Author Topic: MB200 en WD netcenter  (Read 25957 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline edwinvh

MB200 en WD netcenter
« on: April 28, 2007, 23:58:35 »
Hallo,

Ik ben vandaag in het bezit gekomen van een WD netcenter.
Ik heb hem alleen nog maar aan geinstalleerd op de pc en nog niet op de MB200.(er moet nog een extra switch komen).
Wat mij wel opviel, als ik een film overzet naar de WD netcenter, gaat dit redelijk traag.
Zo tussen de 4 en 5 mb per seconde.
Is die niet sneller te krijgen ?


Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 63000
  • Total likes: 664
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: MB200 en WD netcenter
« Reply #1 on: April 29, 2007, 10:24:51 »
Dat is de normale gang van zaken met dit soort units.
ze werken vaak op 10mb/s MAX en daar komt je foutcorrectie bij etc.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline newday

Re: MB200 en WD netcenter
« Reply #2 on: April 29, 2007, 11:10:19 »
is dit idd de My Book™ World Edition™ zoals genoemd in het andere topic ?
500GB of 1TB?
dan ben ik benieuwd of je hem aan de praat krijgt met NFS (ben ook geïnteresseerd in deze).

Dat ie traag is met kopiëren is wel jammer dan, maar belangrijker is dat ie goed streamt !

Offline edwinvh

Re: MB200 en WD netcenter
« Reply #3 on: April 29, 2007, 23:47:30 »
Dat is de normale gang van zaken met dit soort units.
ze werken vaak op 10mb/s MAX en daar komt je foutcorrectie bij etc.

Is dit niet met een ander programma op te lossen ?
Ik heb namelijk nog een freecom en die gaat wel op 10 mb per seconde.
Maar die werkt helaas niet met NAS maar met NDAS.

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Moderator
  • Forever Addicted
  • *****
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 63000
  • Total likes: 664
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: MB200 en WD netcenter
« Reply #4 on: April 30, 2007, 09:25:35 »
Er is zover ik weet geen enkel 10mb/s unit die echt op 10mb/s kopieerd, maar sneller kan inderdaad via een NAS server bv op 100mb/s :D

Het protocol van het netwerk staat gewoon niet toe dat het maximale gebruikt word, er worden altijd controle bits toegevoegd, terugspraak etc.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline edwinvh

Re: MB200 en WD netcenter
« Reply #5 on: May 2, 2007, 17:08:51 »
Inmiddels heb ik NFS ook draaien met de netcenter en de MB200.
Ik mag wel zeggen dat het prima draait.
Super beeld op me Pioneer plasma.

Ik heb maar van 1 ding spijt ! en dat is dat ik de MB200 niet eerder heb gekocht. ;D

Offline Raphie

  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+23)
  • Posts: 31581
  • Total likes: 508
  • Gender: Male
  • Been there, Done that...
Re: MB200 en WD netcenter
« Reply #6 on: May 2, 2007, 18:46:04 »
Ja, NFS + NetCenter is een perfecte combi.
NFS via Unix services voor windows heb ik nooit goed aan de praat gekregen
JBL PRX Power!

Offline newday

Re: MB200 en WD netcenter
« Reply #7 on: May 3, 2007, 07:38:48 »
Inmiddels heb ik NFS ook draaien met de netcenter en de MB200.
Ik mag wel zeggen dat het prima draait.
Super beeld op me Pioneer plasma.

Ik heb maar van 1 ding spijt ! en dat is dat ik de MB200 niet eerder heb gekocht. ;D

welk type netcenter heb je nu ?

Offline edwinvh

Re: MB200 en WD netcenter
« Reply #8 on: May 3, 2007, 10:16:06 »
welk type netcenter heb je nu ?

De WD netcenter. Er zit nog een pluspuntje in de Wd netcenter: en dat is dat er een printserver in verwerkt zit.
Dat is ook 1 van de redenen dat ik deze gekocht heb. Want die had ik toch al nodig.
Tevens kun je er nog een externe HD USB aan hangen.

Offline newday

Re: MB200 en WD netcenter
« Reply #9 on: May 3, 2007, 12:37:49 »
Je hebt dus het bestaande model en niet de "My Book World" uitvoering ?
Hiervan was nl. nog niet bekend of deze via NFS op de MB200 zou werken.

Offline edwinvh

Re: MB200 en WD netcenter
« Reply #10 on: May 4, 2007, 10:48:04 »
Je hebt dus het bestaande model en niet de "My Book World" uitvoering ?
Hiervan was nl. nog niet bekend of deze via NFS op de MB200 zou werken.

Ik heb niet de My Book World genomen, omdat ik ook een printserver nodig had.
En van de Netcenter was bekend dat deze goed op de MB 200 werkt.

Offline poerqwa

  • HT forum donateur
  • Junior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 95
  • Total likes: 0
Re: MB200 en WD netcenter
« Reply #11 on: June 14, 2007, 17:38:24 »
Maare  5MB per seconde is zo slecht nog niet hoor(is voor het gemak 50Mbit per seconde).
Zal afhankelijk van merk en gebruikte switch ergens tussen de 5/7 Megabyte gaan.
Geeft in ieder geval aan dat de netwerkverbinding op 100Mbit ethernet draait.

Probleem: De bestanden worden gewoon rap groter.

Heeft niets met 10Mbit Ethernet te maken = nl. 1MB (Megabyte) per seconde
Uiteraard haal je in een "geswitchde" omgeving nooit de maximale snelheid (zoals ook eerder opgemerkt door o.a. error correctie / hertransmisse etc).

Straks zullen we "Gigabit" switches krijgen en zullen dit soort apparaten ook met een 1000 Mbit(=1Gbit) poort uitgerust zijn.
Er moet gewoon een netwerk chip fabrikant een goedkope chip ontwerpen en klaar is klara.
Dan worden snelheden van 50/70 megabyte haalbaar en dat is weer leuk :)

Greetz,

Marc

Offline Blue-Eyes

Re: MB200 en WD netcenter
« Reply #12 on: June 14, 2007, 19:42:49 »
Maare  5MB per seconde is zo slecht nog niet hoor(is voor het gemak 50Mbit per seconde).

Voor het gemak: ( ;D )  Je creeërt verwarring. Waarom niet zoals het hoort door 8 vermenigvuldigd? Dus geen 50Mbit maar 40Mbit (toch wel een significant verschil!)
Speakers: WB Vector, WB Vertex, WB Fulcrum 650, Velodyne DD15, Atmos: Revel W783; App.: PRE: Linn Akurate DSM/2 & Arcam AV860, EV: Linn Akurate 2200, 2*Arcam P429, Bron: Apple TV 4k, Oppo UPD-203, Dune 4K Solo; Kabel: HDMI: Audioquest Vodka / Carbon, LS: Linn K200 / DHZ, Audioquest, XLR: Linn, DHZ, Cinch: Linn, TV: Sony KD-75XE9005; Stroom: AH! DC; Belden 4mm2, Furutech; Data: 2 * Synology, Rack: Finite Pagode Signature; AB: NEEO&Homey