Yippie

Author Topic: Ik heb en vraagje.  (Read 1196 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline WallieW

Ik heb en vraagje.
« on: April 14, 2006, 15:45:28 »
Hallo,

Ik ben nieuw hier maar heb al en heleboel gelezen op dit forum en heel veel geleerd.
Ik ben vrij nieuw in het gebied van zelfbouw maar heb al heel veel onderzoek gedaan en heb inmiddels al 2 vloerstaanders gebouwd die prima werken, maar de kwaliteit is en ander verhaal...
Binnenkort wil ik graag nieuwe vloerstaanders bouwen, ik heb alle speakers al uitgezocht en het worden allemaal Visaton speakers.
De speakers zijn: Visaton W200 s 8 ohm (2 stuks in elke boks paralel aangesloten), DSM 50 ffl 8 ohm middentoner, en de DSM 25 8 ohm. De filter is ook uitgerekent door iemand anders, ik heb jammergenoeg weinig tot geen verstand van filters.
De inhoud van de bekisting heb ik uitgerekend met Winisd en daar heb ik met paint (ja met dat *** programma) en tekening gemaakt.
De minumum aantal liters is 72 voor beide woofers, de middentoner heeft geen behuizing nodig.
Met de bekisting die ik had getekent kwam ik uit op ong. 90 liter, maar over de hoogt moet ik nog even denken.
Als het goed is heb ik nu plaatjes toegevoegd, ik weet niet als het werkt, maargoed.
nu was mijn vraag: wat gebeurd er als je tussenplanken toevoegd die op het plaatje staat, waarbij je en soort van omleiding krijgt van de lucht die van de woofer komt. Wat zou dat doen met het geluid? Ik wou er zowiezo al en paar tussenplaten gebruiken ter versteveging.
Er is ook nog en plaatje van de filter die voor mij getekent is de tweede woofer staat er niet op maar die is wel meegerekent.
paint bestand werkt dus niet maar de filter wel.

alvast bedankt vor jullie reacties.

mvg WallieW