Yippie

Author Topic: Sony introduceert Blu-ray op de Chinese markt  (Read 1544 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DaMan

Sony introduceert Blu-ray op de Chinese markt
« on: November 20, 2008, 14:21:19 »
Sony waagt zich ondanks de (ook) voor de Chinese markt hoge prijzen aan 'n introduktie van Blu-ray.

Sony introduces Blu-ray in China

Sony is de eerste film studio die zich op de Chinese markt richt met Blu-ray films.

Offline Jack-uit-Boz

  • HT forum donateur
  • member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 189
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
Re: Sony introduceert Blu-ray op de Chinese markt
« Reply #1 on: November 21, 2008, 09:37:23 »
De chinezen zijn er al volop mee aan de slag gelet op dit artikel op Tweakers:

Chinese piraten 'kraken' blu-ray-drm
Door Arie Jan Stapel, dinsdag 18 november 2008 09:16, views: 26.128

Chinese filmpiraten zijn erin geslaagd blu-ray-dvd's te kopiŽren. Vorige maand heeft de politie in een pakhuis in Shenzen 800 gekopieerde blu-ray-films in beslag genomen.

Piraterij is in China geen onbekend verschijnsel, en 800 films is niet extreem veel, maar dit is de eerste maal dat de kopieerders zich met blu-ray hebben beziggehouden. De films waren verpakt in nagemaakte blu-ray-doosjes, inclusief het hologram dat de echtheid zou moeten garanderen, zo meldt Ars Technica. De piraten hadden de beveiliging van de films gekraakt en ze daarna opnieuw gecodeerd in 720p-formaat, waardoor ze aanmerkelijk kleiner werden. Hierdoor konden de films op gewone dvd's worden gebrand, die heel wat goedkoper zijn dan blu-ray. Omdat blu-ray-spelers ook gewone dvd's kunnen lezen, zullen de meeste consumenten het verschil niet merken.

De filmindustrie maakt zich grote zorgen om deze nieuwe vorm van piraterij. De groei van de markt voor blu-ray valt nogal tegen, omdat veel consumenten de spelers en de schijfjes te duur vinden, en piraterij zal nog verder aan de omzet gaan knabbelen. Men verwacht dat de Chinese vervalsingen spoedig over de hele wereld te koop zullen zijn. Aangezien een valse blu-ray-film maar 7 dollar kost, tegen minstens 30 dollar voor een echte, vormen ze een bedreiging voor het marktaandeel van de legale films.Offline pharaoh

Re: Sony introduceert Blu-ray op de Chinese markt
« Reply #2 on: April 28, 2009, 12:18:00 »
Nieuwe ontwikkeling :o

Ben benieuwd af blu-ray het gaat redden daar...

Twee Chinese fabrikanten hebben de eerste China Blue High-Definition-spelers op de markt gebracht. Het systeem moet concurreren met blu-ray; de prijzen van cbhd-spelers zouden 40 procent lager zijn dan die van blu-rayspelers.

meer info:

http://tweakers.net/nieuws/59796/goedkope-cbhd-spelers-gaan-strijd-met-blu-ray-aan.html

greetzzzz Bert.
Denon BDP-4010UD     Kimber AGDL     Denon AVC-A1HD+3D Upgrade    Audioquest Rocket 88   fronts: Tannoy Turnberry    Center: Tannoy Mercury      rear's: Tannoy 607   Audioquest Sub-3    Tannoy S-Sub 15     Panasonic TX-55CX700E