Recent posts

#1
Showcase / Re: Het geluid van Laan
Last post by CinéHome - Today at 08:06:05
Quote from: chansig on Today at 07:39:38En dat komt dan door de bekabeling in de versterker ? Of aan de versterker ? Of misschien wel beide. Dat kan natuurlijk ook nog.

Gr. Hans
In de versterker.
En ook aan de versterker. Laan heeft wel wat kabels die het signaal kleuren, doorgaans wat gloed geven. Die noodzaak voel ik nooit bij gebruik van mijn versterkers. Dus in dit geval kan het nog eens dubbelop zijn.
#2
Versterking (tk) / hegel h390 2mnd oud
Last post by leon. - Today at 07:56:38
te koop
hegel h390'
deze versterker heb ik 2mnd geleden gekocht ,en zoals kenners weten is dit een top versterker.
2mnd oud ,met alle toebehoren natuurlijk,en in nieuwstaat.
moet nog ingespeeld worden.
reden verkoop.
ik heb de kef blade one, deze versterker kan ze zeker makkelijk aan,maar wil toch de upgrade maken naar de h590.
prijs 4250 euro.
#3
Quote from: brt on Yesterday at 23:32:02Ff een vraagje: je kan dus Gentoo draaien via Roon?
Maar dat kan alleen op een PC?
ik heb de Roon core namelijk op mijn Innuos Zenith staan, en via de Innuos in de (experimentele) squeezelite setting, wat ook weer beter klinkt dan Roon zelf.
Gentoo heeft RoonBridge aan boord. Ik neem aan Roon op jouw Innous Zenith de RoonBridge van Gentoo wel ziet op het netwerk, Roon hoeft niet persee op een PC hoeven te draaien.
#4
Quote from: naish123 on Yesterday at 20:07:31Ik heb klein dingetje. Na het aanzetten van pi moet ik in Roon bij instellingen telkens de player inschakelen.
Ik heb dat bij Gentoo versie 8.10 ook gehad. Bij versie 8.20 was dit gedrag verdwenen, geen idee verder waarom en hoe.
Het is maar een paar klikken extra maar inderdaad vervelend, heb er verder geen oplossing voor.
#5
Showcase / Re: Het geluid van Laan
Last post by Laan - Today at 07:41:43
Het is het timbre dat ik vergelijk met dat van buizen. Electronisch gezien is het een klasse d en zo doet hij ook. Ofwel op hoog nivo hetzelfde als op laag nivo. Raakt niet van de leg door een lastige speaker enz. enz. Ten opzichte van de classe gaat het laag wat minder diep en minder strak. In het hoog ontbreken door de lieflijkheid ook wat details. In bepaalde gevallen kan deze versterker echt de oplossing zijn uit een hoek die ik niet had verwacht. Laag gewicht en stroomverbruik zijn dan mooi meegenomen.
#6
Showcase / Re: Hannibal’s set
Last post by Hannibal_ - Today at 07:39:45
Quote from: Laan on Yesterday at 20:03:06Dan willen wij ook een likeje Han.  :tounge2:

You've got it, dude
#7
Showcase / Re: Het geluid van Laan
Last post by chansig - Today at 07:39:38
Quote from: CinéHome on Yesterday at 23:27:11En ja, dat kan het wat 'tamme' karakter op de Dynaudio's mogelijk verklaren.

En dat komt dan door de bekabeling in de versterker ? Of aan de versterker ? Of misschien wel beide. Dat kan natuurlijk ook nog.

Gr. Hans
#8
Showcase / Re: Het geluid van Laan
Last post by Hannibal_ - Today at 07:39:04
Quote from: brt on September 25, 2023, 21:39:34...Ik en ook iemand anders (die vriend van Han, ben zijn naam vergeten) vonden dat het er beter van werd...

Robbert.


Leuk te lezen wat de anderen er van vonden.
#9
Quote from: minplus on Yesterday at 19:22:31Het ene gehoor is anders dan het andere en soms beter ergens en soms minder en met mazzel super.
Ondanks dat wil je met alle geweld dat ik aantoon dat, ondanks dat het gehoor van mensen totaal verschillend is en sommigen met zekerheid dingen horen die anderen met geen mogelijkheid ooit kunnen horen, het met kabels anders is dan met alle andere dingen en dat het dus zo is dat mensen bij kabels nooit verschillen kunnen waarnemen maar met alle andere dingen wat hun zintuigen betreft wel.

Dat is niet wat ik schrijf. Mensen zullen ook bij kabels verschillen horen, maar dat hoeft niet aan de kabel te liggen. Jij lijkt te beweren dat dit wel zo is. Het ziet er inderdaad naar uit dat we volledig langs elkaar heen praten.

Jammer dat je je bewering niet aannemelijk kan maken. Ik wil niets met alle geweld. Maar als je iets beweert moet je het ook kunnen uitleggen.

#10
Digitale fotografie / DTP etc. / Re: moiré?
Last post by J.A.F._Doorhof - Today at 07:21:17
Dubbel schieten als in 2 foto's snel achter elkaar met net een hele kleine wisseling van hoek. Vaak kun je dan op een natuurlijke manier de 2 samenvoegen en is het weg.

Je kan absoluut niet altijd Tethered schieten jammer genoeg ;)
Tegenwoordig kan het wel veel sneller gelukkig dankzij appjes zoals cascable en capture one. Dus ik schiet nu wel vaker dan vroeger Tethered maar soms kan het niet en dan schiet ik toch maar bepaalde sets dubbel. Je gaat ze wel herkennen als het een paar keer fout gaat ;)