Yippie

Author Topic: HDMI handshake gedoe?  (Read 1317 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online HarrieA

  • HT forum donateur
  • full member
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 404
  • Total likes: 87
  • I love the HTforum
HDMI handshake gedoe?
« on: May 2, 2022, 19:20:56 »
Denon AVR-X2500h, waarop aangesloten Apple 4K 2021, Ps5 en Arris tv box.

Op uitgang 1 zit een Sony 55 A90J met een AQ cinnamon 48 HDMI.

Op uitgang 2 een JVC N5 met een Aztebe 10m HDMI.

Al eerder had ik het probleem dat wanneer ik de JVC aangesloten hou, dat ik dan geen beeld op de Sony krijg. Dat heb ik opgelost door er een Fibaro stekker tussen te zetten die ik uit schakel als ik geen JVC bekijk.

Echter, wanneer ik wel op groot scherm kijk dat ik geregeld beeld uitval krijg op mijn N5. Per film is dat 3-5x.
Als ik de HDMI van de Sony TV eruit haal is er niks aan de hand.

Verschillende kabels geprobeerd maar maakt niks uit.

Krijg stiekem een beetje spijt van de N5. Met een Sony HW65 had ik al die problemen niet. Als ik de N5 aan slinger dan maakt het beeld wel weer veel goed.

Maar…… wat is nu een oplossing? (En je mag niet komen met, de nieuwe Sony 5000 kopen en hopen dat die niet zo’n HDMI handshake probleem heeft)

Receiver upgrade staat ook nog op mijn verlanglijstje, maar om die nu te kopen en dan hetzelfde probleem te hebben zie ik ook niet echt zitten.
« Last Edit: May 2, 2022, 19:24:59 by HarrieA »

Offline MichelDW

  • HT & stereo sets - Custom designed docking- en bass speakers
  • HT forum sponsor
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+19)
  • Posts: 7466
  • Total likes: 960
  • Gender: Male
  • Home to A*Brand NewBox
    • Hifi & Home Cinema since 1999
Re: HDMI handshake gedoe?
« Reply #1 on: May 2, 2022, 19:28:26 »
N5 van de stroom halen als je op de TV kijkt.
CinéHome Whatsapp +32(0)495475580
Specialist in "high mid end" hifi aan "real world" prijzen :-) & Home to A*Brand NewBox speakers & subs
Officieel dealer van oa. Arcam, Acurus, Benchmark, Denon, Marantz, M&K Sound, Dali, Monitor Audio, Mission, Wharfedale, Elipson, SVS, JL-audio, Q-Acoustics, Atoll Electronique, Pro-Ject, MoFi, EAT Audio, Earthquake subs & more, Atlas Cable, Supra, QED en WireWorld.
Ook amps en drivers voor zelfbouw.

Offline Kerre

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 732
  • Total likes: 252
  • Gender: Male
  • HTforum noob
    • HT Showcase
Re: HDMI handshake gedoe?
« Reply #2 on: May 2, 2022, 19:37:59 »
Nieuwe receiver kopen, eentje zonder HDMI handshake problemen :D. Of het hele HDMI (CEC) vermoed ik negeren en een “marktplaats” Logitech harmony remote kopen.  :dozingoff:
Beeld: Epson TW7300 - Xtrem screen 106” 0.9 ALR - TV Sony 49X8505 - Apple TV 4K HDR - AQ Cinnamon HDMI
Geluid: NAD T758v3 - 3x Lindemann Musicbook 55 - NAD 916 [5.1.4] - 2x Sonus Faber Sonetto V - 2x Sonetto I - Sonetto Center II - 4x Dali Altecos C-1 Atmos - XTZ 12.17 - Gaia III - AQ Earth - AQ Chicago
Analoog: Pro-ject RPM 1 Carbon 2M Red - Yaqin MS-23B - AQ Forrest
Power: Supra Lorad MD06 Black stekkerdoos & 4x Supra Lorad SiLver SPC kabel

Online HarrieA

  • HT forum donateur
  • full member
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 404
  • Total likes: 87
  • I love the HTforum
Re: HDMI handshake gedoe?
« Reply #3 on: May 2, 2022, 19:49:24 »
N5 van de stroom halen als je op de TV kijkt.
Dat probleem had ik al opgelost door de Fibaro stekker. Het gaat er nu om dat ik beeld uitval krijg op de JVC als de HDMI van de tv erin blijft zitten. En om daar nu ook een Fibaro stekker erop te zetten.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Offline MichelDW

  • HT & stereo sets - Custom designed docking- en bass speakers
  • HT forum sponsor
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+19)
  • Posts: 7466
  • Total likes: 960
  • Gender: Male
  • Home to A*Brand NewBox
    • Hifi & Home Cinema since 1999
Re: HDMI handshake gedoe?
« Reply #4 on: May 2, 2022, 19:59:11 »
Nieuwe receiver kopen, eentje zonder HDMI handshake problemen :D. Of het hele HDMI (CEC) vermoed ik negeren en een “marktplaats” Logitech harmony remote kopen.  :dozingoff:
Ik zou de fout niet bij de receiver leggen. Zowat alle receivers hebben wel eens problemen met bepaalde combinaties van weergevers. Waarmee ik niet wil zeggen dat elkeen zijn receiver wel problemen heeft in zijn specifieke situatie.
De 'fouten' zitten toch eerder bij fabrikanten die zich niet aan de afgesproken normen houden.
CinéHome Whatsapp +32(0)495475580
Specialist in "high mid end" hifi aan "real world" prijzen :-) & Home to A*Brand NewBox speakers & subs
Officieel dealer van oa. Arcam, Acurus, Benchmark, Denon, Marantz, M&K Sound, Dali, Monitor Audio, Mission, Wharfedale, Elipson, SVS, JL-audio, Q-Acoustics, Atoll Electronique, Pro-Ject, MoFi, EAT Audio, Earthquake subs & more, Atlas Cable, Supra, QED en WireWorld.
Ook amps en drivers voor zelfbouw.

Offline NielsLu

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 2600
  • Total likes: 97
  • Gender: Male
Re: HDMI handshake gedoe?
« Reply #5 on: May 2, 2022, 20:07:47 »
Ik zou de fout niet bij de receiver leggen. Zowat alle receivers hebben wel eens problemen met bepaalde combinaties van weergevers. Waarmee ik niet wil zeggen dat elkeen zijn receiver wel problemen heeft in zijn specifieke situatie.
De 'fouten' zitten toch eerder bij fabrikanten die zich niet aan de afgesproken normen houden.

Zou toch niet moeten mogen… Zelfs meerdere HD Fury devices (dr.hdmi 8K, Arcana en Integral 2) hebben mijn problemen niet opgelost.
Arcam AVR390  *  Arcam BDP100  *  Playstation 3  *  Dune HD Smart D1  *  Tannoy Saturn S8 (fronts)  *  Tannoy Saturn S6LCR (center)  *  Tannoy Arena (rears). *  diy tv meubel / Monolith plus clone met Eminence LAB12 en SVS Sledge STA1000D

Offline angelo41

Re: HDMI handshake gedoe?
« Reply #6 on: May 2, 2022, 20:11:29 »
Test eens andere kabel dan die atzebe. ik heb hier ook zo een kabel en ook wa problemen ermee. weliswaar oplosbaar, maar met mijn ruconnect kabel had ik dit niet.

Verstuurd vanaf mijn Pixel 6 Pro met Tapatalk


Offline PascalP

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 5128
  • Total likes: 1504
  • Gender: Male
Re: HDMI handshake gedoe?
« Reply #7 on: May 2, 2022, 20:18:19 »
Kun je niet nog een Fibaro stekker tussen de Sony zetten en een scène programmeren dat wanneer je de Fibaro van de JVC inschakelt hij automatisch de Sony uitschakelt en vice-versa?
Zo kan het toch nooit misgaan zou je zeggen?
Video: JVC DLA-N7 Cinemike Stufe Performance - Kingpin VFS270 21:9
Audio: Bryston SP4 processor + Parasound JC1 (L/R) - Parasound A51 (Center + Side Surrounds + Atmos) - Parasound A21 (Rear Surrounds)
Speakers: 3x MK Sound S300 (LCR) - 4x MK Sound MP150 (Side Surround + Atmos) - 2x MK Sound S150 (Rear Surround) - 4x Ken Kreisel DXD-12012
Sources: Oppo UDP-203 Cinemike Stufe 2 - Apple TV 4K 2021 - Technics SL-1210MK2 + Ortofon Bronze + Rega Fono MM MK3

Offline HJ

Re: HDMI handshake gedoe?
« Reply #8 on: May 3, 2022, 08:44:46 »
Volgens mij heb ik iets soortgelijks met een x3500h.
Ik zet cec uit, tv en projector Aan totdat beide beeld hebben,  dan de tv uitzetten. 
Dar werkt alleen als cec uit staat anders schakelt alles uit.


Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk


Online HarrieA

  • HT forum donateur
  • full member
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 404
  • Total likes: 87
  • I love the HTforum
Re: HDMI handshake gedoe?
« Reply #9 on: May 3, 2022, 09:27:26 »
Volgens mij heb ik iets soortgelijks met een x3500h.
Ik zet cec uit, tv en projector Aan totdat beide beeld hebben,  dan de tv uitzetten. 
Dar werkt alleen als cec uit staat anders schakelt alles uit.


Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
CEC op de Denon uitgezet of op de TV. Ik ga dat ook eens proberen.

Voor nu heb ik de tv-box rechtstreeks op tv aangesloten. TV geen verbinding met receiver.

Apple TV en PS5 op de receiver en van daaruit naar de projector.

Tv kijken kan nu alleen op de televisie en zonder surroundgeluid.

Offline HJ

Re: HDMI handshake gedoe?
« Reply #10 on: May 3, 2022, 11:33:45 »
CEC op de Denon uitgezet of op de TV. Ik ga dat ook eens proberen.

Voor nu heb ik de tv-box rechtstreeks op tv aangesloten. TV geen verbinding met receiver.

Apple TV en PS5 op de receiver en van daaruit naar de projector.

Tv kijken kan nu alleen op de televisie en zonder surroundgeluid.
Ik denk op de tv de cec uitgezet.

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk


Online morca

  • Hulp nodig met Sub/Dualsub,s afstelling/plaatsing, REW/DSP, akoestiek of ADSY ?
  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 23861
  • Total likes: 718
  • Gender: Male
Re: HDMI handshake gedoe?
« Reply #11 on: May 3, 2022, 13:18:00 »
CEC op de Denon uitgezet of op de TV. Ik ga dat ook eens proberen.

Voor nu heb ik de tv-box rechtstreeks op tv aangesloten. TV geen verbinding met receiver.

Apple TV en PS5 op de receiver en van daaruit naar de projector.

Tv kijken kan nu alleen op de televisie en zonder surroundgeluid.
De TV box was hier ellende op marantz en arcam
Ik heb hem ook in de tv hangen nu
ff optisch kabeltje erbij en je hebt ook weer surround  ;)

Offline NielsLu

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 2600
  • Total likes: 97
  • Gender: Male
Re: HDMI handshake gedoe?
« Reply #12 on: May 3, 2022, 22:46:07 »
Heeft iemand van jullie ervaring met CEC blockers? Kun je met een CEC blocker nog wel Dolby Vision en HDR doorgeven naar de televisie en ARC geluid vanuit de tv naar de receiver sturen, als je deze tussen de bron (receiver) en de tv hebt?

Ik heb 2 van deze besteld om te proberen.
« Last Edit: May 3, 2022, 22:47:12 by NielsLu »
Arcam AVR390  *  Arcam BDP100  *  Playstation 3  *  Dune HD Smart D1  *  Tannoy Saturn S8 (fronts)  *  Tannoy Saturn S6LCR (center)  *  Tannoy Arena (rears). *  diy tv meubel / Monolith plus clone met Eminence LAB12 en SVS Sledge STA1000D

Offline NielsLu

  • HT forum donateur
  • HT forum legend group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 2600
  • Total likes: 97
  • Gender: Male
Re: HDMI handshake gedoe?
« Reply #13 on: May 4, 2022, 19:25:57 »
Heeft niemand ervaring met CEC blockers?
Arcam AVR390  *  Arcam BDP100  *  Playstation 3  *  Dune HD Smart D1  *  Tannoy Saturn S8 (fronts)  *  Tannoy Saturn S6LCR (center)  *  Tannoy Arena (rears). *  diy tv meubel / Monolith plus clone met Eminence LAB12 en SVS Sledge STA1000D

Online morca

  • Hulp nodig met Sub/Dualsub,s afstelling/plaatsing, REW/DSP, akoestiek of ADSY ?
  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+3)
  • Posts: 23861
  • Total likes: 718
  • Gender: Male
Re: HDMI handshake gedoe?
« Reply #14 on: May 4, 2022, 19:55:36 »
Ben benieuwd.
Als dat werkt wil ik die eens tussen mijn tuner box testen.