Author Topic: Wat heb ik allemaal nodig als ik een H3DII wil  (Read 12235 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mark C00len

  • full member
  • ****
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 462
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • I know it was you, Fredo.
Wat heb ik allemaal nodig als ik een H3DII wil
« on: July 29, 2004, 14:51:10 »
Ik heb gelezen wat de verschillen zijn met H3DII en PSM-I.
Maar wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig om met een H3DII te gaan draaien in je HTPC en hoe sluit ik alles erop aan. En kan ik elke standalone dvd-speler gebruiken hiervoor en hoe sluit ik deze dan weer aan?

Als ik een H3DII koop wil ik mijn CRT met RGBHV aansluiten en heb een Sony NS900V over die ik dan ook wil gaan gebruiken als dat mogelijk is.

Dus wat zou ik hiervoor allemaal nodig hebben?

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 65003
  • Total likes: 1141
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Wat heb ik allemaal nodig als ik een H3DII wil
« Reply #1 on: July 29, 2004, 15:23:14 »
Hi,
Het liefst een Intel based PC, PIII minimaal en XP als OS.
Verder een monitor voor de overlay functies.
Verder eigenlijk weinig.

Je kunt je DVD speler dan als component gaan aansluiten.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14717
  • Total likes: 147
  • Gender: Male
Re: Wat heb ik allemaal nodig als ik een H3DII wil
« Reply #2 on: July 29, 2004, 15:39:26 »
Je hebt dan ook een HD-AUX nodig om de chroma bug wat aanzienbaar te maken..
En verder een RGBHV output kaart of de MP-1.3 output kaart.

Deze moet je wel meenemen in je beslissing, want die kosten ook nog wel wat extra.

Jaco

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 65003
  • Total likes: 1141
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Wat heb ik allemaal nodig als ik een H3DII wil
« Reply #3 on: July 29, 2004, 15:44:23 »
Oops, helemaal vergeten.
Heb je inderdaad ook nodig.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Mark C00len

  • full member
  • ****
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 462
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • I know it was you, Fredo.
Re: Wat heb ik allemaal nodig als ik een H3DII wil
« Reply #4 on: July 29, 2004, 16:18:02 »
Dus ik heb nodig:

HTPC
H3DII
HD-AUX
RGBHV output of MP-1.3 maakt dit veel uit voor de beeldkwaliteit? en wat zijn de kosten hiervan.
standalone DVD-speler

En hoe sluit ik nu alles aan. De RGBHV gaat van CRT naar H3DII maar hoe sluit ik mijn audio aan?

Offline shredhead

Re: Wat heb ik allemaal nodig als ik een H3DII wil
« Reply #5 on: July 29, 2004, 17:31:27 »
Hi,

Je audio gaat direct naar je versterker. De holo3dII doet alleen beeld.
Is trouwens ook veel beter voor je geluid (geen pc vervuiling).

Mvgr,

Patrick

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14717
  • Total likes: 147
  • Gender: Male
Re: Wat heb ik allemaal nodig als ik een H3DII wil
« Reply #6 on: July 29, 2004, 17:35:39 »
MP-1.3 is echt beter dan de RGBHV output kaart van Immersive. Wel fors duurder helaas. Ik dacht iets van 250-300 Euro.

Audio van DVD speler gaat direct naar de versterker/receiver toe.

De Holo3d-2 heeft geen Onscreen menu, dus je zou ook nog een TFT schermpje meer kunnen overwegen om de menustructuur van de holo op af te lezen (kan natuurlijk net zo goed een CRT gebaseerde monitor zijn die je nog hebt)
Deze on screen menus lopen dan via je Video kaart, en dat hoeft geen bijzondere te zijn qua snelheid en resolutie.
En top ofthe line PC heeft ook geen zin, omdat alle videoprocessing plaats vindt op de Holo3d kaart zelf.
Dus een iets oudere stille PC zou wel genoeg zijn, als hij maar XP draaid.

Wil je meer zoals HD clips afspelen moet je PC wel een dikke zijn om het vloeiend te kunnen doen.

Jaco

Offline Mark C00len

  • full member
  • ****
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 462
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • I know it was you, Fredo.
Re: Wat heb ik allemaal nodig als ik een H3DII wil
« Reply #7 on: July 29, 2004, 17:47:46 »
Oke, dus ik ga voor video van CRT --> H3DII in HTPC --> standalone DVD-speler
en audio gaat van standalone DVD-speler --> versterker

Heb ik het nu goed? :D

Dus dan ben ik ongeveer 1500 - 1600 euro kwijt voor en H3DII setje, dat is wel prijzig.
Is het verschil erg groot dan alleen een HTPC+5xBNC mod op een Radeon 9600. Audio zal wel veel verschil maken omdat deze dan niet meer via je HTPC gaat.
« Last Edit: July 29, 2004, 17:55:11 by Mark C00len »

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 65003
  • Total likes: 1141
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Wat heb ik allemaal nodig als ik een H3DII wil
« Reply #8 on: July 29, 2004, 19:33:32 »
Ik vindt het een HEEL verschil met een HTPC alleen al gebruiksgemak en natuurlijk audio.
Daarnaast is de beeldkwaliteit van een H3DII oplossing echt fantastisch, erg veel diepte en zeer natuurlijke kleuren en bovenal de DCDi de´nterlacing.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Mark C00len

  • full member
  • ****
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 462
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • I know it was you, Fredo.
Re: Wat heb ik allemaal nodig als ik een H3DII wil
« Reply #9 on: July 30, 2004, 08:29:46 »
En een SDI-mod gaat dat ook bij een Sony DVP-NS900V en wat kost het? Ik heb begrepen dat dit ook een duidelijk verschil kan maken in beeldkwaliteit, in de meeste gevallen dan.

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14717
  • Total likes: 147
  • Gender: Male
Re: Wat heb ik allemaal nodig als ik een H3DII wil
« Reply #10 on: July 30, 2004, 10:49:12 »
Die SDI mod kun je opzoeken en opvragen bij www.jvb.nl
Ik ben zeer over de kwaliteits winst te spreken. Over de prijs iets minder..
Omdat ik een dure speler heb is mij een fikse prijs berekend. JVB zal wel denken, als je een dure speler kan betalen, kan er wel iets meer gevraagd worden voro de modificatie...
De prijzen varieren tussen de 3xx en 7xx euro. Waar die variatie vandaan komt is mij nog steeds onduidelijk.

Jaco


Offline Mark C00len

  • full member
  • ****
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 462
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • I know it was you, Fredo.
Re: Wat heb ik allemaal nodig als ik een H3DII wil
« Reply #11 on: August 3, 2004, 00:19:53 »
Hoe zit het met de instellingen van een H3DII? Is het voor iedereen te doen, of moet je toch wel wat kennis hebben over bepaalde dingen?
Ik neem aan dat ik zonder SDI-mod ook al een betere beeldkwaliteit zou hebben dan een HTPC zonder H3DII.

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 65003
  • Total likes: 1141
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Wat heb ik allemaal nodig als ik een H3DII wil
« Reply #12 on: August 3, 2004, 00:29:15 »
Hi,
De instellingen standaard zijn eigenlijk redelijk on the money.
Met een afstel DVD kun je alles perfect krijgen.

Echt moeilijk is het niet, je hebt alleen wel HEEL veel mogelijkheden.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14717
  • Total likes: 147
  • Gender: Male
Re: Wat heb ik allemaal nodig als ik een H3DII wil
« Reply #13 on: August 3, 2004, 07:39:19 »
Hoe zit het met de instellingen van een H3DII? Is het voor iedereen te doen, of moet je toch wel wat kennis hebben over bepaalde dingen?
Ik neem aan dat ik zonder SDI-mod ook al een betere beeldkwaliteit zou hebben dan een HTPC zonder H3DII.
Er zijn een aantal instellingen die min of meer standaard zijn. Tenminste ik zie de meeste mensen dezlefde instellingen grofweg gebruiken.
Als je je weergever ISF calibreren laat met de Holo3d welke het beeld leverd, dan kun je met contrast en brightness verder alles goed instellen met een test disc (gebeurd ook al met een ISF calibratie natuurlijk)

Met component is ook prima beeld te halen. Of het beter is dan een optimaal ingestelde HTPC ?
Een H3D PC moet je ook eenmalig instellen, en dat zou met een 'echte' HTPC ook zo zijn neem ik aan.
Daarna is het wel makkelijker, DVD is gewoon via je normale DVD speler, met zijn afstandbediening. HTPC kun je ook op allerlei manieren bedienen natuurlijk, maar voor mij heeft dat nooit het gemak van een normale DVD speler gehaald.

De holo bedienen doe je daartegen ook weer met een muis en een beeldscherm(pje) Dat is wel goed te automatiseren als je een Pronto hebt (een IRMAN receiver en een stukje software wat Girder heet ~ 50 Euro samen)

Jaco