Brakke HDMI implementatie Humax 5200c

Started by Miesepies, May 7, 2023, 10:14:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Miesepies

Heb voor Ziggo kabel een Humax 5200c staan. Een redelijk gebruikers vriendelijke apparaat, en (belangrijk) mijn vriendin kan er mee overweg ;)

Maar dit apparaat heeft een brakke HDMI implementatie. Hij stuurt beeld en geluid uit, maar het lijkt alsof er nog wat mist in het signaal. Een controle/sync signaal o.i.d.. De tv moet eerst aan voordat de Humax aan mag, anders krijg je geen beeld. Zet je de tv uit en weer aan, krijg je geen beeld meer terug. Ik heb de Humax nu via een receiver aangesloten. Deze geeft aan dat er geen audio signaal is (terwijl ik toch wel geluid hoor). Als ik naar een andere bron schakel en terug naar de Humax, heb ik geen beeld meer. Moet de Humax uit en aan zetten om weer beeld te krijgen.

We weten het, dus houden rekening met de kuren van het apparaat, maar het zou fijner zijn als dit probleem er niet zou zijn.

Nu vraag ik me af of bijvoorbeeld een HDFury Dr. HDMI dit probleem zou kunnen verhelpen? Of zijn er ook andere HDMI fix kastjes? Iemand ervaring, ideeen?
Tien

De Humax zal al wel best oud zijn (10 jaar?) maar ik herken het probleem. Ik heb dat toen opgelost door de volgorde van mijn Harmony One AB juist te 'programmeren' (en weer terug, plus wat scenario's).

Miesepies

Mja, met een AB iets knutselen is toch een soort workaround, welke niet in alles situaties goed werkt. Dus ik hoopte toch meer op een soort HDMI signaal fixer.

Zijn er sowieso mensen hier met ervaring met HDFury producten?

Tien

HDFury Dr. HDMI is ook een workaround. Voor dat geld kan je ook een modernere ontvanger kopen.

Miesepies

Quote from: Tien on May 19, 2023, 00:04:16HDFury Dr. HDMI is ook een workaround. Voor dat geld kan je ook een modernere ontvanger kopen.

Ja das waar. De HDFury producten zijn niet echt goedkoop...Robbo

Als langdurige 5200c gebruiker van >10 jaar herken ik deze problemen niet.
Al eens een andere HDMI kabel geprobeerd ?

Miesepies

Jup, heb meerdere kabels geprobeerd.

Misschien maar eens dat kleine kastje van Ziggo aanvragen...

home@the movies

#7
Quote from: Tien on May 19, 2023, 00:04:16HDFury Dr. HDMI is ook een workaround. Voor dat geld kan je ook een modernere ontvanger kopen.
https://hdfury.com/product/dr-hdmi/
De standaard DrHDMI voor 1080p signalen kost 80 euro, en die lost in 99% van de gevallen het Problem op, die hebben we al ontelbare keren gebruikt en zit steeds in onze toolkit.

De 4k versie kost ook maar 120 Euro, daar heb je nog altijd geen nieuwe receiver voor hoor ;-)