Author Topic: Welke codering gebruikt SKY  (Read 5002 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hairball

Welke codering gebruikt SKY
« on: June 12, 2002, 23:32:20 »
Welke coderingsstandaard gebruikt het Sky pakket op de astra (28.2) en is deze standaard al gekraakt?

Nico
I hate HT.........

Just kidding :)

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 70850
  • Total likes: 2698
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re:Welke codering gebruikt SKY
« Reply #1 on: June 13, 2002, 08:13:56 »
SKY gebruikt een totaal eigen ontvanger (de beste beveiliging), als je dat wilt vangen zul je dus echt een abbo bij hun moeten nemen.

Of het al gekraakt is weet ik niet (maar ik dacht het niet) en mag ook niet op dit forum gediscusseerd worden als het wel zo was.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

De_Sint

  • Guest
Re:Welke codering gebruikt SKY
« Reply #2 on: June 13, 2002, 21:15:46 »
Hairball

SKY gebruikt Videoguard.

In tegenstelling tot de andere coderingsystemen zijn daar ook geen losse Cam's voor te koop.

Een abbo is niet genoeg.
1. Je hebt (zoals Frank zei) een geheel eigen Decoder nodig, geleverd door SKY.
2. Moet is Engeland wonen, of iemand in engeland hebben wonen die het abbonement op zijn naam wil hebben. Sky levert nl geen decoders buiten Engeland.

Offline Hairball

Re:Welke codering gebruikt SKY
« Reply #3 on: June 13, 2002, 23:17:36 »
Misschien dat DE SINT dit jaar een sky-box in mijn schoen gooit :)

N.
I hate HT.........

Just kidding :)

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 70850
  • Total likes: 2698
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re:Welke codering gebruikt SKY
« Reply #4 on: June 14, 2002, 08:14:57 »
Mag ik dan ook mijn schoentje bij jouw zetten  ;D.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline SiR-ROUND

  • Don't wanna be in any...
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 5884
  • Total likes: 3
  • Gender: Male
  • If I build it, HD will come...
    • The Asylum...
Re:Welke codering gebruikt SKY
« Reply #5 on: June 14, 2002, 15:04:01 »
Het is hetzelfde principe als het C+ pakket in Nederland...

Als je dat wilt ontvangen in het buitenland heb je ook een abonnement op een geldig postadres in Nederland nodig...

Wij hebben een Skybox op het werk, waarmee we verscheidene zenders kunnen ontvangen...

Maar ik kan je wel vertellen dat dit de slechtste beeldkwaliteit is die ik ooit op een digitale ontvanger hebt gezien...

Alle harde overgangen hebben blocking artifact veroorzaakt door compressie...

Maar ook op vlakken zie je het gefriemel, het is vergelijkbaar met een realtime videostream op internet qua effect, maar dan wel subtieler...


De_Sint

  • Guest
Re:Welke codering gebruikt SKY
« Reply #6 on: June 14, 2002, 15:44:18 »
Hmmmm.. blocking artifact..

Dan kan het niet veel slechter zijn dan wat Canaal+ aanbied  ;)


5 December kadoo'tjes in je schoen?
Ik dacht altijd dat je kadoo'tjes krijgt als je jarig bent???

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 70850
  • Total likes: 2698
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re:Welke codering gebruikt SKY
« Reply #7 on: June 14, 2002, 15:49:27 »
Vindt je Canal + slecht ?
Kijk je via de kabel  ;D, dat is pas slecht.

Ik vindt ze over de schotel toch wel één van de beste aanbieders wat beeldkwaliteit betreft.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline SiR-ROUND

  • Don't wanna be in any...
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 5884
  • Total likes: 3
  • Gender: Male
  • If I build it, HD will come...
    • The Asylum...
Re:Welke codering gebruikt SKY
« Reply #8 on: June 14, 2002, 15:56:28 »
Ja, vergelijken van C+ met de Skybox is uit den boze...

Foei en negatief Karma!!!

Nee hoor geintje, daar klik ik nooit op...

Ik geloof in belonen niet in straffen... ::)

Hmmm, dan mag ik ook geen foei zeggen eigenlijk...

;D

De_Sint

  • Guest
Re:Welke codering gebruikt SKY
« Reply #9 on: June 14, 2002, 16:46:09 »
Tja, ieder zijn mening, natuurlijk.

Het verschilt wel met welke decoder je kijkt, maar bij Humax ziet het beeld er niet top uit. Uit vele berichten waar meerderen hebben geklaagt over de beeldkwaliteit van canaal+ was bekend dat ze een lagere throughput gebruik dan bv hun duitse aanbieders. Een ieder weet natuurlijk dat hoe lager de throughput/de meer blocking artifact ontstaat.

Zoek maar eens op

http://www.sat4all.com/sat4all_public_html/

daar is genoeg over de kwaliteit van canaal+ besproken.
Nogmaals, ieder zo zijn eigen mening. Maar mijn ervaring met canaal+ (Vooral te zien bij de populaire X-zone) komt overeen met de klachten die meerderen over deze provider uitspreken.

Marco

Offline SiR-ROUND

  • Don't wanna be in any...
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 5884
  • Total likes: 3
  • Gender: Male
  • If I build it, HD will come...
    • The Asylum...
Re:Welke codering gebruikt SKY
« Reply #10 on: June 14, 2002, 16:51:22 »
ja maar...

Porno is ook niet echt HDTV...

::)

Offline Bram

  • member
  • ***
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 227
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • I love YaBB 1G - SP1!
Re:Welke codering gebruikt SKY
« Reply #11 on: June 14, 2002, 17:45:38 »
Volgens de advertentie van Canal+ in de Telegraaf van vandaag is het  beeld en geluid in dvd kwaliteit.

Moeten we naar de reclame code commissie ????

Bram
Barco 1209/WinDVD/TommyDoek

De_Sint

  • Guest
Re:Welke codering gebruikt SKY
« Reply #12 on: June 14, 2002, 19:21:31 »
Alleen al door de bitrate komt het niet in de buurt van DVD kwaliteit!

Degene die er dicht bij in de buurt komt en hogere bitrates heeft, is Premaire world. Maar elke uitzending bij de huidige europese satellieten komt in theorie niet in de buurt van DVD kwaliteit, laat staan HDTV  ;D

O,ja.  " geluid in dvd kwaliteit." Dan mag je zeker naar de reclame code commissie. Want canal digitaal zend nog steeds geen DD uit.

Marco

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 70850
  • Total likes: 2698
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re:Welke codering gebruikt SKY
« Reply #13 on: June 14, 2002, 20:54:47 »
De beeldkwaliteit is ERG goed, maar inderdaad vaak geen DVD kwaliteit. Soms zit het er wel erg dicht bij. Maar soms ook mijlen ver vanaf.

LET WEL !
Ik speel de opgenomen programma's van C+ af met WinDVD4, dus kan mooi vergelijken met DVD.
En de beeldkwaliteit valt echt wel mee, maar ongeveer als een gemiddelde LTBX DVD transfer, niet beter (C+16:9 is iets beter).

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

De_Sint

  • Guest
Re:Welke codering gebruikt SKY
« Reply #14 on: June 14, 2002, 21:10:14 »
T'is een beetje off topic. Maar goed:

Het wordt tijd dat we eens een fatsoenlijke DD stream krijgen. Ben het zat om die maffe duitsers aan te horen bij een engels film. ::)





Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 70850
  • Total likes: 2698
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re:Welke codering gebruikt SKY
« Reply #15 on: June 14, 2002, 21:36:19 »
Daar ben ik het HELEMAAL mee eens.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Hairball

Re:Welke codering gebruikt SKY
« Reply #16 on: June 14, 2002, 22:18:24 »

ja maar...

Porno is ook niet echt HDTV...

::)


Kijken jullie porno ??? ???  :-* ;D :D ;) ::)
I hate HT.........

Just kidding :)

Offline SiR-ROUND

  • Don't wanna be in any...
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 5884
  • Total likes: 3
  • Gender: Male
  • If I build it, HD will come...
    • The Asylum...
Re:Welke codering gebruikt SKY
« Reply #17 on: June 14, 2002, 22:44:14 »
HHHHHHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

Ik heb een xqq...

Voor mij is het werk...

;D 8) ;D

Serieus, de C+ kanalen lopen via ons naar de KPN die het op de Astra slingert...

En dus ook X-zone of voor insiders P5...

;D