Yippie

Author Topic: Eerste indrukken HD-Aux......  (Read 993 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline J.A.F._Doorhof

 • All your base are belong to us / JonDoe297
 • Owner
 • Forever Addicted
 • *
 • Trade Count: (+12)
 • Posts: 68530
 • Total likes: 2152
 • Gender: Male
 • Tja, je hebt van die dagen
  • J.A.F._Doorhof
Eerste indrukken HD-Aux......
« on: July 10, 2003, 22:55:01 »
Hoewel PAL nog niet werkt en de resolutie op 480P blijft hangen (kan aan mijn LCD liggen) heb ik wel even een paar eerste indrukken.

Het beeld is iets donkerder (480P) dan de normale 1440x960 waar ik op draai en ik heb geen calibratie uitgevoerd, gewoon de getallen overgenomen van de oude resolutie.

Toch kan ik het volgende al meedelen:

* Het beeld is SCHERP, HEEL SCHERP en heeft enorm veel detail, dit is nog zonder de enhancement instellingen.
* Het beeld is heel schoon, nog schoner als met de MP mod, de door vault van Monsters inc zat altijd wat lichte ruis in de zwarte stukken dat is nu volledig weg.
* De diepte is adembenemend, ondanks het feit dat de grayscale niet helemaal correct is wordt je enorm in het beeld gezogen, dit is zeker een kleine 25% verbetering tov de MP mod.
* De pans zijn silky smooth, zelfs nog iets smoother als met de Radeon (en die waren al zeer goed) Alles lijkt gewoon net iets lekkerder te lopen, mischien ook daarmee de oplossing voor de lipsync voor sommige mensen.

Morgen gaan we eens kijken wat de resolutie kan doen.

Krijg je HD-Aux binnen bedenk dan goed wat je doet, PAL werkt nog niet en digitaal DVI uit schijnt ook problemen te geven, verder volgt hij de resolutie nog niet. Er is nog GEEN beta software de software waar ik nu mee test is een alpha release en is nog niet geschikt voor verspreiding.

Één enorm voordeel van de HD-Aux is de gescheiden monitor functie.
Normaal krijg je OVER je beeld de menu structuur van de H3DII dat is nu opgelost, de HD-Aux loopt over de RGBHV en loopt naar de projector, de videokaart (en de GUI van de H3DII) loopt naar mijn flatpanel 8), heel goed gevonden.

Voor mensen die geen 2e monitor willen gebruiken is er de doorlus mogelijkheid via de H3DII, maar je krijgt in ieder geval niet meer de irritante menu's over je beeld.

Voor mensen die toch willen zien wat ze doen tegelijkertijd met het beeld komt binnenkort ook nog een display ondersteuning voor wat korte termen, maar dat is op zich niet nodig dit werkt zo zeer fijn.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.