Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Platenspelers/Vinyl / Re: Rega platenspeler topic
« Last post by Lion of Judah on Today at 11:39:19 »
Beter vraag ik me echt af, anders wel. Het is vooral een smaak kwestie. Persoonlijk denk ik dat Rega eigenaren heel erg gelukkige eigenaren zijn.
Ik ben helaas niet tevreden, eigenlijk nooit geweest. Ik draai alleen maar plaatjes die niet digitaal verkrijgbaar zijn. Dus luister liever “digitaal”. Ik vind het over de hele linie minder maar het valt het meest op in het midhoog/hoog. Is ook duidelijk terug te zien in metingen.
2
Platenspelers/Vinyl / Re: Rega platenspeler topic
« Last post by addesmo on Today at 11:32:06 »
Beter vraag ik me echt af, anders wel. Het is vooral een smaak kwestie. Persoonlijk denk ik dat Rega eigenaren heel erg gelukkige eigenaren zijn.
Rega's zijn zeker fijne draaitafels, waar je heel blij mee kunt zijn. Heb er zelf twee gehad. Maar het element in mijn p3 vroeger vervangen door een gelijk geprijsde Goldring Eroica en dat was geen klein verschil! Nu denk ik wel dat tegenwoordig de Rega elementen kwalitatief wat beter zijn dan pak hem beet 10/15 jaar geleden. Toch loont het mijns inziens de moeite om wat verder te kijken.
Trouwens, ik zou zelf beginnen met een echt goede phonopre. Die versterkt tenslotte dat zeer kleine signaaltje gauw met een factor 100 of zoiets.
3
Gezocht / Re: Philips BDP9700 gezocht
« Last post by ajbeefde on Today at 11:31:44 »
Als het om SACD gaat, is een nwe Sony voor rond de 300,00 misschien ook een optie.

Heb je alle formaten incl UHD in huis  ;)
4
Algemene vragen over Mac's / Re: Speakers bij Mac voor thuiswerken
« Last post by HAL on Today at 11:30:10 »
-Harman Kardon Soundsticks

-Edifier r1280t
5
Streaming en TV aanbieders / NLziet schokkerig beeld via smart TV-app
« Last post by brt on Today at 11:26:01 »
Sinds een paar maanden hebben wij NLziet en dat is op de LG 55EG910V oled tv als app verkrijgbaar.
Beeld vind ik best oke, maar met voetbalwedstrijden (en soms ook snelle aftitelingen) is het beeld gewoon erg schokkerig. De voetbal beweegt zich verre van in een vloeiende lijn en is wazig. Als ik NLziet via mijn Iphone stream naar de Chromecast die op diezelfde tv is aangesloten is het beeld een stuk beter en heb ik minder last van de haperige bal. Ook lijkt het beeld wat helderder.

Herkennen jullie dit? En zou het middels instellingen in de TV op te lossen zijn, of ligt dit gewoon aan de app van NLziet?
Bandbreedte is ruim voldoende. De betreffende programma's (bijv. Eredivisie zondagavond) worden in HD aangeboden. App van smart tv is meest recente versie.
https://help.nlziet.nl/hc/nl/articles/360021373012-In-welke-kwaliteit-worden-programma-s-aangeboden-
6
Prive Home Theaters / Re: de HT set van flakkees
« Last post by flakkees on Today at 11:16:37 »
iedereen bedankt voor de reacties en medeleven . het gaat vast goed komen .
7
Gezocht / Re: Philips BDP9700 gezocht
« Last post by Ralf67 on Today at 11:10:35 »
Vanwege SACD ?
8
Volgens mij heeft de Yamaha YSP-5600 wel 5 ingangen.

https://nl.yamaha.com/nl/products/audio_visual/sound_bar/ysp-5600/index.html

https://www.whathifi.com/yamaha/ysp-5600/review

https://www.whathifi.com/yamaha/ysp-5600/review

Op basis van de tests misschien niet de beste voor muziek (maar daar heb je hem volgens mij ook niet voor), maar zeker wel de beste voor surround. En de sound beam optie (geloof dat het zo heet) werkt helemaal geweldig. Zit je op de bank, laat je het geluid op jezelf richten en de mensen om je heen horen maar 50% of minder van het volume dat jij hoort. De soundbar bepaalt dan waar je zit op basis van waar de afstandsbediening zich bevindt als ik het me goed herinner. Echt een super feature.
9
Platenspelers/Vinyl / Re: Rega platenspeler topic
« Last post by Janozj on Today at 11:03:00 »
Wat ik lees geeft een dergelijk MC element op een mm voorversterker veel detail, maar hoor je ook alle beschadigingen en vuil op de plaat.

Of zie ik het verkeerd?
Dat heeft niet zozeer met het type element te maken maar met de naaldvorm, - grootte en slijpvorm. Een kleinere naald en/of fijnere slijping (microline, shibata) komen dieper in de groef, waar vuil kan zitten wat een dikkere naald niet raakt. Die ligt wat hoger in de groef. Dat kan ook betekenen dat een dikkere naald oppervlakte beschadigingen oppikt die een microline of shibata dan weer niet oppikt vanwege de diepere aftasting.

Schone platen is sowieso erg prettig dus ik was al mijn platen. Ook de nieuwe. Scheelt enorm in statische elektriciteit.

Het verschil tussen MM/MI/MC (HO of LO) heb ik nooit zo ervaren. Misschien als je ver boven de 1000 euro uit gaat geven, of mijn set geeft het gewoon niet weer.  :laugh:

In mijn ervaring is afstelling, phono versterking en naald slijping veel bepalender voor het geluid dan de keuze voor een bepaald type element. Ik geloof wel dat de écht mooie MC's verder gaan dan de beste MM's, maar dat heb ik er niet voor over.
10
De Yamaha sound bars konden mij altijd goed overtuigen, zeker voor het afspelen van films in pseudo surround.

Weet nog wel dat de eerste soundbars van hun uitkwamen. Die waren altijd wel goed.
Misschien wel een idee om eens naar Yamaha te kijken.

Een van de eisen die ik heb dat er in ieder geval een aantal HDMI ingangen op moeten zitten. De Sonos ARC valt al af omdat die er maar 1 heeft. Heb dus geen idee hoe dat dan moet werken als je een setupbox hebt van ziggo.
Pages: [1] 2 3 ... 10