Author Topic: Wie kan mij helpen met een HD-Aux DVI-out test ?  (Read 12393 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PS

Wie kan mij helpen met een HD-Aux DVI-out test ?
« on: March 25, 2005, 11:31:51 »
Eigenlijke vraag : wie kan mij in een straal van ong. 50 Km rond Epe (tussen Apeldoorn en Zwolle) helpen met het uitwisselen van een HD-Aux. N.b.: Ik ben heus niet de eerste die denkt dat het ding stuk is terwijl je er domweg niets van begrijpt, maar ik ben intussen een beetje aan het eind van m'n latijn.

Even voor FrankD: Ja ik weet wat je hebt gezegd, en dat ik het maar niet moet proberen alleen al om de reden dat jij het nooit hebt getest. Maar ik ben eigenwijs en ik GA dat ding aan de praat krijgen. Maarrr, dan moet 'ie niet stuk zijn ...

Ik ben zo ver dat DVI-In het gewoon doet, en ik ben ook wel zo ver dat inputs en outputs geheel van elkaar zijn losgekoppeld. Dus (FrankD) een vraag of er wel van digitaal naar analoog kan worden gekonverteerd ... tuurlijk !

Een volle dag lezen op het Immersive forum leert mij dat ook de DVI-Out op de HD-Aux het gewoon kan doen, aangezien er meerdere mensen zijn die dat probeerden, en het bij iedereen wel is gelukt. Of er mensen zijn die tevreden zijn over de kwaliteit is wat anders, alleen ben ik zo ver dat dit wel eens niets met die Out te maken hoeft te hebben (hierover later vast wel meer).

Ik weet dat er in Nederland zo ongeveer niemand is met een digitale PJ en de HoloII+HD-Aux, laat staan dat dat dan ook nog iemand zou zijn met een niet HDCP compliant source (dvd speler). Ik wel, en vandaar mijn drive om het digitale path erin te houden.

Voordat iemand zich hopelijk opwerpt om zijn bloedig ingestelde HD-Aux even in mijn PC te plaatsen, is eerst een antwoord op het volgende nog handig :

Ik krijg werkelijk geen pixeltje output uit de DVI-Out (HD-Aux). Dus niet "slecht" of "verkeerd" of wat dan ook, gewoon geen verbinding ("noi connection" op zowel PJ als monitor met DVI-in).
Alles wat ik maar op het Immersive forum heb kunnen vinden heb ik nagadaan, en wat daar werkt, werkt bij mij niet. N.b.: tot aan het overnemen van instellingen van een D-ILA wat voor mijn PJ (1400x1050) hetzelfde zou moeten zijn. Echter :
Ook gewoon DVI-D naar mijn DVI-Monitor (1280x1024) moet gewoon kunnen, met de hoop dat iemand DAT ooit heeft geprobeerd. En zo ja, wat zijn dan de instellingen ?

Ik zeg eerlijk dat ik er nu wel wat sjoege van heb, maar nog veel te weinig om zeker te weten dat de HD-Aux stuk zou zijn. En bijvoorbeeld, ik ben nog niemand tegengekomen die goed kon verklaren waarom de HTotal x-100 boven de berekende waarde moet staan bij DVI-Out (zoals 2200 waar 1886 o.i.d. de berekende waarde is). Het zijn dit soort geheimen waardoor het digitaal niet wil syncen.

Let wel, wat ik niet weet, is of als je in de buurt bent van de HTotal, je al streepjes enz. begint te zien. Analoog wel in elk geval.
Dus, als iemand weet te melden dat je altijd wel wat puin ziet als je in de buurt bent, kan ik er tenminste zeker van zijn dat de HD-Aux wat dit betreft stuk is.

Beetje wazig verhaal, maar ik hoop dat iemand er wat mee kan. :)
Peter
Canon SX50 LCOS
DualHTPC (+ Holo3dII) + XFX 6600GT + TheaterTek + Skystar1 CI SAT-HDTV + MyTheatre,
High-end audioPC + RME-Fireface800 + Foobar2000
2x SVS PB12-Plus + DSP1124P/DEQ2496 + REQWizard, Infinity R90, B&W DM6 XantoS 3000 plus een stereotoren.