Yippie

Author Topic: Probleem Monster Power Center HTS1000  (Read 18893 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline harrytasker

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 505
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • I'm a movie lover, not a format lover!!
Probleem Monster Power Center HTS1000
« on: February 15, 2009, 20:02:15 »
Ik heb de afgelopen 1.5 jaar 2x een Monster HTS1000 gekocht, beiden nieuwe via dit forum.
Helaas heb ik met beide apparaten hetzelfde probleem.
Misschien ligt het wel aan mij en daarom deze oproep.
Als bij mij de stroom uitvalt, is het door sluiting, onderhoud of door onweer dan krijg ik met geen mogelijkheid mijn beide HTS1000 ingeschakeld.
Ik bedoel dan de apparaten die gekoppeld zijn na de rode/oranje schakelaar. De schakelaar doet gewoon helemaal niets.
Ik heb al geprobeerd de HTS1000 te resetten met de knop, maakt niets uit. De 2 groene lampjes van power en protection branden overigens wel.
In de handleiding kan ik ook niet iets vinden over dit probleem.
Op het moment is het zo nadat ik afgelopen zaterdag de spanning van verdeelkast gehaald had voor werkzaamheden, dat:
Mijn eerste HTS1000: Werkt gewoon, alhoewel ik de schakelaar wel een keer of 10 heb moeten overhalen voordat hij ging branden
Mijn tweede HTS1000: Krijg ik met geen mogelijkheid meer aangezet.
Dit is het geval met beide sloffen.
Misschien heeft iemand anders dezelfde ervaring of eventueel oplossing. Zoals ik al zei, misschien doe ik wel iets fout en moet de slof voor langere tijd van de spanning af.
Zoals ik al aangaf heb ik de 2 filters bij 2 verschillende leveranciers gekocht, dus lijkt me niet onwaarschijnlijk dat er nog meer mensen dit probleem hebben. Of ik moet natuurlijk botte pech hebben.
Alvorens een RMA procedure te starten wil ik hier deze oproep doen.
Alvast bedankt voor de moeite van het lezen! :)
« Last Edit: February 16, 2009, 12:53:41 by harrytasker »
5150 time!

Offline curl23

Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #1 on: February 15, 2009, 20:20:13 »
Posssible Cause #2
Too many devices are connected, causing an overload, causing the fuse (located
inside the PowerCenter’s power plug) to become blown. Please
note: The total power consumption on all the components powered by the
POWERCENTER should not exceed 3250 watts.
Possible Solutions
• Replace the blown fuse with a new one of same rati
The PowerCenter
is not receiving power.
The PowerCenter
is not turned On.
Turn the PowerCenter switch on.
Make sure the PowerCenter’s AC power plug
is plugged into a properly grounded
120 volts (nominal) wall outlet.
In some households, a wall switch may
need to be thrown to make the wall plug
active. Try turning on the light switches
located near the wall unit.



Too many devices
are connected, causing
an overload, tripping
the Thermal Circuit Breaker.
Press the PowerCenter Thermal Circuit
Breaker button in to reset. Please allow
10 minutes before attempting to reset.
If you reset too soon, the breaker will
prematurely sense power overload
and not allow unit to operate.
If the Circuit Breaker continues to trip,
try moving one or more components
to another PowerCenter. You may be drawing
too much current through one PowerCenter

Probeer eens met 10 minuten te wachten, ook ergens gelezen dat je 30 seconden de reset knop moet indrukken
Hoop dat dit helpt

Al dit is te lezen op de site van Monster/manuels


Offline harrytasker

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 505
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • I'm a movie lover, not a format lover!!
Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #2 on: February 15, 2009, 20:44:17 »
Bedankt voor de tips, maar een paar opmerkingen:
Overbelasting lijkt me uitgesloten aangezien er op het moment alleen mijn versterker en DVD speler aanhangt.
Een zekering (welke door de gebruiker vervangbaar is) zit er niet op of in alleen de reset knop, alleen heb ik het gevoel dat dat ding niets doet. Weet ook niet of dat knopje er helemaal uitspringt of zo bij overbelasting/sluiting.
Zoals ik al zei branden de 2 groene lampjes wel.
En heb net ff gecheckt op zowel op de switched als unswitched contactdozen staat geen spanning !
5150 time!

Offline curl

Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #3 on: July 5, 2009, 11:47:54 »
Ik heb nu hetzelfde probleem, waarschijnlijk teveel de stekker er in en uit gedaan, hoe heb jij dit opgelost ?

Mvrgr Joop

Offline curl

Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #4 on: July 5, 2009, 14:26:26 »
Oplossing gevonden, resetknop 30 seconden ingedrukt gehouden, daarna ca 10 x de aan en uit knop heen en weer gedaan,
en zie hij doet het weer..... ;D
« Last Edit: July 5, 2009, 14:26:59 by curl »

Offline Lemmo

Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #5 on: April 22, 2013, 12:36:28 »
Oplossing gevonden, resetknop 30 seconden ingedrukt gehouden, daarna ca 10 x de aan en uit knop heen en weer gedaan,
en zie hij doet het weer..... ;D

Waar zit de Reset button? Ik kan hem namelijk niet vinden ik heb alleen de aan/uit knop op mijn powercenter??? of kijk ik scheel

Offline curl

Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #6 on: April 23, 2013, 21:06:26 »
Knopje naast het netsnoer

Offline Pieter-Jan

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 1146
  • Total likes: 2
  • Gender: Male
  • Stereo? Surround? Allebei ... :)
    • PJ's stereo-woonkamer-ht EMOtion
Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #7 on: July 20, 2014, 11:23:15 »
Oud topic terug bovenaan.

Dit is nu mijn tweede hts 1000 met hetzelfde probleem :(
Eerste is retour gegaan voor rma, de tweede heeft terug identiek hetzelfde probleem zoals in de eerste post.
Gisterenmiddag de stekker uitgetrokken omdat er onweer aankwam, nu krijg ik 'm niet meer aan ...
Heeft iemand een oplossing die gegarandeerd werkt?
Tag AV32R 7.1 DP, Tag DVD32FLR, Emotiva XPA-5, 2 x B&W CDM 9NT, 1 x CDM CNT, 2 x Sony X30ED, Mega-zelfbouwsub van FrankG met 12" visatondriver. Emotiva XRCA en Digitale coax interlink

Offline katwax

Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #8 on: July 20, 2014, 11:30:23 »
Oud topic terug bovenaan.

Dit is nu mijn tweede hts 1000 met hetzelfde probleem :(
Eerste is retour gegaan voor rma, de tweede heeft terug identiek hetzelfde probleem zoals in de eerste post.
Gisterenmiddag de stekker uitgetrokken omdat er onweer aankwam, nu krijg ik 'm niet meer aan ...
Heeft iemand een oplossing die gegarandeerd werkt?
Heb hetzelfde probleem gehad nadat ik hier een stroomuitval had.
Na veel proberen heb ik hem moeten omruilen. Als hij buiten garantie is zou je hem kunnen openen, want het zou gewoon een zekering kunnen zijn.
Stereo: Kii Three + Kii Control
HT: Epson LS10000 - Xtrem Daylight 100"
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=112543.25

Offline Pieter-Jan

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 1146
  • Total likes: 2
  • Gender: Male
  • Stereo? Surround? Allebei ... :)
    • PJ's stereo-woonkamer-ht EMOtion
Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #9 on: July 20, 2014, 18:52:50 »
Op ander stopcontact aangesloten en werkte meteen. Daarna terug naar de set ... Niet meer ... Even schudden en nu werkt ie terug :) lijkt een terugkerend probleem bij Monster?
Tag AV32R 7.1 DP, Tag DVD32FLR, Emotiva XPA-5, 2 x B&W CDM 9NT, 1 x CDM CNT, 2 x Sony X30ED, Mega-zelfbouwsub van FrankG met 12" visatondriver. Emotiva XRCA en Digitale coax interlink

Offline katwax

Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #10 on: July 21, 2014, 01:06:46 »
Op ander stopcontact aangesloten en werkte meteen. Daarna terug naar de set ... Niet meer ... Even schudden en nu werkt ie terug :) lijkt een terugkerend probleem bij Monster?
Schudden?
Bij mij werkte hij op geen enkel contact :(
Stereo: Kii Three + Kii Control
HT: Epson LS10000 - Xtrem Daylight 100"
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=112543.25

Offline Pieter-Jan

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 1146
  • Total likes: 2
  • Gender: Male
  • Stereo? Surround? Allebei ... :)
    • PJ's stereo-woonkamer-ht EMOtion
Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #11 on: July 21, 2014, 08:55:30 »
Heel vreemd idd ... Soms begon ie dan te buzzen, en ineens werkte ie terug :)
Durf 'm wel niet meer uit te schakelen nu :(

Lijkt toch iets met een veiligheid ...
Tag AV32R 7.1 DP, Tag DVD32FLR, Emotiva XPA-5, 2 x B&W CDM 9NT, 1 x CDM CNT, 2 x Sony X30ED, Mega-zelfbouwsub van FrankG met 12" visatondriver. Emotiva XRCA en Digitale coax interlink

Offline Exxar

  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 1737
  • Total likes: 10
  • Gender: Male
  • I love the HTforum
Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #12 on: July 21, 2014, 09:39:04 »
Is het alleen de kring na de schakelaar die niet meer werkt? Anders is het gewoon de schakelaar. Of het relais dat die schakelaar schakelt.
Ik dacht daar ooit iets over gelezen te hebben in de zin van dat de spanning die op het relais komt eigenlijk net niet hoog genoeg is om het relais deftig te laten sluiten.

Offline Christof_G

Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #13 on: July 22, 2014, 13:52:21 »
Hier net hetzelfde probleem, we hebben vorige week een half uur geen stroom gehad en daarna werkte de HTS 1000 niet meer.
Ik wil hem wel open doen, maar hoe? Ze hebben schroeven gebruikt met een kop die je enkel kan vastschroeven, niet los >:(
HT: Panasonic 50VT60 | Arcam AVR550 + Arcam P7 | Arcam BDP300 | Vero 4K | Epson TW3200 | B&W 803s | B&W HTM3s | B&W 805s | B&W DS8S | BK XXLS400 FF | ButtKicker LFE
PC: Schiit Bifrost USB + Uber analoog | Schiit Lyr | Sennheiser HD650 | Synology DS413J (4x3TB WD Red)
Multiroom: Sonos CR200 | Sonos Connect (Magna Ultimo) | Sonos Bridge | Sonos Play3

Offline Pieter-Jan

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 1146
  • Total likes: 2
  • Gender: Male
  • Stereo? Surround? Allebei ... :)
    • PJ's stereo-woonkamer-ht EMOtion
Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #14 on: July 22, 2014, 16:28:13 »
Is het alleen de kring na de schakelaar die niet meer werkt? Anders is het gewoon de schakelaar. Of het relais dat die schakelaar schakelt.
Ik dacht daar ooit iets over gelezen te hebben in de zin van dat de spanning die op het relais komt eigenlijk net niet hoog genoeg is om het relais deftig te laten sluiten.

Het lichtje van de schakelaar brandt dan niet meer ... een schakelrelais zou een logische mogelijkheid kunnen zijn, maar dan zou de schakelaar eigenlijk wel moeten oplichten ...
Tag AV32R 7.1 DP, Tag DVD32FLR, Emotiva XPA-5, 2 x B&W CDM 9NT, 1 x CDM CNT, 2 x Sony X30ED, Mega-zelfbouwsub van FrankG met 12" visatondriver. Emotiva XRCA en Digitale coax interlink

Offline pksparks

Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #15 on: October 27, 2014, 14:22:17 »
probleem hier opgelost als volgt.
set uit elkaar, daarna de gele elco's vervangen.

ging hier om de .47K en de .33K. deze waren ruim te laag geworden.

nu geen probleem, ook bij aan uit zetten

Offline Pieter-Jan

  • senior member
  • *****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 1146
  • Total likes: 2
  • Gender: Male
  • Stereo? Surround? Allebei ... :)
    • PJ's stereo-woonkamer-ht EMOtion
Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #16 on: October 27, 2014, 15:07:30 »
Hey,

Spijtig genoeg ben ik niet handig in dit soort dingen.

Dit is al mijn tweede en deze heeft ondertussen ook hetzelfde probleem en weigert nog aan te gaan.

Alvast bedankt voor de tip ...

Pieter-Jan
Tag AV32R 7.1 DP, Tag DVD32FLR, Emotiva XPA-5, 2 x B&W CDM 9NT, 1 x CDM CNT, 2 x Sony X30ED, Mega-zelfbouwsub van FrankG met 12" visatondriver. Emotiva XRCA en Digitale coax interlink

Offline Christof_G

Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #17 on: November 12, 2014, 09:59:06 »
Hier ook het gekende probleem, maar hoe krijg je de HTS1000 open?
HT: Panasonic 50VT60 | Arcam AVR550 + Arcam P7 | Arcam BDP300 | Vero 4K | Epson TW3200 | B&W 803s | B&W HTM3s | B&W 805s | B&W DS8S | BK XXLS400 FF | ButtKicker LFE
PC: Schiit Bifrost USB + Uber analoog | Schiit Lyr | Sennheiser HD650 | Synology DS413J (4x3TB WD Red)
Multiroom: Sonos CR200 | Sonos Connect (Magna Ultimo) | Sonos Bridge | Sonos Play3

Offline TopGun2010

Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #18 on: November 12, 2014, 13:32:56 »
Wat mij aan deze doos opviel was het hoge verbruik zonder dat er ook maar 1 apparaat was aangesloten. Wel 30 watt continue. Is dat de reden dat het apparaat snel stuk gaat?
HT: Yamaha (stereo) - B&W - LG - Sony - Oppo - Apple - Synology # Stereo: Denon - B&W - Samsung - Microsoft # PC/MAC: Teac - Audioengine - Sennheiser # Head-fi: Samsung - Sony

For those with an eye for the finer details, we salute you...

Offline katwax

Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #19 on: November 13, 2014, 02:58:09 »
Morgen komen ze mijn vervanger ophalen, zelfde probleem als de eerste.
Dus binnenkort stekkerblok nr 3 en dit op nog geen 2 jaar tijd.
Stereo: Kii Three + Kii Control
HT: Epson LS10000 - Xtrem Daylight 100"
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=112543.25

Offline katwax

Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #20 on: September 3, 2015, 17:18:05 »
Aangezien mijn 3de nu ook defect is heb ik bij Monster een oplossing gevraagd.
Zij stellen voor om deze stekkerblok om te ruilen voor voor iets anders van hun
Stereo: Kii Three + Kii Control
HT: Epson LS10000 - Xtrem Daylight 100"
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=112543.25

Offline jossie

Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #21 on: September 4, 2015, 11:08:03 »
Het lijkt erop dat er een relais in zit waarvan de voeding snel verouderd. Daardoor kan het relais gaan brommen en eventueel ook vonken. Niet meer gebruiken zou ik zeggen. Dat zou ik ook anderen die een dergelijk blok bezitten willen aanraden. Maak 'm even spanningsloos en steek daarna de stekker weer in het stopcontact, geen spanning meer? niet meer gebruiken. Zeker niet met behulp van schudden. ( :-X )

Het zal niet de eerste keer zijn dat een 'beveiliging' voor meer problemen zorgt dan dat ze oplost.

Ik wil er wel een bekijken wat het probleem is.
Omni !

Offline WieBenIk

Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #22 on: October 24, 2015, 16:54:11 »
Wat een feest van herkenning lees ik hier. Ik heb de mijne ong. 10 jaar terug gekocht. Omdat ik nogal zuinig met stroom omga haalde ik steeds de stekker eruit als ik naar bed ging om stroom te besparen. Na ong. 2 maanden brandde de aan/uit knop niet meer en had ik geen stroom meer op de stopcontacten maar de groene lampjes brandde nog wel. Na inderdaad wat heen en weer schudden sprong het lampje opeens aan en deed hij het prima. Maar na meerdere keren weer stroom erop en eraf en steeds weer schudden deed hij het op een gegeven moment niet meer. Maar aangezien ik zo techneutisch ben als een lege walnootdop pakte ik een rubber hamer en na een paar flinke klappen deed hij het weer. Hij is in die tijd soms ook een paar keer brommen na aanzetten. Gelijk weer uitgezet/opnieuw geschud/gehamerd en toen deed hij het weer zonder problemen. Ik vermoed ergens een draadje in een relais/zekering die niet goed zit/werkt. Ik heb hem na 3 maanden omgeruild voor een nieuwe.... werkte in eerste instantie goed totdat bij die na 3 maanden hetzelfde probleem weer ontstond. Steeds als de stroom uitvalt of je haalt de stekker eruit werkt hij niet meer en moet ik opnieuw met de hamer te werk. Ik sla dan rechts/link op de zijkant van de doos van het lampje. Je ziet dan het lampje in 1 keer aanspringen of je ziet hem even aan en gelijk weer uit....ik sla dan net zolang totdat hij aanstaat en dan niet meer aankomen.

Maar lijkt me verstandig om de persoon hierboven toch maar uiteindelijk in het gelijk te stellen. Ik vermoed niet dat dit een veilige situatie is. Mochten er vonken ontstaan en je bent niet thuis als je stroom eraf gaat en opeens er weer op........ Ik haal hem maar uit het stopcontact en gebruik hem niet meer. Jammer voor zo'n prijzige contactdoos.

Offline jossie

Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #23 on: November 5, 2015, 22:15:57 »
Na wat overleg met WieBenIk de HTS1000 bekeken. Inderdaad defecte folie condensatoren. Hij werkt dus weer  ;).

Maar niet echt een ding om in te hobbyen voor ongeoefende 'techneuten'. Mensen die zo'n ding hebben en 'm graag weer in orde willen hebben kunnen mij een pm sturen.
Omni !

Offline TopGun2010

Re: Probleem Monster Power Center HTS1000
« Reply #24 on: November 6, 2015, 07:41:01 »
Dank Jossie, ga ik onthouden.
HT: Yamaha (stereo) - B&W - LG - Sony - Oppo - Apple - Synology # Stereo: Denon - B&W - Samsung - Microsoft # PC/MAC: Teac - Audioengine - Sennheiser # Head-fi: Samsung - Sony

For those with an eye for the finer details, we salute you...