Review Chord SPM 1200E

Gestart door garmtz, oktober 10, 2003, 07:49:23

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

garmtz

Citaat van: Spacebass op maart 26, 2004, 12:09:50
Trouwens hij wekt de indruk dat hij het helemaal zelf bedacht heeft >:D terwijl hij hier wel keurig een bronvermelding doet....
Link!
(Bron Link op de betreffende pagina werkt overigens niet)

De Frank Speet van de link is dezelfde als van het artikel op hifi.nl.

Overigens had ik het stuk ook al gelezen en heb Frank een mailtje gestuurd. Jammer altijd, die vooroordelen... Heb hem gevraagd of hij niet eens een Chord wil reviewen... ;D

Shorty

#326
Aha! Leuk, even tegengas geven  ;D :
CiteerHij heeft het over het niet efficient zijn van een conventionele transformator, en dat daarom een schakelende voeding wordt ingezet. Onzin!

Nounou, kan dat niet wat genuanceerder  ;) ? Wat er staat is:
CiteerDe truc nu met zo'n schakelende voeding is dat de energieoverdracht niet alleen erg efficiënt is, waardoor de warmte ontwikkeling veel minder is als bij een conventionele voeding

Laten we wel wezen: een van de redenen waarom schakelende voedingen worden toegepast is toch hun grote efficiëntie? Schakelende voedingen halen een rendement van 90%; conventionele voedingen zetten meer watts om in warmte dan in geluid! Sinds wanneer noemen we dat "hardstikke efficient"  ??? ?

CiteerLaat ik hem geruststellen dat EMI/RFI bescherming een vast onderdeel uitmaakt van het ontwerp en de werking van elk modern electronisch apparaat.
Maar de wettelijke voorschriften zijn voor serieuze hifi-apparatuur een lachertje. Zie de leuke anekdote over de Sunfire-receiver die als middengolfzender functioneerde  :D; en bijvoorbeeld de website van Guido Tent - die een mod voor de Philips SACD-1000 en de DVD963-SA aan het verzinnen is. Citaat: "[...] these switching supplies generate RF noise, and although they meet EMC requirements for EMI, they do not meet audiophile requirements!"
Ik neem aan dat een deel van de fabrikanten die een schakelende voeding toepassen er slechts voor zorgen dat hun (goedkopere) apparatuur aan de wettelijk voorschriften voldoet, en dat andere merken (Chord e.d.) ervoor zorgen dat hun voedingen geen rotzooi op het lichtnet terugkaatsen of rondzenden.

CiteerToch jammer dat deze man nooit zal genieten van een Linn of Chord eindversterker. Ik kan alleen maar zeggen, laat je goed informeren en schrijf geen artikel op basis van horen zeggen.

Speet schrijft: "Wat hifi versterkers betreft is er één uitzondering (waar ik van weet)". Het is dus niet waar dat hij beweert dat alleen Jeff Rowland goedklinkende voedinggeschakelde apparatuur zou bouwen. Hij zegt dat hij dat alléén van de JR weet! Hij beweert toch niet dat hij Chord en Linn beluisterd en afgekeurd heeft? Dus hoezo vooroordelen? En trouwens: in heel wat tests worden de versterkers van Linn bekritiseerd om hun geluidskwaliteit, waarbij zonder uitzondering naar hun voeding wordt verwezen. Dus is het nog maar de vraag of hij evenveel van Linn zal genieten als jij  >:D.

Kortom: ik vind deze aanval op het stuk van Speet niet helemaal fair. Mensen op deze manier afkraken vind ik sowieso al op het randje (nou ja, eigenlijk ietsje er overheen), maar ik vind ook een deel van de bezwaren onterecht, omdat er gewoonweg niet staat wat hier beweerd wordt.

VrGr,

Bart J. 


Scarp

Dat zinnetje "waar ik van weet" zegt mij genoeg. Hij baseert uiteindelijk z'n opinie wel ergens op, dus wil ik wel weten wat hij dan allemaal heeft geluisterd. Blijkbaar Jeff Rowland apparatuur wel. Is een gemis in zo'n artikel.

garmtz

Vooroordelen bestaan er van beiden kanten altijd wel. Ik heb geen kritiek over de technische zaken die hij bespreekt, want Frank weet best wel waar hij het over heeft (ik ken hem). Alleen het feit dat hij gewoonweg zegt: "Tenzij U een Jeff Rowland versterker gaat kopen zou ik schakelende voeding zien te vermijden.", vind ik jammer. Vooral omdat de negatieve aspecten die hij opleest in het verhaal letterlijk lijnrecht staan t.o.v. mijn ervaringen met Chord.

Ik ben de eerste die de nadelen van ook mijn eigen apparatuur toegeeft, maar ik ben het gewoon absoluut niet eens met zijn beschrijving van de zogenaamde sound van versterkers met een schakelende voeding.

Jinsu

Hoi,

@ Shorty

Hij vraagt wel om negatieve feedback vind ik, hij komt wel met het merk Jeff Rowland aanzetten. Vergeet echter niet dat dit niet een merk is waar een zeer flinke prijskaart aan hangt ;) . Ik denk dat er maar een paar mensen zijn die zich zo een versterker kunnen permiteren. Bovendien mis ik de onderbouwing, ja hij is daarin goed punt uit. Maar waarom dan, heeft hij geen zin om het uit te leggen?

Hetzelfde geldt voor het onderwerp "ballanceer ellende", daar was hij ook niet echt positief over te spreken.

MvGr,

Whistler

Classé - Kimber - Mitsubishi - Oehlbach - Pioneer - Revel

Science only has a lasting existence for someone who knows that he doesn't know.

Spacebass

#330
Citaat van: garmtz op maart 26, 2004, 14:51:44

De Frank Speet van de link is dezelfde als van het artikel op hifi.nl.

Overigens had ik het stuk ook al gelezen en heb Frank een mailtje gestuurd. Jammer altijd, die vooroordelen... Heb hem gevraagd of hij niet eens een Chord wil reviewen... ;D

Je snapt niet wat ik bedoel Garmt...bronvermelding daar had ik het over...
Op die site gaf hij wel een bronvermelding. Dat geeft bij dit soort stukken aan dat de schrijver credits geeft aan mensen waar hij een deel van zijn artikel gehaald heeft of door geinspireerd is.

Bij HiFi is er niets van dat al...dat de link niet werkt prima, geen link, maar wel zo netjes om daar iets over te vermelden  ;)

Het gaat mij niet om die man, maar vanwege het feit dat hij iedereen die geen JR aangeboden krijgt met een geschakelde voeding opgelicht wordt!

Waar bestaat zijn set uit? weet je dat Garmt?

bmateijsen

Volgens mij kan je dat snel zien onder redactie (zie linksonder op de hifi site...) Frank is met name technicus met een voorliefde voor Sansui en techniek, kan daar zeer gepassioneerd over praten.  (wie kent dat niet ;) )

Groet Bjorn

Shorty

Hai Whistler,

Dat zijn stuk negatieve reacties oproept snap ik ook wel. Maar laten we dan reageren op wat er staat, en hem niet afkraken op grond van dingen die hij helemaal niet beweert in dat stuk.
Het klopt dat die onderbouwing ontbreekt, maar die serie stukjes in hifi.nl zijn volgens mij ook meer bedoeld voor beginners in hifiland. Niet voor de gevorderden die hier rondstruinen  8) .
Versterkers met schakelende voedingen hebben nu eenmaal een slechte reputatie op het gebied van geluidskwaliteit. Lijkt me handig als een newbie dat in z'n oren knoopt voordat hij/zij bij de dozenschuiver om advies vraagt, in plaats van te denken dat dat soort versterkers het neusje van de zalm zijn omdat een Chord als een van de weinige zo goed klinkt.

Ik vond dat stuk over gebalanceerde verbindingen trouwens wel verfrissend, hehehe.

Hee Garmtz,

Ik ga er van uit dat Speet nog nooit een Chord heeft gehoord (maar misschien wel een Linn). Hij zegt nergens dat hij hem wel beluisterd heeft, toch? Het zou wel interessant zijn om te weten waar hij dan wel naar heeft geluisterd om tot deze conclusie te komen.

VrGr,

Bart J.

garmtz

Citaat van: Shorty op maart 26, 2004, 17:52:31
Ik ga er van uit dat Speet nog nooit een Chord heeft gehoord (maar misschien wel een Linn). Hij zegt nergens dat hij hem wel beluisterd heeft, toch? Het zou wel interessant zijn om te weten waar hij dan wel naar heeft geluisterd om tot deze conclusie te komen.

Dat klopt. Het gaat me er ook niet om wat hij wel en niet heeft geluisterd, maar dat hij een negatief advies uitbrengt terwijl mijn bevindingen anders zijn. Op zijn minst zou hij kunnen zeggen dat de versterkers die hij heeft gehoord een negatieve indruk achterlieten, behalve Jeff Rowland. Dan laat hij het open of er ook andere merken zijn die WEL goed klinken en geeft hij niet zo'n negatieve veroordeling. Is toch een ander verhaal. Hij zegt namelijk: ik kan iedere versterker met schakelende voeding afraden, tenzij het een Jeff Rowland is. Maar hij weet niet wat de toekomst brengt, hij heeft niet alles geluisterd... etc. etc. In mijn artikelen probeer ik te informeren zonder te (ver)oordelen, lijkt mij een stuk zinniger...

thommy

Of zou hij dan toch gelijk hebben,

Het moest maar eens waar zijn, dan zit Garmt met z'n Chord en ik met mijn gebalanceerde kabeltjes  ;D ;D ;D

Ach , dat is weeral een reden waarom ik zo weinig mogelijk reviews lees, zijn toch steeds gespekt met de eigen meningen/ervaringen... van de reviewer en deze kunnen toch een zeer afwijkend karakter hebben tov iemand anders mening.

Ik geloof enkel mijn eigen oren, heb dit reeds vele keren ondervonden dat dit de enige echte test is waarvan het eindresultaat wel eens heel anders kan zijn dan het geschreven woord, hoe goed je ook een toestel kan reviewen, positief of negatief.

Citaat van: Shorty op maart 26, 2004, 17:52:31

Het klopt dat die onderbouwing ontbreekt, maar die serie stukjes in hifi.nl zijn volgens mij ook meer bedoeld voor beginners in hifiland. Niet voor de gevorderden die hier rondstruinen  8) .

Bart J.

Niet mee eens, dus een newbie mag je wel iets wijsmaken ???
Daarom net dat er een serieuze onderbouwing verantwoord is.
Trouwens, welke newbie gaat meteen van slag met een JR, misschien een persoon die niet weet waar z'n geld in te stoppen en daarom maar exclusieve dingen gaat kopen?
Is hun goed recht hoor, maar zijn dat de echte audiofielen/hobbyisten?

Maar wie ben ik om me er een mening ontrend te vormen ???

Mvgr
Yves.






garmtz

Citaat van: thommy op maart 26, 2004, 19:08:13
Het moest maar eens waar zijn, dan zit Garmt met z'n Chord en ik met mijn gebalanceerde kabeltjes  ;D ;D ;D

Net of ons dat iets kan schelen... ;D

Citeer
Ach , dat is weeral een reden waarom ik zo weinig mogelijk reviews lees, zijn toch steeds gespekt met de eigen meningen/ervaringen... van de reviewer en deze kunnen toch een zeer afwijkend karakter hebben tov iemand anders mening.

Ik geloof enkel mijn eigen oren, heb dit reeds vele keren ondervonden dat dit de enige echte test is waarvan het eindresultaat wel eens heel anders kan zijn dan het geschreven woord, hoe goed je ook een toestel kan reviewen, positief of negatief.

Ik zie een review niet eens als 'dit is goed' en 'dit is slecht'. Het is eerder een weergave van de goede en sterke punten en het karakter van het apparaat. Of dat dan goed of slecht is, moet iemand dan maar zelf uitmaken. Althans, ik zou willen dat meer reviews zo zouden zijn. Maargoed, mensen verwachten gewoon van de reviewer dat hij zijn duidelijke mening geeft, terwijl die zo subjectief als de pest is natuurlijk. Je eigen oren geloven is inderdaad de enige weg naar je eigen 'Nirvana'... :)

eduard

Ik zou zeggen tegen FrankS ga eens luisteren. Want als een geschakelde voedingen een geschakelde voedings is, zou ook Jeff Roland bagger moeten zijn. Waarom zou dit merk er wel iets mee kunnen als anderen volgens hem niet kunnen.

Ik benvoorlopig zeer tevreden met mijn versterker met geschakelde voeding. Zolang deze lekker klinkt kan Frank zoveel schrijven als hij wil.

Spacebass


Shorty

@Thommy,

Jarenlang, sinds ze op de markt kwamen, hebben alle versterkers met schakelende voeding min of meer beroerd geklonken.  Althans: ze hadden door die voeding enkele karaktereigenschappen waardoor ze nooit tot de top in hun prijsklasse behoorden. Pas de laatste jaren zijn sommige ontwerpers erin geslaagd om de nadelen van die voedingstechniek weg te werken. Maar tot nu toe alleen in versterkers in de prijscategorie met 4 nullen. Is daarmee een aansporing om argwanend te zijn als een verkoper in een winkel beweert dat schakelende voedingen geen negatieve invloed op de geluidskwaliteit hebben, zo onzinnig als sommige posters hier beweren? Want dat is wat Speet schrijft.

@eduard,
CiteerWant als een geschakelde voedingen een geschakelde voedings is, zou ook Jeff Roland bagger moeten zijn. Waarom zou dit merk er wel iets mee kunnen als anderen volgens hem niet kunnen.
Waarom klinkt de ene versterker, of die nou geschakelde voeding heeft of niet, anders dan de andere? Kwestie van ontwerpen, kwestie van prijs, kwestie van smaak. En nogmaals: hij zegt dat hij alleen van de Jeff Rowland weet dat die goed klinkt. Hij beweert niet dat dit de enige versterker met g.v. ter wereld is die goed klinkt.
CiteerIk zou zeggen tegen FrankS ga eens luisteren.
Da's altijd een goed idee  ;D. En niet alleen voor FrankS  8) .

VrGr,

Bart J.

Spacebass

1. Hij heeft zijn verhaal enigzins genuanceerd omdat hij in absoluten spreekt terwijl hij ze niet allemaal nog beluisterd heeft ;D

Citeer2 Tenzij U een Jeff Rowland versterker gaat kopen zou ik schakelende voeding zien te vermijden.
Sorry, maar dat is zoiets als, koop geen auto, allemaal rotzooi, tenzij u een Ferrari gaat kopen, mja als het niet anders kan tja dan moet het maar  ::)

Zijn oortjes zijn en blijven subjectief.
Hij kan de techniek bekritiseren, de klank en beleving in zijn set kan hij zijn persoonlijke mening over geven, maar een negatief koopadvies over producten die je nog nooit gehoord hebt vind ik zwaar over de grens.

Heeft hij een afspraak gemaakt met Jeff Rowland of zo?...zijn eigen integriteit als reviewer kan zo aardig in twijfel getrokken worden.
De technische kennis anzich zal vast wel in orde te zijn.

Maar wie zegt dat zijn set zich leent voor dit soort voedingen...allemaal dingen waar een goed review op gebaseert zijn en dus ook genuanceerder overgebracht moeten worden.

Het lijkt erop Shorty, dat dit artikel je wel uitkomt en het wordt misschien wel moeilijk om het daardoor objectief  te lezen. Geeft niet, een bezitter zal omgekeerd het zelfde doen.
Maar als iemand bewust een keuze heeft gemaakt, vind ik het geen pas maken om het geliefde product de grond in te stampen omdat je het zelf niet mooi vind.

Ik kan zeggen dat kimber bij mij wel lekker klinkt en Audionote klinkt prachtig op Garmt zijn set in combi met zijn CD-Loopwerk. Maar het kan bij mij zwaar bout zijn...moet ik dan tegen iedereen die het leest zeggen dat mensen het niet moeten kopen of het met argwaan moeten gaan beluisteren... Je geeft het product in een andere set zo eigenlijk geen kans en ontneemt bovendien mensen hun eigen  objectieve keuze op voorhand.

Nope, ik hou niet van dit soort "klanken" in een review.

Shorty

Spacebass,

CiteerTenzij U een Jeff Rowland versterker gaat kopen zou ik schakelende voeding zien te vermijden
Je hebt volkomen gelijk: hier gaat hij te kort door de bocht.  Hij had die conclusie niet mogen trekken, en het slot van zijn stuk anders en beter moeten opschrijven.  Daar zijn we het hier allemaal over eens, denk ik.
Maar sommige reacties hier gingen mijns inziens óók te kort door de bocht. Er werden allerlei dingen bijgesleept die niet in dat stuk stonden. Dat heb ik in vorige posts al een paar maal opgemerkt, en ik heb gewezen op de onjuistheden in sommige argumenten van mensen die het zo leuk vonden om Speet af te branden. Op de meeste van die argumenten wordt gemakshalve helemaal niet gereageerd. Dan is het wel wat flauw van jou om nu mij te verwijten dat ik niet objectief lees. (Hoewel,  >:D , ik geef toe dat ik zuiver voor de sport  ;D hier liever Speet verdedig dan meehuil met de wolven in het bos.) 
CiteerHet lijkt erop Shorty, dat dit artikel je wel uitkomt
Je hebt me door  :-[ ! Ik word betaald door de Internationale Vereniging van Fabrikanten van Conventionele Voedingen! Niet verder vertellen!

VrGr,

Bart J.

Spacebass

#341
Citaat van: Shorty op maart 27, 2004, 20:59:38
:-[ ! Ik word betaald door de Internationale Vereniging van Fabrikanten van Conventionele Voedingen! Niet verder vertellen!

VrGr, Bart J.
  ;D   ;D  ;D Zo erg zal het vast niet zijn....  :D

Misschien als ik je terug verwijs naar je aller eerste bijdrage in de thread en al je voorgaande commentaar is jouw betoog eigenlijk niet anders geweest dan dat van de edele heer speet. Als je mijn opmerking in die context ziet, valt mijn opmerking waarschijnlijk op zijn plaats.

Maakt mij allemaal niet uit overigens, ik heb geen aandelen Chord of zo  ;D Maar het is wel sneu dat het een plaag spelletje geworden is ipv een serieus en objectief geheel. Ik heb moeite met de stelligheid in zijn review (s) die twijfel brengt...halve waarheden zoals je wilt... that's it. Kheb verder niets tegen de man.
Er zijn overigens meer reviewers die daar last van hebben, en nu komt toevallig de heer speet door de bocht...

Overiges vind ik je eerlijkheid lovenswaardig  8)

Shorty

Spacebass,

In mijn eerste reactie heb ik 3 argumenten geprobeerd te ontzenuwen. Voor de zoveelste keer  ::) : een review afkraken mag van mij uiteraard, maar graag zonder flauwekul te verkopen over de inhoud van het stuk dat afgekraakt wordt. Op 2 van die argumenten heeft niemand gereageerd, dus ik neem aan dat iedereen het daarin met mij eens is. Dus die uitspraken waren kennelijk verre van objektief en serieus.  In het 3de argument doe ik een poging om die onhandige slotuitspraak van Speet te nuanceren. (Zie het als een rechercheur die de Plaats Delict onderzoekt en de misdaad reconstrueert ;D
Het is me een raadsel waarom je nu denkt dat mijn betoog hetzelfde is als dat van Speet. De foute conclusie in zijn stuk was eenvoudig aan de kaak te stellen zonder allerlei onzin erbij te halen. Dat is wat anders dan dat ik het met hem eens zou zijn. Het zal mij (net als jou) verder worst wezen wat Speet van welke versterker dan ook vindt.
CiteerMaar het is wel sneu dat het een plaag spelletje geworden is
Ben ik geheel met je eens. Je zult maar een wat ongelukkig stukje voor een site schrijven en mensen gaan je aanvallen op dingen die je nooit beweerd hebt.

VrGr,

Bart J.

Spacebass

#343
Quote 1 kan ik niet beoordelen dus daarom kan ik daar niets over zeggen. Als het waar is wat je zegt, dan is dat idd niet efficient, maar ik denk niet dat dat de enige reden is waarom met geschakelde voedingen gewerkt wordt.

Vraag 2
Tja hij heeft het hier wel over specifiek over de twee Philips spelers en voegt er het volgende aan toe
CiteerI never managed to design switched mode power supplies such that they meet audiophile requirements,

let vooral op het woord "I" Dat het hem niet is gelukt zegt natuurlijk niets  ;D

Maar ik ben blij dat we wat inhoudelijker kunnen worden...  :)

Als jij zegt dat het niet jouw intenties zijn om het product op voorhand al af te kraken, prima dan wil ik dat best terug nemen.  :)

Komt misschien een beetje voort uit het gevoel dat sommige dingen al snel in het belachelijke getrokken worden als je als Liefhebber jouw ding gevonden hebt en je je daar lekker bij voelt. Dat is nl de reden dat je het gekocht hebt?

Er zijn ook mensen die een interlink van 700 euro belachelijk vinden...misschien horen zij het verschil niet (mij om het even of het wel hoorbaar is of niet) so what, dan kopen ze toch lekker wat anders  :) Da's nou het mooie van alles...of wilde hij "ons" zwakkeren in de samenleving beschermen tegen het "kwaad" in de vorm van geschakelde voeding?  Als er iets fout is mag hij mensen best wel wat hoger inschatten..dus dat wij het zonder zijn opmerking ook wel horen...of twijfelt hij aan onze capaciteiten om dat te horen?
Horen wij het niet en zijn wij toch bereid om zoveel geld uit te geven, tja dan vinden wij het blijkbaar mooi  ;)  ;D

Shorty

Spacebass,

Klasse A-versterkers kunnen behoorlijk heet worden. Dat is allemaal energie die verloren gaat. Met schakelende voedingen spaar je dus een hoop energiekosten. Als straks 2 miljard Chinezen voor een huisbioscoop gaan scheelt dat een slok op een borrel  ;D . En je hebt geen koelprofielen nodig, andere onderdelen gaan langer mee want worden niet zo heet. En het gewicht is veel lager. Die voedingen hebben dus geweldig veel voordelen en zijn ongetwijfeld de toekomst. Ik kan me trouwens herinneren ergens gelezen te hebben dat het vroeger een catastrofe was als zo'n voeding kapot ging omdat dan de hele versterker in rook opging. Wel spectaculair, natuurlijk  8)

CiteerI never managed to design switched mode power supplies such that they meet audiophile requirements
Ja, dat argument heb ik niet genoemd want dat het Tent niet lukte die voedingen te ontwerpen zou natuurlijk aan hem zelf kunnen liggen (met alle respect voor hem, uiteraard).

En ja, ik denk dat Speet de newbies wilde beschermen, en daarbij over een zelf neergelegde bananenschil uitgleed. Kan ons allemaal gebeuren, en niet  een reden om hem meteen bij het grofvuil te zetten.

Een wijs man zei eens dat ieder voordeel z'n nadeel hep. Dat geldt dus ook voor versterkervoedingen. Ik vraag me trouwens af of er ook digitale versterkers bestaan met digitale voedingen. TacT? ESLabs? Trichord?
Ben je ook zo benieuwd wat Speet daar over gaat schrijven?  ;D

VrGr,

Bart J.

eduard

#345
@Shorty
Citaat van: Shorty op maart 27, 2004, 16:48:41

@eduard,
Waarom klinkt de ene versterker, of die nou geschakelde voeding heeft of niet, anders dan de andere? Kwestie van ontwerpen, kwestie van prijs, kwestie van smaak. En nogmaals: hij zegt dat hij alleen van de Jeff Rowland weet dat die goed klinkt. Hij beweert niet dat dit de enige versterker met g.v. ter wereld is die goed klinkt.
Da's altijd een goed idee  ;D. En niet alleen voor FrankS  8) .
Hier ben ik het helemaal mee eens, dat door een kwestie van ontwerpen de ene versterker met  geschakelde voeding het wel goed doet en de ander niet. Dat was het punt wat ik probeerde temaken. Helaas kraakte FrankS bij het hele segement af. Ik had persoonlijk een wat genuanceerder antwoord verwacht(gehoopt) (bv dat hij tot nu toe alleen de Jeff Roland goed vond klinken maar vele andere merken nog niet heeft beluisterd.

RubenP

Citaat van: Shorty op maart 28, 2004, 00:19:17
Klasse A-versterkers kunnen behoorlijk heet worden. Dat is allemaal energie die verloren gaat. Met schakelende voedingen spaar je dus een hoop energiekosten.

Dit verband zie ik niet, je kan best een A-klasse versterker bouwen met een geschakelde voeding. En dan heb je weinig energie bespaard.
Laat al die Chinezen lekker een klasse AB versterker nemen, die heb ik ook  ;D
Maar die heeft ook nog steeds koelvinnen (en zelfs een ventilator :'()

Pas bij klasse D heb je bijna geen koeling meer nodig.

Ruben
Dali Blue serie 6006 SE + C1000 + R1000 / Rotel RSP1066 & RB985MkII  /  SVS 20-39PCi sub

Shorty

Ruben,

CiteerKlasse A-versterkers kunnen behoorlijk heet worden. Dat is allemaal energie die verloren gaat. Met schakelende voedingen spaar je dus een hoop energiekosten.

Dit verband zie ik niet, je kan best een A-klasse versterker bouwen met een geschakelde voeding.

Doh. Je hebt helemaal gelijk  :-[  . Ik was even in de war met klasse D en T (?)... :P

VrGr,

Bart J.

Spacebass

Rectificatie van Frank Speet ... het Speet hem wel dus lees de rectificatie nog ff door

garmtz

Ik zag het ja... :)  Ik heb hem op de Doelen show ook behoorlijk kritisch toegesproken... ;D