Zolderprojectje

Started by home@the movies, November 5, 2023, 18:35:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

home@the movies

Bij het bouwen van een ht ruimte zijn er voor ieder project wel weer andere uitdagingen die we moeten aangaan, bij de volgende installatie hebben we onze creativiteit weer even bovengehaald om aan de wensen van de klant te voldoen.
Op deze zolderruimte wou de klant oa een akoestisch behandeld plafond laten plaatsen. Aangezien het echter een huurwoning is, moest het geheel ook makkelijk weer te verwijderen zijn zonder schade aan het originele plafond, ook het budget moest uiteraard in balans blijven.
De oplossing; we plaatsten spankabels over de breedte van het zadeldak, op de achterzijde van de akoestische panelen werd een dun houten plaatje gekleefd waarop we haakjes konden bevestigen.
Door middel van die haakjes konden we iedere tegel netjes aan de spankabels hangen om zo een mooi zwevend plafond te creƫren.
Omdat er ook een wens was om de ruimte van Atmos speakers te voorzien maakten we vier houten tegels op dezelfde maat als de absorbers en diffusors. Deze tegels werden bekleed met zwarte spanstof en voorzien van 4 Klipsch Pro18 speakers met richtbare tweeter en woofer, het geheel ziet er, al zeggen we het zelf, best erg fraai uit.
De rest van de ruimte werd ook nog aangepakt met zwarte akoestisch doorlatende spanstof en de nodige diffusie en absorptie. Samen met een cinepro projectiescherm, een JVCNP5 projector, Roma zetel en twee Cinemove stoelen is dit weer een ruimte waar menig uurtje film zal worden gekeken. De ruimte is nog niet helemaal klaar maar onderstaande foto's geven al een beeld van hoever we staan.

home@the movies

En nog een paar>

PascalP

slimme oplossing!
Video: JVC DLA-N7 Cinemike Stufe Performance - Kingpin VFS270 21:9
Audio: Bryston SP4 processor + Parasound JC1 (L/R) - Parasound A51 (Center + Side Surrounds + Atmos) - Parasound A21 (Rear Surrounds)
Speakers: 3x MK Sound S300 (LCR) - 4x MK Sound MP150 (Side Surround + Atmos) - 2x MK Sound S150 (Rear Surround) - 4x Ken Kreisel DXD-12012
Sources: Oppo UDP-203 Cinemike Stufe 2 - Apple TV 4K 2021 - Technics SL-1210MK2 + Ortofon Bronze + Parasound Zphono

jaco

#3
Een vraag: die kabels zitten die met ogen in de dakplaat geschroefd ?
Meestal is dat een dunne plaat die op isolatie materiaal gelijmed zit. Vaak ook een dampdichte folie.

Is dat sterk genoeg ?
Prik je niet door de dampdichte laag heen ?

home@the movies

#4
Quote from: jaco on November  6, 2023, 10:37:14Een vraag: die kabels zitten die met ogen in de dakplaat geschroefd ?
Meestal is dat een dunne plaat die op isolatie materiaal gelijmed zit. Vaak ook een dampdichte folie.

Is dat sterk genoeg ?
Prik je niet door de dampdichte laag heen ?
ogen
Het is een plaat van 8mm waar de ogen zijn ingeschroefd, we zitten er zeker niet doorheen. Er zijn ook per kabel nog drie verstevigingskabels naar het plafond toe getrokken zodat de trekkracht helemaal verdeeld is en niet alleen op de uiteinden van de spankabels zit.
Ook op de vier hoeken, waar de atmosspeakers zitten is er nog een bevestiging met een kabel, ik ben er redelijk gerust in dat alles gaat blijven hangen  ;)  ;D

williams

Wat een mooie en creatieve oplossing ,denk dat de eigenaar hier heel wat uurtjes filmplezier aan gaat beleven 👍😊
JVC NP-5   Marantz sr7011  ,B&W ct 7.5 /klipsch  atmos / REL ht1508
Stewart Studio Tech 130 G4  21/9 with masking  ,HTPC madVR  ,Apple TV4K
Dune HD solo 4k ,  Chord spm2400 ,Panasonic DMP-UB9000 ,Sony 55xe9305 ,Sonos playbar , Zidoo Zx9 , Pioneer CLD 925 , Panamorph DCR

home@the movies

Nog wat afwerking gedaan de afgelopen dagen  ;)