Post hier je planten/bloemen foto's

Started by Kwabbernoot, May 20, 2023, 22:10:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kwabbernoot

Toch maar even een nieuw topic aangemaakt voor dergelijke foto's. Tot nu toe werden ze altijd bij de macro foto's geplaatst maar dat lijkt mij niet direct correct.

Kwabbernoot

Vandaag voor het eerst de natuur ingegaan voor de bloemetjes en wat je verder zo tegenkomt.

Bij de eerste vind ik het de gras-aar nogal jammer. Bij de tweede is het naar mijn smaak eigenlijk ook iets te druk rondom het onderwerp (om maar te zwijgen over de "andijvie" rechts van de plant).
Ik vind zelf dat ik de plant moet fotograferen zoals hij er staat, dus ook zonder de omgeving aan te passen. Sommige mensen nemen schaartjes mee om de boel plaatselijk te snoeien maar daar wil ik (nog) niet aan beginnen. Hoe zien jullie dit?

Straks bloeien er wel meer orchidee├źn dus dan kan ik hopelijk makkelijker planten vinden die geen/minder storende elementen om zich hebben.

Groeten...

minplus

Ik vind het super dat de grassprieten erbij staan. Doet aan de foto niets af.
Integendeel, maakt hem boeiender.
Betekent wel dat het in een van de weinige echt gezonde weiden/bermen in Nederland is zoals ik ze jaren 50 van de vorige eeuw zag. Heb er toen nog net geen bosje van voor mijn moeder geplukt.
Wel regelmatig bosjes van een stel andere soorten bloemen in de wei.
Iets dat met de huidige grasakkers van 1 soort gras en verder niets onmogelijk is.
If nothing goes right, go left
If nothing's left, go right

Kwabbernoot

Het idee is bij de tweede foto ook dat er iets zichtbaar is van de omgeving. Het gras had alleen iets minder scherp gemogen naar mijn smaak. Misschien een sneller diafragma. Het is een leerproces.

Deze soort en aanverwanten (bos-, riet-, brede en gevlekte orchis) zijn hier en daar nog wel te vinden. Dit was wel in een natuurgebied maar ook daarbuiten zie je ze nog wel. Niet echt veel, dat klopt. In Duitsland kun je nog wel velden vol vinden. Elke keer weer een fraai gezicht.

Groeten...

jahtari

#4
.
Jahtari's 7.2.2 HT - Powergrip YG-1. Nvidia Shield. DenonX4500H. LCR: Martin Logan Motion 4/6. Atmos: Dali Oberon On Wall. Samsung 82RU8000 TV. 2x Monoprice Monolith 15 v2. Crown XLS1502 + JBL 4281F.
Stereo setup: Powergrip YG-1. Bluesound Node 2i. MiniDSP SHD Studio. Dutch & Dutch 8m. Dual subs.
Woonkamer: Bluesound Node. Nad C368. Kef R5.
Studeerkamer: Focal CMS 65. Focal

Kwabbernoot

Leuk, lijkt wel bijna een schilderij.