Yippie

Author Topic: irule?  (Read 62401 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nosoforos

Re: irule?
« Reply #50 on: July 1, 2011, 22:47:42 »
Omdat de Pronto wel goed die codes kon leren? En die heb je toen weer op je computer gezet en in iRule gestopt?

Offline Robbo

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 5988
  • Total likes: 32
  • Gender: Male
  • Are friends electric?
Re: irule?
« Reply #51 on: August 18, 2011, 15:43:34 »
iRule v2 is inmiddels uit.  Met ondersteuning voor 2-weg.

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
Re: irule?
« Reply #52 on: August 19, 2011, 09:57:52 »
jammer dat je daar weer je credit card moet trekken.
HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749

Offline Nosoforos

Re: irule?
« Reply #53 on: August 19, 2011, 15:03:45 »
Ik ben een beetje klaar met iRule. V2 is uit, maar eigenlijk de enige feature is 2-way communicatie, via rs232. Nu kom ik er achter dat er wel erg weinig apparaten zijn die dit ondersteunen (de apparatuur die ik nu heb iig niet, dus ik heb er niets aan) en getuige de reacties in de thread op AVS is het ook allemaal niet zo eenvoudig werkend te krijgen.
De thread is een tijdje down geweest, en momenteel ontbreekt het hele eerste gedeelte ervan, nu het onder strenge voorwaarden is teruggezet door AVS.
Waarom iRule niet gewoon een eigen forum opent is een vraag die in al die jaren niet wordt beantwoord.
Voor veel gebruikers was het een onaangename verrassing dat ze geen gratis upgrade kregen naar de Pro versie van V2, dat was namelijk beloofd voor early adopteren.
En daarbovenop heb ik wl die gratis upgrade gekregen, terwijl ik de license later heb gekocht dan een heleboel anderen die hem niet kregen!

Offline clicquot

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 745
  • Total likes: 22
  • Gender: Male
  • If you pay peanuts, you get monkeys...
Re: irule?
« Reply #54 on: January 26, 2012, 11:02:20 »
Hey guys,

heeft iemand echt ervaring met deze irule builder om toestellen die een netwerkplug aan boord hebben aan te sluiten en te bedienen? Ik zit in die trial versie maar te klooien en geraak er niet aan uit. Als vb neem ik een onkyo AV 709 receiver en dune media player. Voor beiden zijn de ip codes te vinden online in de database. Mijn pion BDP heb ik zelf alle codes etc ingevoerd. Geen enkel toestel krijg ik aan de praat.
Ik zou eens willen weten waar je deze toestellen precies invoert in de app, als gateways: onder netwerk of http gateway?
Iemand een beschrijving hoe precies tewerk gaat? Soms krijg ik een verbinding (groen antenne rechts onder het scherm), maar geen enkele knop werkt. Het zou helpen mocht ik ergens een manual vinden of stappenplan om een ip toestel te configgen in irule. Veel info op de site vind ik hierover niet, of ik kijk er scheel over? Op het net ook niet echt vet veel te vinden precies?
Ik kan me voorstellen dat ir onmiddellijk soelaas brengt, maar als de toestellen via ip te bedienen zijn, waarom dan geld uitgeven aan extra hardware? Dan kan ik evengoed de logitech harmony remote houden. Die heb ik opnieuw ingesteld en werkt perfect op alle toestellen. Maar ja, irule ziet er wel een pak cooler uit, eens het werk zou ik de volledige remotes willen 'designen' maar als dit al niet lukt  :-[

Hoop dat iemand kan helpen, tips zijn welkom!
bedankt

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
Re: irule?
« Reply #55 on: January 26, 2012, 12:07:45 »
Ik heb het op deze manier werken:

in de app > gateway > http > add new gateway

koppel de dune bij devices
Name: omschrijving van de gateway maakt niet uit
Adress: het IP adres van de DUNE. Kijk in de DUNE bij de instellingen welk IP adress de dune heeft.

HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749

Offline clicquot

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 745
  • Total likes: 22
  • Gender: Male
  • If you pay peanuts, you get monkeys...
Re: irule?
« Reply #56 on: January 26, 2012, 13:26:07 »
Ik heb het op deze manier werken:

in de app > gateway > http > add new gateway

koppel de dune bij devices
Name: omschrijving van de gateway maakt niet uit
Adress: het IP adres van de DUNE. Kijk in de DUNE bij de instellingen welk IP adress de dune heeft.



Merci Durk, ga dit eens proberen deze avond. Heb ik het juist als je meedere toestellen zo hebt, die dan allemaal op 1 lijntje achter mekaar komen te staan onder gateways. Daaronder zie je dan 1 ip address, maar niet per toestel?

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
Re: irule?
« Reply #57 on: January 26, 2012, 13:44:30 »
Twee machines met HTTP control, dan twee gateways en twee verschillende IP adressen. De twee machines kunnen uiteraard niet hetzelfde IP adres hebben dan gaat er wat fout.
HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749

Offline clicquot

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 745
  • Total likes: 22
  • Gender: Male
  • If you pay peanuts, you get monkeys...
Re: irule?
« Reply #58 on: January 26, 2012, 14:44:03 »
Twee machines met HTTP control, dan twee gateways en twee verschillende IP adressen. De twee machines kunnen uiteraard niet hetzelfde IP adres hebben dan gaat er wat fout.

yes of course, maar als ik het goed voorheb zie ik dus staan;

Gateway: Dune,Onkyo
Ipaddress: x.x.x.x

maar dus niet apart een entry met dune,ip en onkyo,ip
heb toestel niet bij me, kom hierop terug.

Offline clicquot

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 745
  • Total likes: 22
  • Gender: Male
  • If you pay peanuts, you get monkeys...
Re: irule?
« Reply #59 on: January 26, 2012, 22:21:36 »
Wat een gedoe zeg die irule! Heb eindelijk de onkyo AV aan de praat gekregen: die voeg je dus toe onder gateways network met het gegeven ipadres en port number 60128! Op een of andere site toch het portnumer gevonden, leuk zo moeten zoeken.

Nu staat er dus onder Gateways/Network de naam "onkyo". Als ik daarin verderklik, komt er dus:

Network: Onkyo TCP zone 1 v5
Gateway config: name/ipadres/port
Wake on lan: voorlopig uitgeschakeld.

Stel nu dat ik daar een toestel bijvoeg, dan komt er:

Network: Onkyo TCP zone 1 v5, naam nieuw toestel
Gateway config: name/ipadres/port
Wake on lan: voorlopig uitgeschakeld.

Waar moet ik nu het ipadres/port number invullen van dit tweede toestel? Als ik de originele gegevens in gateway conf van de onkyo vervang met die van het nieuwe toestel, dan heb ik geen connectie meer met de onkyo. Maw die gateway config slaat op 1 toestel, je kan geen ip gegevens per toestel ivullen?


« Last Edit: January 26, 2012, 22:34:57 by clicquot »

Offline CoSo

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+43)
  • Posts: 2807
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Never up, Never in.
    • Susano HT
Re: irule?
« Reply #60 on: January 26, 2012, 22:21:49 »
Ik heb voor iRule zender knoppen gemaakt voor UPC Royaal.

Ze staan als shared

UPC HD Zenders
http://img834.imageshack.us/img834/930/schermafbeelding2012012u.png
irule?


UPC Algemeen & Entertainment Royaal
http://img17.imageshack.us/img17/4118/schermafbeelding2012012s.png
irule?


UPC Documentaire & Kennis Royaal
http://img594.imageshack.us/img594/1083/schermafbeelding2012012.png
irule?


UPC Sport & Nieuws Royaal
http://img43.imageshack.us/img43/930/schermafbeelding2012012u.png
irule?


UPC Jeugd & Muziek Royaal
http://img221.imageshack.us/img221/3421/schermafbeelding2012012dj.png
irule?


UPC Internationaal Royaal
http://img842.imageshack.us/img842/1849/schermafbeelding2012012l.png
irule?
« Last Edit: January 26, 2012, 22:42:48 by CoSo »

Offline CoSo

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+43)
  • Posts: 2807
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Never up, Never in.
    • Susano HT
Re: irule?
« Reply #61 on: January 26, 2012, 22:27:48 »
De dune krijg ik nog steeds niet aan de praat, terwijl die wel perfect werkt met de dune app op de ipad.
Ik vul in onder Gateways/HTTP:

HTTP -> connecteer de dune
Gateway config -> ik geef een naam en ipaddress

Ik heb alleen het IP adress in hoeven geven

http://img607.imageshack.us/img607/2783/photo260112222607.png
irule?

Offline clicquot

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 745
  • Total likes: 22
  • Gender: Male
  • If you pay peanuts, you get monkeys...
Re: irule?
« Reply #62 on: January 26, 2012, 22:36:45 »
het is gelukt! blijkbaar is er een verschil tussen de knoppen navigate up/down en cursor up/down... ik probeer verder.

Maar dat met die gateway ip adress en namen van toestellen snap ik nog niet goed.

Amai coso, dat ziet er mooi uit!  :inlove:
iemand een idee of er een mooi panel is voor de dune bv?
« Last Edit: January 26, 2012, 22:38:28 by clicquot »

Offline CoSo

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+43)
  • Posts: 2807
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Never up, Never in.
    • Susano HT
Re: irule?
« Reply #63 on: January 26, 2012, 22:47:03 »
het is gelukt! blijkbaar is er een verschil tussen de knoppen navigate up/down en cursor up/down... ik probeer verder.

Maar dat met die gateway ip adress en namen van toestellen snap ik nog niet goed.

Amai coso, dat ziet er mooi uit!  :inlove:
iemand een idee of er een mooi panel is voor de dune bv?
ik gebruik nu de blu-ray pagina.

Had al in het review topic aangegeven dat de eerst navigatie toetsen niet werken en de tweede in rij wel.

Misschien om de verschillen de iRule topic's samen te voegen om het sponsor en review topic ook schoon te houden

Offline clicquot

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 745
  • Total likes: 22
  • Gender: Male
  • If you pay peanuts, you get monkeys...
Re: irule?
« Reply #64 on: January 26, 2012, 22:57:53 »
ja sorry, weet niet goed waar de dingen te posten omdat er verschillende threats zijn. heb nu alles op de blu ray pagina gezet en alle knoppen werken behalve.... power on. Power off is ok, maar starten doet ie niet, heb ook wake on lan ingeschakeld but noppes... en deze keer heb ik alle power on knopjes getest  ;)

Offline CoSo

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+43)
  • Posts: 2807
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Never up, Never in.
    • Susano HT
Re: irule?
« Reply #65 on: January 26, 2012, 23:37:49 »
power werkt idd niet, of misschien een lan power switch gebruiken.
« Last Edit: January 26, 2012, 23:50:12 by CoSo »

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
Re: irule?
« Reply #66 on: January 27, 2012, 11:26:46 »
 :inlove: Thanks Coso!!
HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
Re: irule?
« Reply #67 on: January 27, 2012, 11:29:02 »
power werkt idd niet, of misschien een lan power switch gebruiken.

dat is inderdaad klote. Ik laat dat ding nu aanstaan..
HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749

Offline betawax

Re: irule?
« Reply #68 on: January 29, 2012, 08:51:34 »
Ik heb voor iRule zender knoppen gemaakt voor UPC Royaal.

Ze staan als shared
*knip*

Ik heb me speciaal geregistreerd om je te bedanken :) Helaas vind ik de panels/images niet :( De zoekfunctie van iRule is trouwens echt bagger...
Heeft iemand al telenet-logo's of zo ergens gebruikt?

Offline CoSo

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+43)
  • Posts: 2807
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Never up, Never in.
    • Susano HT
Re: irule?
« Reply #69 on: January 29, 2012, 23:37:10 »
nu wel weer  ;)

Graag gedaan.

Offline CoSo

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+43)
  • Posts: 2807
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Never up, Never in.
    • Susano HT
Re: irule?
« Reply #70 on: January 31, 2012, 19:44:13 »
Er zitten toch nog wel wat bugs in de web applicatie, ik save elk half uur of als ik weer wat buttons gemaakt heb.
Nu ben via a swipe op de magic mouse (pagina terug) zeker halve dag werk kwijt, terwijl er 4 nieuwere versie al op de iPad staat.  :crazy:

Offline CoSo

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+43)
  • Posts: 2807
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Never up, Never in.
    • Susano HT
Re: irule?
« Reply #71 on: January 31, 2012, 20:02:56 »
Moet daarbij wel zeggen dat de buttons er nog wel staan die ik in dezelfde periode heb gemaakt.

Nu maar niet alleen meer saven maar ook back-up maken.

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
Re: irule?
« Reply #72 on: January 31, 2012, 20:49:27 »
kopie maken van de panels en die hiden doe ik altijd als ik wat aangepast heb. Swipen is inderdaad gevaarlijk bij deze applicatie.
HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749

Offline CoSo

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+43)
  • Posts: 2807
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Never up, Never in.
    • Susano HT
Re: irule?
« Reply #73 on: February 4, 2012, 17:50:28 »
Ik krijg het helaas niet voor elkaar om Pioneer PDP-LX5090 via RS232 of HTTP te bedienen.

Iemand misschien andere opossing dan een oogje te plakken, zat zelf te denken om een blister te plaatsen op de projector zodat je hem niet ziet.
Heb je alleen het probleem dat je hem niet kan bedienen als het projectie scherm omlaag is maar gelukkig is dat zelden nodig.

Offline xynyx

  • very confused
  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 1037
  • Total likes: 7
  • Gender: Male
  • - Peppie & Kokkie -
Re: irule?
« Reply #74 on: February 18, 2012, 00:43:56 »
Ik stuur de mijne wel aan met rs232. Ligt het aan iRule of maak je verkeerde codes aan?

Hier staan de juiste codes:
http://www.awe-europe.com/ir_232.html