Yippie

Author Topic: Aansluitproblemen Holo3D  (Read 120043 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4890
  • Total likes: 25
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Aansluitproblemen Holo3D
« on: November 6, 2004, 14:20:56 »
ik sluit de A11 via component op de HOLO3DII aan .
De projector op rgbhv en de monitor op de ati kaart
op de monitor en de PJ zie ik nu een beeld dat slingert op het scherm met bloaw en groen.
je kan er niets van maken , wat doe ik verkeerd?

Ik heb Component geselecteerd en RGBHV als output.

als ik mijn laptop via svhs aansluit dan daat het wel goed.
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4890
  • Total likes: 25
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #1 on: November 6, 2004, 15:34:41 »
Ik heb het reeds gevonden :-\

Ik had de component kabel verkeerd om zitten , blauw op groen en groen op blauw.

Dat heb je dus met die donkere ruimtes
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #2 on: November 6, 2004, 15:35:17 »
Hi,
Check je bekabeling even.
Het lijkt erop dat je of de Syncs verkeerd hebt aangesloten of dat je in de software de syncs verkeerd hebt staan (kan ook op component)

het beste kun je even beginnen met de 2 syncs om te draaien en te kijken wat er dan gebeurt.
Werkt dat niet check dan even op een PC monitor vanuit de RGBHV.

MvrGr.
Frank
« Last Edit: November 6, 2004, 15:35:54 by J.A.F._Doorhof »
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #3 on: November 6, 2004, 15:35:39 »
Oh ok had net wat gepost :D
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4890
  • Total likes: 25
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #4 on: November 6, 2004, 15:38:50 »
Frank, je bent de beste :)  ;D
Bedankt alsinds voor je reactie.

Had je de betaling al binnengekregen?

trouwens mooi product die Holo3DII
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #5 on: November 6, 2004, 16:52:47 »
Yep, alles is al verstuurd.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline SulTan

Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #6 on: November 16, 2004, 00:43:03 »
ik heb ook een dvdspeler via component op de HOLO3DII aan .
De projector op rgbhv en de monitor op de ati kaart
op de monitor zie ik beeld, dat slingert,maar wel goede kleuren heeft en de PJ zie ik geen beeld.
wat doe ik verkeerd?

Ik heb Component geselecteerd en RGBHV als output aangegeven bij de hd aux output.

HELP HELP HELP,

Mvg.
Khalid

Offline Spacebass

  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 12800
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #7 on: November 16, 2004, 00:48:05 »
Je moet de output color space op VGA/RGB zetten. (setup output)
« Last Edit: November 16, 2004, 00:48:27 by Spacebass »

Offline SulTan

Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #8 on: November 16, 2004, 01:07:32 »
Dag SB,

Ben inmiddels verder:
> Setup HD-AUX
>Output Colorspace: VGA/RGB
>Sync Type:Regulai (5BNC)
>HD-AUX Output:RGBHV Breakout

Ik heb nu wel beeld op de projector, maar hij is wel wat aan de donkere kant en verder danst het scherm nu ook op het beeld van de projector als op de monitor??

Mvg,
Khalid

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14727
  • Total likes: 148
  • Gender: Male
Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #9 on: November 16, 2004, 06:19:03 »
Zal vanavond wel proberen te kijken hoe de opties bij mij staan.

Jaco

Offline SulTan

Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #10 on: November 16, 2004, 19:24:48 »
HELP HELP HELP :-[

Hulp gevraagd! :'(

Nog even melden dat ik versie 24e gebruik van de holo. de drivers die ik geinstalleerd , zijn de drivers die bij de 24d software zaten.
Mvg,
Khalid

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14727
  • Total likes: 148
  • Gender: Male
Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #11 on: November 17, 2004, 07:15:14 »
Niet aan toe gekomen, laat thuis met een auto waarvan de helft van de vernellingen niet meer werkt  :'(

Jaco

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14727
  • Total likes: 148
  • Gender: Male
Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #12 on: November 17, 2004, 07:17:14 »
Nog even melden dat ik versie 24e gebruik van de holo. de drivers die ik geinstalleerd , zijn de drivers die bij de 24d software zaten.
De drivers zijn ook niet veranderd tussen 2.4d en 2.4e, enkel de execuatble is anders.

Jaco

Offline SulTan

Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #13 on: November 17, 2004, 08:36:28 »
Dag Jaco,

Hoe kan ik dit probleem nu oplossen dan?


Mvg,
Khalid

Offline Movievault

  • extreem speaker builder of the
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 4890
  • Total likes: 25
  • Gender: Male
  • Hobby even op rust, drukdruk met huis en werk
    • The Movievault
Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #14 on: November 17, 2004, 08:39:18 »
Ik het menu van de Holo software kun je zowel een board reset doen als een software reset.
Beiden al eens geprobeert en de instellingen op nieuw gemaakt?
<a href=\"http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=31909.0\" target=\"_blank\"<span style=\"color: blue;\">JMlab GRAND UTOPIA in progress[/url]  <a href=\"http://movievault.zapto.org\">The Movievault[/url]

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14727
  • Total likes: 148
  • Gender: Male
Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #15 on: November 17, 2004, 09:22:57 »
Met een holo2 heb je niet zowel beeld op je monotor en op je projector. Atlahsn dat lukt alleen met 480P volgens mij, en daar koop je geen holo voor.

Als je een schermoplossing insteld van 1440x1152 voor PAL, dan heb je geen fimoutput meer op de monitor, enkel nog op de projector.

Nou ik zit toch te wachten op de sleepdienst (de versnellingsbak van de bolide heeft het begeven met 3 versnellingen)

Mijn instellingen:

in 2- setup menu
output resolution 1440x960p59.94
color space VGA/RGB
Refresh rate 59.94
sync polarity default
Synct type default
HDaux output RGBHV breakout


3- advaced menu, HD-AUX tab
Chroma swap OFF
FLI2300 tiiming override OFF

Dat is zo wat ik ingesteld heb, en dit is dan voor NTSC wat ik meestal kijk.
Voor PAL is het enkel de resolutie en de refreshrate die anders zijn.

Jaco

Offline SulTan

Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #16 on: November 17, 2004, 18:24:55 »
Dag Jaco,

Inderdaad, je krijgt op beide alleen beeld in die 480/575p modus.

Ga jou settings over pakweg een uur testen en dan hoor je het. Hopelijk lukt het. Zowel de software als board reset zal ik dan uitvoeren.

Hoe saved hij de settings nou precies eigenlijk???? door uit de holo software af te sluten?

Ik hou je op de hoogte en succes met de sleepdienst, word je nou ook niet gek van die onverwachte kostenposten >:(

Mvg,
Jaco

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14727
  • Total likes: 148
  • Gender: Male
Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #17 on: November 17, 2004, 19:54:00 »
Hoe saved hij de settings nou precies eigenlijk???? door uit de holo software af te sluten?

Ik hou je op de hoogte en succes met de sleepdienst, word je nou ook niet gek van die onverwachte kostenposten >:(
Als je wat insteld, dan bewaart de applicatie dat volgens mij. Verder heb je een setting van auto pal/ntsc, en dan komt ook nog die smaak terug in de stand waarin je het laatst speelde..

Ja ik vrees dat dit wel eens een duur grapje kon worden. Het laatste wat ik hoorde was dat er een armpje wat de as met tandwielen verschuift van zijn plaats moest zijn. Dan valt wellicth de schade intern wel mee, maar maken kon wel eens erg arbeidsintensief zijn, dus het zal wel een ruil versnellingsbak worden. Krijg ik waarschijlijk een gerviseerde bak waar een ander flink mee rondgerost heeft, en flink tanden mee gepoetst heeft, terwijl ik altijd relatief voorzichtig ermee opgegaan ben.
Tja pech kun je niet ontlopen lijkt het. Hopenlijk is Seat wat Coulant, een versnellingsbak hoort toch niet bij 100.000 Km al stuk te gaan.

Jaco

Offline SulTan

Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #18 on: November 17, 2004, 20:59:49 »
ook incl.jouw settings, is het nog steeds hetzelfde.

Ik begrijp het ook niet meer.

Jaco, Kan jij mij jouw drivers en holo software mailen?

Mvg,
Khalid

Offline SulTan

Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #19 on: November 18, 2004, 00:07:44 »
Het mocht niet baten, ook niet met jouw drivers, die ik al had trouwens. >:(

Ik ben ook ten einde raad, heb zelfs de hd aux losgekoppeld en de holo alleen laten spelen ----> zelfde resultaat, beeld blijft bewegen.

Wat ik nu ook heb opgemerkt, dat wat ik ook speel(regio 1 of 2) hij altijd op PAL blijft staan in de holo software, kan dit maar niet wijzigen! En als ik autoswitching uitschakel, dan helpt het ook niet.

Verder vraag ik mij af of ik wel genoeg power heb in mij
n PC, heb p3 700mhz met 320 intern geheugen op een asus moederbord met een voeding van 300 Watt.

Wordt er langzamerhand erg bedroefd van :'(

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14727
  • Total likes: 148
  • Gender: Male
Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #20 on: November 18, 2004, 07:39:26 »
Ja dat kan ik me wel voorstellen.
Rollende beelden duiden meestal op Sync problemen.
Wat je eens kunt proberen is een monitor op de RGBHV poort te prikken (Als je zo'n uitgang hebt) of met een DVI-RGBHV plug op de DVI uitgang.
Een compotermonitor is auto sync, en op een CRT projector moet je natuurlijk alle verschillende resoluties instellen, dus testen met een computer monitor is dan makkelijk.

Een snelle PC zou je niet nodig moeten hebben. Als er maar XP op draaien wil. De Holo3d-2 doet alle processing zelf, je draait eigenlijk alleen de GUI om de scaler te besturen.

Waar heb je de Holo3d gekocht ? De verkoper moet je toch kunnen helpen neem ik aan.
Anders bij iemand langs gaan die er mee om weet te gaan, en samen naar problemen zoeken. Als je dicht bij Almere woont wil ik samen wel met je kijken. - zie in je profiel dat je in den haag woont..... Dus als je langs wilt komen help ik je met alle plezier.

Jaco
« Last Edit: November 18, 2004, 07:41:45 by jaco »

Offline Doerak

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 634
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #21 on: November 18, 2004, 07:53:13 »
@Sultan.
Zijn de settings in je DVD speler wel goed?
Meestal kun je daar ook voor een outputsignaal kiezen (s-video, rgb enz enz).
Misschien daar mee rommelen.
Suc6

Offline SulTan

Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #22 on: November 18, 2004, 08:29:27 »
Dag Doerak,

Ik heb dat met het switchen ook al zo vaak geprobeerd, dus daar ligt het niet aan.

Jaco,

Gisteren heb ik juist expres ook alleen geprobeerd om via de VGA uitgang op een monitor staande beeld te krijgen, dus gewoon op 480p/576p. En dat wilde dus niet. Zal het inderdaad even opnemen met de verkoper.
Ook met mijn monitor getest op RGBHV aansluiting en het zelfde resultaat helaas. Ook met s-video krijg ik geen beeld trouwens.


Mvg,
Khalid
« Last Edit: November 18, 2004, 13:14:54 by SulTan »

Offline SulTan

Re: Aansluitproblemen Holo3D
« Reply #23 on: November 18, 2004, 21:56:03 »
Hoi,

Het is mij eindelijk gelukt, haleluja!
En waar lag het aan?? ::)  de jumpers :-X

En ik daar heb ik maar zo vaak overheen gekeken.

Heren in ieder geval errug bedankt met het meedenken, er zijn nog wat zaken, maar die vraag ik in een nieuwe topic.

Bedankt.

Khalid