Author Topic: irule?  (Read 62444 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
Re: irule?
« Reply #25 on: February 28, 2011, 11:41:59 »

Ik gebruik 1 module voor mijn apparatuur (dune, naim versterker, upc hd box, philips tv, squeesebox en klik aan klik uit) in de woonkamer. Verder 1 module voor in de werkkamer (intercomsysteem en klik aan klik uit). 1 module om mijn 3 deuren in huis te kunnen openen. en 1 module voor in de slaapkamer, maar die heb ik nog niet aangesloten.

  

Hoe bedien jij de Klik aan Klik uit?
HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749

Offline Kjelt

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 27892
  • Total likes: 2312
  • I also love the HTforum
Re: irule?
« Reply #26 on: February 28, 2011, 12:01:31 »
Je maakt in Irule een gateway aan met daarin de iTach. De gateway zorgt voor de aflevering van de strings op het juiste adres.
Ok maar is die gateway nog extra beveiligd met access control (een password of kijkt hij naar MAC adres) of zoiets (zonder dat iedere keer in te hoeven voeren) zodat buitenstaanders er niet bij kunnen of kan iedereen op het netwerk die kastjes bedienen?

Offline Sullivan

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 3966
  • Total likes: 1
  • Gender: Male
  • off duty, I'm the nicest monster around
Re: irule?
« Reply #27 on: February 28, 2011, 12:28:04 »
Hoe bedien jij de Klik aan Klik uit?

Ivm mijn handicap had ik al een omgevingsbesturing (met 1 knop alles in huis bedienen). Dit gebruik nu alleen vanuit bed, als ik in mijn rolstoel zit gebruik ik nu mijn iPhone. Die omgevingsbesturing werk met infrarood. De firma die de omgevingsbesturing heeft geleverd hebben zelf modules ontwikkeld die infrarood omzetten naar klik-aan-klik-uit. Op de infrarood ontvanger van deze module zit de iTach module aangesloten. allebei volledig uit het zicht.

Maar volgens mij zijn dit soort modules nu ook gewoon in de winkel te koop.

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
Re: irule?
« Reply #28 on: February 28, 2011, 12:47:03 »
Transparante knoppen zijn een goed idee. Wil jij je ontwerpen delen? Zien er fraai uit nl.
HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749

Offline Sullivan

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 3966
  • Total likes: 1
  • Gender: Male
  • off duty, I'm the nicest monster around
Re: irule?
« Reply #29 on: February 28, 2011, 13:19:31 »
Transparante knoppen zijn een goed idee. Wil jij je ontwerpen delen? Zien er fraai uit nl.
Hoe bedoel je delen? Ik kan je de photoshop psd files mailen als je wilt?

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
Re: irule?
« Reply #30 on: February 28, 2011, 13:27:33 »
graag.
HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749

Offline Etiennevh

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+11)
  • Posts: 5717
  • Total likes: 118
  • Gender: Male
Re: irule?
« Reply #31 on: February 28, 2011, 13:48:44 »
Mooie ontwerpen inderdaad en een interessant programma. Maar om het echt te testen heb je dus die wifi / IR ontvanger/verzender nodig?
Marantz   Ω   Oppo   Ω   Sonus Faber   Ω   Panasonic   Ω   Velodyne   Ω   NordOst   Ω   Inakustik   Ω   Philips Pronto

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
Re: irule?
« Reply #32 on: February 28, 2011, 14:49:04 »
Ik heb getest met mijn processor en de dune die allebei http bediening hebben en dus zonder Global Caché bediend kunnen worden. Alternatief zijn er ook oplossingen voor gebruik met een PC.
HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749

Offline Etiennevh

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+11)
  • Posts: 5717
  • Total likes: 118
  • Gender: Male
Re: irule?
« Reply #33 on: February 28, 2011, 18:26:54 »
Mmz moet ik ook even naar kijken. Eerst maar eens ontdekken hoe die webbuilder werkt.
Marantz   Ω   Oppo   Ω   Sonus Faber   Ω   Panasonic   Ω   Velodyne   Ω   NordOst   Ω   Inakustik   Ω   Philips Pronto

Offline Sullivan

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 3966
  • Total likes: 1
  • Gender: Male
  • off duty, I'm the nicest monster around
Re: irule?
« Reply #34 on: February 28, 2011, 19:34:57 »
Ik heb getest met mijn processor en de dune die allebei http bediening hebben en dus zonder Global Caché bediend kunnen worden. Alternatief zijn er ook oplossingen voor gebruik met een PC.

Hoe is je ervaring hiermee, want dan houd ik weer een ir poort over? Waar kan ik de urls vinden voor elke dune commando, of hoe werkt dit?

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
Re: irule?
« Reply #35 on: March 1, 2011, 10:21:36 »
Mijn ervaring is goed, alleen het aanzetten lukt niet bij mij; dus ik laat de dune gewoon altijd aan. :(
De commando's staan gewoon in de iRule database.
HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749

Offline Sullivan

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 3966
  • Total likes: 1
  • Gender: Male
  • off duty, I'm the nicest monster around
Re: irule?
« Reply #36 on: March 11, 2011, 11:06:21 »
Mijn ervaring is goed, alleen het aanzetten lukt niet bij mij; dus ik laat de dune gewoon altijd aan. :(
De commando's staan gewoon in de iRule database.

Ik heb nog niet alle commando's gedaan, maar aan en uit werkt bij mij wel. Werkt het bij jou nooit of soms wel?

Offline hifivogel

Re: irule?
« Reply #37 on: March 23, 2011, 19:42:43 »
Een interessant topic. Maar heeft iemand al ervaring met de RS232 poort.
audiostreaming sonos

Offline Nosoforos

Re: irule?
« Reply #38 on: June 17, 2011, 15:32:08 »
Ik schop deze weer even omhoog. Ik heb gisteren toch maar een licentie aangeschaft. Ik zeg 'toch maar', omdat ik aarzelingen heb/had omdat de builder een web-based applicatie is. Dat schept bij mij niet veel vertrouwen, ik zou veel liever een echte app gewoon voor op mijn mac zien, of een app die alles regelt op de iPad/iPhone zelf. Die zijn er wel, maar die zijn minder goed dan iRule, vandaar heb ik toch maar de knoop doorgehakt.
Ik heb gisteren eventjes een en ander getest. De receiver bedienen werkt meteen goed met de ir-codes die in de database staan. Mijn tv heb ik echter nog niet aan de praat gekregen (de Panasonic codes in de database werken dus niet voor mijn tv).
Tevens zie ik vandaag de panels die ik gisteren had gemaakt niet meer in de builder staan... Ik weet nog niet of ik iets fout heb gedaan of dat er iets anders is misgegaan. Ik hoop het eerste, want ik moet er niet aan denken dat je uren werk zomaar zou kunnen verliezen (ik had gelukkig alleen maar snel wat dingen geprobeerd).
De builder is niet bepaald gebruiksvriendelijk, mijn kritiek daarop blijft. Wel zijn er een hoop dingen mogelijk (maar ik zou willen dat het allemaal wat overzichtelijker en makkelijker was).
Ondanks mijn kritiek ben ik ook al wel enthousiast. De helpdesk van iRule hielp heel snel toen mijn licentie nog niet geactiveerd was (het geld krijgen zij ivm creditcard pas na paar dagen, maar als teken van goede wil hebben ze de licentie meteen geactiveerd). En als straks de boel werkt en ik een fraaie interface voor elkaar heb weten te krijgen, denk ik dat het toch wel erg leuk gaat worden! Ik kan verder alle tips gebruiken van mensen op het forum die er meer ervaring al mee hebben, dus als iemand tips heeft, post ze hier a.u.b. :)

Offline egraaf

Re: irule?
« Reply #39 on: June 17, 2011, 15:37:38 »
Ik ben ook net weer begonnen met iRule na mijn verhuizing, en ik heb gemerkt dat wijzigingen niet automatisch gesaved worden, dus regelmatig saven is wel belangrijk.

Ik ben er verder nu ook achter hoe een XML file voor een device er uit ziet, ik heb voor mijn versterker zelf wat codes uitgezocht, en die heb ik in een XML file opgeslagen. Je kan die file dan uploaden naar de builder, is handig als je weer een keer opnieuw begint met je interface, dan hoef je in elk geval niet alle device codes opnieuw in het web interface in te kloppen.

Ik ben nu weer helemaal schoon begonnen met de voorbeeld file, dan heb je wat sneller iets werkends.

Voor RS232 is er in de download sectie bij irule een Java app waarmee je een PC als RS232 gateway kan laten optreden, dan kan je in elk geval testen of het werkt met jouw apparaten voordat je een echte gateway koopt.

Offline Nosoforos

Re: irule?
« Reply #40 on: June 17, 2011, 15:47:32 »
Correctie! Ik ontdek net dat ik kennelijk verkeerd keek, de panels staan er nog wel! (regelmatig saven is inderdaad wel belangrijk en dat had ik juist ook gedaan dus ik begreep het niet- maar ik keek dus verkeerd)

Offline Nosoforos

Re: irule?
« Reply #41 on: June 17, 2011, 15:49:07 »
@egraaf: hoe zit dat met die voorbeeldfile? Waar vind ik dat? Krijg je dan alvast een standaardinterface voor een aantal apparaten?

Offline egraaf

Re: irule?
« Reply #42 on: June 17, 2011, 15:54:57 »
De voorbeeldfile en nog wat andere dingen staan hier, ik heb de "iRule Interface With Channels- White" gepakt, je moet nog wel je eigen devices importeren, en codes aan knoppen hangen, maar het bespaart je een hoop werk met buttons op de goede plaatsen zetten. En wat je niet bevalt kan je gewoon weggooien.



edit: URL verkeerd
« Last Edit: June 17, 2011, 15:56:47 by egraaf »

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
Re: irule?
« Reply #43 on: June 18, 2011, 08:15:52 »
Die interface is niet echt vriendelijk. Je kunt bijvoorbeeld items verwijderen met de backspace, echter als je dan niks selecteert, dan ga je naar de vorige pagina en ben je je werk kwijt.

Dus echt regelmatig saven en back-upjes maken.

HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749

Offline Nosoforos

Re: irule?
« Reply #44 on: June 25, 2011, 14:16:22 »
Er zit geloof ik helemaal geen undo functie in de builder? Dit is echt ontzettend gebruiksonvriendelijk. Of kijk ik verkeerd? Ik heb nu een paar keer per ongeluk een hele pagina gewist.
« Last Edit: June 25, 2011, 16:19:41 by Nosoforos »

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
Re: irule?
« Reply #45 on: June 27, 2011, 11:12:15 »
of je verplaatst per ongeluk een button naar een positie buiten het grid.. echt vervelend!!



HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749

Offline Nosoforos

Re: irule?
« Reply #46 on: June 27, 2011, 12:01:00 »
Het is wel erg veel werk, moet ik zeggen. En het blijft toch een enorm houwtje-touwtje karakter hebben. Op dat forum zitten mensen elkaar trots hun interfaces te tonen, maar ik vind het eigenlijk allemaal tamelijk primitief. Dit komt m.i. mede doordat voor een ontzettend onhandige web-app is gekozen. Het zou veel beter zijn als er een fatsoenlijke desktop-app was, waar je gewoon met drag en drop kon werken en niet bang hoeft te zijn dat je wijzigingen verloren gaan. Naja, ik vind het ook best leuk hoor, heb er geen spijt van. Zodra ik wat meer tijd heb zal ik deze zomer eens echt gaan zitten aan een interface en proberen alles werkend te krijgen. Maar ik voel wel steeds meer dat ik eigenlijk gewoon alles wat met ir te maken heeft m'n huis uit zou willen.

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
Re: irule?
« Reply #47 on: June 30, 2011, 14:40:52 »
Ik maak mijn layout gewoon in photoshop en werk met transparante knoppen. Werkt een stuk makkelijker en je krijgt er veel mooiere layouts mee.

Alleen het aanpassen is wel iets meer werk; als je een knopje toevoegt, dan moet je eerst de layout in photoshop aanpassen etc.
HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749

Offline Nosoforos

Re: irule?
« Reply #48 on: June 30, 2011, 14:59:35 »
Ja, ik ben daar nu ook een beetje mee begonnen. Als je mooie icoontjes vindt op internet, ben je ook al een heel eind. Mijn beginpagina vind ik nu al best leuk, omdat het gewoon mooie icoontjes zijn. Alleen lukt het me dus niet om de ir-codes van de digitenne tuner te vinden...

Offline Durk

  • lid van de off-topic
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 6666
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • HT forum: je baken op de woeste AV zee !
Re: irule?
« Reply #49 on: June 30, 2011, 15:11:31 »
Ik kon de codes voor bepaalde dingen ook niet vinden; ik heb een oude antieke pronto gekocht om de IR in te leren.
HT-set : Integra- Chord- Sonus Faber - Nordost
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=68749