Atlas Air

Gestart door gerard123, juni 11, 2022, 20:44:10

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gerard123

Zo lang als ik mij kan heugen heb ik stereo installaties gehad die veel harder konden dan mijn oren prettig vonden en ook voor mijn huidige setup geldt dat: Bluesound streamer, Lyngdorf 2170, Focal Electra 906 en een REL B2 subwoofer. Crossover staat op 60 hertz, daar ben ik al luisterend op uitgekomen.

Maar er is 1 specifiek nummer waar ik altijd tegen de grenzen van de spullen aanloop, en dat is Atlas Air van Massive Attack. Electronische muziek, niet echt audiofiel verantwoord maar het geeft wel een bepaalde beleving mits afgespeeld op het juiste niveau. Het nummer begint met een drum beat en op 45 seconden komt daar nog een beat bij, lager. So far so good. Dan op 1:20 komt de baslijn erbij en daar lopen de Focals tegen hun maximale excursie aan, dat klinkt niet best. Dan staat het best al flink hard, tandje terug en het klinkt weer prima.

Ik heb al overwogen om de crossover wat hoger te zetten om de Focals te ontlasten maar weet niet of ik daar verder heel gelukkig mee gaan zijn. Of anders een paar monitors die harder kunnen?

Wat zijn jullie ervaringen op jullie sets als je dit eens flink los laat gaan?

CinéHome

Ik denk dat het de Lyngdorf is die tegen zijn grenzen aanloopt.
CinéHome Whatsapp +32(0)495475580 - [email protected]
Specialist in "high mid end" hifi aan "real world" prijzen :-) & Home to A*Brand NewBox speakers & subs
Officieel dealer van oa. Arcam, Bryston,  Denon, Marantz, M&K Sound, Dali, Monitor Audio, Audiovector, Elipson, Q-Acoustics, Atoll Electronique, Pro-Ject, MoFi, EAT Audio, Earthquake subs & more, Atlas Cable, Supra, QED en WireWorld.
PrePro: Acurus, Trinnov en Storm Audio.

gerard123

Citaat van: MichelDW op juni 11, 2022, 20:50:03
Ik denk dat het de Lyngdorf is die tegen zijn grenzen aanloopt.

Nee, ik hoor dat de woofers van de Focals tegen hun max aanlopen. De woofertjes wapoeren als een dolle op dat moment. De versterker kan nog een stuk harder.
Ik heb ook de kef 107 gehad met een jk acoustics eindversterker, en daar klonken de speakers nog goed maar gingen de overload lampjes van de versterker branden als indicatie dat de koek op was.

Rowdy

Ik denk dat MichelDW gelijk heeft. Omdat je woofer bij dat nummer als een dolle begint te wapperen heeft de versterker de woofer niet onder controle, omdat hij niet genoeg stroom kan leveren.