Aanschaf LG G3, ervaringen met geluid?

Started by jelleeelco, September 8, 2023, 14:14:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jelleeelco

Goedendag!

Wij gaan met een verbouwing beginnen en zullen televisie op een andere plek gaan hangen. Gezien de leeftijd van de huidge televisie (14 jaar) en het gewicht/ophangmethode wil ik liever een nieuwe aanschaffen, en daar alle kabels achter wegwerken (kabelbox achter de TV, van waar een mantelbuis ongeveer 9 meter onder de vloer door naar een trapkast gaat waar alle apparatuur staat).

De keuze wordt sowieso een OLED. Momenteel hebben we de LX6090 van Pioneer, en (nog steeds) zeer tevreden over het beeld, maar zeker ook over de geluidskwaliteit (onderspeaker).

Het wordt waarschijnlijk de LG G3, 77 inch. Maar (ik kan hier in de winkel niet echt uit komen) hoe is de geluidskwaliteit, als je het vergelijkt met zoiets als de Pioneer? Ik wil/kan er geen soundbar onder gaan hangen (er komt al een center speaker). Mijn vrouw heeft echter een hekel aan 5.1 en zal dus niet over de centerspeaker TV gaan kijken.

Uiteraard al veel reviews gelezen en ook in de winkel geluisterd, maar daar is altijd zoveel herrie dat ik er niet wijzer uit wordt.
Bij voorbaat hartelijk dank!

Mvg
Jelle

Mediator

#1
Ik heb een LG 55 inch van een jaar of twee oud. Toen het nieuwste model. Het geluid vind ik erg goed. Zelfs zo goed dat ik ervoor heb gekozen hem niet te verbinden met mijn hoofd set en dat was ook precies de bedoeling. Ik ga er vanuit dat LG ook bij de grotere en nieuwere modellen het geluid goed voor elkaar heeft. Wat ik uit tests lees lijkt dat zo te zijn. Voorwaarde is wel dat allerhande digitale rommel uitstaat.

Ik kwam zelf ook van een Pioneer plasma lx5090. De LG heeft echt een veel mooier beeld. Je moet blind zijn dat niet te zien.

jelleeelco

Quote from: Mediator on September  8, 2023, 15:05:41Ik heb een LG 55 inch van een jaar of twee oud. Toen het nieuwste model. Het geluid vind ik erg goed. Zelfs zo goed dat ik ervoor heb gekozen hem niet te verbinden met mijn hoofd set en dat was ook precies de bedoeling. Ik ga er vanuit dat LG ook bij de grotere en nieuwere modellen het geluid goed voor elkaar heeft. Wat ik uit tests lees lijkt dat zo te zijn. Voorwaarde is wel dat allerhande digitale rommel uitstaat.

Ik kwam zelf ook van een Pioneer plasma lx5090. De LG heeft echt een veel mooier beeld. Je moet blind zijn dat niet te zien.

Oh dat is goed om te horen zeg! Ik dacht dat die Kuros zo goed waren vanwege de grote onder (of zij) speakers. Maar de LGs zijn dus beter?

Enorme zorg minder...want om nou onder een TV een center speaker EN een soundbar te hangen, dat krijg ik er nooit doorheen (en wil ik zelf ook niet).

pameijer

De meningen verschillen, maar ik vind het geluid van mijn 55C7 (model van 2017) hartstikke prima. Je kunt er goed alles mee kijken, zeker lineaire TV, alleen voor films/series wil je natuurlijk (ik wel iig) wat meer oemph.
Anthem MRX1120 | Sony UBP-X800M2 | Technics SL2000 + NAD PP2i | Apple TV 4K en Nvidia Shield en Vero 4K+ | Vu+ Duo2 | LG OLED55C7 | JVC X7900 met HDFury Integral2 en iVisions Cinema 4K 260 cm | AVI ADM9.1RS actieve speakers front en center + AVI DM5 rears + 4x Micca M-8C Atmos + Rythmik E15HP sub en héél veel muziek!

Mediator

Quote from: jelleeelco on September 10, 2023, 17:19:04Oh dat is goed om te horen zeg! Ik dacht dat die Kuros zo goed waren vanwege de grote onder (of zij) speakers. Maar de LGs zijn dus beter?

Enorme zorg minder...want om nou onder een TV een center speaker EN een soundbar te hangen, dat krijg ik er nooit doorheen (en wil ik zelf ook niet).

Met name de beeldkwaliteit is veel beter. Geluid bij mijn Pioneer heb ik nooit gehad. Die stond via de stereo. Maar zoals gezegd valt het geluid van mijn 55 inch zoveel mee dat het voor mij niet over de stereo hoeft. Ik heb model 2021.

jelleeelco

Quote from: Mediator on September 10, 2023, 21:43:41Met name de beeldkwaliteit is veel beter. Geluid bij mijn Pioneer heb ik nooit gehad. Die stond via de stereo. Maar zoals gezegd valt het geluid van mijn 55 inch zoveel mee dat het voor mij niet over de stereo hoeft. Ik heb model 2021.

Ah ja. De beeldkwaliteit snap ik, daar zullen we enorm op vooruit gaan. Sowieso van 60 inch naar 77 inch. En dan een 14 jaar oude plasma (waarvan de helderheid denk ik ook wel wat afgenomen is in de loop der jaren) naar de nieuwste generatie OLED.

TornadoGo

#6
Wij hebben een 55" GX serie tegen de muur hangen en het geluid daarvan was prima, ondertussen hebben we een soundbar en die doet het natuurlijk nog wat beter.

Een muur direct achter je scherm is wel een voorwaarde want het geluid komt altijd via reflectie naar je toe. Dat geeft ook een ruimtelijk effect en ik weet eerlijk gezegd niet of je dat aan kunt passen naar een meer direct geluid zoals je dat nu ook met de frontspeakers van je Pioneer hebt.
Sonos Arc, One SL's & Sub | LG OLED55GX

Jimi Hendrix

Hier hangt een G2 aan de muur, het geluid bevalt prima. Toch best wel knap hoe er uit zo'n slanke TV zo'n geluid kan komen.

Ik las op Whathifi dat het geluid van de G3 net ietsje minder zou zijn dan dat van de G2.

QuoteOnto the ways in which the G3 is worse than the G2, and audio quality is the big one. LG appears to have set out to make the sound smoother than before, but it's only really succeeded in making it dull. Detail and dynamics are roughly the same as before, but there's no impact or punch to sound effects and that robs movie soundtracks of almost all excitement.

Adding to this dullness is a comparative reduction in bass weight and depth, yet despite this the woofers can still be provoked into distortion by loud, bassy soundtracks.

To be clear, the G3's sound is perfectly passable for everyday TV content and dialogue clarity is decent, but this is still a peculiar misstep on the part of LG.
I never take myself too seriously 'cause everybody knows fat birds don't fly - Huey Morgan, The Fun Lovin' Criminals

Tinus_

Anders eens kijken naar een Sony Oled? Die gebruiken het scherm als luidspreker.

https://www.digitaltrends.com/sony-bravia-acoustic-surface/
Rebuilding my HT

morca

Ik snap die oled hype niet zo goed.
Ik vind het beeld te helder en scherp.
Ziet er niet realistisch uit.

Ik zag een paar led tv in de winkel die waren veel beter imo.
Sony en Panasonic

Dura

Quote from: morca on September 19, 2023, 11:44:10Ik snap die oled hype niet zo goed.
Ik vind het beeld te helder en scherp.
Ziet er niet realistisch uit.

Ik zag een paar led tv in de winkel die waren veel beter imo.
Sony en Panasonic

Hoe een tv er in de winkel uitziet zegt niets, onder de tl balken en dan flink opgeschroefd om op het eerste gezicht indruk te maken.
Het blijft maar electronica.

Mediator

Quote from: morca on September 19, 2023, 11:44:10Ik snap die oled hype niet zo goed.
Ik vind het beeld te helder en scherp.
Ziet er niet realistisch uit.

Ik zag een paar led tv in de winkel die waren veel beter imo.
Sony en Panasonic


Ik herken het niet maar naast wat al genoemd werd speelt ook mee de juiste afstelling van de TV. Volgens de normen dus.

morca

Als je iets bijstelt in het menu.
Versteld hij andere settings automatisch.
Dat was bij LG.

Bij Philips waren er een paar beeld keuzes voorgeprogrammeerd.
Verder kan je niks aan settings instellen.

Beide niet mijn ding iig.


Mediator

Frank heeft mijn TV gekalibreerd. De settings die ik had gemaakt daarmee was de TV al aardig goed. Hij heeft hem haast perfect gekregen en gaf ook aan dat LG van zichzelf al vrij goed zijn maar vooral ook heel goed te krijgen zijn. Ik kom van een Pioneer Kuro en de meeste LED vind ik dan weer minder mooi dan OLED. Verder niks mis mee dat je een andere mening hebt. Jij koopt dan gewoon een hoge kwaliteit LED en ik een OLED. Zijn we allebei happy. Belangrijkste is dat je weet wat je mooi vindt. Geldt ook bij geluid zo.