2

Author Topic: Ruis in het beeld  (Read 540899 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 65727
  • Total likes: 1432
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Ruis in het beeld
« Reply #75 on: January 8, 2005, 09:15:49 »
Heb je wel weer de instellingen aangepast ?
Als je de holo veranderd van slot moet je volgens mij weer opnieuw de output selecteren.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4890
  • Total likes: 20
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Ruis in het beeld
« Reply #76 on: January 8, 2005, 10:00:40 »
Als je van slot veranderd kan het zijn dat je de drivers opnieuw moet installeren of initialiseren.



Ik weet niet waar je woont Frans maar ik wil er gerust eens naar kijken als je wilt.

 
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline rijstfj

  • Rijst, Frans
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 899
  • Total likes: 1
  • Gender: Male
Re: Ruis in het beeld
« Reply #77 on: January 8, 2005, 10:33:58 »
Hi
@FrankD de instellingen zoals ze stonden voordat ik de kaart verwisselde staan het zelfde zoals deze nu zit, tenminste als je de settings bedoel in de menu's.

@FrankG na de kaart verwisseld te hebben in het andere PCi slot waarna ik de PC opstartte, vraag de PC natuurlijk om het eea te installeren dit geschied automatisch nadat ik op de knop OK geklikt te hebben hij vroeg niet naar de CD rom.
Ik heb nog een kontrole gedaan in de hardware en zag geen uitgroep/vraagteken daar staan, wel even nog bij eigenschappen gekeken en zag dat het in slot 6 zit dus ik mag aan nemen dat alles dan goed staat.

En Ik woon in Steenbergen.

Mvgr
Frans
Mijn Set-up: Projector Sony VW570ES, Anthem AVM60, PS3 & NVidea Shield tv Pro (2015)
JBL SDEC5500, JBL SDA8300, SDA4600#2.
JBL 2xS1S, 3xJBL SCL-2, 2xJBL SCL-4, 4xJBL JBL SCL-3.
140" Screen Research 21:9

Offline Spikebyt

  • Movie-man
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 722
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Nothing beats a Barco !!
    • Mijn homepage (under construction)
Re: Ruis in het beeld
« Reply #78 on: January 8, 2005, 12:03:33 »
Frans, ik heb je PM gzien en zal dit topic in de gaten houden.
Wordt dus vervolgd ?
Grtnx,    Frans V.

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4890
  • Total likes: 20
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Ruis in het beeld
« Reply #79 on: January 15, 2005, 17:57:12 »
Hi
@FrankD de instellingen zoals ze stonden voordat ik de kaart verwisselde staan het zelfde zoals deze nu zit, tenminste als je de settings bedoel in de menu's.

@FrankG na de kaart verwisseld te hebben in het andere PCi slot waarna ik de PC opstartte, vraag de PC natuurlijk om het eea te installeren dit geschied automatisch nadat ik op de knop OK geklikt te hebben hij vroeg niet naar de CD rom.
Ik heb nog een kontrole gedaan in de hardware en zag geen uitgroep/vraagteken daar staan, wel even nog bij eigenschappen gekeken en zag dat het in slot 6 zit dus ik mag aan nemen dat alles dan goed staat.

En Ik woon in Steenbergen.

Mvgr
Frans

OK
Na vandaag samen met rijstfj wat testen gedaan en de Holo3DII terug aan de gang gekregen.

Wat hebben we gedaan.
Eerst eens naar die ruis gekeken. En inderdaad er was ruis te zien.
In welke toestand, alles aangesloten, en de dvd speler op component uitgezet, en dan zat je inderdaad ruis in de 3 buizen
Na wat tweaken hier en daar krijg je de ruis een stuk minder, alsinds minder nerveus.

Nieuwgierig dat ik ben , ook bij mijn setup dit getest en wat zag ik  RUIS.
Net hetzelfde.

Is dit nu iets wat eigen is aan de holo3DII?
en is de ruis nu in rust toestand normaal en vanaf je er signaal opzet is hij dan weg?
Volgens mij wel , maar ik ben niet zeker.
Kun je vergelijken met een tv waarvan je de coaxkabel hebt afgetrokken, dan heb je dus ook ruis in je beeld, vanaf je terug de coax er op steekt is de ruis weg en het beeld daar.

Zouden de Holo3DII gebruikers dit eens kunnen testen.
Dus de HTPC aan op component in en RGBHV uit en de dvd bron uitzetten en dan in de buizen kijken of er ruis te zien is


<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4890
  • Total likes: 20
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Ruis in het beeld
« Reply #80 on: January 15, 2005, 17:57:45 »
Positief is de HTPC draaid weer en de holo3DII werkt
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 65727
  • Total likes: 1432
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Ruis in het beeld
« Reply #81 on: January 15, 2005, 18:11:27 »
Wacht even gaat dit de gehele tijd om ruis die er is als er geen signaal is ???
Dan is dat inderdaad normaal.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4890
  • Total likes: 20
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Ruis in het beeld
« Reply #82 on: January 15, 2005, 18:22:16 »
Yupz   ;D

net als ik dacht, als er geen signaal is genereerd dit ruis
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 65727
  • Total likes: 1432
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Ruis in het beeld
« Reply #83 on: January 15, 2005, 18:26:23 »
Jeetje, ik dacht dat het in het beeld te zien was.
Is dit niet een beetje zoeken naar iets om wat te vinden ? :D.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4890
  • Total likes: 20
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Ruis in het beeld
« Reply #84 on: January 15, 2005, 19:07:35 »
Moet toegeven dat ik ook wat schrok toen ik dit zag.
Alleen isde vraag is deze ruis ook aanwezig in het beeld dat je dan krijgt op component.
Persoonlijk denk ik niet.
Als je bv een superbit als swat afspeeld zie je in het menu daarvan totaal geen ruis weer, een mooi glad beeld.
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 65727
  • Total likes: 1432
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Ruis in het beeld
« Reply #85 on: January 15, 2005, 19:25:48 »
Je moet ook niet met je neus en een vergrootglas voor het scherm gaan zitten, maar lekker op de bank de benen omhoog en genieten.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4890
  • Total likes: 20
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Ruis in het beeld
« Reply #86 on: January 15, 2005, 19:56:54 »
Je moet ook niet met je neus en een vergrootglas voor het scherm gaan zitten, maar lekker op de bank de benen omhoog en genieten.

Frank, je hebt groot gelijk  :)
We worden overkritisch, maarja dat houd ons ook scherp ;D
« Last Edit: January 15, 2005, 20:20:28 by FrankG »
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 65727
  • Total likes: 1432
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Ruis in het beeld
« Reply #87 on: January 15, 2005, 20:16:50 »
Maar schrikt andere mensen af van een product waar in het FILM kijken dus blijkbaar niets aan de hand is (behalve de chroma bug).
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4890
  • Total likes: 20
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Ruis in het beeld
« Reply #88 on: January 15, 2005, 20:21:47 »
Ik van dat chroma beestje geen last  ;D

PRIMA KAART, bAd verry bad support
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline rijstfj

  • Rijst, Frans
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 899
  • Total likes: 1
  • Gender: Male
Re: Ruis in het beeld
« Reply #89 on: January 15, 2005, 22:19:20 »
Hi
Het hele verhaal klopt wat FrankG formuleert , ben na thuis komst ook nog even bezig geweest om alles weer aan te sluiten en hebt er meteen ook een Superbite in gegooid van MiBII, de uitslag; mooi beeld strak en helder. 8)

Bij een close-up bovenop het scherm zie ik lichte ruis (filmisch gezien dan) maar ja dat is niet de bedoeling om er met mijn lippen bovenop te zitten.

Dus als dit nu normaal is dan kan ik hiermee leven, toch?

@FrankG langs deze weg nogmaals dank voor je hulp en het was mij een waar genoegen.

Mvgr
Frans

Mijn Set-up: Projector Sony VW570ES, Anthem AVM60, PS3 & NVidea Shield tv Pro (2015)
JBL SDEC5500, JBL SDA8300, SDA4600#2.
JBL 2xS1S, 3xJBL SCL-2, 2xJBL SCL-4, 4xJBL JBL SCL-3.
140" Screen Research 21:9

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4890
  • Total likes: 20
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Ruis in het beeld
« Reply #90 on: January 15, 2005, 22:23:18 »
Die lichte ruis is iets wat normaal is.

Graag gedaan, een medeforumgenoot helpen is het minste wat je kan doen ;)
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Online Rob_Dingen

Re: Ruis in het beeld
« Reply #91 on: January 16, 2005, 11:11:41 »
Hoi

Nee het gaat niet in heel de topic over dat er ruis is zonder beeld.
Bij Frans zag ik ruis met de grayscale calibratie op het scherm dat is dus erger als wat hij nu schijnbaar heeft.

Rob

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 65727
  • Total likes: 1432
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Ruis in het beeld
« Reply #92 on: January 16, 2005, 11:16:34 »
Ok,
Dat dacht ik dus ook, maar gezien de laatste posting begon ik te twijfelen.
De kaart naar beneden verplaatsen moet daarin helpen en eventuele afscherming natuurlijk ook.

Het probleem blijft dat je in een PC omgeving werkt, een CPU en videokaart geven enorm veel troep af.
Vandaar dat ik in de goliaths vaak koos voor lowspec videokaarten aangezien die alleen maar voor de OSD worden gebruikt.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline rijstfj

  • Rijst, Frans
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 899
  • Total likes: 1
  • Gender: Male
Re: Ruis in het beeld
« Reply #93 on: January 16, 2005, 19:43:18 »
Hi
Kan het probleem niet in component van de Holo kaart liggen, is er al door iemand de SDi aansluiting uitgeprobeerd. ???
Zou er geen probleem in de kaart zelf zitten. ???

@ Rob wat zie jij zelf op jouw Cine9 ex Holo met DVD speler van de Denon A11 wel of geen ruis.

Mvgr
Frans
Mijn Set-up: Projector Sony VW570ES, Anthem AVM60, PS3 & NVidea Shield tv Pro (2015)
JBL SDEC5500, JBL SDA8300, SDA4600#2.
JBL 2xS1S, 3xJBL SCL-2, 2xJBL SCL-4, 4xJBL JBL SCL-3.
140" Screen Research 21:9

Online Rob_Dingen

Re: Ruis in het beeld
« Reply #94 on: January 17, 2005, 10:27:05 »
Hoi Frans

Geen ruis.

Rob

Offline rijstfj

  • Rijst, Frans
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 899
  • Total likes: 1
  • Gender: Male
Re: Ruis in het beeld
« Reply #95 on: January 17, 2005, 20:48:41 »
Mijn Set-up: Projector Sony VW570ES, Anthem AVM60, PS3 & NVidea Shield tv Pro (2015)
JBL SDEC5500, JBL SDA8300, SDA4600#2.
JBL 2xS1S, 3xJBL SCL-2, 2xJBL SCL-4, 4xJBL JBL SCL-3.
140" Screen Research 21:9

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4890
  • Total likes: 20
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Ruis in het beeld
« Reply #96 on: January 17, 2005, 22:21:23 »
Hoi Frans

Geen ruis.

Rob
In welke toestand Rob?
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Online Rob_Dingen

Re: Ruis in het beeld
« Reply #97 on: January 18, 2005, 09:22:44 »
Hoi Frank

Bij het film kijken in beeld ook met de neus bij het scherm.

Rob

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4890
  • Total likes: 20
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Ruis in het beeld
« Reply #98 on: January 18, 2005, 13:29:04 »
Ok die zie ik dus ook niet.   ;D
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline PS

Re: Ruis in het beeld
« Reply #99 on: March 25, 2005, 10:20:37 »
FrankG,

Zojuist de hele thread doorgelezen (vast om een reden  :P), maar eerlijk gezegd zijn "jullie" een beetje wazig met je konklusies. Komt natuurlijk ook omdat je niet met je neus op het scherm mag kijken. 8)

Ik zou graag willen weten of dat afgeschermde schot nou heeft geholpen of niet, want als ik het zo doorlees ben jij eerst van alles helemaal af, en "ongemerkt" in de thread heb je plots toch weer ruis.

Bvd, Peter
Canon SX50 LCOS
DualHTPC (+ Holo3dII) + XFX 6600GT + TheaterTek + Skystar1 CI SAT-HDTV + MyTheatre,
High-end audioPC + RME-Fireface800 + Foobar2000
2x SVS PB12-Plus + DSP1124P/DEQ2496 + REQWizard, Infinity R90, B&W DM6 XantoS 3000 plus een stereotoren.