2

Author Topic: Krijg HD-Aux niet aan de praat  (Read 143372 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PS

Krijg HD-Aux niet aan de praat
« on: March 20, 2005, 14:09:20 »
Hallo !

Naast mij staat een Goliath van november 2003 met Holo-II, HD-Aux en RGBHV. Overgenomen van 1e eigenaar die er nooit iets aan heeft veranderd en ook weinig heeft gebruikt (op een Barco).
A.g.v. de aanwezige kabels, kan ik niet anders dan Component-In en DVI-out. N.b.: Beeld via de Radeon FX5200 die hierin zit lukt wel, waarmee ik alleen maar wil zeggen dat de In-zijde (Component dus) het moet doen.

De vorige eigenaar kreeg al geen sjoege uit de HD-Aux, en een halve dag verder zoeken door mij levert ook niets op.
The obvious is allemaal geprobeerd, en ook het omzetten van de kabel (5 polig) van de RGBHV naar de HD-Aux helpt niet (ook logisch zoals ik vervolgens in een thread van FrankG las).

Ik verwachtte niet dat er iets stuk zou zijn, en eigenlijk wil ik nog even volhouden dat het aan mezelf ligt. De diverse installatiehandleidingen bieden echter geen soelaas, althans, ik heb alles nagelopen op juist aangesloten kabels en jumpersettings. De In/Out instellingen zouden simpel moeten zijn, en rekening houden met eventueel niet passende resoluties, HZen en dat soort zaken heb ik ook.
Cold start board helpt ook niet. Reset all Settings heb ik nog maar even niet gedaan.
DVI-I (Out, analoog) werkt ook niet.

Het enige opvallende is dat VideoProc na een tijdje komt met de melding
"Een apparaat dat op het systeem is aangesloten werkt niet" en de titel van dit formpje met foutmelding is "No Read Ack!%s" (het laatste zal wel zeggen dat de kaart niet terugpraat) of "No Write Ack!%s" (een opdracht geven lukt ook niet).

Of ik VideoProc zonder meer kan gebruiken weet ik niet, en als iemand de helpfile heeft ... graag (videoproc.hlp).
Overigens staat in het scherm van VideoProc SAA7118 (0x1e): 0x00 0x80. Misschien zegt dit iets.

Driver versie is 2.4d (beta uiteraard).

N.b.: De vorige eigenaar heeft de HD-Aux nooit gebruikt, en eigenlijk alleen laten installeren om de chroma delay te lijf te gaan. Wie weet is de HD-Aux altijd verkeerd geinstalleerd geweest (?) of altijd stuk geweest (?). De RGBHV doet het wel (op een Barco) maar daar heb ik niets aan ...

Heeft iemand nog een tip voor mij ?
Bijvoorbaat dank !
Peter

Canon SX50 LCOS
DualHTPC (+ Holo3dII) + XFX 6600GT + TheaterTek + Skystar1 CI SAT-HDTV + MyTheatre,
High-end audioPC + RME-Fireface800 + Foobar2000
2x SVS PB12-Plus + DSP1124P/DEQ2496 + REQWizard, Infinity R90, B&W DM6 XantoS 3000 plus een stereotoren.

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64039
  • Total likes: 930
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #1 on: March 20, 2005, 20:23:04 »
Hi,
Heb je wel in het menu de opties van de HD aux aanstaan.
Als je wilt wil ik er wel eens naar kijken maar het feit dat je met de Radeon wel beeld heeft duidt erop dat de HD-Aux in het systeem niet is aangemeld.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline PS

Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #2 on: March 20, 2005, 20:36:26 »
Frank,

Alvast dank voor je reaktie !

Niet is aangemeld ? ....
Hmm ... hoe doe ik dat ?

Even eerlijk :

De component heb ik werkend gezien bij de vorige eigenaar op de via VGA aangesloten CRT monitor; ik krijg dat zelf niet voor elkaar (bij hem ging het ook per ongeluk, en was later niet meer na te doen).
Intussen krijg ik het via S-Video -ik denk- op best normale manier voor elkaar. Color space moet dan op "Component", maar kan denk ik ook middels Chroma Swap (niet geprobeerd) (anders heb je "negatief").

N.b.: Dit zal nooit de methode zijn, want zo kun je (denk ik) de scaler nooit gebruiken, en alleen 576p output geeft beeld. Dit, gewoon op de VGA, die via de Radeon z'n DVI ook wel op de PJ komt.

Aanmelden dus ... hoe ??

Bijvoorbaat weer veel dank,
Peter

Canon SX50 LCOS
DualHTPC (+ Holo3dII) + XFX 6600GT + TheaterTek + Skystar1 CI SAT-HDTV + MyTheatre,
High-end audioPC + RME-Fireface800 + Foobar2000
2x SVS PB12-Plus + DSP1124P/DEQ2496 + REQWizard, Infinity R90, B&W DM6 XantoS 3000 plus een stereotoren.

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4793
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #3 on: March 20, 2005, 20:39:25 »
Ik heb dat eigelijk ook nog nooit geprobeerd.
Zou ik mijn denon A11 met dvi uitgang ook op de HDaux in kunnen zetten en zo beeld kunnen krijgen op mijn Barco?
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline PS

Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #4 on: March 20, 2005, 20:50:23 »
FrankG,

Zit op de Barco een DVI-D dan ?
Ik heb geen verstand van die Barco's, maar ik ben al wel zo ver dat ALS je het digitaal kunt houden ... je weet niet wat je ziet (te wachten staat). Wel geldt dat je meteen "alles" (wat niet helemaal lekker is) zult zien ...

Peter
Canon SX50 LCOS
DualHTPC (+ Holo3dII) + XFX 6600GT + TheaterTek + Skystar1 CI SAT-HDTV + MyTheatre,
High-end audioPC + RME-Fireface800 + Foobar2000
2x SVS PB12-Plus + DSP1124P/DEQ2496 + REQWizard, Infinity R90, B&W DM6 XantoS 3000 plus een stereotoren.

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4793
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #5 on: March 20, 2005, 20:55:02 »
Neen maar ik zit te denken aan DVI-D in vanuit de denonA11 naar RGBHV via de output op de HOLO3DII
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64039
  • Total likes: 930
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #6 on: March 20, 2005, 21:00:56 »
Hi,
Je moet sowieso met component interlaced erin anders bypass je de DCDi.

Je kan in het menu kijken of je een optie ziet HDaux present.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline PS

Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #7 on: March 20, 2005, 21:02:15 »
Dat moet 50% verbetering geven !  :P
Sterker, ik zou denken veel meer, omdat je de native data upscaled. Wat er daarna gebeurt is jammer dat het analoog is, maar een beetje ruis enz. upscalen is niet wat hoor.
Canon SX50 LCOS
DualHTPC (+ Holo3dII) + XFX 6600GT + TheaterTek + Skystar1 CI SAT-HDTV + MyTheatre,
High-end audioPC + RME-Fireface800 + Foobar2000
2x SVS PB12-Plus + DSP1124P/DEQ2496 + REQWizard, Infinity R90, B&W DM6 XantoS 3000 plus een stereotoren.

Offline PS

Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #8 on: March 20, 2005, 21:10:48 »
FrankD,

De HD-Aux is aan alle kanten aanwezig. Echter ...

Ik moet wel zeggen dat ik heb geprobeerd 576i ergens te selekteren, maar dat lukt me niet ...
Het minimale wat ik kan kiezen is 576p. Wat doe ik fout ?

N.b.: Ik heb expres al een niet progressive-speler genomen, maar dat helpt ook niet.
De DCDi expres bypassen helpt overigens ook niet. Althans, niet voor het signaal krijgen op DVI-out.
Op de DVI-In naar het VGA scherm lukt ook niet (maar dat lukt me "hier" dus ook niet met Component).

N.b.: Dat je met al dit soort veranderingen de kaart moet resetten ben ik al achter, dus ook dat is het niet (lees : dat vergeet ik niet).

Peter
Canon SX50 LCOS
DualHTPC (+ Holo3dII) + XFX 6600GT + TheaterTek + Skystar1 CI SAT-HDTV + MyTheatre,
High-end audioPC + RME-Fireface800 + Foobar2000
2x SVS PB12-Plus + DSP1124P/DEQ2496 + REQWizard, Infinity R90, B&W DM6 XantoS 3000 plus een stereotoren.

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4793
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #9 on: March 20, 2005, 21:12:51 »
Neen maar ik zit te denken aan DVI-D in vanuit de denonA11 naar RGBHV via de output op de HOLO3DII

FrankD , kan dit met deze setup?
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64039
  • Total likes: 930
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #10 on: March 20, 2005, 22:56:37 »
Nee,
Zoals eerder aangegeven je moet er met interlaced component in via de H3DII dan rout je het beeld naar de RGBHV output.
De HD-aux word in principe alleen gebruikt voor HD bronnen of een PC.
De H3DII ondersteund geen HDCP dus een DVD speler kun je echt vergeten via DVI.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline PS

Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #11 on: March 20, 2005, 23:05:41 »
>De H3DII ondersteund geen HDCP dus een DVD speler kun je echt vergeten via DVI.

O jee. Wat staat hier nou ? Ik probeer het aan de praat te krijgen met een DVD speler als bron. Kan dat dan niet ?
Aan de andere kant ? mijn projector ondersteunt dat ook  niet, maar heb daar nog niets van gemerkt.

Duizel duizel.
Canon SX50 LCOS
DualHTPC (+ Holo3dII) + XFX 6600GT + TheaterTek + Skystar1 CI SAT-HDTV + MyTheatre,
High-end audioPC + RME-Fireface800 + Foobar2000
2x SVS PB12-Plus + DSP1124P/DEQ2496 + REQWizard, Infinity R90, B&W DM6 XantoS 3000 plus een stereotoren.

Offline PS

Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #12 on: March 20, 2005, 23:41:10 »
>Ik probeer het aan de praat te krijgen met een DVD speler als bron. Kan dat dan niet ?

Hoe dan ook, ik doe dat stukkie niet via DVI (wel van H3DII naar PJ) dus ik neem niet aan dat ik daarmee heb te maken.
Canon SX50 LCOS
DualHTPC (+ Holo3dII) + XFX 6600GT + TheaterTek + Skystar1 CI SAT-HDTV + MyTheatre,
High-end audioPC + RME-Fireface800 + Foobar2000
2x SVS PB12-Plus + DSP1124P/DEQ2496 + REQWizard, Infinity R90, B&W DM6 XantoS 3000 plus een stereotoren.

Online jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14637
  • Total likes: 133
  • Gender: Male
Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #13 on: March 21, 2005, 07:57:45 »
De HD-AUX input poort kan volgens mij alleen overweg met progressive inputs. Dus het kan kloppen dat je niet 576i kan selecteren. Dat ligt zuiver aan de gebruikte video A/D converter.
De interlaced inputs doe je altijd op de Holo3D-2 zelf (of via een piggy back poort uitbreidings kaart)

By-pass via de HD-AUX werkt ook volgens mijn informatie nog steeds niet. Je dient dus altijd door de processing van de Holo3d-2 heen te gaan. (A/D en D/A)
Er is dus ergens een optie pass through, zet daar geen vinkje, want dan heb je waarschijnlijk ook geen beeld.

Jaco

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64039
  • Total likes: 930
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #14 on: March 21, 2005, 08:29:24 »
Hi,
De HD-Aux doet precies wat hij moet doen.

Op de H3DII sluit je je interlaced bronnen aan:
S-video, Component, SDI, RGBs of Composite
Op de HD-aux kun je via DVI of een omvormer een HD bron aansluiten of EVENTUEEL een progressive scan DVD speler via ANALOOG component, maar dat zou het hele effect van de H3DII weghalen.

MAW.
Je sluit je dvd speler via component interlaced aan op de component ingang op de H3DII, je selecteerd Component in en je selecteert een uitgangs resolutie, daarna moet het werken via de RGBHV poort van de H3DII (of de 5x BNC kaart, of via de HD-Aux)
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline PS

Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #15 on: March 21, 2005, 08:40:27 »
@Jaco

Hadden we toch maar eens een handleiding ...

Jaco, misschien praten we nu langs elkaar heen ?
De input die ik gebruik is in principe niet die van de HD-Aux, omdat ik dan DVI-In zou moeten toepassen en dat kan ik even niet bij gebrek aan een tweede DVI-kabel. En die mini-din die erop zit ... geen idee wat voor een (composite ?) verbinding dat is. Dus, de Input waar ik het over heb is altijd die van de Holo zelf en is in mijn geval Component die ik heb zien werken (met nota bene mijn eigen speler maar wat me nu niet meer lukt) of S-Video (en in theorie Composite maar wat ik maar niet eens ga proberen).

De passthrough heb ik wel mee gerommeld, maar dat doe je m.i. alleen om door te lussen naar de interne VGA of desnoods meteen weer HD-Aux-Out en dan moet je m.i. altijd ook een HD-Aux-In gebruiken. Ik heb er niets mee bereikt omdat naar mijn idee ook de HD-Aux-In het niet doet. N.b.: Dit kan in mijn geval (1 DVI-kabel) dus alleen DVI-In naar VGA intern betreffen.
Het enige wat ik wel kan bereiken is video via de interne VGA (i.d.g. de FX5200) en S-Video-In. Dit doe je met Video-overlay = yes. Dit werkt alleen met 576p output en 576p input, ook al geeft de speler 576i. Dit beeld is verder goed. Voor de duidelijkheid : dit krijg ik dus normaal op de PJ via de DVI-Out van de FX5200.
Gescaled wordt er zo dus niets, wat al zal komen omdat het via de interne VGA loopt. Moet zo ook nooit, want nu zitten we een beetje de PCI bus te belasten.

Als ik eruit ben wil ik wel een handleiding maken. Als ... ::)

Peter
Canon SX50 LCOS
DualHTPC (+ Holo3dII) + XFX 6600GT + TheaterTek + Skystar1 CI SAT-HDTV + MyTheatre,
High-end audioPC + RME-Fireface800 + Foobar2000
2x SVS PB12-Plus + DSP1124P/DEQ2496 + REQWizard, Infinity R90, B&W DM6 XantoS 3000 plus een stereotoren.

Offline PS

Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #16 on: March 21, 2005, 08:55:27 »
@Frank,

>De HD-Aux doet precies wat hij moet doen.

Da's in mij geval niet veel dan.  :'(

>daarna moet het werken via de RGBHV poort van de H3DII

Dat is voor mij ook nog een stukje mysterie. Ik zou denken dat je hier de 5-polige flatkabel moet bedoelen, die in de 5xBNC zit als je die hebt, en die anders in de HD-Aux zit. Toch ? Ik bedoel, als je het zo stelt, en ik wil de HD-Aux-Out gebruiken, dan MOET die kabel toch zeker in de HD-Aux zitten ?
Of loopt de door jou bedoelde RGBHV poort via de grote flatkabels ?

N.b.: Ik had zelf bedacht dat als je Analoog-Out gebruikt op de HD-Aux (dus, via de onderste DVI-poort) dat dat wellicht niet zonder deze flatkabel op de HD-Aux wil, daarom heb ik die kabel nu op de HD-Aux zitten. Ook dat helpt niets.

>Op de HD-aux kun je via DVI of een omvormer een HD bron aansluiten of EVENTUEEL een progressive scan DVD speler via ANALOOG component, maar dat zou het hele effect van de H3DII weghalen.

Met dit laatste bedoel je dat de H3DII dan niets doet v.w.b. scaling neem ik aan.
En met het eerste bedoel je ... hetzelfde ? Ik bedoel, een HD-bron zal toch wel minimaal 720p zijn. Of heb je het juist of 1080i ? (en mag het weer geen 1080p zijn ?). Pfff ...

Peter
Canon SX50 LCOS
DualHTPC (+ Holo3dII) + XFX 6600GT + TheaterTek + Skystar1 CI SAT-HDTV + MyTheatre,
High-end audioPC + RME-Fireface800 + Foobar2000
2x SVS PB12-Plus + DSP1124P/DEQ2496 + REQWizard, Infinity R90, B&W DM6 XantoS 3000 plus een stereotoren.

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64039
  • Total likes: 930
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #17 on: March 21, 2005, 12:08:10 »
Hi,
Je maakt het veel moeilijker dan het is :D.

1.
Zet je kabel weer terug op de RGBHV output kaart.
2.
Sluit je DVD speler via component interlaced aan op de ingang op de H3DII.
3.
Selecteer component in.
4.
Selecteer de output kant en resolutie

5.
Beeld, en genieten.

De HD-Aux moet je in principe vergeten tenzij je een HD bron wilt aansluiten, de HD-Aux zit er voornamelijk in om de chromadelay tegen te gaan en voor HD.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Online jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14637
  • Total likes: 133
  • Gender: Male
Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #18 on: March 21, 2005, 12:19:54 »
De mini-din is een input. Deze poort  is voor een kabeltje wat onder andere bij de Holywood+ zat.
Dus je hebt daarmee een extra RGBHV input. Heb ik destijds getest, werkt prima.

Jaco

Offline PS

Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #19 on: March 21, 2005, 12:51:41 »
Frank, wacht even, het lijkt alsof we andere doelen nastreven. ::)

Ik heb er eigenlijk naar 1 : alles digitaal houden. Nou hoor ik iedereen al zeggen dat dat een middel is, maar als je weet wat dat middel (digitaal houden) intrinsiek bereikt, mag het domweg een doel zijn. Bijvoorbeeld : 720p helemaal digitaal versus 1080 analoog en ik ga ECHT niet naar 1080 kijken hoor. ^-^

Nou zijn er twee ietwat enge dingen aan de hand :

1.
Ik krijg het gevoel dat iedereen die hier echt goed bezig is ook wel een Barco heeft hangen.

2.
Ik heb jou (Frank) regelmatig zien schrijven dat "die jongens met een digitale projector" niet echt baat hebben bij de HO3DII.

Als ik je nu zie schrijven dat ik mijn digitale projector maar op de 5bnc moet aansluiten, tja ... ik vond het al erg genoeg dat ik niet twee DVI kabels had en dus eenzijdig al met component moest werken ...
Dus, ik heb een speler met DVI, een projector met DVI een HO3DII met DVI-In en DVI-Out en nu moet ik dat niet gebruiken ? Zeg me alsjeblieft dat DAT niet waar is ... :-\

Ik kan niet beoordelen hoe "jullie" naar de Barco kijken, maar als ik mijn PJ digitaal heb aangesloten staat er geen pixeltje scheef en zit er geen schaduwtje in hoor. Niets en 100% (!!) schoon (1400x1050). En nee, er zit ook geen trillinkje in. Als ik met component "moet" werken, is de lol er af. Zoveel slechter (en voor veel mensen normaal en daarmee geaccepteerd  ^-^).

De HO3DII heb ik voor scalen en gezien de DVI's was ik toch wel van plan om dat digitaal te doen.
Ik neem aan dat ik zo mag denken (?) en hoop toch dat dat ook kan gaan werken.

Peter

Canon SX50 LCOS
DualHTPC (+ Holo3dII) + XFX 6600GT + TheaterTek + Skystar1 CI SAT-HDTV + MyTheatre,
High-end audioPC + RME-Fireface800 + Foobar2000
2x SVS PB12-Plus + DSP1124P/DEQ2496 + REQWizard, Infinity R90, B&W DM6 XantoS 3000 plus een stereotoren.

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4793
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #20 on: March 21, 2005, 13:01:41 »
Nu snap ik hem helemaal niet meer.   ???
Waarvoor gebruik jij de HOLO3DII ?
Je kan toch gewoon met je dvd naar de pj gaan en alles digitaal houden?
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64039
  • Total likes: 930
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #21 on: March 21, 2005, 13:01:45 »
Aha,
Dat gaat inderdaad nooit werken.

Een DVD speler stuurt een signaal uit met HDCP en de H3DII is NIET geschikt voor dat signaal.
Ik heb ook heel weinig H3DII's aan mensen verkocht met een digitale projector, bijna allemaal barco's.

Als je bv een crystalio zou gebruiken (die kan wel overweg met HDCP) dan nog zou je ALLEEN maar de scaling gebruiken en NIET de deļnterlacing en dat is nu net juist waarvoor veel mensen een scaler kopen.

Met DVI in je HD-Aux en met DVI eruit kan wel, bv met een HD sat receiver maar NIET met een bron die HDCP gebruikt (dus een DVD speler).

Sorry, dat had de verkoper je moeten vertellen.

Ik zou echter toch maar eens overwegen om met component in te gaan, de enhancement sektie van de H3DII is fantastisch, en je zou natuurlijk je speler met SDI kunnen laten modden dan blijf je ook digitaal.
Je moet je echter niet blind staren op dat digitaal in de hele keten, want digitaal doet op SOMMIGE spelers niet onder voor component.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline PS

Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #22 on: March 21, 2005, 13:37:18 »
Haha, nou, daar zijn we gelukkig ook weer uit. Ehh ...  >:( >:(

@FrankG,

Nou, SCALEN dus. Het is toch ook een SCALER ?
Waarvoor gebruik jij 'm dan ?  ^-^

Dus, tuurlijk kan ik van de DVD speler rechtstreeks naar de PJ (digitaal), maar dan kom ik niet verder dan 720p. En tja, als de PJ tot 1050 gaat en d HO3DII gaat tot 1080p, waarom niet heh (maar dit is slechts testwerk, zie verderop).
N.b.: dat ik dan eerst terugmoet met de speler naar 576i lijkt me helemaal niet erg. In het ding zit ook geen Faroudja, dus wie weet wordt het nog beter ook.


@FrankD,

Ik schreef het gisteren al : ik snap het HDCP verhaal niet;
Mijn projector ondersteunt dat ook niet, en ik heb er nog nooit iets van gemerkt. Hoe kan dat ? speel ik toevallig alleen dvd's waarin geen HDCP zit of zo ?

>Met DVI in je HD-Aux en met DVI eruit kan wel, bv met een HD sat receiver
Helemaal goed, en daarvoor heb ik de handel ook aangeschaft. Dat er verschil in HDCP zou zitten wist ik niet, althans, dat ervaar ik niet (zie vorige alinea).

>en je zou natuurlijk je speler met SDI kunnen laten modden dan blijf je ook digitaal.
Yep. En dan heb je kennelijk niet met HDCP te maken. Hoe dan ook, dat (SDI mod) wilde ik dus met de sat receiver, zie thread van vorige week).

>Ik zou echter toch maar eens overwegen om met component in te gaan
Ok ok, noodgedwongen heb ik niet anders gedaan tot heden. De rest is bekend. ::)

Peter
Canon SX50 LCOS
DualHTPC (+ Holo3dII) + XFX 6600GT + TheaterTek + Skystar1 CI SAT-HDTV + MyTheatre,
High-end audioPC + RME-Fireface800 + Foobar2000
2x SVS PB12-Plus + DSP1124P/DEQ2496 + REQWizard, Infinity R90, B&W DM6 XantoS 3000 plus een stereotoren.

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4793
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #23 on: March 21, 2005, 13:40:27 »
Haha, nou, daar zijn we gelukkig ook weer uit. Ehh ...  >:( >:(

@FrankG,

Nou, SCALEN dus. Het is toch ook een SCALER ?
Waarvoor gebruik jij 'm dan ?  ^-^

Dus, tuurlijk kan ik van de DVD speler rechtstreeks naar de PJ (digitaal), maar dan kom ik niet verder dan 720p. En tja, als de PJ tot 1050 gaat en d HO3DII gaat tot 1080p, waarom niet heh (maar dit is slechts testwerk, zie verderop).
N.b.: dat ik dan eerst terugmoet met de speler naar 576i lijkt me helemaal niet erg. In het ding zit ook geen Faroudja, dus wie weet wordt het nog beter ook.

Ik gebruik hem dus ook als scaler :)
Maar mijn DVD kan ook 1080 aan op DVI vandaar mijn antwoord :)
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline PS

Re: Krijg HD-Aux niet aan de praat
« Reply #24 on: March 21, 2005, 14:19:41 »
>Maar mijn DVD kan ook 1080 aan op DVI vandaar mijn antwoord

Jaa ja, 1080p zeker ? dan wil ik die wel van je overnemen ! ^-^

Mijn speler kan ook 1080 aan, maar dan 1080i. Daar ga ik dus niet naar zitten kijken ...  >:D
(In mijn geval) 1050p ga ik wel naar kijken dus. Nou ja, dat neem ik aan (heb nog niets gezien ...  :'()
Canon SX50 LCOS
DualHTPC (+ Holo3dII) + XFX 6600GT + TheaterTek + Skystar1 CI SAT-HDTV + MyTheatre,
High-end audioPC + RME-Fireface800 + Foobar2000
2x SVS PB12-Plus + DSP1124P/DEQ2496 + REQWizard, Infinity R90, B&W DM6 XantoS 3000 plus een stereotoren.