SVS PB10-ISD versus DIY-subwoofer

Started by lynx1981, January 5, 2006, 20:09:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lynx1981

hallo,   

kan een DIY-subwoofer (van dezelfde prijsklasse als de svs pb10-isd) beter 'laag' weergeven dan de SVS ???


wat ik al gezien had is dat je een DIY-sub rond de 700euro al een 12 inch woofer voor kunt krijgen....terwijl in de svs een 10inch in zit..


heeft iemand hier ervaring mee?

*Panasonic 46S20
*Cambridge Audio 540r V2
*Emotiva XP-3
*SVS MTS-01 *SVS MCS-01*Raspberry OpenElec

Interficior

#1
Beter, beter, wat is beter?

ik neem aan dat je dieper laag bedoeld, maar toch ook niet helemaal, want ik dacht toch dat SVS bekend was om zijn enorm drukvolle laag. Ik vraag mij af, zou een Peerless XLS 10/12 met een lekker zwaar membraan eraan een PB10-ISD kunnen evenaren? Ik ben alleen bekend met de Peerless, niet met de PB10. Ik heb sowieso het laag van een SVS niet mogen meemaken. :'(
Quotewat ik al gezien had is dat je een DIY-sub rond de 700euro al een 12 inch woofer voor kunt krijgen....terwijl in de svs een 10inch in zit..
Je kunt ook zonder problemen een 15" kopen, of nog groter, maar of je nog steeds zo diep komt.. Het is niet zo van hoe groter het membraan des te lager hij komt.
Take it or lease it

lynx1981

#2
ja ,ik bedoel dieper laag ..... heb de svs gehoort en het was super,had ik niet verwacht....  (terwijl dat de instap model is van svs...)


omdat een collega tegen mij zei dat ik beter 1 zelf kon bouwen(dat ik voor het zelfde geld nog beter diep zou krijgen)   
http://www.hifisound.de/oxid/oxid.php/sid/204a4c7dfee09de67ffb09aa7fb9b691/cl/details/cnid/d5b41347ca0c2a7e9.89812343/anid/16041359f6a0cf3f1.32490482/PEERLESS%20XA%2010%20S%20KOMPLETT-BAUSATZ/

http://www.hifisound.de/oxid/oxid.php/sid/204a4c7dfee09de67ffb09aa7fb9b691/cl/details/cnid/d5b41347ca0c2a7e9.89812343/anid/1604135a17bdf29f1.52317068/PEERLESS%20XA%2012%20S%20KOMPLETT-BAUSATZ/
*Panasonic 46S20
*Cambridge Audio 540r V2
*Emotiva XP-3
*SVS MTS-01 *SVS MCS-01*Raspberry OpenElec

Jean Pierre

Ik heb beide beluisterd, de peerless combo in de winkel van speakerenco groningen + svs 20-39pci welke nu thuis staat(geen box, wel een svs ;)). Het is alweer een tijdje geleden de luistersessie bij speaker en co maar als ik het nog goed weet te herrineren, vond ik het een super subwoofer ik voelde ze adamen langs me broekspijpen etc,. Maar nu ik een SVS heb vind ik deze toch fijner, nu voel ik de bas echt in me lichaam!  verder weet ik het niet zo goed te omschrijven  ::) :-X maar de standaard peerless vond ik minder dan de SVS.

voodooless

Zo'n Peerless met PR komt misschien wel lager, maar is absoluut geen toonbeeld van strakheid. Neem dan liever een gesloten XXLS12 ofzo. Lekker strak, en met wat compensatie gaat ie ook lekker laag in een kleine doos. En dat ding kan zeker beter klinken dan een SVS sub.

Arno P

Ik heb voorheen de XL10 gehad met PR (18Hz enzo)...diep, laag...maarrr bij sommige bizarre scenes en hoge volumes...daar kreeg die het moeilijk....maar de toehoorder ook hoor...

Erg goede units die van Peerless...en als je er een zelf gaat maken neem de grootste en uitgebreidste unit die er op dit moment voorhanden is...geflankeerd met een amp die geen limiet kent (500W is een aardige start...hoger is mooier mits goed van kwaliteit)

Ik heb nu een SVS PCUltra en ik heb deze uitgekozen omdat ik kwa zelfbouw niet kan tippen aan de prijs-prestatie verhouding van de SVS. Ik heb er wel op gelet wat er in zit en hoe ik het zelf ook zou hebben ontworpen...hierbij was het type woofer van de Ultra doorslaggevend en dat daarbij een dikke 500 watt amp zat voelde ook goed. Voor de rest hebben ze geen hoge kosten kwa behuizing en krijg je ahw waar voor je geld....een zeer goede woofer...amp...en een behuizing die door zijn stevige cylindervorm geen hoge eisen stelt zoals het geval is bij rechthoekige kasten...

Interficior

QuoteBeter, beter, wat is beter?
Quoteja ,ik bedoel dieper laag .....
QuoteZo'n Peerless met PR komt misschien wel lager, maar is absoluut geen toonbeeld van strakheid. Neem dan liever een gesloten XXLS12 ofzo. Lekker strak, en met wat compensatie gaat ie ook lekker laag in een kleine doos. En dat ding kan zeker beter klinken dan een SVS sub.
:D

QuoteIk heb voorheen de XL10 gehad met PR (18Hz enzo)...diep, laag...maarrr bij sommige bizarre scenes en hoge volumes...daar kreeg die het moeilijk....maar de toehoorder ook hoor...
Dát ligt hoogstwaarschijnlijk aan de versterker. Deze levert natuurlijk 'maar' 120 watt op 8 Ohm, waarop deze XLS10 werkt.
Take it or lease it

mluyben

Ik heb plannen om met een 23W van Scan Speak een gesloten 'down firing' Sub [20Hz] te gaan bouwen, deze wil ik eigenlijk voor HT en muziek kunnen gebruiken.
Er komt waarschijnlijk een DS4.0 van Hypex voor te hangen.
Geldt ook voor deze combo dat een SVS een betere optie is? Het gaat mij om de kwaliteit, niet om een prijs/kwaliteit verhouding.

Interficior

Quote from: mluyben on January  6, 2006, 11:38:21
Ik heb plannen om met een 23W van Scan Speak een gesloten 'down firing' Sub [20Hz] te gaan bouwen, deze wil ik eigenlijk voor HT en muziek kunnen gebruiken.
Er komt waarschijnlijk een DS4.0 van Hypex voor te hangen.
Geldt ook voor deze combo dat een SVS een betere optie is? Het gaat mij om de kwaliteit, niet om een prijs/kwaliteit verhouding.
Ik denk dat de gesloten scan-speak een stuk mooier klinkt bij muziek, strakker, sneller maar dat een SVS tijdens de films het 23cm conusje wel verpletterd. Een 23 cm conus heeft niet oppervlak genoeg om gigantische dreunen te geven als de grotere SVS. Het rendement ligt natuurlijk ook al laag, maar je kunt niet alles hebben, die conus is natuurlijk niet voor niets zo zwaar gemaakt. (Ga je hem nog bijtrekken met een Linkwitz Transform? Blijft alle tijden onder de 15 ms en trek zo naar de 20 Hz recht)
Take it or lease it

Walter_PPK

Het is natuurlijk wel zo dat je de kosten van het bedenken en bouwen van de kast kan besparen op de aankoop van een svs. Daarintegen zal svs een goed contract hebben met TC sounds en Bash om goedkoop de spullen te kunnen aanbieden.

Ik ben nog steeds erg fan van de Adire. Er zijn een hoop mooie speakermerken die woofers maken die vergelijkbaar zijn met de woofers in een svs. Er zijn ook genoeg zelfbouwmodules die hoog vermogen leveren met veel instelmogelijkheden.

Een Tempest of Shiva van adire icm een dt300 zal goedkoper zijn als een PB10 en beter presteren. Je zult alleen een grotere sub hebben en een iets minder indrukwekkend uitziende woofer gebruiken.
LG OLED55B8PLA | Marantz SR7013 | Martin Logan Sequel II fronts | Martin Logan Logo's center | Martin Logan Scenario rears | KEF HTS2001 Atmos | 4x18" IB subwoofer

mluyben

De bedoeling is om hem achter een Denon 3806 receiver te hangen die volgens mij alleen laag doorlaat.
Op de DS4.0 zitten de gebruikelijke instellingen zoals Bass-boost level, bass-boost frequentie, crossover en volume.
Ik ben niet genoeg op de hoogte met dingen als linkwitz transform e.d om te weten of dat beter/anders is.
Volgens mij moet hij met de bass-boost ook recht tot 20Hz kunnen.
Maar hij kan dus wel eens te zwak zijn voor HT gebuik? en dat met 400W vermogen? 23W is 225W.
Ik heb nu een PR20 van S&C, deze komt niet laag [30Hz] maar kan voor HT gebruik hard genoeg naar mijn zin en dat met een HS80. Denken jullie dat ik in de problemen kom?
Probleem van de kant en klare Subs is dat mijn vrouw ze heeft afgekeurd, niet passend in haar ogen.
Eigen ontwerp is dus naar haar wensen aangepast wat uiterlijk betreft en ik vind zelfbouwen wel erg leuk.. ;D
Een SVS en om even een ander merk erbij te betrekken, een Velodyne zijn dus beter voor HT gebruik?

Die Shiva en Tempest lees ik veel over maar zover ik weet zijn deze niet meer te koop.
Dus dat is alleen maar de ogen uitsteken  ;)

lynx1981

nu ben ik deze nog tegen gekomen :Rocket UFW-10 Subwoofer............
*Panasonic 46S20
*Cambridge Audio 540r V2
*Emotiva XP-3
*SVS MTS-01 *SVS MCS-01*Raspberry OpenElec

Interficior

Quote from: mluyben on January  6, 2006, 20:16:17
Op de DS4.0 zitten de gebruikelijke instellingen zoals Bass-boost level, bass-boost frequentie, crossover en volume.
Ik ben niet genoeg op de hoogte met dingen als linkwitz transform e.d om te weten of dat beter/anders is.
Volgens mij moet hij met de bass-boost ook recht tot 20Hz kunnen.
Ik heb vanalles geprobeerd met een boost tot 6 dB (ow en ik reken in een kast van 30 Liter!) maar zo mooi recht en met een mooie afval als de linkwitz kan je hem niet krijgen. Bovendien heeft de bass-boost versie een *burp* in de group-delay grafiek, terwijl de linkwitz transform dat niet heeft. Ik heb ergens een mooie calculator ooit ergens gevonden die je precies kon vertellen hoe je weerstanden condensatoren spoelen enz. moest zetten met de juiste waarden erbij om de goede transform te maken.
QuoteMaar hij kan dus wel eens te zwak zijn voor HT gebuik? en dat met 400W vermogen? 23W is 225W.
Dat heb je mij niet horen zeggen.
QuoteIk heb nu een PR20 van S&C, deze komt niet laag [30Hz] maar kan voor HT gebruik hard genoeg naar mijn zin en dat met een HS80. Denken jullie dat ik in de problemen kom?
Ligt er dus aan wat het rendement van die PR 20 is en hoe hard jij gewend bent te draaien.
QuoteProbleem van de kant en klare Subs is dat mijn vrouw ze heeft afgekeurd, niet passend in haar ogen.
:>
QuoteEigen ontwerp is dus naar haar wensen aangepast wat uiterlijk betreft en ik vind zelfbouwen wel erg leuk.. ;D
That's the spirit ;D
QuoteEen SVS en om even een ander merk erbij te betrekken, een Velodyne zijn dus beter voor HT gebruik?
Ligt er ook aan wat jij beter vind maar ik denk toch wel dat ene SVS gewoon meer _geweld_ kan leveren dan de Scan-Speak. Maar hey, ik heb het zelf ook niet gehoord, dus ik kan eigenlijk niet oordelen, maar dit is wat ik denk.
QuoteDie Shiva en Tempest lees ik veel over maar zover ik weet zijn deze niet meer te koop.
Dus dat is alleen maar de ogen uitsteken  ;)
Ook niet in duitsland?

Sorry voor de topickaping trouwens.
Take it or lease it

Arno P

Quote from: Interficior on January  6, 2006, 11:33:32
:D
Dát ligt hoogstwaarschijnlijk aan de versterker. Deze levert natuurlijk 'maar' 120 watt op 8 Ohm, waarop deze XLS10 werkt.

Neen....250W... ;)

Interficior

Quote from: Arno P on January  6, 2006, 23:40:27
Neen....250W... ;)
Heb jij een speciale HS200 dan? ???

In ieder geval de man van speaker&co zegt bij ditzelfde ontwerp dat de versterker tekortschiet.
Take it or lease it

Arno P

Quote from: Interficior on January  7, 2006, 00:03:40
Heb jij een speciale HS200 dan? ???

In ieder geval de man van speaker&co zegt bij ditzelfde ontwerp dat de versterker tekortschiet.

???...nou moet ik toch effe gaan zoeken...ik had em volgens mij via intertechnik besteld..

Arno P

Mijn geheugen laat idd deels na zo te zien....200W was het vermogen aan 4 ohm:

Hypex HS200
The HS200 bristles with the same great set of features that has made the big brother HS500 a hit: true 4th order LR crossovers (independently adjustable for the satellites and woofer), switchable phase, a single EQ band, and superior sonic performance. Add in 200W of power into 4 ohms, and you have a plate amp with few equals.

The HS200 includes a few special features not found on it's bigger brother: speaker-level inputs, for one. The end result is a slick, slim package that looks top-notch, and is completely functional.


It is advisable to place the amplifier in an airtight compartment


Technical Specifications:


Power output 200W into 4 Ohms, 125W into 8 Ohms

Subsonic filter 20Hz/-3dB, 24dB/Oct, THD <0.02%

Damping factor 600 @ 100Hz/8 Ohm, Input Impedance 10 kOhm RCA, 1 kOhm high power input


features : overheat protection, DC protection, phase shift 0° - 180° , power-on at input signal , Dimensions 175mm x 330mm , Weight 2,5 kg

Pauwl

Mocht je geinteresseerd zijn in een driver van Adire, dan zijn deze voor zover ik weet te krijgen bij http://www.orbitcaraudio.be/
Als het goed is, is dit de importeur voor de benelux. Neem eens contact met hem op zou ik zeggen.

mluyben

Ook mijn excuses voor het topic jacking, ik wou eigenlijk in eerste instantie ook nog een andere optie hier geven dan alleen de Peerless XA10 en XA12.

Quote from: Interficior on January  6, 2006, 22:32:01
Ik heb vanalles geprobeerd met een boost tot 6 dB (ow en ik reken in een kast van 30 Liter!) maar zo mooi recht en met een mooie afval als de linkwitz kan je hem niet krijgen. Bovendien heeft de bass-boost versie een *burp* in de group-delay grafiek, terwijl de linkwitz transform dat niet heeft. Ik heb ergens een mooie calculator ooit ergens gevonden die je precies kon vertellen hoe je weerstanden condensatoren spoelen enz. moest zetten met de juiste waarden erbij om de goede transform te maken.
Dus met een linkwiz transform wordt het aleen maar beter, hmmm....dan kan er ook een gewone UcD400 voor scheelt ook weer in de centen.. ;)
Ik zal een kijken hoe dat werkt zo'n Linkwitz Transform, iemand nog interesante links?
Trouwens ik ga de 23W in een 55l kast plaatsen. heeft het formaat als een bijzet tafeltje. dat scheelt toch weer met die 30l die jij gesimuleerd had denk ik

Quote from: lynx1981 on January  6, 2006, 21:00:52
nu ben ik deze nog tegen gekomen :Rocket UFW-10 Subwoofer............
Die Rocket UFW-10 Subwoofer ziet er trouwens zeer netjes uit, maar is ondertussen de 220v uitvoering er al?
Ik zag in de 'powerbuy' sectie dat er eigenlijk nog geen europese uitvoering is/was.
Als ik de testen lees komt hij wel minder laag als een SVS [tussen de 25-30Hz], maar met 500W zal hij wel hard genoeg kunnen om de ramen te laten rammelen.

Quote from: Pauwl on January  7, 2006, 11:40:43
Mocht je geinteresseerd zijn in een driver van Adire, dan zijn deze voor zover ik weet te krijgen bij http://www.orbitcaraudio.be/
Als het goed is, is dit de importeur voor de benelux. Neem eens contact met hem op zou ik zeggen.
Adire is dus wel te koop maar niet in Nederland, ik zal me daar ook eens in verdiepen, het blijft hobby heh... ;D

sphere

#19
Wat een onzin, Adire is al meer dan een jaar "bezig" met het een of het ander. Voor zover ik het weet konden ze voor het laatst leveren eind 2004. Daarna heeft hun toeleverancier van cones e.d. de samenwerking opgezegd, omdat Adire te groot werd. Dan Wiggins heeft in reactie hierop zijn productielijn in Chili versneld uit de grond gestampt.

Nu worden er eindelijk mondjesmaat een zeer beperkt aantal drivers uitgebracht. Zie deze webshop voor het aanbod. Zelf heb ik geprobeerd een inkoopactie op te zetten, maar ik ben 6 maanden aan het lijntje gehouden voordat de levertermijn naar status indefinitely postponed ging. Op http://www.soundillusions.net is er iemand die al 16(!) maanden wacht op een recone van zijn Brahma. Zelfs hun service aan VS-klanten is tot onder het vriespunt gedaald

Ik zou lekker een Peerless XXLS-12 kopen, zelfs in gesloten kast een prima alternatief voor de overprijsde Eton/Scanspeak units. Dat kan in dit geval gewoon bij een sponsor van het forum, binnen Nederland rekenen die best een nette prijs.
"For those who believe, no proof is necessary. For those who don't believe, no proof is possible."

Martijn M

ik heb hier zelf een tweetal 23W's liggen, waarvoor ik nog kasten moet bouwen. De woofer is erg goed en zeer vervormingsarm. Een XXLS 12 van Peerless biedt echter meer waar voor z'n geld. Zeker voor film zou ik voor de 12" XXLS gaan.
Hoe luid een woofer kan zie je niet aan de hoeveelheid vermogen die hij kan hebben. De maximale geluidssterkte in het laag wordt bepaald door het oppervlak en de maximale excursie van de conus; de luchtverplaatsing dus. Bij hogere frequenties gaat de elektrische belasting een belangrijker rol spelen.
Dutch & Dutch

yorkie13

hoor zovaak het advies een peerless xxls12 in een sealed kast te nemen maar wordt zo weinig gedaan
totale kosten die ik gemaakt heb zij 185 euro voor de xxls12 en 225 euro voor een BK electronics subamp
200w aan 4 ohm, vergelijkbaar met de hs200 van hypex echter zonder bassboost
geheel zit in een 62 ltr kast en is ipv een peerless xls10/slave gekomen
superstrak laag voor zowel film als muziek, gewoon doen dus ;D

mluyben

Is goed te horen, ik ga dit ook doen dan [XXLS12 in een gesloten kast] maar dan in een 55l kast, alleen dan waarschijnlijk met een DS4.0.
Dit wordt alleen een project voor de komende winter ben ik bang... Ontwerp is zo goed als klaar.
Maar eerst een zolder verbouwen dan een center en een nieuw audiomeubel...druk, druk , druk.. :)