Streamer/PREAMP (evt DAC)...iets met bomen en een bos...

Started by INIURIA, March 2, 2023, 17:34:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pillie123

Heb je CEC al ingeschakeld op de tv en de media player.
Samsung QE85QN95B, Arcam AVR390, Norstone Stylum 2 Kef R3, SVS SB3000 , HTPC Streacom F12 3700X 4Tb 1Tb M2 32Gb GTX1070, VU+ Duo se 4K, Audioquest Rocket 11, Audioquest Forest HDMI .

INIURIA

Dank voor het meedenken echter 3 hdmi kabels geprobeerd waarvan 1 de nieuwste 2.1 versie. De andere zijn hooguit 5 jaar oud en zouden (e)ARC 'proof' moeten zijn.

@pillie123: CEC en de hele toestand aangezet, uitgezet, aangezet...opnieuw opgestart met kabel erin en kabel eruit...PCM en meerkanaals...niks.


De Cocktail Audio laat bij het selecteren van de eARC aansluiting een dB meter zien. Deze geeft echter geen signaal aan. Het bijzondere is dat de streamer wel vermeldt dat de eARC connectie is gemaakt. De tv geeft aan dat de streamer is aangesloten maar niet dat er geluid wordt doorgezet en geeft bij de aangesloten apparaten op eARC hdmi 3 een 'uitroepteken' aan. 

Je zou denken dat het dan iets is met het aangeboden signaal maar wat?!? Wellicht dat iemand nog een halleluja-ingeving heeft  :unhappy:MichelDW

Niet zo dadelijk.
En zei je nu dat je met optische aansluiting dropouts had?
CinéHome Whatsapp +32(0)495475580 - info@cinehome.be
Specialist in "high mid end" hifi aan "real world" prijzen :-) & Home to A*Brand NewBox speakers & subs
Officieel dealer van oa. Arcam, Acurus, Bryston, Benchmark, Denon, Marantz, M&K Sound, Dali, Monitor Audio, Audiovector, Elipson, SVS, JL-audio, Q-Acoustics, Atoll Electronique, Pro-Ject, MoFi, EAT Audio, Earthquake subs & more, Atlas Cable, Supra, QED en WireWorld.
Ook amps en drivers voor zelfbouw.

Xander32

Ik ga in herhaling vallen; handshake probleem. Verschillende producenten gebruiken verschillende vormen van HDMI eARC, daar is geen uniformiteit. Dat lees ik er over.
Tannoy Kensington SE  ||  Accuphase E-480 & DAC-50  ||  Auralic Aries G2.1  ||  Sonnet Morpheus  ||  Audiolab 6000 CDT

INIURIA

Heb het volgende kastje besteld. Misschien lost deze de handshake problemen op  :wacko:  :wacko:  :wacko:Dit weekend wel eindelijk genoeg tijd gehad om goed te luisteren. Buiten het geouwehoer met HDMI is de Cocktail Audio een prima streamer/voorversterker in combinatie met de Rotel RB1080. Vergeleken met de Onkyo versterker die deze set vervangt, klinkt het 'strakker' en meer 'klinisch' maar dat is in mijn geval zeer wenselijk.

Of dit nu ligt aan de eigenschappen van de CA streamer, aan de eindversterker die de laag units van de Vifa Basis beter onder controle heeft óf een combinatie van beide?!? Altijd lastig overigens om klankeigenschappen te omschrijven zonder compleet onbegrijpelijke taal uit te slaan... :D

Dit is overigens het resultaat via Spotify Connect wat schijnbaar kwalitatief niet de beste streamingoptie is. Gezien de hifi variant gruwelijk lang op zich laat wachten, ook maar eens kijken wat Tidal oid te bieden heeft.

Verder werkt het overwegend intuïtief al heb ik nog niet alle toepassingen geprobeerd. De DAB+ ontvangst is binnenshuis ruk zoals altijd. Ik heb een losse usb versterkte Oehlbach DAB+ antenne echter de schroefverbinding past niet dus nu hangen er nog van de lelijke losse draadjes.

Het scherm is vanaf zo'n 3,5 meter op de bank prima af te lezen. Mede gezien je het aantal regels op het scherm zelf in kan stellen, zeer goed te doen. Ook kan je via de HDMI-out het scherm weergeven op de tv. Werkt allemaal feilloos. Kortom, tevreden mee echter het HDMI gezeik tussen de Samsung tv en de Cocktail Audio zorgt ervoor dat ik niet zeer tevreden ben maar wellicht is het opgelost zodra de audio extractor uit China is gearriveerd.

Langzaam nog eens uitkijken naar een setje SCAN-SPEAK D2905-950000 tweeters om de Vifa HT275D/2 te vervangen. Schijnt een mooie upgrade te zijn welke geen filterwijzingen vergt, al zou ik dit ook prima vinden. Iemand nog een setje liggen?  :colgate: