apart
Als ik hem met de remote van dune zelf uitzet
Gaat hij na een bepaalde tijd weer aan

Hij blijft niet uit
Bij een maat van me hetzelfde
Ik dacht dat het een fout in de firmware was
« Last Edit: September 15, 2018, 18:24:41 by Raymen »
LG Oled 65e6v dolby vision--Dune hd pro 4K-Apple tv 4K-denon avr x7200wa-HORIZoN BOX(ziggo)- Monster 2600 -2 XASW cantius 4 2 X ASW cantius 5 1 X ASW cantius 3 2X Kef inbouw 161,2 X svs sb13 ultra -1-1,5 en 2 m kordz lux hdmi 3 x MIT. 750 h terminator series II- 22  audioquest powercable -2 X Qed signature sub kabel-thecus 5200 NAS