Author Topic: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?  (Read 13589 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Summer

Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #25 on: June 27, 2005, 20:33:03 »
Maar die zijn er niet zo heel veel volgens mij.
En Arcam bv. heeft dat kleine drukschakelaartje weer heel handig achterop! de versterker zitten.á ::)

Kunnen we daar btw geen lijstje van maken, van de versterkers die dat wel op een handige manier hebben?

Das een goed idee  8)

Offline Rody

Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #26 on: June 27, 2005, 20:34:20 »
Maar die zijn er niet zo heel veel volgens mij.
En Arcam bv. heeft dat kleine drukschakelaartje weer heel handig achterop! de versterker zitten.á ::)

Kunnen we daar btw geen lijstje van maken, van de versterkers die dat wel op een handige manier hebben?

Idd niet zo handig dat ie dan weer achterop zit.
De Marantz PM 17 MkII heeft ook zo'n schakelaartje achterop.
Is nog wel makkelijk te bereiken als je je versterker niet te laag in je meubel hebt staan, en niet te dicht op de muur.

Offline Audiotwin

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 2083
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • I love my twins
Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #27 on: June 27, 2005, 23:58:45 »
Wat je ook kunt doen is een aparte geintegreerde versterker met een switch waarmee je hem op 'eindversterker-mode' kunt zetten.


Dus als je ht gebruikt,knopje op eindversterkermode zetten en als je bv een cd wilt luisteren knopje weer terug zetten als ik het goed begrijp.Is wel lastig dat die knop achter zit.
Tevredenheid!!!

Offline Moony

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 2052
  • Total likes: 3
  • Gender: Male
  • Do do do Da da da
Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #28 on: June 28, 2005, 19:49:23 »
Is wel lastig dat die knop achter zit.

Idd, dat is superirritant!

Er zijn overigens wel versterkers die zo'n schakelaar wel op een normale plaats (lees: aan de voorkant) hebben zitten, Krell heeft er dacht ik ook 1......maar welke zijn de anderen?  ???
stereo: Dynaudio Xeo 4 | Teufel Raumfeld Connector▓ | Tag McLaren CDT20R | Denon DP300F + NAD PP2 + AT95e
surround: Denon AVR-X1400H | Philips BDP2900 | Dune HD Solo Lite | Chromecast | Teufel Consono 35 Mk3 | Klipsch R-10SW

Offline kippekop

Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #29 on: June 29, 2005, 09:54:16 »
Ik heb nu een aparte stereo versterker gekocht om aan te sluiten op de pre outs van mijn receiver, zal wel even laten horen hoe dat klinkt bij ht, en hoe irritant het in het dagelijks gebruik is :)
TV: Sony kdl-40d3500
Apparatuur: Sony STR-DH130, Sony bdp-S350
Speakers: Focal Dome

Offline Audiotwin

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 2083
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • I love my twins
Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #30 on: June 29, 2005, 10:32:31 »
Ik heb nu een aparte stereo versterker gekocht om aan te sluiten op de pre outs van mijn receiver, zal wel even laten horen hoe dat klinkt bij ht, en hoe irritant het in het dagelijks gebruik is :)

Ben benieuwd,wat voor type is het?
Tevredenheid!!!

Offline R

  • HT forum donateur
  • Beyond The Elite Upper Class
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 18704
  • Total likes: 16
  • Gender: Male
Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #31 on: June 29, 2005, 12:53:49 »
Idd, dat is superirritant!

Er zijn overigens wel versterkers die zo'n schakelaar wel op een normale plaats (lees: aan de voorkant) hebben zitten, Krell heeft er dacht ik ook 1......maar welke zijn de anderen?á ???

De A32 van de arcam uit de FMJ serie. Knopje voorop en op de AB. ;D.. Teven een knopje achterop om het tijdelijk in de pre of geintegreerd te zetten.

Offline Rody

Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #32 on: June 29, 2005, 23:59:43 »
De A32 van de arcam uit de FMJ serie. Knopje voorop en op de AB. ;D.. Teven een knopje achterop om het tijdelijk in de pre of geintegreerd te zetten.
Da's wel heel handig Ruben :) Dat lijkt me de ideale oplossing, zo'n knopje achterop is ook al wel handig, maar je moet er wel bij kunnen...

Ooit maar is kijken of er een 2e hands A32 voor een leuke prijs te vinden is.

Offline R

  • HT forum donateur
  • Beyond The Elite Upper Class
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 18704
  • Total likes: 16
  • Gender: Male
Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #33 on: June 30, 2005, 10:10:07 »
Dat is de pest, je ziet ze bijna niet langskomen. Goed teken natuurlijk.

Offline Moony

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 2052
  • Total likes: 3
  • Gender: Male
  • Do do do Da da da
Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #34 on: June 30, 2005, 22:22:04 »
Maar er moeten er toch meer zijn met zo'n knopje op de juiste (voorop) plaats.
stereo: Dynaudio Xeo 4 | Teufel Raumfeld Connector▓ | Tag McLaren CDT20R | Denon DP300F + NAD PP2 + AT95e
surround: Denon AVR-X1400H | Philips BDP2900 | Dune HD Solo Lite | Chromecast | Teufel Consono 35 Mk3 | Klipsch R-10SW

Offline kippekop

Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #35 on: August 7, 2005, 15:24:41 »
Ben benieuwd,wat voor type is het?

Zie mijn signature. Bevalt verder prima...ja het is een kastje meer aanzetten en even wat testen qua geluidsafstellingen (het het volume zo ingesteld dat het niet geheel vol open moet, omdat ik bang ben dat ik het volume vergeet terug te draaien bij overschakeling op cd's). Tja, je ontlast ook nog een beetje je surround receiver...prima zo. Ik weet wel dat ik nooit weer terug naar cd's op een surround receiver ga :)
TV: Sony kdl-40d3500
Apparatuur: Sony STR-DH130, Sony bdp-S350
Speakers: Focal Dome

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #36 on: August 8, 2005, 16:19:56 »
Arcam A80, A85 en A90 hebben AV mode voor gebruik met een receiver/processor
HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749

Offline garmtz

  • Hifi & AV Specialist
  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+10)
  • Posts: 29940
  • Total likes: 32
  • Gender: Male
  • If it ain't broke, don't fix it...
    • Mutrox
Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #37 on: August 8, 2005, 16:35:04 »
Arcam A80, A85 en A90 hebben AV mode voor gebruik met een receiver/processor

En A65... :)

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #38 on: August 8, 2005, 16:48:58 »
ik dacht dat alleen de a75 die had.
HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749

Offline R

  • HT forum donateur
  • Beyond The Elite Upper Class
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 18704
  • Total likes: 16
  • Gender: Male
Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #39 on: August 8, 2005, 16:52:56 »
Quote
AV PROCESSOR/TAPE switch (A75 only)
If you are using the amplifi er with an external processor such
as a Dolby Pro Logic or Dolby Digital decoder you should
select the AV processor.

Uit het handboek..

http://www.arcam.co.uk/downloads/DiVA%20A65%20handbook.pdf

Offline kippekop

Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #40 on: August 8, 2005, 16:54:29 »
De van de medevoort versterkers hebben ook een aparte ht ingang... wat hebben die dingen (in mijn ogen dan) een ubergeil desing trouwens  :)
TV: Sony kdl-40d3500
Apparatuur: Sony STR-DH130, Sony bdp-S350
Speakers: Focal Dome

Offline garmtz

  • Hifi & AV Specialist
  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+10)
  • Posts: 29940
  • Total likes: 32
  • Gender: Male
  • If it ain't broke, don't fix it...
    • Mutrox
Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #41 on: August 8, 2005, 16:56:05 »
De van de medevoort versterkers hebben ook een aparte ht ingang... wat hebben die dingen (in mijn ogen dan) een ubergeil desing trouwensá :)

 :-X

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749

Offline audiotechneut

Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #43 on: November 26, 2020, 14:05:56 »
Een oud topic maar voor mij is het gebruik van een ge´ntegreerde versterker als voorversterker wel actueel. Mijn ge´ntegreerde Myryad MI 120 heeft een pre-out voor bi-ampen. Mijn vraag is of het voor het eindversterker deel van een ge´ntegreerde versterker kwaad kan dat er geen luidsprekers worden aangesloten terwijl dit deel nog wel wordt aangestuurd. Krijgt de eindversterker het dan benauwd omdat hij zijn vermogen niet kwijt kan? (vroeger had ik een Teleton receiver die je niet mocht aanzetten zonder dat de luidsprekers waren aangesloten)
Acoustic Energy AE1 Classic, Proac Response ER one actieve sub,
Myryad MP100 voor, 2x MA220 eind als monoblok geschakeld, MC100 cd, Creek Tuner, Cambridge CXN streamer, Sony MDS-JB930 Minidisc. Bekabeling Nordost Red Dawn LS kabels en v.d.Hul interlinks

Offline Dirk

  • HT forum sponsor
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+40)
  • Posts: 8742
  • Total likes: 490
  • Gender: Male
  • ♫ Sweetspot Audio ♫
    • website
Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #44 on: November 26, 2020, 14:10:49 »
Kan absoluut geen kwaad.
Enkel bij (bepaalde?) buizenversterkers mag onbelast draaien niet.
"Built to order" eindversterking op basis van Hypex nCore technologie.
Home of the Device Base
Dealer van Adeo Screens * Benchmark * Earthquake Sound * Powersoft * Primacoustic * Trinnov...
Roon Labs referral link >> 30 dagen gratis bovenop je afgesloten abbo na de 14 dagen trial

Offline audiotechneut

Re: ge´ntegreerde versterker gebruiken als voorversterker?
« Reply #45 on: November 26, 2020, 17:26:37 »
Thanks!
Acoustic Energy AE1 Classic, Proac Response ER one actieve sub,
Myryad MP100 voor, 2x MA220 eind als monoblok geschakeld, MC100 cd, Creek Tuner, Cambridge CXN streamer, Sony MDS-JB930 Minidisc. Bekabeling Nordost Red Dawn LS kabels en v.d.Hul interlinks