Yippie

Author Topic: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar  (Read 1099 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bama

  • Zonder ook maar ergens verstand van te hebben
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+17)
  • Posts: 7128
  • Total likes: 576
Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« on: October 16, 2020, 22:15:18 »
Met het vele thuiswerken en de vele Skype meetings heb ik regelmatig last van haperend geluid en dat heeft dus te maken met het bereik van mijn router.

Ik heb dus een set gekocht van tplink de ax 1800 bestaande uit 3 stuks deco x20
https://www.tp-link.com/nl/home-networking/deco/deco-x20/

Als ik hem aansluit (bedraad aan mijn router en 2 los in huis) en ik maak een netwerk aan heb ik goede verbinding echter moet ik dus schakelen tussen wifinetwerken als ik bv mijn Linn wil bedienen. Dan moet ik weer naar de originele ziggo wifi.

Als ik in mijn router (zigo connectbox) wifi uitzet kom ik ook niet meer bij mijn Linn.

Wat doe ik fout?
En svp langzaam typen want ik ben geen ITer en heb er echt geen verstand van.
« Last Edit: October 16, 2020, 22:15:47 by Bama »

Offline TabCam

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 4445
  • Total likes: 1001
  • Gender: Male
  • Keep Calm & Enjoy the Music
Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #1 on: October 16, 2020, 22:53:33 »
Waarschijnlijk deelt je Ziggorouter andere subnetwerkadressen uit dan de Decomeshrouters. Weet niet hoe je de Decomeshrouters van de DHCP-server van de Ziggorouter gebruik moet laten maken maar ik zou het in die richting zoeken.
HT set: PAP Quintet Crystal10, Usher 718, Arcam 550, AudioPhonics HPA-S400ET, LG 950V, RPi + PiCorePlayer, NVidia Shield TV
Stereo set: Usher Mini Dancer 2 DMD mk II, Anthem I225, Chord Hugo, Laptop W10 - FooBar2000

Offline Etiennevh

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+11)
  • Posts: 5551
  • Total likes: 62
  • Gender: Male
Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #2 on: October 16, 2020, 23:05:32 »
(LANGZAAM typend ;) ) z.e.  h.e.b.b.e.n.  w.e.l.  d.e.z.e.l.f.d.e.  n.e.t.w.e.r.k.n.a.a.m. a.l.s.  d.e. Z.i.g.g.o.  r.o.u.t.e.r.?  (SSID)

Marantz   Ω   Oppo   Ω   Sonus Faber   Ω   Panasonic   Ω   Velodyne   Ω   NordOst   Ω   Inakustik   Ω   Philips Pronto

Offline Bama

  • Zonder ook maar ergens verstand van te hebben
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+17)
  • Posts: 7128
  • Total likes: 576
Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #3 on: October 16, 2020, 23:10:46 »
Jullie roepen nu al dingen die ik niet begrijp. :-X
maar de naam is anders van het nieuwe netwerk

Offline Etiennevh

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+11)
  • Posts: 5551
  • Total likes: 62
  • Gender: Male
Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #4 on: October 16, 2020, 23:17:39 »
Meerdere netwerknamen (SSID's) zijn waarschijnlijk de reden dat je niet bij je Linn kunt. Zit er software bij die Linn om op het netwerk te komen?

Je zou je Linn kunnen onboarden op je mesh wifi systeem en daarna pas je Ziggo wifi uit zetten. Hoe minder SSID's actief, doorgaans hoe beter de ervaring.
Marantz   Ω   Oppo   Ω   Sonus Faber   Ω   Panasonic   Ω   Velodyne   Ω   NordOst   Ω   Inakustik   Ω   Philips Pronto

Offline TabCam

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 4445
  • Total likes: 1001
  • Gender: Male
  • Keep Calm & Enjoy the Music
Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #5 on: October 17, 2020, 00:33:49 »
Jullie roepen nu al dingen die ik niet begrijp. :-X
maar de naam is anders van het nieuwe netwerk
Kan je van de Linn zien wat het netwerkadres is? En van een aangesloten apparaat? Of de netwerkadressen als je met de verschillende netwerken verbonden bent? Je kan het vaak achterhalen met deze (Engelstalige) website.
HT set: PAP Quintet Crystal10, Usher 718, Arcam 550, AudioPhonics HPA-S400ET, LG 950V, RPi + PiCorePlayer, NVidia Shield TV
Stereo set: Usher Mini Dancer 2 DMD mk II, Anthem I225, Chord Hugo, Laptop W10 - FooBar2000

Offline Bama

  • Zonder ook maar ergens verstand van te hebben
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+17)
  • Posts: 7128
  • Total likes: 576
Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #6 on: October 17, 2020, 00:35:08 »
Ik heb een app (ging) en die kan dat

Offline TabCam

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 4445
  • Total likes: 1001
  • Gender: Male
  • Keep Calm & Enjoy the Music
Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #7 on: October 17, 2020, 00:40:58 »
Als je de netwerkadressen vergelijkt, is dan alleen het laatste getal anders of verschillen er meer?
HT set: PAP Quintet Crystal10, Usher 718, Arcam 550, AudioPhonics HPA-S400ET, LG 950V, RPi + PiCorePlayer, NVidia Shield TV
Stereo set: Usher Mini Dancer 2 DMD mk II, Anthem I225, Chord Hugo, Laptop W10 - FooBar2000

Offline Bama

  • Zonder ook maar ergens verstand van te hebben
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+17)
  • Posts: 7128
  • Total likes: 576
Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #8 on: October 17, 2020, 00:55:22 »
Ik heb nu alles weer gereset. Ben erg ongeduldig kan hier slecht tegen.

Morgen proberen sonos weer aan de praat te krijgen op. mijn kantoor.

Wordt dus terugsturen of iemand in huis halen.

bedankt voor de tips.


Offline Bama

  • Zonder ook maar ergens verstand van te hebben
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+17)
  • Posts: 7128
  • Total likes: 576
Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #9 on: October 17, 2020, 00:58:21 »
Fijn. Roon werkt nu ook niet meer. :-X

edit was bezig met een update.

« Last Edit: October 17, 2020, 01:17:30 by Bama »

Offline Jazzman

Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #10 on: October 17, 2020, 05:14:19 »
Ik heb nu alles weer gereset. Ben erg ongeduldig kan hier slecht tegen.

Morgen proberen sonos weer aan de praat te krijgen op. mijn kantoor.

Wordt dus terugsturen of iemand in huis halen.

bedankt voor de tips.


Terugsturen heeft geen zin, want met een ander MESH systeem heb je het zelfde issue... Je weet niet wat je doet en waar je moet beginnen (en dat is niet onaardig bedoeld). Mijn schoonmoeder van 85 is bedreven in computers enzo, maar een absolute NoNo als er maar wat verkeerd staat. Dus haalt ze mij erbij (ICT Security Specialist). LANGKOMEN dus, en niet via telefoon, forum ofzo... En dan nog is het vaak zoeken, omdat men niet kan uitleggen WAT ze gedaan hebben. En daar begint het vaak mee, leg uit in Jip en Janneke taal, wat het is, wat je doet en waarom je het doet.

Zo spannend is het niet, als je maar weet wat je doen. Aan kreten zoals hier genoemd heb je niets, daar wordt je alleen maar zenuwachtiger van.

Dus... heb je een kennis of een handige neef... laat komen.

Suc6
Lyngdorf DPA-1 - Lyngdorf SDA 2175
Yamaha CD-S3000 - Aurender X100L - Ayre QB-9 DSD
Dynaudio Confidence C1 mkII - Velodyne SPL 1200 Ultra - TEAC HA-501 - Sennheiser HD800
Auralex SubDude HT - Transparent Music Link Plus - Audioquest Diamond bekabeling

Offline katwax

Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #11 on: October 17, 2020, 10:02:03 »
Ben het eens met Jazzman.
Probleem is vrij duidelijk ze zitten niet in hetzelfde netwerk en de theorie om dit op te lossen is ze dus in zelfde netwerk plaatsen.
In praktijk voor iemand met zeer beperkte kennis is dit moeilijk uit te leggen hoe te doen, elk merk heeft zijn eigen veldjes en manier om instellingen te zetten, dus even snel via forum of dergelijk is lastig.

Moest ik achter je hoek wonen sprong ik even binnen, maar dat is niet zo + dat grenzen weer toe gaan.
Je moet dus gewoon iemand vinden die er een beetje kennis van heeft, moet geen specialist zijn zelfs.
Stereo: Kii Three BXT System + Kii Control + Allo USbridge Signature met Allo Shanti voeding
HT: Epson LS10000 - Xtrem Daylight 100"
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=112543

Offline TabCam

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 4445
  • Total likes: 1001
  • Gender: Male
  • Keep Calm & Enjoy the Music
Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #12 on: October 17, 2020, 10:21:45 »
Ik heb nu alles weer gereset. Ben erg ongeduldig kan hier slecht tegen.

Morgen proberen sonos weer aan de praat te krijgen op. mijn kantoor.

Wordt dus terugsturen of iemand in huis halen.

bedankt voor de tips.
Geduldigheid kan een hoop helpen. Er is nog een derde optie, hulp op afstand met bv. TeamViewer. Zit altijd een vertrouwenscomponent in met wie je daar toestemming voor geeft.
HT set: PAP Quintet Crystal10, Usher 718, Arcam 550, AudioPhonics HPA-S400ET, LG 950V, RPi + PiCorePlayer, NVidia Shield TV
Stereo set: Usher Mini Dancer 2 DMD mk II, Anthem I225, Chord Hugo, Laptop W10 - FooBar2000

Offline Broem

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 601
  • Total likes: 8
  • Gender: Male
  • Zonder strijd geen overwinning
Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #13 on: October 17, 2020, 10:22:00 »
Ben ook geen specialist maar wel altijd geholpen met de vele tutorials op Youtube. Daar worden alle handelingen vaak goed voorgedaan en valt ‘t kwartje. Give it a try  :google:
Pass Labs INT 150 versterker | Magico s1 speakers | Linn Majik CD | Sonore UltraRendu + Uptone 1.2 | Ayre QB9 DSD | SonicTransporter I5 | Roon | Pro-ject Phonobox RS pre met Phono RS Power Box| Pro-ject Xtension 10 - Ortofon Cadenza Black | ADL GT40 en Sennheiser HD 700 | Audioquest Water, Diamond USB, Shunyata digital power cable, Nordost en Transparant kabels | Audioquest GO-4 LS cable and Furutech power | Bonn 8 Silent Angel switch | Intona USB

Offline Bama

  • Zonder ook maar ergens verstand van te hebben
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+17)
  • Posts: 7128
  • Total likes: 576
Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #14 on: October 17, 2020, 10:47:39 »
Terugsturen heeft geen zin, want met een ander MESH systeem heb je het zelfde issue... Je weet niet wat je doet en waar je moet beginnen (en dat is niet onaardig bedoeld). Mijn schoonmoeder van 85 is bedreven in computers enzo, maar een absolute NoNo als er maar wat verkeerd staat. Dus haalt ze mij erbij (ICT Security Specialist). LANGKOMEN dus, en niet via telefoon, forum ofzo... En dan nog is het vaak zoeken, omdat men niet kan uitleggen WAT ze gedaan hebben. En daar begint het vaak mee, leg uit in Jip en Janneke taal, wat het is, wat je doet en waarom je het doet.

Zo spannend is het niet, als je maar weet wat je doen. Aan kreten zoals hier genoemd heb je niets, daar wordt je alleen maar zenuwachtiger van.

Dus... heb je een kennis of een handige neef... laat komen.

Suc6

Helemaal mee eens hoor, geen geduld en niks met it dingen en word dan alleen maar boos al is dat gelukkig wel minder dan vroeger. En dan heb ik nog veel meer mindere punten  :closedeyes:

Voordeel is wel dat ik de meeste ken.

Mijn vrouw vertelde mijn zoon dat ik iets had gekocht voor het netwerk, zegt mijn zoon, sterkte maar dan kom ik vrijdag niet en dan zitten ze me samen al uit te lachen. ;)
« Last Edit: October 17, 2020, 10:53:28 by Bama »

Online 5061

  • HT forum donateur
  • full member
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 427
  • Total likes: 37
  • Gender: Male
  • Leeftijd ? Wil je niet weten.
Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #15 on: October 17, 2020, 11:04:15 »
Bama ik voel met je mee. 😀😀 Herken 't helemaal. Wel n heel mooi systeem denk er ook aan om over te stappen naar dit betere en snellere systeem. Heb nu het oudere model mesh Deco.
Linn Klimax Katalyst DSM - Dutch & Dutch 8c - Linn Klimax LP12 Black Ash / Keel / Ekos SE Arm / Linn Kandid /  Radikal & Urika Klimax - Stax SR009 - Oppo UDP-203 - iMac Retina 5k - Synology DS1512+ - LG Oled 55C7V - Google Chromecast Ultra 4K - Nessie Vinylmaster

Offline cz79

Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #16 on: October 17, 2020, 12:30:18 »
Ziggo modem instellen als bridge en dan de Deco set instellen als router (dat laatste is wss nu al het geval). Zo heb je 1 router in je netwerk en is je Ziggo modem enkel een internet ‘doorgeefluik’.

Waar woon je?
Versterking: Simaudio Moon Neo 240i
Bron: Simaudio Moon 180 MiND | Chord 2Qute
Luidsprekers en DSP: Scansonic MB 2.5 | ARC
Kabels: Grimm Audio | Black Cable | TCI

Offline Bama

  • Zonder ook maar ergens verstand van te hebben
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+17)
  • Posts: 7128
  • Total likes: 576
Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #17 on: October 17, 2020, 12:43:43 »
Bij Breda

Offline cz79

Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #18 on: October 17, 2020, 13:28:08 »
Mmmm is net even te ver om je ‘live’ te helpen
Versterking: Simaudio Moon Neo 240i
Bron: Simaudio Moon 180 MiND | Chord 2Qute
Luidsprekers en DSP: Scansonic MB 2.5 | ARC
Kabels: Grimm Audio | Black Cable | TCI

Offline Bama

  • Zonder ook maar ergens verstand van te hebben
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+17)
  • Posts: 7128
  • Total likes: 576
Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #19 on: October 17, 2020, 13:33:19 »
Toch leuk dat je er aan denkt ;D

Ik heb het nu ingesteld als 2 aparte netwerken, dus heb zeg maar het ziggo netwerk beneden en boven in mijn kantoortje via de tp link.

Online jeroen_v

  • HT forum donateur
  • full member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 262
  • Total likes: 11
  • Gender: Male
Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #20 on: October 17, 2020, 13:37:40 »
Kan het zijn dat je TP Link mesh nog niet in AP mode staat, maar nog in router mode? Als het router mode staat, krijg je dat Ziggo en TP Link netwerk gescheiden van elkaar zijn en is het lastig of in sommige situaties van de één naar de ander te verbinden.
Met AP mode zorgt je ervoor dat je TP link deel gaat uitmaken van je bestaande netwerk. Dan bedoel ik niet alleen op Wifi vlak, maar je gehele bedrade netwerk.

Overigens zou ik de Wifi optie uitzetten in de Ziggo modem/router. Wel even alle apparaten die met deze Wifi verbinden (je Linn?) aanpassen naar de TP link Wifi (SSID).

https://www.tp-link.com/nl/support/faq/2066/
https://www.tp-link.com/nl/support/faq/2420/

Offline myself

Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #21 on: October 17, 2020, 20:02:50 »
Je hebt nu 2 aparte wifi netwerken. 1 van ziggo en 1 van je tplink.

Wat je moet doen is de ziggo wifi uitzetten (op de ziggo router) en dan alleen nog maar de tplink wifi gebruiken. Die ‘zit’ dan op hetzelfde netwerk als je bedraad netwerk.

Je moet dan wel ff je linn op je tplink netwerk aanmelden en zou alles goed moeten staan.

 (Geprobeerd om alle technische kreten niet te gebruiken)


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Stereo: Linn Akurate DSM/3 + Akurate 4200 (bi-amp), Arcam CD33T, B&W 802D3
HT: Sony W850B (65"), Arcam AVR300 + DV79, Dreambox 8000 (HTM-1, SCM-1, Rel strata II gaan weg)
LS.kabel:Crystal Cable Reference, Nordost Blue Heaven II (center), Digitaal: Siltech, Chord, Analoog: Linn black interlinks, Stroom: AQ Blizzard/Crystal Cable Reference, Vibex, Kemp powerstrip

Online Rowdy

Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #22 on: October 18, 2020, 20:53:23 »
- Je geeft de tplink ax1800 een netwerknaam + wachtwoord.
- Op je apparatuur (bijvoorbeeld smartphone, laptop, Linn enz.) zoek je via WiFi instellingen van het betreffende apparaat de “nieuwe” netwerknaam en gebruik het “nieuwe” wachtwoord.
-Voor de Linn kun je misschien via WPS een verbinding maken, zie Deco app. Rechtsonder de Deco app zie je “meer”, daar klik je op en dan zie je bovenin WPS. Als de Linn ook WPS ondersteunt kun je door beide toetsen binnen 120 seconden in te drukken verbinding met elkaar maken.

Offline Bama

  • Zonder ook maar ergens verstand van te hebben
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+17)
  • Posts: 7128
  • Total likes: 576
Re: Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #23 on: October 18, 2020, 21:31:47 »
Heb het vanmiddag weer geprobeerd maar weet niet hoe ik de Linn moet koppelen dus weer terug naar af.

ziggo zegt ook dat als ze wifi uitzetten alleen poort 1 nog werkt en de andere 3 niet meer?

Ik moet dan dus een switch achter poort 1 hangen en daar de eerste tp aan hangen en de andere poorten voor de rest?

Online denoontje

  • Linnoontje Akurate katalyst Wilson Benesch Square 5 stereo power, Arcamoontje Wilson Benesch Square / Velodyne 7.2.4 dirac atmos jvc n7 4k HDR power
  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (+10)
  • Posts: 10984
  • Total likes: 423
  • Gender: Male
  • denoontje + primoontje -> linnoontje + arcamoontje
Krijg mesh netwerk niet voor elkaar
« Reply #24 on: October 18, 2020, 22:11:12 »
Welke linn heb je? De linns die ik ken hebben geen wifi.

De linn moet  bedraad op de routerswitch waarop ook je wifi zit.
Dus in jou geval op de mesh router, niet op de ziggo box/router.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk