Recente berichten

#11
Gezocht / Re: Monitor Audio RSW 12 subwo...
Last post by chansig - Vandaag om 13:39:12
Ik begrijp van Jossie dat het bijna een identieke sub is. Alleen met een schakelende voeding. Als die kapot gaat is het ws klaar met de sub. Lastig te maken als dat al lukt.

Gr. Hans
#12
Showcase / Re: Het geluid van Laan
Last post by RZeemering - Vandaag om 13:15:24
Citaat van: Maximus_Aurelius op Vandaag om 11:56:43Klinken doen ze ook erg goed(anders stonden ze niet in mijn set ;) ), mits juiste keuze in versterker. Verkeerde keus pakt grandioos verkeerd uit in zeer kille, scherpe klank.
Als @Laan ergens allergisch voor is... ;)
#13
Showcase / Re: Tabcam's set, where can I ...
Last post by RZeemering - Vandaag om 13:11:51
Citaat van: vanzomereng op Vandaag om 13:09:49Yep, ik bedoel vooral je niet laten leiden door mijn luisterervaring.....
Ik heb n.l. geen gouden oortjes  :notify:

FF weer serieus, luisterervaringen zijn alleen zinvol van meerdere luisteraars en vooral de rode draad door hun verhaal.  Verder moet je ervoor waken dat je eigen smaak niet raakt ondergesneeuwd.
Zeker! Je moet het altijd spiegelen aan je eigen smaak. En je moet ook de ervaring en smaak weten van diegene die je set feedback geeft. Maar soms ook je eigen gelijk aan de kant kunnen zetten en toegeven dat de ander gelijk heeft :P
#14
Showcase / Re: Tabcam's set, where can I ...
Last post by RZeemering - Vandaag om 13:10:13
Klopt dat je kunt kalibreren.
Maar op het moment dat ik mijn eigen beelden bewerk en de eigen kleurtinten en contrast aan geef is dat een heel ander verhaal. Dan maak ik daar mijn eigen smaak mee of de wens van de klant. En dan kan ik af en toe flink de plank misslaan als ik er langer dan 20 minuten mee aan de slag ben. Dan is 'op het oog' herijken erg prettig.
Ik ben laatst een paar dagen uit huis geweest. Bij terugkomst is dat het beste moment om je systeem te beoordelen.

Gewenning is zowel bij audio als video gelijk. Half hifi Nederland is gewend aan een best harde akoestiek. Wat dat betreft zou audio ook een kalibratie moeten hebben.
#15
Showcase / Re: Tabcam's set, where can I ...
Last post by vanzomereng - Vandaag om 13:09:49
Citaat van: RZeemering op Vandaag om 11:13:05Ik vind luisterervaringen van anders juist erg waardevol. Je kunt met je eigen set zoveel aan het prutsen zijn geweest en een bepaalde weg ingegaan zijn dat door feedback van anderen je soms weer een andere weg op kunt. Vermits je echt fout zat natuurlijk ;)
Ik ben in de fotografie en soms video veel bezig met kleurcorrectie. Daarbij is het heel goed om om de 20 minuten even te herijken, even een kopje thee halen oid. Soms kom ik terug en denk ik: wat heb ik gedaan? Dit lijkt nergens op. De menselijke soort gewent nogal snel aan zaken. Ook aan hoe je set klinkt.

Yep, ik bedoel vooral je niet laten leiden door mijn luisterervaring.....
Ik heb n.l. geen gouden oortjes  :notify:

FF weer serieus, luisterervaringen zijn alleen zinvol van meerdere luisteraars en vooral de rode draad door hun verhaal.  Verder moet je ervoor waken dat je eigen smaak niet raakt ondergesneeuwd.
#16
Overig stereo / Re: Wat is jouw laatste stereo...
Last post by Struis - Vandaag om 13:03:16
Ja, heb je er nog een review over? :)

Citaat van: Xander32 op Gisteren om 21:07:27


Een Gigawatt PF-2 Evo gefilterd stekkerblok & een bijpassend netsnoer van dezelfde producent.
#17
Showcase / Re: Spijkie's Stereo -> toch a...
Last post by Peerless Monster - Vandaag om 13:00:02
Citaat van: mmuetst op Vandaag om 12:05:17Maar hij smakt door de muziek heen, en ook nog eens breed. Dat is geen enkele cultuur wenselijk en voor al niet in de High-end wereld  ;D

Jij lult je ook overal onderuit  :D
#18
Showcase / Re: Het geluid van Laan
Last post by fietser - Vandaag om 12:53:14
Citaat van: Maximus_Aurelius op Vandaag om 11:56:43Klinken doen ze ook erg goed(anders stonden ze niet in mijn set ;) ), mits juiste keuze in versterker. Verkeerde keus pakt grandioos verkeerd uit in zeer kille, scherpe klank.Is mij bij een demo ook al eens opgevallen.
#19
Showcase / Re: Tabcam's set, where can I ...
Last post by Rob_Dingen - Vandaag om 12:39:23
Citaat van: RZeemering op Vandaag om 11:13:05Ik ben in de fotografie en soms video veel bezig met kleurcorrectie. Daarbij is het heel goed om om de 20 minuten even te herijken, even een kopje thee halen oid. Soms kom ik terug en denk ik: wat heb ik gedaan? Dit lijkt nergens op.
Beeld is makkelijk en niet te vergelijken met audio.
Voor beeld zijn er namelijk standaards en kun je dus kalibreren.

Rob
#20
Showcase / Re: Mmuetst mancave en hoe het...
Last post by mmuetst - Vandaag om 12:16:03
Wacht nog steeds op een oplossing voor mijn Eversolo.
5 april ingeleverd bij Freakuence en nu nog steeds geen oplossing van de importeur. Jammer dat men zo traag is voor een juiste oplossing.
Dinsdag maar weer eens mailen wat de status is.