2

Author Topic: aparte stroom groep laten aanleggen ?  (Read 2696 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline fluissie

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+24)
  • Posts: 4443
  • Total likes: 776
  • Gender: Male
  • pa zonder handen!, ja l*l tis een driewieller
aparte stroom groep laten aanleggen ?
« on: October 5, 2020, 15:55:39 »
hallo

ik wil graag een aparte stroom groep hebben voor me audio gebeuren.

nog niet zo uit audiofiel oogpunt ,maar mijn stopkontakt is niet geaard en ik heb issues dat alles met een beetje trafo begint te zoemen en brommen en dat ik dit ook terug hoor uit mijn speakers

wat zou dit mogen kosten denken jullie of voor diegenen die het hebben gedaan: wat heeft het gekost (ongeveer)

en zit er misschien iemand in dit vak in regio midden ?
Marantz sr8015 * Kef R900 + R800ds * 18 inch dayton sub * Crown xls1002 * Philips O led 805 * X box one X * dedicated stroomgroep AV * Audioquest bekabeling

Offline Rob_Dingen

Re: aparte stroom groep laten aanleggen ?
« Reply #1 on: October 5, 2020, 16:10:35 »
Dan hoef je alleen maar een aard draad erbij te trekken dus dat hoeft niet de hoofdprijs te kosten.
Maar de brom die je hebt komt waarschijnlijk door DC op je net en ringkern trafo's zijn daar heel gevoelig voor.
Als je brom op je speakers hoort heb je ergens een ground loop zitten.

Rob

Offline Kingpin

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 9251
  • Total likes: 875
  • Gender: Male
  • Just An Ordinary Member
    • StreamingPlaza
Re: aparte stroom groep laten aanleggen ?
« Reply #2 on: October 5, 2020, 16:17:15 »
Inderdaad, brom uit je speakers heb je ergens een aardlus.
Deel voor deel even loskoppelen (netstekker) van je apparaten om te bekijken waar het zit.
Qua klank mag een aardedraad niets doen (en dat doet het ook niet ;)).
Mainset : Kingpin TVC Preamplifier, Kingpin Tripath Amplifier, Logitech Squeezebox Touch, Kingpin Touch LiPo Power Supply, Metrum NOS DAC Quad, Kingpin Metrum Power Supply, MiniDSP DDRC-22D, Kingpin miniDSP Power Supply, Kingpin Power Distribution System, Audio Physic Brilon 2.0, Audio Physic Luna I, Apogee Wyde Eye, Copulare Zonal Rack

Offline fluissie

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+24)
  • Posts: 4443
  • Total likes: 776
  • Gender: Male
  • pa zonder handen!, ja l*l tis een driewieller
Re: aparte stroom groep laten aanleggen ?
« Reply #3 on: October 5, 2020, 16:47:19 »
Ja ok en vergeef me ik ben een leek daarin ...

Heb ook al alles los gehad enzo maar stel ik vind het apperaat met het probleem .... En dan ?

Hoe verhelp ik dat dan ?
Marantz sr8015 * Kef R900 + R800ds * 18 inch dayton sub * Crown xls1002 * Philips O led 805 * X box one X * dedicated stroomgroep AV * Audioquest bekabeling

Offline Kingpin

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 9251
  • Total likes: 875
  • Gender: Male
  • Just An Ordinary Member
    • StreamingPlaza
Re: aparte stroom groep laten aanleggen ?
« Reply #4 on: October 5, 2020, 16:57:11 »
Ja ok en vergeef me ik ben een leek daarin ...

Heb ook al alles los gehad enzo maar stel ik vind het apperaat met het probleem .... En dan ?

Hoe verhelp ik dat dan ?
Dat kan op verschillende manieren, eerst zul je moeten uitzoeken 'waar' de aardlus ontstaat.
Ga je bv van XLR naar RCA of andersom?
Is het een netstekker probleem etc ...

Mainset : Kingpin TVC Preamplifier, Kingpin Tripath Amplifier, Logitech Squeezebox Touch, Kingpin Touch LiPo Power Supply, Metrum NOS DAC Quad, Kingpin Metrum Power Supply, MiniDSP DDRC-22D, Kingpin miniDSP Power Supply, Kingpin Power Distribution System, Audio Physic Brilon 2.0, Audio Physic Luna I, Apogee Wyde Eye, Copulare Zonal Rack

Offline toetertje

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 845
  • Total likes: 235
  • I love the HTforum
Re: aparte stroom groep laten aanleggen ?
« Reply #5 on: October 5, 2020, 17:04:13 »
Heb je de ziggo decoder aangesloten aan je set, zo ja, probeer het eens zonder
de coax kabel van de decoder aan te sluiten.

Online _ MarcelloW _

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+9)
  • Posts: 2340
  • Total likes: 39
  • Gender: Male
Re: aparte stroom groep laten aanleggen ?
« Reply #6 on: October 5, 2020, 17:05:58 »
Ik heb deze gasten wel eens in huis gehad voor netwerkkabel trekken naar een coax punt (+coax) en ook een stopcontact laten aarden. Ben er goed over te spreken.


https://www.kabel-trekken.nl/
Ik support de zoek-functie! http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?action=search2

| Me = M'n of Mijn | Is = Eens | Hun = Zij | Waar om doen men sen al die on nodig e spa ties over al tus sen ? | Hè = Heh? | Hé = Hey!

Offline mijkie

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+48)
  • Posts: 6052
  • Total likes: 286
  • Gender: Male
Re: aparte stroom groep laten aanleggen ?
« Reply #7 on: October 5, 2020, 17:54:32 »
Heb je de ziggo decoder aangesloten aan je set, zo ja, probeer het eens zonder
de coax kabel van de decoder aan te sluiten.

Veel voorkomend probleem, de coax kabel idd !!

Ik heb geen galvanische verbinding met het stroom en internet-netwerk, zit trafo voor mijn set en internet is met optisch verbonden, bevalt prima !
« Last Edit: October 5, 2020, 17:55:52 by mijkie »
JBL 305 MK2 * NAD C658 * Rythmik F15HP * Grimm TPR * Belden/Supra netwerk & powercords

Offline fluissie

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+24)
  • Posts: 4443
  • Total likes: 776
  • Gender: Male
  • pa zonder handen!, ja l*l tis een driewieller
Re: aparte stroom groep laten aanleggen ?
« Reply #8 on: October 5, 2020, 18:17:07 »
Coax kabel ?????? Die ligt hier al in geen eeuwen meer  :D

Maar ben ook ben iemand bezig voor een aparte groep iig , al is het maar voor mijn gemoeds rust
Marantz sr8015 * Kef R900 + R800ds * 18 inch dayton sub * Crown xls1002 * Philips O led 805 * X box one X * dedicated stroomgroep AV * Audioquest bekabeling

Offline toetertje

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 845
  • Total likes: 235
  • I love the HTforum
Re: aparte stroom groep laten aanleggen ?
« Reply #9 on: October 5, 2020, 19:29:32 »
Kijk je televisie via internet, of via een decoder?

Offline pameijer

  • This title is for sale, please send me a PM!
  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+7)
  • Posts: 2661
  • Total likes: 462
  • Gender: Male
    • Verder in je werk
Re: aparte stroom groep laten aanleggen ?
« Reply #10 on: October 5, 2020, 19:32:43 »
Ik heb een tijdje geleden een voor mij perfect werkende DC-killer gekocht die de brom in mijn Rythmik oploste. Gewoon een normaal ding, geen veel te duur Supra blok dat hetzelfde doet voor 6x de prijs. Ik stuur je de link wel via PM. Als je die voor je stekkerblok zet zal het vast gaan werken.


EDIT: als je toevallig een Brother printer hebt, het kan geen kwaad die ff van het stopcontact te halen want dat zijn beruchte DC veroorzakers! Of vraag je buren die Brother te verwijderen...
« Last Edit: October 5, 2020, 19:35:40 by pameijer »
Anthem MRX1120 / Anthem BLX200 / Technics SL2000 / Apple TV 4K en Nvidia Shield en Vero 4K+/ Vu+ Duo2 / LG OLED55C7 / JVC X7900 met iVisions Cinema 4K 260 cm / AVI ADM9.1RS actieve speakers front en center + AVI DM5 rears + 4x Micca M-8C Atmos + Rythmik E15HP sub en héél veel muziek!

Online denoontje

  • Linnoontje Akurate katalyst Wilson Benesch Square 5 stereo power, Arcamoontje Wilson Benesch Square / Velodyne 7.2.4 dirac atmos jvc n7 4k HDR sony CineMike power
  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (+10)
  • Posts: 11832
  • Total likes: 715
  • Gender: Male
  • denoontje + primoontje -> linnoontje + arcamoontje
Re: aparte stroom groep laten aanleggen ?
« Reply #11 on: October 5, 2020, 20:28:16 »
zie pm