Poll

Ja/nee

Ja
102 (81.6%)
Nee
20 (16%)
Geen mening
3 (2.4%)

Total Members Voted: 120

Author Topic: Nieuw HT blad ????  (Read 76241 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jinsu

 • Administrator
 • Highly esteemed member group
 • *******
 • Trade Count: (+5)
 • Posts: 5635
 • Total likes: 198
 • Gender: Male
Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #25 on: August 19, 2003, 22:41:31 »
Die is er en het is zijn absolute trots, zou ik trouwens ook zijn ;D .

Maar dat is ook een belangrijk punt voor reviews, wat zijn de criteria etc...

Whistler
Classé - Kimber - Mitsubishi - Oehlbach - Pioneer - Revel

Science only has a lasting existence for someone who knows that he doesn't know.

Offline Attie

Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #26 on: August 19, 2003, 22:55:27 »
Ik vind het een geweldig idee. En inderdaad het bepalen van de doelgroep en daarmee de inhoud van zo'n blad is niet zo eenvoudig. Als het om een zo'n groot mogelijke oplage zou moeten gaan (de commerciele variant zeg maar) dan betekent dit automatisch een brede doelgroep (lees potentiele kopers) en dus het gevaar van een ratjetoe aan onderwerpen (de huidige nederlandse bladen bewijzen dit helaas maar al te goed). Als het uitgangspunt zou zijn om in ieder geval kostendekkend te zijn dan zou een smallere doelgroep minder zorgelijk zijn. Maar ja, welke doelgroep dan? Ik denk dat de grootste doelgroep die beide varianten nog aardig in zich verenigen ook, degene kunnen zijn die - en, let wel dat bedoel ik dus NIET denigrerend- de "alles in 1 sets zijn ontstegen" maar nog niet "een Barco aan het plafond hebben hangen" ,zeg maar. Daar is het potentieel aan leergierigheid het grootst. Ik bedoel, tot 2 maanden geleden had ik nog nooit van backlight gehoord maar ben daar nu wel mee bezig, maar bezit al wel (en dit om jullie louter een idee te geven van de doelgroep die ik bedoel) een BB TV, een DENON 3802, B&W speakers en een REL STRATA sub, en deze afgesteld met een in bezit zijnde DB-meter en een Calibratie-DVD (en weet dat ook juist te gebruiken dankzij kennisoverdragende fora als deze). En ik "vreet" alles over postings terzake projectie, losse voor- en eindversterkers, speakers in een weer beter segment, en potentiele andere kabels etc. ook al snap ik de soms zeer technische aspecten in het geheel niet en laat mijn budget een upgrade nu en wellicht nooit toe. En ik ben technisch niet onderlegd, maar aan mijn oren en ogen mankeert niets, ben enthousiast en is het "gewoon" mijn hobby waar ik veel plezier aan beleef, familie en vrienden daardoor weer kan helpen door de opgedane kennis dankzij hulpvaardige medeforummers (niet in de laatste plaats Garmt, die ik af en toe prive gek mail met vragen en hij deze consequent met ijzeren geduld beantwoordt en dus ook door hem op mijn vloer heb rond gekropen om achter de juiste sub-plaatsing te komen -ik zie die blik van mijn vrouw nog steeds voor mij, haha- en een tegel mijn huis heb binnen gesjouwd).

Sorry, het is een wat uitgebreide reactie, maar ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel

Kortom, kan ik al een abonnement aanvragen?

Groet, Attie

« Last Edit: August 19, 2003, 22:57:26 by Attie »

Offline suyver

 • Full-time Elmo-fan
 • Highly esteemed member group
 • *******
 • Trade Count: (0)
 • Posts: 3373
 • Total likes: 0
 • Gender: Male
 • Elmo rules!
Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #27 on: August 20, 2003, 08:16:27 »
Kortom, kan ik al een abonnement aanvragen?

Als je de 100,000 euro startkapitaal meebrengt, dan krijg je waarschijnlijk zelfs wel een gratis abonnement! Anders zal je vast nog wel even moeten wachten... ;)

-Freek.
Never underestimate the predictability of stupidity...

Offline Raf1

Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #28 on: August 20, 2003, 08:35:05 »
Over de kwaliteit van de meeste bladen hoef ik niks meer te zeggen.
Maar om te proberen het beter te doen ???
Dan moet je niet de overduidelike fouten vermijden, maar de onderhuidse ::)
Internet, en vooral forums zoals deze, danken hun betrekkelijke succes aan het feit dat gebruikers persoonlijk aanspreekbaar zijn.
Je kan en mag hier van alles stellen, maar reacties en commentaar kunnen en zullen gegeven worden.
Een blad, ookal doet het precies wat je wilt, reageert niet en niet zo direct als een forum.
Dit schrikt ook veel mensen af :o
Een blad schaaft niet alleen de meeste scherpe randjes weg, het is ook afstandelijk genoeg om niet te confronterend te zijn.
Als er iets zou moeten gebeuren, dan is het een vorm van zelfdicipline, die moet lijden tot een vorm van informatie die en persoonlijk is, en de waardes erop na houd die door een algemeenheid van een forum gedragen wordt.
Als er informatie is, die voor een lezer te confonterend is, is dit wel gebonden aan de mening en ervaring van meerdere personen, die niet veel verschillen van de lezer zelf.

En het plaatsen op het internet, geeft juist de slagkracht die de meeste hardcopy bladen moeten missen.
Het is goedkoper, en er kan meer.
Tabelen, plattegronden, schema's, foto's(360graden), en vooral de interactiviteit met anderen, online en in realtime is iets wat geen enkel blad nu heeft.

Het sturende/actieve posting beleid van Jaco is hier reeds een klein voorbeeld van.
Dat dit constructieve posting's opleverd, waarin veel en snel rake dingen worden gezegd, is waar bladen niet in mee kunnen.
13 verschillende mensen met allemaal andere apparatuur, die toch voor specifieke aspecten allemaal op 1 lijn zitten. ;D

Door dit verder te ontwikkelen, met onderbouwing, test's, weergeven hoe wat en waarom iets gedaan is, en dit aan de discussie van de bezoekers overlaten, om tot een concensus te komen, over wat wat is, waarom en hoe, en tot universeel gelden en toe pasbare stellingen te komen zou het doel moeten zijn.
Een hardcopy blad is uiteindelijk de mening en visie van een paar mensen, die wel rekening kunnen houden met anderen, zelf hoge idealen erop na houden, maar altijd keuzes moeten maken.
Op forums als deze kan en mag alles, maar wel voor eigen risico ;D
Hoe beter je mening onderbouwt is, hoe meer je ook echt zeker weet dat je het bij het rechte eind hebt, hoe makelijker je kunt posten.
Iemand die Bose wil, zal meer moed/fatalisme hebben dan een iemand die Garmt zijn set kopieert, wat posten betreft.
Als er secties gemaakt zouden worden waarin op basis van fundamentele zaken en met weergeven van hoe en wat er gedaan is, test's, beoordelingen, meningen gegeven zouden worden, is meer dan 75% van het werk wat in een blad gaat zitten reeds gedaan.
Als dat adverteerders en/of meer lezers aantrekt prima.
En iedereen zonder internet kan via het uitprinten bij anderen toch alles wat er gezegd word volgen.

Groetjes,

Raf.
Offline jaco

 • HT forum donateur
 • The ultimate HT Forum elite group
 • *******
 • Trade Count: (+25)
 • Posts: 14731
 • Total likes: 148
 • Gender: Male
Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #29 on: August 20, 2003, 10:52:49 »
Ik denk dat het weinig kans van slagen heeft.

Mijn bekendheid met de uitgeverswereld is nihil, maar volgens mij is de tijd geheel voorbij dat ze zo maar in zee gaan met een groep mensen die rondhangen op een forum en een idee hebben.

Zoals hierboven al genoemd is zal er best wel een redelijke zak geld mee gemoeid zijn om een blad verspreid te krijgen.
Als je naar ze toe stapt en bereid bent geld zelf ook te investeren zijn ze misschien wel geintresseerd.

Daar zie ik de schoen knellen.
Stel men wil dat er 20.000 Euro bijgedragen wordt.

Affijn, we vinden 20 man die wel allemaal 1000 Euro erin willen steken (of enige andere combinatie van bedragen/aantallen mensen)
Op dat moment besturen we (dat denken we) het schip met 20 kapiteins. Eigenlijk stuurt nog steeds de uitgever lijkt mijzelf..

Oh jee, het slaat aan, allemaal mensen leveren belangeloos af en toe een stukje aan. Er is een harde kern die er avond aan avond in steekt.
Tja dan gaan geldelijke belangen toch meespelen denk ik. de investeerders zouden hun geld toch wel weer eens terug willen zien..
Maar de harde kern van werkers kan niet van de wind leven, en ook de af en toe schrijvende mensen horen opeens wat andere bladen in nederland geven voor artiklen en willen ook wel een vergoeding.

Het enige wat ik als mogelijkheid wel zie:
Net zoals de nederlandse CT veel technische artikelen van de duitse CT overneemt en aanvult met zelfgeschreven stukken en nieuwtjes van toepassing op de nederlandse markt zou je bijvoorbeeld kunnen kijken of de Duitse uitgever van AudioVission iets wil doen (of al doet) in Nederland en net zo'n constructie als de CT opzetten.
Dan ben je aan de ene kant redelijk gegarandeerd van copy, zit je met een "partner" die bekend is met de materie etc.
Ze hebben zelfs een uitgebried testlab. Je zou er heen kunnen rijden en je specifieke tests daar gaan doen.
Mocht alles goed lopen kun je dat "in house" gaan doen.

Of toch een stichting oprichten en democratisch een bestuur kiezen uit de leden van de stichting. Dan geld SCHENKEN (a.k.a. lidmaatschap) aan de stichting, dus geen claims kunnen doen op je geinvesteerde bedrag.
Theoretisch moet er dan een goede scheiding tussen geldelijke belangen en hobby kunnen komen.

Mijn (negatieve) 2 cents...

Jaco

Offline Raf1

Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #30 on: August 20, 2003, 11:35:27 »
Jaco,

Ik werk voor de beleids/branche organisatie van de uitgeverij sector(Nederlands Uitgevers Verbond), en niet voor niets heb ik mijn bovenstaande visie over het uitgeven van een (hardcopy) blad gegeven.
ik ben ook op de hoogte van wat uitgevers(en hun bladen (nog) niet willen/kunnen, en laat dat nu net met het internet, en interactieviteit te maken hebben.
Ook het persoonlijke contact, en het vrijelijk uitwisselen van informatie is iets waar uitgevers weinig tot niks mee kunnen.
Als iedereen zo maar alles kan en mag lezen/posten, en verder gebruiken kan er moeilijk geld voor gevraagd worden.
Alleen inkomsten uit reclame zouden dan voor inkomsten kunnen zorgen.
En op een zo mondige plek, is dat spitsroede lopen ;D
Onze samenkomst driften, onze gemeenschap'szin, is zeer sterk.
Maar voornamelijk via het net.
Geen enkele andere vorm zal meer of beter kunnen werken voor de massa.

Gestandariseerde manieren van afstellen tbv revieuws/testen, opgeven van gebruikte apparatuur en dmv plattegronden plaatsingen en afstanden zichtbaar maken, zou al zeer veel doen om veel onduidelijkheden te vermijden.
Zelfherkenning is dan makelijk, en zal meer effect hebben dan op megaset's mega zaken onduidelijk maar met fantastisch resultaat te beschrijven.
Het willen meedoen op een forum, is 1 ding.
Het willen participeren aan het creeren van gelijksoortige functies van een blad kan een uitbreiding van een forum zijn.
De open structuur en deels anargistische deels democratische kanten kunnen dan behouden blijven.
En dat zou het veel plezieriger en spannender maken om te lezen, en mee te doen.
Een win/win en win situatie t.o.v. een blad.
In feite zou er niet zo veel veranderen t.o.v. van de huidige situatie, alleen wat georganiseerder en volgens bepaalde gedragsregels.
Zo zouden meer mensen gestimuleerd worden om bepaalde zaken zelf te ervaren, en bepaalde zaken zouden keer op keer bevestigd worden en dus als noodzakelijk of als zeer gewenst bekend staan.
Het constructief en regelmatig uitwisselen van informatie over bevindingen, zou meer vertrouwen moeten geven over de juistheid ervan, of zou door het openstaan voor reacties dmv van hoor en wederhoor tot een betere conlusie moeten leiden.
Het "meedoen" van een forum zou zo blijven bestaan en juist een meerwaarde krijgen.
Met zijn allen zouden we bepalen hoe goed/slecht bepaalde apparatuur is, of wat werkt en niet in welke situatie.
Alleen met iets meer info/data/moeite.

Groetjes,

Raf.

Offline Jinsu

 • Administrator
 • Highly esteemed member group
 • *******
 • Trade Count: (+5)
 • Posts: 5635
 • Total likes: 198
 • Gender: Male
Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #31 on: August 20, 2003, 12:18:57 »
Dan begin met een online blad "pdf" , is ook een optie ;) .
Classé - Kimber - Mitsubishi - Oehlbach - Pioneer - Revel

Science only has a lasting existence for someone who knows that he doesn't know.

Offline J.A.F._Doorhof

 • All your base are belong to us / JonDoe297
 • Owner
 • Forever Addicted
 • *
 • Trade Count: (+12)
 • Posts: 70173
 • Total likes: 2527
 • Gender: Male
 • Tja, je hebt van die dagen
  • J.A.F._Doorhof
Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #32 on: August 20, 2003, 12:50:52 »
Hi,

online kun je alle documenten al nalopen, via www.hometheater.nl kun je terecht komen op het Hometheater web.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Johan Van Gompel

 • HT forum legend group
 • ******
 • Trade Count: (0)
 • Posts: 1970
 • Total likes: 0
 • Gender: Male
 • Walk with me...
Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #33 on: August 20, 2003, 12:52:54 »
Ooit begonnen met de nederlandse HT-Club maar toen even op een laag pitje gezet, en nu door een thread hier weer aan het denken gezet ;D.

Zou er plaats zijn voor een HT blad op de Nederlandse markt met het volgende.

* GOEDE reviews van projectoren en andere hardware.
Hiermee bedoel ik met officiele meet resultaten etc. dus geen standaard non-techno babble over uiterlijk en wat de reviewer meemaakte gedurende het kijken, maar gewoon de harde feiten als basis.

* DVD reviews met de nadruk op absolute beeld en geluidskwaleit, verzorging etc.

* terugkerende colums over beeld en geluid

* per blad minimaal 2 technische documenten over bv speakerplaatsing, calibraties, acoustiek etc. etc.

Wat zoeken "we" (op dit moment ik alleen nog).

* Redacteuren voor de technische docs.
* Reviewers voor de DVD's.
* Grafische vormgevers die alles in een leuk jasje kunnen stoppen.
* Een uitgever.
* Adverteerders (HEEL belangrijk).

De bedoeling zou zijn een geduchte concurrent te worden voor ALLE bladen die op dit moment op de markt zijn daar er geen één blad is die de kwaliteit van bv de Stereophile guide to the HT of de Widescreen review haalt (bij lange niet).

Besef je wel hoeveel tijd je erin zou moeten steken? Ik werkte vroeger mee aan een maandelijks clubblad van 8 pagina's; heel wat vrije tijd werd opgeofferd aan research voor nieuwe, interessante artikels.
Johan Van Gompel
Video: HTPC | Barco Graphics 1200 | Draper M1300 16:9 scherm
Audio: Jungson AV-1000C | Canton LE109 fronts | Canton LE102 rears | 2 x Focal 15K8711 subwoofer

Offline J.A.F._Doorhof

 • All your base are belong to us / JonDoe297
 • Owner
 • Forever Addicted
 • *
 • Trade Count: (+12)
 • Posts: 70173
 • Total likes: 2527
 • Gender: Male
 • Tja, je hebt van die dagen
  • J.A.F._Doorhof
Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #34 on: August 20, 2003, 12:56:32 »
Waarom denk je dat ik zo gefrusteerd was toen de NL HT-Club niet door ging ;D.

Laten we eerlijk zijn, bij een magazine zit ook een gedeelte opbrengsten, dat zou de vrijetijd moeten vergoeden. Internet doe ik tot nu toe alles gratis (en blijft ook zo), waarom niet met een magazine proberen ook wat terug te verdienen.

EN ALLE ANDERE MEDEWERKERS NATUURLIJK !!!

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline viawise

Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #35 on: August 20, 2003, 14:12:22 »
Erg leuk idee! Ik ben accountmanager voor HVT (oftewel advertentieverkoper) en wil er best wat tijd in steken. Misschien ziet de redactie van HVT er ook wel wat in. Heb je meteen een investeerder...

mvg
Wim
Omdat je HT nooit af is...:)

Offline Spacebass

 • The ultimate HT Forum elite group
 • ********
 • Trade Count: (0)
 • Posts: 12800
 • Total likes: 0
 • Gender: Male
Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #36 on: August 20, 2003, 14:18:56 »
Mmmm  misschien om te beginnen als bijlage bij de HVT ... krikken we meteen de kwaliteit op van het blad  ;)  ;D  ;D

Offline viawise

Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #37 on: August 20, 2003, 14:20:41 »
ik voel mij niet aangesproken.... >:(
 ;D : ;D
Omdat je HT nooit af is...:)

Offline Spacebass

 • The ultimate HT Forum elite group
 • ********
 • Trade Count: (0)
 • Posts: 12800
 • Total likes: 0
 • Gender: Male
Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #38 on: August 20, 2003, 14:22:05 »
Moet je vooral niet doen!
De kwaliteit van de advertenties is dik in orde  ;D

Offline viawise

Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #39 on: August 20, 2003, 14:23:43 »
hahaha, okee dan, dat wilde ik even horen... ;)
Omdat je HT nooit af is...:)

Offline patrick_vdb

 • HT forum donateur
 • Highly esteemed member group
 • *******
 • Trade Count: (0)
 • Posts: 9596
 • Total likes: 0
 • Gender: Male
Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #40 on: August 20, 2003, 14:34:04 »
Hi,

Je weet het weer mooi te brengen hoor SB ;D

Tsja, in hoeverre er een markt voor is en in hoeverre het een kans van slagen heeft (beide zijn ook weer eens twee verschillende aspecten) heb ik niet zo'n kijk op. Dat er momenteel een dedicated HT-blad in Nederland ontbreekt met de nodige kwaliteit is echter wel een feit :-X

Ik ben in ieder geval bereid om m'n bijdrage te leveren daar waar het kan (en mogelijk is) ;)

Mvrgr

Patrick

Offline viawise

Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #41 on: August 20, 2003, 14:36:31 »
Hoi Patrick,

Natuurlijk ben ik bevooroordeeld, maar denk toch dat HVT wel degelijk een kwaliteitsblad is met onafhankelijke testen. (dat is niet te zeggen van andere 'willekeurige' bladen....

mvg
Wim
Omdat je HT nooit af is...:)

Offline patrick_vdb

 • HT forum donateur
 • Highly esteemed member group
 • *******
 • Trade Count: (0)
 • Posts: 9596
 • Total likes: 0
 • Gender: Male
Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #42 on: August 20, 2003, 14:41:03 »
Hoi Wim,

Als regelmatig lezer (nog geen abonnee :-[ ) van HVT ontken ik ook zeker niet dat de HVt geen kwaliteit zou bieden. Vandaar ook mijn toevoeging "dedicated" HT-Blad ;)

Mvrgr

Patrick

Offline garmtz

 • Hifi & AV Specialist
 • Forever Addicted
 • **********
 • Trade Count: (+10)
 • Posts: 29972
 • Total likes: 49
 • Gender: Male
 • If it ain't broke, don't fix it...
  • Mutrox
Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #43 on: August 20, 2003, 14:43:43 »
Doe ik daar dan zo mijn best voor... :'( ;D

HVT wordt beter en beter. Sterker nog, het begint toch wel een van de beste Nederlandse bladen te worden.

Offline Spacebass

 • The ultimate HT Forum elite group
 • ********
 • Trade Count: (0)
 • Posts: 12800
 • Total likes: 0
 • Gender: Male
Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #44 on: August 20, 2003, 14:46:13 »
Quote
Natuurlijk ben ik bevooroordeeld, maar denk toch dat HVT wel degelijk een kwaliteitsblad is met onafhankelijke testen. (dat is niet te zeggen van andere 'willekeurige' bladen....

Misschien is dat nou juist het probleem van de huidige bladen..
Het is te vaak een etalage kanaal van de diverse merken met te weinig kwaliteits drilling, waardoor de echte nadelen voor de consument te weinig belicht worden.

Offline patrick_vdb

 • HT forum donateur
 • Highly esteemed member group
 • *******
 • Trade Count: (0)
 • Posts: 9596
 • Total likes: 0
 • Gender: Male
Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #45 on: August 20, 2003, 14:59:01 »
Doe ik daar dan zo mijn best voor... :'( ;D

LOL ;D Niet getreurd hoor Garmt, jouwn artikellen worden altijd met veel belangstelling gelezen (maar de rest natuurlijk ook ;) ).

Maar het draagvlak van de HVt is toch nog vrij breed, kan ook niet anders om een zo'n breed mogenlijk publiek te trekken waarbij elk deel eigenlijk steevast vind dat er te weinig van zijn/haar gading wordt beschreven (voor de HT-freaks teveel stereo en voor de stereo-freaks weer teveel surround). Misschien dat daarom juist een HT-only blad wel interessant zou zijn?

Mvrgr

Patrick

Offline viawise

Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #46 on: August 20, 2003, 15:06:08 »
Ok Patrick, dan verdien je bij deze gratis een kwartaal hvt's.... ;D

Maar even zonder gekheid; er is zeker nog een markt voor bladen die zich specialiseren. Werkend bij een mediabedrijf heb ik inzicht in marketinganalyses m.b.t. gedrukte media en deze tonen aan dat een uniek blad in principe bestaansrecht heeft. Adverteerders zijn uiteraard van levensbelang, maar ook distributie moet niet worden onderschat! Indien er prijs op wordt gesteld kan ik denk ik wel wat voor jullie betekenen.

Ik hoor het wel.

mvg
Wim
« Last Edit: August 20, 2003, 15:08:01 by viawise »
Omdat je HT nooit af is...:)

Offline patrick_vdb

 • HT forum donateur
 • Highly esteemed member group
 • *******
 • Trade Count: (0)
 • Posts: 9596
 • Total likes: 0
 • Gender: Male
Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #47 on: August 20, 2003, 15:19:50 »
Ok Patrick, dan verdien je bij deze gratis een kwartaal hvt's.... ;D

Waar dien ik mijn adres op te geven ;D

Mvrgr

Patrick

Offline garmtz

 • Hifi & AV Specialist
 • Forever Addicted
 • **********
 • Trade Count: (+10)
 • Posts: 29972
 • Total likes: 49
 • Gender: Male
 • If it ain't broke, don't fix it...
  • Mutrox
Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #48 on: August 20, 2003, 15:22:03 »
(...)Misschien dat daarom juist een HT-only blad wel interessant zou zijn?

Dat zou ik ook wel graag willen. Maar alleen als het niet een popie-jopie blad wordt zou ik mee willen doen. Er zijn namelijk al wel bepaalde plannen voor een dedicated HT blad, maar verder zeg ik niks... :-X

Offline viawise

Re:Nieuw HT blad ????
« Reply #49 on: August 20, 2003, 15:29:42 »
Quote
Dat zou ik ook wel graag willen. Maar alleen als het niet een popie-jopie blad wordt zou ik mee willen doen. Er zijn namelijk al wel bepaalde plannen voor een dedicated HT blad, maar verder zeg ik niks...  :-X  

Ik denk dat ik weet welke jij bedoelt Garmtz....
Omdat je HT nooit af is...:)