Yippie

Author Topic: Ruis in het beeld  (Read 539538 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline rijstfj

  • Rijst, Frans
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 899
  • Total likes: 1
  • Gender: Male
Re: Ruis in het beeld
« Reply #50 on: December 23, 2004, 09:24:56 »
Probeer ook eens een ander slot, en kom er anders toch even mee langs.
Zal ik ook doen als ik het zelfde resultaat zie zoals de kaart nu zit daarna verwissel ik de kaart.
Heeft dit nog invloed op de settings in het programma, moet dus de software opnieuw geinstalleert worden of zo?

Mvgr
Frans
Mijn Set-up: Projector Sony VW570ES, Anthem AVM60, PS3 & NVidea Shield tv.
JBL SDEC5500, JBL SDA8300, SDA4600#2.
JBL 2xS1S, 3xJBL SCL-2, 2xJBL SCL-4, 4xJBL JBL SCL-3.
140" Screen Research 21:9

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64042
  • Total likes: 933
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Ruis in het beeld
« Reply #51 on: December 23, 2004, 09:38:01 »
Software kan blijven staan hij zal alleen de drivers opnieuw vinden natuurlijk.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Rob_Dingen

Re: Ruis in het beeld
« Reply #52 on: December 23, 2004, 17:12:35 »
Hoi Sultan

Ik ben bang dat de SDI mod geen oplossing gaat bieden ik ken de Holo goed genoeg om te weten dat het niet normaal is.
Hopelijk kan inderdaad met slot wisselen het probleem opgelost worden.
Ik zou anders heel het board eens resseten naar standaart en gewoon een 800x600 resolutie nemen heb je het dan nog ben ik bang dat het in de holo zit.

Rob

Offline SulTan

Re: Ruis in het beeld
« Reply #53 on: December 24, 2004, 00:39:50 »
Dag Rob,

Ik dacht als de s-video het wel goed doet, dan zal de sdi hopelijk het ook doen. Verder heb ik alle andere sloten geprobeerd en de board resetten heb ik ook al duizenden keren gedaan. Het is ondanks het tweedehands verkrijgen toch een dure investering van niets geweest als ik nu hierop terugkijk. :-\


Mvg,

Khalid

Offline Rob_Dingen

Re: Ruis in het beeld
« Reply #54 on: December 24, 2004, 01:23:11 »
Hoi

Ik neem aan dat het op te lossen is door immersive.
Maar je zou altijd kunnen proberen een dvd speler te lenen met sdi uit en dat te testen wie weet.

Rob

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64042
  • Total likes: 933
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Ruis in het beeld
« Reply #55 on: December 24, 2004, 08:55:05 »
Khalid kom er een keer bij ons mee langs.
Immersive kun je weinig op rekenen ik heb nog een kaart in reparatie staan die zou direct geswapped worden, en nu ze hem hebben is het een reparatie en dat duurt nu al een maand.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4793
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Ruis in het beeld
« Reply #56 on: December 24, 2004, 18:10:05 »
Vandaag iets ontdekt.

Als je de VGA kaart op een hoge resolutie zet dan trekt de geometrie van de Halo krom, maar is er ook ruis te zien op de output van de Holo.

Zet ik hem terug op 1024 resolutie dan is het beeld perfect.
Dus de radiatie die een vga kaart geeft beinvloed de Holo3DII kaart.

Eens proberen die kaart af te schermen.
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14637
  • Total likes: 133
  • Gender: Male
Re: Ruis in het beeld
« Reply #57 on: December 24, 2004, 18:28:32 »
Ik had de VGA kaart op 800x600 staan vanwege een 15" TFT paneel wat  toch niet meer kon.

Goede tip, probeer het eens.

Jaco

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4793
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Ruis in het beeld
« Reply #58 on: December 24, 2004, 18:35:13 »
Bij mij stond hij op 1920x1080
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64042
  • Total likes: 933
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Ruis in het beeld
« Reply #59 on: December 24, 2004, 23:17:34 »
Bij mij 1024x768 ivm mijn TFT.

Bij hogere resoluties kan interfentie inderdaad wel eens voor ruis zorgen, vandaar ook altijd het advies de H3DII kaarten zo laag mogelijk in de kast te hangen, in alle Goliaths zitten ze ook vaak in de onderste 2 sloten.

Mischien dat dat het is inderdaad.

Trek bv eens alle kaarten uit je PC en check het dan. (behalve de H3DII en videokaart natuurlijk).
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4793
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Ruis in het beeld
« Reply #60 on: December 25, 2004, 20:14:07 »
Mischien goed nieuws, althans bij mij.
Ik zat gisteren te denken aan dat resolutie probleem.
Weet je nog Frank dat ik een tijdje geleden je melde dat ik waarschijnlijk dat probleem met de chroma bug ook zag. En nu dat probleem van ruis en onrustig beeld bij hogere resoluties. Wel ikke denken, en ... het is weg :)
Ik heb nu een ruisvrij, chomabugvrij, en volledig rustig beeld met de holo3DII.
Helemaal tevreden van dat dink nu. Zo heb ik mijn Denon A11 nog nooit zien spelen hierop.

Wat heb ik gedaan.
Eerst en vooral de holo helemaal aan de zijkant van de pc gestopt, toen was het al beter maar nog niet weg.
toen alle kabels verlegt incl stroomkabels in de pc. Weer iets beter.
Toen een afscherming gemaakt van karton met aan de 2 kanten zilverpapier en dit aan het chassis bevestigd, zie foto.
Resultaat, alles is weg, beeld is zoals het moet zijn en ook winst in diepte van het beeld.
Ik nu wel heel tevreden van de Holo3dII

<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline Arno P

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+5)
  • Posts: 9824
  • Total likes: 7
  • Gender: Male
  • "Obviously you're not a golfer"
Re: Ruis in het beeld
« Reply #61 on: December 26, 2004, 08:45:06 »
Lijkt wel je dagelijkse pakketje boterhammen voor naar het werk.. ;)...eigenlijk zonde dat de maker van het pc hier al geen rekening mee had gehouden aangezien die toch weet dat de kaart in een PC EMC omgeving komt te zitten...
Stond er ook niets in de manual van waar je de kaart het beste in de PC kon plaatsen ?

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14637
  • Total likes: 133
  • Gender: Male
Re: Ruis in het beeld
« Reply #62 on: December 26, 2004, 09:38:38 »
Ik heb ook altijd de kaart redelijk ver van de video kaart geinstalleerd gehad nu ik er over nadenk.
Verder had ik nog een ferriet kern om de power aanvoer draad gedaan,  wie weet heeft dat ook geholpen.

Fijn dat het opgelost is, maar kijk wel even of de kaart zichzelf zo niet oververhit. Als je hem helemaal inpakt is de koeling niet meer geweldig...

Jaco

Offline Spikebyt

  • Movie-man
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 722
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Nothing beats a Barco !!
    • Mijn homepage (under construction)
Re: Ruis in het beeld
« Reply #63 on: December 26, 2004, 09:53:11 »

Fijn dat het opgelost is, maar kijk wel even of de kaart zichzelf zo niet oververhit. Als je hem helemaal inpakt is de koeling niet meer geweldig...

Jaco

Inventieve oplossing. Maar even voor de goede orde.
De afscherming is toch alleen het karton met zilverpapier er omheen
De kaart zelf is toch niet ingepakt (of zie ik het niet goed)
Ik moet deze actie binnenkort ook gaan uitvoeren bij rijstfj en wil wel goed beslagen ten ijs komen

@Frans: De mat ligt al klaar ; we spreken af via PM
Grtnx,    Frans V.

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14637
  • Total likes: 133
  • Gender: Male
Re: Ruis in het beeld
« Reply #64 on: December 26, 2004, 10:15:39 »
Helemaal gelijk, niet goed gekeken..... Zit er gewoon tussen in,  en de holo3d-2 is de bovenste kaart natuurlijk..

Jaco

Offline Arno P

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+5)
  • Posts: 9824
  • Total likes: 7
  • Gender: Male
  • "Obviously you're not a golfer"
Re: Ruis in het beeld
« Reply #65 on: December 26, 2004, 11:16:27 »
Helemaal gelijk, niet goed gekeken..... Zit er gewoon tussen in,  en de holo3d-2 is de bovenste kaart natuurlijk..

Jaco

Ah...ook niet gezien...dus gewoon een geleidend schot ertussen..

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4793
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Ruis in het beeld
« Reply #66 on: December 26, 2004, 12:19:25 »
Inderdaad,

Arno de kaart zat eerst in het 2de onderste slot.
Waarschijnlijk vangt het schot de em straling op en geleid het af.
De kaart zit dan "gevangen" de bovenkant van het schot komt tegen de bovenkant van de kast.
Er zit een ventilator aan de zijkant kijk mar op de foto in de links bovenhoek.
Mischien kunnen degenen die last hebben van de chroma bug dit eens proberen en kijken of het bij hun helpt
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline SulTan

Re: Ruis in het beeld
« Reply #67 on: December 26, 2004, 19:26:24 »
FrankG,

Ga het zo dalijk ook uitproberen, hopelijk kom ik dan ook met goed nieuws!

Hoe heb je trouwens die karton bevestigd?
Mvg,
Khalid
« Last Edit: December 26, 2004, 19:29:30 by SulTan »

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4793
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Ruis in het beeld
« Reply #68 on: December 26, 2004, 19:44:20 »
Stuk karton uitgeknipt, dubbelzijdige kleefband op het karton geplakt, aan beide kanten.
Zilverpapier helemaal errond tegen aan geplakt. Het karton zo uitgesneden zodat er zich een lipt vormt waarmee je het met een schroef kunt vastzetten vaar de kaarten mee worden vastgezet.
Juist filmpje gekeken, waw wat een veschil. Alle storende elementen zijn weg bij mij.
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline SulTan

Re: Ruis in het beeld
« Reply #69 on: December 26, 2004, 21:03:08 »
Hoi :'(

Helaas kan ik het niet meer uittesten, Mijn holo kaart is ontploft!

2004 kon niet erger, blijkbaar wel dus!

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14637
  • Total likes: 133
  • Gender: Male
Re: Ruis in het beeld
« Reply #70 on: December 26, 2004, 22:22:42 »
Juist filmpje gekeken, waw wat een veschil. Alle storende elementen zijn weg bij mij.
Mooi ! zo heb ik er ook tijden plezier van gehad, filmpje erin en kijken !

Jaco

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4793
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Ruis in het beeld
« Reply #71 on: December 26, 2004, 22:24:42 »
Hoi :'(

Helaas kan ik het niet meer uittesten, Mijn holo kaart is ontploft!

2004 kon niet erger, blijkbaar wel dus!

Wat is er dan gebeurt?
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline SulTan

Re: Ruis in het beeld
« Reply #72 on: December 26, 2004, 22:31:57 »
« Last Edit: December 26, 2004, 22:34:12 by SulTan »

Offline rijstfj

  • Rijst, Frans
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 899
  • Total likes: 1
  • Gender: Male
Re: Ruis in het beeld
« Reply #73 on: December 27, 2004, 13:23:31 »
Hoi :'(

Helaas kan ik het niet meer uittesten, Mijn holo kaart is ontploft!

2004 kon niet erger, blijkbaar wel dus!

Wat zonde, dat is wel balen.
« Last Edit: December 27, 2004, 13:28:47 by rijstfj »
Mijn Set-up: Projector Sony VW570ES, Anthem AVM60, PS3 & NVidea Shield tv.
JBL SDEC5500, JBL SDA8300, SDA4600#2.
JBL 2xS1S, 3xJBL SCL-2, 2xJBL SCL-4, 4xJBL JBL SCL-3.
140" Screen Research 21:9

Offline rijstfj

  • Rijst, Frans
  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 899
  • Total likes: 1
  • Gender: Male
Re: Ruis in het beeld
« Reply #74 on: January 8, 2005, 08:36:30 »
Hallo hier ben ik weer.
Gisteren bij Spikebyt geweest met mijn PC waar de H3DII in zit om deze eens aan zijn Barco te hangen.

Zoals de situatie was, zit de H3DII kaart in het Pci slot 3.
Wij hebben de PC aangesloten met 5xBNC aan de PJ en na deze aangezet te hebben in de lenzen gekeken, resultaat ook dezelfde ruis als bij mij thuis.

Wij zijn hierna met de PC bezig geweest om de Kaart te verhuizen naar slot 6 zodat ik in slot 3 een trespa plaatje waarop aluminium folie zit gelijmd in slot 3 te plaatsen, zoals tezien is bij FrankG.
Nadat de PC opnieuw opgestart was, opnieuw in de Lens gekeken, resultaat geen ruis echter wel een felle horizontale verticale balk in lens.
Ook door uit te proberen het trespa plaatje eruit te halen geeft geen resultaat, ook niet door dit even met de hand even ertussen te houden zonder dat deze in het Pci slot gestoken zit

Die balken moet je zien als een grote vierkante vertikale punt met daaronder een smalle horizontale balk.
Omdat ik echter wat onzeker was betreft zijn PJ heb ik bij thuiskomst mijn PJ ook even uitgeprobeerd.
Als eerst wat ik tevoorschijn kreeg was, dat alleen groen oplichte zonder de problemen van felle balken maar de lenzen blauw/rood deden het niet.
Hierna de PC opnieuw opstart en weer in lens gekeken met als resultaat hetzelfde als bij Spikebyt zijn PJ dus ook die grote balken.

Ook met alle audio aangesloten, en door een dvd af te laten spelen krijg ik geen beeld, het lijkt wel of de holo bevroren staat in de lenzen.

Dus waar kan het probleem zitten

Mvg
Frans

 
Mijn Set-up: Projector Sony VW570ES, Anthem AVM60, PS3 & NVidea Shield tv.
JBL SDEC5500, JBL SDA8300, SDA4600#2.
JBL 2xS1S, 3xJBL SCL-2, 2xJBL SCL-4, 4xJBL JBL SCL-3.
140" Screen Research 21:9