Graag hulp en advies Enexis

Started by SiR-ROUND, November 7, 2022, 21:37:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SiR-ROUND

Het begon allemaal goed. Zonnepaneleninstallatie aangevraagd. Lekker verduurzamen.

Onze meterkast in een huis uit 1914 is gelukkig al voorzien van drie fasen uitgevoerd t/m de hoofdzekeringkast.
De rest van de installatie is echter alleen op de eerste fase aangesloten. De andere twee fasen lopen dood op de afwezige zekering en vervolgaders.
Kwestie van twee zekeringen dus en 2 aders plus een nieuwe slimme meter.
Nu verging de verzwaring aanvraag al uiterst moeizaam en heb ik zoveel mogelijk alles laten voorbereiden op drie fasen in afwacht ing van Enexis.
Maar door het oponthoud nu noodgedwongen naar een 1 fase omvormer moeten gaan omdat de zonnepanelenboer ook verder moet.

Maar in de toekomst willen we bv. snellader voor een auto en aanschaf van een inductie cv. Daar heb ik toch echt die drie fasen voor nodig!.

Het probleem: Enexis wil/kan/mag niet meer werken aan de bestaande gietijzeren hoofdzekeringkast en eist daarom een nieuwe rode mantel buis door de gevel.
Ons huis is een monument, door de gevel boven straatniveau mag sowieso niet.
Verder staat onze meterkast een aardig eindje verderop op de beneden verdieping waar we geen kruipruimte hebben.
Om dan toch een nieuwe aansluiting te maken zal er een lelijke binnenoplosding moeten komen en behoorlijke kosten om die buis sowieso binnen te krijgen. Geen coulance voor bestaande situaties, oude panden en verduurzaming.

Het frustreert mij enorm. Die aders zijn er gewoon. Bureaucratie ten top. Mogen ze dan ook geen nieuwe zekering plaatsen als dat nodig zou zijn?

Zijn er hier evt. Enexis monteurs op het forum die mij verder kunnen helpen? Advies of meer. Alles is welkom. Inbreng over de kwestie van anderen natuurlijk ook. Dank!

the_scary_door

Bron+versterker: NAD M33
Luidsprekers: Audiovector R3 Signature

SiR-ROUND