Author Topic: Duitsland waarschuwt voor Internet Explorer  (Read 6044 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Erik

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 25136
  • Total likes: 289
  • Gender: Male
Duitsland waarschuwt voor Internet Explorer
« on: January 17, 2010, 18:56:03 »
Oeps  :nopompom:

Quote
Duitsland waarschuwt voor Internet Explorer
Gepubliceerd: 17 januari 2010 13:42 | Gewijzigd: 17 januari 2010 13:55
BBC, AP
Rotterdam, 16 jan. De Duitse regering heeft internetgebruikers opgeroepen een andere internetbrowser te gebruiken dan Internet Explorer om hun veiligheid op internet te waarborgen.

Het Federaal Bureau voor Veiligheid in de Informatietechnologie (BSI) raadt Duitse internetgebruikers aan een andere internetbrowser te gebruiken, zolang een lek in de beveiliging niet gedicht is.

Volgens BSI kan door het beveiligingslek de computer geïnfecteerd raken met schadelijke software waarmee de computergebruiker kan worden bespioneerd. Het probleem treedt op met de versies 6, 7 en 8 van Internet Explorer in combinatie met de besturingssystemen Windows 7, XP en Vista.

De waarschuwing volgt nadat Microsoft vorige week toegaf dat Internet Explorer de zwakke plek was bij een aantal recente aanvallen op de systemen van Google.

Microsoft heeft de waarschuwing van de Duitse regering weersproken en gezegd dat het risico voor gebruikers laag is. Met de verhoogde beveiligingsinstelling van de browser lopen internetgebruikers geen veiligheidsrisico, aldus het bedrijf.

Microsoft zegt dat het veiligheidslek gedicht kan worden door de veiligheidsinstellingen van Internet Explorer op 'hoog' te zetten, hoewel dit een aantal mogelijkheden van de browser en sommige sites blokkeert. Volgens BSI is deze maatregel echter onvoldoende.

Volgens Microsoft zijn de aanvallen op Google uitgevoerd door ,,zeer gemotiveerdeerde mensen" met een ,,specifieke agenda". ,,Dit waren geen aanvallen tegen gewone internetgebruikers", aldus een woordvoerder van Microsoft. Hij voegde er aan toe dat internetgebruikers geen veiligheidsrisico lopen bij gebruik van Internet Explorer.

Microsoft, dat maandelijks een veiligheidsupdate uitbrengt, zegt momenteel te werken aan een structurele oplossing voor het probleem
“You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.”
- Winston Churchill

Offline JohanH

Re: Duitsland waarschuwt voor Internet Explorer
« Reply #1 on: April 12, 2010, 12:40:29 »
Sja dat was al langer bekend. :P

Sinds windows 98 gebruik ik al firefox dusja haha.