Yippie

Author Topic: QNAP NFS Vraagje  (Read 215597 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline H B

Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #25 on: November 10, 2007, 09:12:14 »
Putty werkt volgens mij op een andere inlog als standaard heb je dit al geprobeerd Login als administrator en dan login als : admin Password : admin en dit alles op poort 22

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64177
  • Total likes: 968
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #26 on: November 10, 2007, 09:16:32 »
yep dat werkt wel maar dan sta ik in [~] #
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline H B

Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #27 on: November 10, 2007, 09:28:02 »
Je zou ook nog winscp kunnen proberen en dan een nieuwe sessie aanmaken en inloggen als : root met wachtwoord : admin en dit ook weer op poort 22
Je zit dan via een grafische schil ingelogd in de root directorie van je Qnap en kunt dan alle mappen zien
Ik kom er net achter dat ik via putty ook met met deze namen moet inloggen en zit dan ook in de root van de Qnap (ts101).

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64177
  • Total likes: 968
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #28 on: November 10, 2007, 09:34:57 »
via ipswitch werkt dat ook je ziet dan gewoon de root en de mappen waaron qnap1 en qnap2.
Dat zou dus duiden op /qnap2 echter dat werkt dus niet.

Normaal heb ik dit soort dingen wel snel werkend maar nu zit er ergens iets fout weet alleen niet waar :(
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline H B

Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #29 on: November 10, 2007, 09:38:57 »
Dan kan ik je helaas ook niet verder helpen heb hier alles werkend dus ik zou ook niet weten waar je het moet zoeken

/HB

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64177
  • Total likes: 968
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #30 on: November 10, 2007, 10:07:07 »
Heb je het werkend met de TVIX of MB ?
Zo ja wat vul jij dan in als path ?
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline H B

Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #31 on: November 10, 2007, 10:16:26 »
Nee, ik draai er slimserver op voor mijn Squeesebox 3 en dan op poort 9000 en is de pathnaam /ext/mnt/music
Linux is voor mij verder ook onbekende materie maar had het inloggen via putty of winscp nodig om slimserver en diverse plugins te inslalleren.
Vandaar dus dat ik aangaf je niet verder te kunnen helpen.

/HB

Offline hifiman

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+23)
  • Posts: 21667
  • Total likes: 66
  • Gender: Male
  • (voorheen bekend onder de naam "audioloog")
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #32 on: November 10, 2007, 11:17:21 »
yep dat werkt wel maar dan sta ik in [~] #

Nou dan ben je toch precies waar je wezen wilt  ???
Maar ik ben de draad even kwijt, ben je dan ingelogd op de nfs server of op de client?

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64177
  • Total likes: 968
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #33 on: November 10, 2007, 16:29:17 »
Misschien handig om even opnieuw te beginnen voor als je niet de eerste post wil lezen :D

Ik wil met de Mediabox OF de TIVX toegang hebben tot de NFS share.
Ik heb onderhand al elke optie ingetyped maar blijf in een lege map aankomen (wat altijd gebeurt als je iets fout doet trouwens).

maw wat moet ik intypen als share:
is dat :
/shares/qnap1
/qnap1
/share/qnap1 etc. etc.

Heb er al veel geprobeerd maar geen één werkt dus ergens gaat iets fout.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Raphie

  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+23)
  • Posts: 31581
  • Total likes: 469
  • Gender: Male
  • Been there, Done that...
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #34 on: November 10, 2007, 16:43:25 »
stomme vraag: als je er gewoon met windows verkenner via Samba heen gaat, wat voor pad zie je dan?
JBL PRX Power!

Offline hifiman

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+23)
  • Posts: 21667
  • Total likes: 66
  • Gender: Male
  • (voorheen bekend onder de naam "audioloog")
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #35 on: November 10, 2007, 16:44:24 »
Misschien handig om even opnieuw te beginnen voor als je niet de eerste post wil lezen :D

Ik wil met de Mediabox OF de TIVX toegang hebben tot de NFS share.
Ik heb onderhand al elke optie ingetyped maar blijf in een lege map aankomen (wat altijd gebeurt als je iets fout doet trouwens).

maw wat moet ik intypen als share:
is dat :
/shares/qnap1
/qnap1
/share/qnap1 etc. etc.

Heb er al veel geprobeerd maar geen één werkt dus ergens gaat iets fout.
Het gaat er niet om dat ik niet wil lezen, maar ik had ondanks de vele posts nog niet het "overzicht" wat je nu precies aan het proberen bent zeg maar.

Ok de Mediabox/TVIX zijn dus de NFS clients waar je een NFS share wilt mounten. Dan neem ik dat die Qnap de NFS server is dus?

Het eerste wat je voor elkaar moet krijgen is het exporteren van de nfs share die je wilt gaan mounten op je clients. Wat staat er in /etc/exports op je nfs server?

om dit te checken:
cat /etc/exports

Draait je nfs server en tevens de RPC portmapper?

ps aux | more

Groetjes,

Ronald

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64177
  • Total likes: 968
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #36 on: November 10, 2007, 16:53:32 »
Als het goed is hoeft er niets geexporteerd te worden.
De WD netcenter heeft ook geen dingen op de clients gezet. de Share is gewoon aanwezig via NFS sharing.
Je vult dan het path in bij de TVIX of MB en dan zou hij het moeten lezen.

Bij de WD heet de share HD en was/is de sharing dus /shares/Main/HD
En dat werkte direct.

Bij de Qnap zit ik met 2 problemen.

De opbouw is anders, bij de WD moest ik eerst het volume een naam geven (Main) daarna de map (HD) dat is me duidelijk.
Bij de Qnap werkt dit dus blijkbaar anders, vandaar dat ik me afvroeg of andere mensen dit al werkend hebben.
Als ik gewoon mijn gevoel volg is het namelijk /shares/qnap1 maar dit werkt dus niet.

Dat is ook het path als ik inlog met bv IPswitch FTP
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14643
  • Total likes: 134
  • Gender: Male
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #37 on: November 11, 2007, 08:39:43 »
lees de test op smallnetbuilder eens door, daar staan wat screenshot hoe je console toegang krijgt, en hoe je nfs shares maakt.

Offline richardnl

Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #38 on: November 11, 2007, 08:49:06 »
handleiding ?
Wat is dat :D

Als je klikt op meer info bij de webbrowser kom je op een japanse site, engelse versie is niet te vinden.
Mooi ding en werkt perfect voor tot nu toe alles, maar NFS krijg ik niet aan de gang :(
Zou moeten werken maar goed, zal moeten wachten op antwoord van Qnap of iemand die er meer verstand van heeft dan ik (en dat is al snel)

Hoi Frank
Werk de samba functie wel. Met andere woorden: ziet een mb100 bestanden die je op een share zet?
groet
richard

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64177
  • Total likes: 968
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #39 on: November 11, 2007, 10:49:11 »
samba heb ik niet getest omdat ik dat sowieso niet ga gebruiken, de snelheid van NFS ligt een stuk hoger.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64177
  • Total likes: 968
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #40 on: November 11, 2007, 13:20:34 »
firmware lijkt het opgelost te hebben.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline hifiman

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+23)
  • Posts: 21667
  • Total likes: 66
  • Gender: Male
  • (voorheen bekend onder de naam "audioloog")
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #41 on: November 11, 2007, 13:22:01 »
firmware lijkt het opgelost te hebben.

 :-X  :D

Offline richardnl

Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #42 on: November 11, 2007, 13:29:38 »
is een powerbuy een optie Frank?

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64177
  • Total likes: 968
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #43 on: November 11, 2007, 13:30:09 »
Belachelijk eigenlijk want er is geen bugfix aangemeld in de firmware alleen de twonky interface zou geschoond worden en wat updates voor de webserver.
Maar goed ik dacht niets werkt en er kwam net een nieuwe firmware dus waarom niet :D
Zonder ook maar wat te veranderen werkt het nu wel :D
Had ik het toch goed gedaan gelukkig, begon al aan mezelf te twijfelen LOL.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64177
  • Total likes: 968
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #44 on: November 11, 2007, 13:30:26 »
We hebben de Qnaps in het assortiment dus ja.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline riwi

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 11897
  • Total likes: 139
  • Gender: Male
  • I need a better slogan
    • Richard's home
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #45 on: November 11, 2007, 13:38:14 »
Welke namen heb je nu gebruikt en welke instellingen heb je moeten doen voor de share dan?

Interessant voor de mee lezers  ;)

Ik heb twonky op een linux PC draaien en denk aan een tvix.

Momenteel is het hele netwerk geschikt voor uPnP streaming, maar nog niet voor NFS bij mij.

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64177
  • Total likes: 968
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #46 on: November 11, 2007, 15:15:46 »
qnap1
Zonder slashes etc.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.