Yippie

Author Topic: QNAP NFS Vraagje  (Read 215261 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 62979
  • Total likes: 664
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
QNAP NFS Vraagje
« on: November 8, 2007, 13:59:52 »
We hebben sinds kort aanbiedingen lopen met de Qnap servers en heb er zelf ook maar één neergezet om te testen.

NFS is netjes instelbaar MAAR.
Ik krijg de path aanduiding niet werkend ???
Iemand daar ervaring mee.

De map heet qnap2 en de server frank1.

In principe ging ik uit van :
/shares/frank1/qnap2

Echter dit werkt niet......

Alle hulp is welkom :D
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline WickedGame

  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (+8)
  • Posts: 10020
  • Total likes: 28
  • Gender: Male
  • Enjoy The Music!!
    • WickedGame Set
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #1 on: November 8, 2007, 14:04:17 »
We hebben sinds kort aanbiedingen lopen met de Qnap servers en heb er zelf ook maar één neergezet om te testen.

NFS is netjes instelbaar MAAR.
Ik krijg de path aanduiding niet werkend ???
Iemand daar ervaring mee.

De map heet qnap2 en de server frank1.

In principe ging ik uit van :
/shares/frank1/qnap2

Echter dit werkt niet......

Alle hulp is welkom :D

Als ik dit zo lees zou ik denken aan juist \\frank1\qnap2\share of draai share en qnap2 om. Maar goed dat is even een ingeving.

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 62979
  • Total likes: 664
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #2 on: November 8, 2007, 14:19:20 »
backslashes gaan sowieso niet goed in de shares :D

Bij de netcenter van WD was het:
/shares/Main/HD

Waarbij main de volume naam was en HD de map naam.
Je zou dus zeggen dat het bij de Qnap
/shares/frank1/qnap2 zou zijn  maar dat gaat dus niet goed.

Heb al een mailtje naar Qnap gestuurd maar goed ik wil ermee bezig :-)
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Raphie

  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+23)
  • Posts: 31581
  • Total likes: 508
  • Gender: Male
  • Been there, Done that...
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #3 on: November 8, 2007, 15:11:37 »
Frank de systax zal waarschijnlijk de volumenaam willen zien ipv. server naam

dus //ip-Qnap/shares/Main/Qnap2  ?
JBL PRX Power!

Offline hifiman

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+23)
  • Posts: 21628
  • Total likes: 56
  • Gender: Male
  • (voorheen bekend onder de naam "audioloog")
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #4 on: November 8, 2007, 16:19:53 »
Gezien het feit dat we het hier over NFS hebben niet over CIFS verwacht ik eerder de volgende notatie:

frank1:/shares/qnap2

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 62979
  • Total likes: 664
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #5 on: November 8, 2007, 18:23:40 »
De laatste lijkt me ook het meest logische en zou dus lezen als :
IP 192.168.1.67
/shares/qnap2

Maar goed dat werkt dus niet, dat was mijn eerste poging.
Frank1:/shares/qnap kan ik nog proberen maar dat lijkt me niet de methode aangezien de WD ook een semi normaal path heeft.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Raphie

  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+23)
  • Posts: 31581
  • Total likes: 508
  • Gender: Male
  • Been there, Done that...
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #6 on: November 8, 2007, 18:55:11 »
je zal onder Linux toch wel meestal met ip/shares/volumenaam/share beginnen
JBL PRX Power!

Offline hifiman

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+23)
  • Posts: 21628
  • Total likes: 56
  • Gender: Male
  • (voorheen bekend onder de naam "audioloog")
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #7 on: November 8, 2007, 18:55:53 »
je zal onder Linux toch wel meestal met ip/shares/volumenaam/share beginnen
???

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 62979
  • Total likes: 664
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #8 on: November 8, 2007, 19:03:51 »
@Raphie klopt maar .....

Volumenaam kan ik dus nergens invullen.
Je kan de server een naam geven in mijn geval frank1.
Dan kun je nog een share aanmaken in de lijst bv Public, download etc.
Ik heb daar qnap1 en qnap2 aangemaakt.

MAAR.....
Je kan dus niet een map aanmaken zoals op de netcenter.

MAW mijn gok was /shares/qnap2 maar goed dat werkt dus niet ik zie alleen een lege map.
Heb wel alle rechten goed staan, sterker heb alles op toegang gezet, erg irritant.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline hifiman

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+23)
  • Posts: 21628
  • Total likes: 56
  • Gender: Male
  • (voorheen bekend onder de naam "audioloog")
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #9 on: November 8, 2007, 19:07:20 »
Hoi Frank, wie is nu eigenlijk de nfs client in dit geval?

Offline Raphie

  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+23)
  • Posts: 31581
  • Total likes: 508
  • Gender: Male
  • Been there, Done that...
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #10 on: November 8, 2007, 19:07:46 »
Ok, kan je met SSH of Telnet naar de box?

of met (s)ftp? (filezilla) dan kijk je gewoon even naar de mapstructuur en dan zie je het vanzelf
JBL PRX Power!

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 62979
  • Total likes: 664
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #11 on: November 8, 2007, 22:16:28 »
Heb nu een telnet client, ZOC maar krijg geen verbinding.
Ben hier echter niet bekend mee.
Moet ik gewoon het IP nummer opgeven en dan connect of moet er een poort bij ?
[TELNET] FAIL: Kan geen verbinding maken omdat de doelcomputer de verbinding actief heeft geweigerd.
                       
« Last Edit: November 8, 2007, 22:17:35 by J.A.F._Doorhof »
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline hifiman

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+23)
  • Posts: 21628
  • Total likes: 56
  • Gender: Male
  • (voorheen bekend onder de naam "audioloog")
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #12 on: November 8, 2007, 22:34:20 »
Heb nu een telnet client, ZOC maar krijg geen verbinding.
Ben hier echter niet bekend mee.
Moet ik gewoon het IP nummer opgeven en dan connect of moet er een poort bij ?
[TELNET] FAIL: Kan geen verbinding maken omdat de doelcomputer de verbinding actief heeft geweigerd.
                       
Dan draait er dus geen telnet service op die box..
Probeer inderdaad eens met ssh (putty bijvoorbeeld).

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 62979
  • Total likes: 664
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #13 on: November 8, 2007, 23:05:46 »
ga ik morgen proberen.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14561
  • Total likes: 115
  • Gender: Male
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #14 on: November 9, 2007, 07:36:39 »
Volgens wat ik zo vindt moet je wel een pro versie hebben, want de standard versie doet geen NFS.

Verder zou het:  /share/qnap2  kunnen zijn ? (geen shares)

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 62979
  • Total likes: 664
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #15 on: November 9, 2007, 08:44:27 »
ik heb de pro versie gelukkig.
/share/qnap2 ook al getest en werkt niet.
Zal vanavond even de andere tip proberen om het path te kunnen zien.
« Last Edit: November 9, 2007, 08:45:06 by J.A.F._Doorhof »
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 62979
  • Total likes: 664
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #16 on: November 9, 2007, 08:58:00 »
Heb even putty getest maar moet dan inloggen met mijn admin gegevens.
Gewoon 2x enter drukken zoals de bedoeling is lukt niet.
Ik heb toch duidelijk de boel staan op everyone full access.....

www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14561
  • Total likes: 115
  • Gender: Male
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #17 on: November 9, 2007, 09:03:41 »
QNAP forum geeft ook niet echt veel hints: http://forum.qnap.com/phpbb2/viewforum.php?f=35

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 62979
  • Total likes: 664
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #18 on: November 9, 2007, 09:05:34 »
Klopt heb daar al een vraag uit staan.
Heb wel een antwoord van iemand maar dat moet ik nog testen.

Volgens hem is het gewoon:
qnap2 verder niets, dat lijkt me op zich stug maar goed kan het proberen, volgens mij moet er altijd share voor.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Raphie

  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+23)
  • Posts: 31581
  • Total likes: 508
  • Gender: Male
  • Been there, Done that...
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #19 on: November 9, 2007, 09:08:35 »
Heb even putty getest maar moet dan inloggen met mijn admin gegevens.
Gewoon 2x enter drukken zoals de bedoeling is lukt niet.
Ik heb toch duidelijk de boel staan op everyone full access.....



system admin is iets anders dan root access

probeer eens in te loggen met root, Qnap2 ?
JBL PRX Power!

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 62979
  • Total likes: 664
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #20 on: November 9, 2007, 09:11:44 »
2 stappen te ver/snel sorry.
Ik log in met 192.168.1.67 mijn ipnummer

Dan vraagt hij om naam en wachtwoord.
Naam zou dan root zijn en wachtwoord qnap2.

Beide doen het dan niet.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Raphie

  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+23)
  • Posts: 31581
  • Total likes: 508
  • Gender: Male
  • Been there, Done that...
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #21 on: November 9, 2007, 09:16:47 »
ok,

heeft de qnap een webinterface?
kan je hier users aanmaken?
zo ja, maak hier eens een user aan en log dan met SSH in met die credentials?
JBL PRX Power!

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 62979
  • Total likes: 664
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #22 on: November 9, 2007, 22:29:53 »
Hij blijft aangeven no access.

Heb dus nu een NFS share aangemaakt.
Ga naar PUTTY SSL.
Geef op 192.168.1.67
En dan vraagt hij login as : frank
Password : frank

Access denied.

Heb echt ALLES op open staan, word nu wel erg vervelend :S
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14561
  • Total likes: 115
  • Gender: Male
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #23 on: November 10, 2007, 08:24:13 »
Staat er niet gewoon in de handleiding wat het root of admin account is ?

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 62979
  • Total likes: 664
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: QNAP NFS Vraagje
« Reply #24 on: November 10, 2007, 08:58:36 »
handleiding ?
Wat is dat :D

Als je klikt op meer info bij de webbrowser kom je op een japanse site, engelse versie is niet te vinden.
Mooi ding en werkt perfect voor tot nu toe alles, maar NFS krijg ik niet aan de gang :(
Zou moeten werken maar goed, zal moeten wachten op antwoord van Qnap of iemand die er meer verstand van heeft dan ik (en dat is al snel)
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.