Author Topic: H3D onder Dscaler  (Read 72260 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Peter van Kralingen

H3D onder Dscaler
« on: July 5, 2005, 14:49:04 »
Hoi,

Ik krijg mijn Holo3d kaart niet werkend onder Dscaler.

Als ik Dscaler installeer dan krijg ik automatisch een scherm genaamd:
“Setup Card 1 with chip BT878” (dit is de chip die op mijn kaart satellietkaart zit.)
Bij “Card” laat ik “unknown card” staan en bij “Tuner” laat ik “no Tuner/Unknown” staan en klik op “ok”
Hierna krijg ik een scherm “Mixer & Source Setup”. Deze laat ik ongewijzigd en klik op “ok”.

Hierna kijg ik een scherm met “Setup Card CX 238801”
Bij “Card” selecteer ik “Holo 3D Gaph” en bij “Tuner” laat ik “no Tuner/Unknown” staan en klik op ok.
Hierna krijg ik een scherm “Mixer & Source Setup”. Deze laat ik ongewijzigd en klik op “ok”.

Hierna verschijnt het gewone Dscaler scherm en loopt de pc gelijk vast :'( :'( :'(

Heeft iemand enig idee wat ik fout doe of waarom de pc vast loopt ???

Groetjes!

Peter

Offline jantje112

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+5)
  • Posts: 5528
  • Total likes: 32
  • I love the HTforum
Re: H3D onder Dscaler
« Reply #1 on: July 5, 2005, 14:55:20 »
Was er voor de h3d geen speciale dscaler versie?

Offline Peter van Kralingen

Re: H3D onder Dscaler
« Reply #2 on: July 5, 2005, 15:26:55 »
Hoi,

Ik denk dat je gelijk hebt.
Als ik op de site van Dscaler kijk bij de kaarten die ondersteund worden dan staan er:
Quote
Immersive Holo3DGraph    This Card Will Not Work With DScaler, Although Support Is Planned (CX2388x/SAA7118)

Ik kan echter nergens een versie voor de Holo3d kaart vinden!
Als het goed is bestaat hij wel, maar waar?


Peter
 
« Last Edit: July 5, 2005, 15:28:35 by Peter van Kralingen »

Offline jantje112

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+5)
  • Posts: 5528
  • Total likes: 32
  • I love the HTforum
Re: H3D onder Dscaler
« Reply #3 on: July 5, 2005, 18:05:10 »
Hoi,

Ik denk dat je gelijk hebt.
Als ik op de site van Dscaler kijk bij de kaarten die ondersteund worden dan staan er:
Ik kan echter nergens een versie voor de Holo3d kaart vinden!
Als het goed is bestaat hij wel, maar waar?


Peter
 

Even de holo3d threadf door, daar staat welke je moet hebben. Neem aan dat Frank hem wel heeft?

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: H3D onder Dscaler
« Reply #4 on: July 5, 2005, 18:21:22 »
Volgens mij word de 1 gewoon ondersteund ik heb wel ergens nog een Dscaler die het doet.
De II wordt niet ondersteund.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Peter van Kralingen

Re: H3D onder Dscaler
« Reply #5 on: July 6, 2005, 13:10:53 »
Hoi,

Ik heb een H3D I maar verder snap ik er weinig meer van. Dscaler kent in de software wel:  “Holo 3D Gaph” maar volgens de site wordt de kaart niet ondersteund ???

Is het mogelijk dat Dscaler de pc laat vastlopen door de aanwezigheid van mijn satellietkaart? (Skystar 1-CI)

Gelijk nog een aantal vragen ;D:

-   Wordt bij Dscaler gebruik gemaakt van de DCDi?

-   Welke software is bruikbaar om de H3D als capture kaart te gebruiken? (ik wil een aantal laserdisc’s omzetten naar dvd)

-   Wat is de laatste versie van de H3D software en waar is het te downloaden? (http://www.immersiveinc.com/support.html komt niet verder dan v16b)

Groetjes!

Peter

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: H3D onder Dscaler
« Reply #6 on: July 6, 2005, 15:00:55 »
De support via Immersive is stopgezet volgens mij.
Alleen de laatste versie die je noemt is de stabiele final release.

Als capture kaart moet kunnen maar ik heb het nooit geprobeerd.

Alleen de Immersive software ondersteund de volledige DCDi chipset.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Peter van Kralingen

Re: H3D onder Dscaler
« Reply #7 on: July 9, 2005, 10:36:41 »
Hoi,

Het is me gelukt om Dscaler aan de gang te krijgen :D
Dscaler bleek een conflict met mijn satellietkaart te hebben. Door de satellietkaart uit te schakelen en daarna Dscaler op te starten kon ik de H3D kaart als hoofdkaart instellen. Daardoor wordt de satellietkaart niet meer door Dscaler benaderd wordt en loopt het systeem niet meer vast!

Ik ben hier best blij mee want Dscaler heeft een aantal goede filters welke goed met laserdisc werken! Ook kwam ik er achter dat Dscaler kan opnemen, dus ik kan mijn Laserdisc's omzetten!
Verder mis ik in de H3D software de mogelijkheid van automatisch calibireren wat erg handig is. Ik snap niet dat de originele H3D software dit niet heeft ???
De H3D software heeft wel meer mogelijkheden voor het instellen van de DCDi schip maar Dscaler maakt gelukkig wel gebruik van de DCDi chip.

Ik ben dus redelijk geholpen denk ik :D

Groetjes!

Peter

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: H3D onder Dscaler
« Reply #8 on: July 9, 2005, 10:42:35 »
Ik heb altijd de Immersive software gebruikt.
Waarom zou je een auto calibratie gebruiken ?
Je kan in de Immersive software alles doen wat je wilt.

Het beeld van DSCALER is goed maar ik vond het altijd wat minder gedefineerd en 3D dan de officiele software.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Peter van Kralingen

Re: H3D onder Dscaler
« Reply #9 on: July 9, 2005, 15:31:52 »
Mijn Pioneer CLD-925D Laserdisc speler heeft bijvoorbeeld een te hoge kleur verzadiging. Ik zou dit op het zich met de Immersive software kunnen teug brengen maar dan moet ik dit op het zicht doen. Bij Dscaler kan dit automatisch door een test dvd of laserdisc af te spelen met het juiste patroon en deze dan door Dscaler te laten meten en corrigeren. Dan weet ik zeker dat het goed gebeurd!

Verder heb ik nog geen vergelijking gedaan tussen Dscaler en de Immersive software dus over het kwaliteitsverschil kan ik weinig zeggen!

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: H3D onder Dscaler
« Reply #10 on: July 9, 2005, 17:15:20 »
Daar ga je dan toch de mist in want Dscaler neemt niet je projector mee neem ik aan.

Gewoon een testdvd/LD draaien en met het filtertje bijstellen is toch niet zoveel moeite ??
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Peter van Kralingen

Re: H3D onder Dscaler
« Reply #11 on: July 10, 2005, 09:10:51 »
Dscaler neemt de projector zeker niet mee en handmatig bijstellen in best te doen maar waarom zou je als de software dit voor je kan doen en dit ook nog eens nauwkeuriger!
Dscaler weet welke vlakken hij moet meten en wat de waardes hiervan moeten zijn en corrigeert de boel exact zo dat alles is zoals het bedoeld is.
Verder mist de Immersive software filters die subtiel gebruikt voor VHS & Laserdisc erg goed zijn. Ik gebruik voorlopig de H3D enkele voor VHS & Laserdisc en gebruik een softwarematige speler voor dvd. De immersive software zal ik voorlopig dus niet gebruiken denk ik!

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: H3D onder Dscaler
« Reply #12 on: July 10, 2005, 10:42:09 »
Probleem is dat Dscaler alleen kijkt naar wat er binnenkomt.
De gang naar de videokaart, projector word niet meegenomen en daar zit nu net een groot (het grootste) gedeelte van de afwijkingen.

Voorbeeld.
Je hebt je contrast van je projector veel te hoog staan, je brightness veel te laag en de kleur helemaal dicht, dan kan Dscaler daar niets aan doen.
De enige juiste manier van afstellen is beginnen bij de bron met een instelling die niet clipped aan de onder en bovenkant, de rest moet je gewoon op je projector doen en NIET via een auto instelling van Dscaler.

Ik denk dat je een groot gedeelte van de technische specs mist van de DCDi chipset.
Dscaler heeft een paar fantastische filters inderdaad maar de hoeveelheid filters betekend niet bij voorbaat dat het beter is.
Ik heb met zowel DVD als met LD enorm veel getest tussen Dscaler en de Immersive software en hoewel ik soms de voorkeur gaf voor Dscaler in bepaalde vlakken kwam ik ALTIJD terug bij de Immersive software omdat ik gewoon dingen miste in Dscaler.

Check bv voor de grap eens een multiburst patroon dat beweegt, bv op de AVIA DVD of een Peter Finzel DVD.
Je zult zien dat de Immersive software elke keer weer de cadance goed pakt en ook weinig tot geen vervormingen zal laten zien in de hogere regionen rond de 5-6 Mhz, de Dscaler software ging daar elke keer weer de mist in.

Bij de softwarematige players word ik nog steeds gek van de minijudders, zelfs met Reclock heb ik nog geen enkele softDVD player gezien die VOLLEDIG soepel weergeeft, juist op een CRT moet je dit kunnen zien.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Peter van Kralingen

Re: H3D onder Dscaler
« Reply #13 on: July 11, 2005, 10:28:41 »
Hoi,

Ik zal je raad eens opvolgen en de boel op jouw manier instellen :)
Ook zal ik eens een vergelijking doen tussen Dscaler en de Immersive software en kijken welke mij het meest bevalt.
Van Dscaler gebruik ik slechts 2 filters, het Adaptive noise reduction $ temporal comb. De andere filters hebben naar mijn mening te veel bijwerkingen waar ik mij aan irriteer.

Ik weet niet wat je met minijudders bedoelt maar als je vind dat de pans bij softwarematige players nooit helemaal vloeiend lopen dat heb je daar gelijk in!
Dit is iets waar ik me in het verleden bij neer heb gelegd maar wel steeds meer als storend beschouw. Fouten halen me uit de film als het ware, en ik kijk nu juist film om even in een andere wereld te stappen!

Groetjes!

Peter

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: H3D onder Dscaler
« Reply #14 on: July 11, 2005, 19:35:57 »
Gebruik de H3DII software en het loopt vlekkeloos.
Gebruik dan wel natuurlijk 50hz voor pal en 59,94 voor NTSC.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Peter van Kralingen

Re: H3D onder Dscaler
« Reply #15 on: July 11, 2005, 19:41:33 »
Gebruik de H3DII software en het loopt vlekkeloos.
Gebruik dan wel natuurlijk 50hz voor pal en 59,94 voor NTSC.

Stomme vraag misschien maar waar is die software te vinden want op http://www.immersiveinc.com kan ik het niet vinden!


Peter
« Last Edit: July 11, 2005, 19:42:02 by Peter van Kralingen »

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: H3D onder Dscaler
« Reply #16 on: July 11, 2005, 23:31:47 »
ALs het goed is heb je de laatste versies bij je kaart gekregen op een CD.
Ze zitten in hetzelfde pakket als de drivers.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Peter van Kralingen

Re: H3D onder Dscaler
« Reply #17 on: July 12, 2005, 06:47:12 »
Hoi,

Ik heb 2/3 weken geleden de kaart 2e hands gekocht en er zaten geen cd's bij, vandaar!

Groetjes!

Peter

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: H3D onder Dscaler
« Reply #18 on: July 12, 2005, 08:30:39 »
Weird dat je dan weet dat Dscaler beter werkt :D

als je me even mailt op info@hometheater.nl dan zal ik vanavond even de software naar je mailen.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Peter van Kralingen

Re: H3D onder Dscaler
« Reply #19 on: July 12, 2005, 21:03:09 »
Weird dat je dan weet dat Dscaler beter werkt :D

Heb ik ook nooit beweerd...... nou ja half dan ;D

Quote
als je me even mailt op info@hometheater.nl dan zal ik vanavond even de software naar je mailen.

Tof van je :D ga ik doen!

Alvast bedankt!

Peter