Yippie

Author Topic: Stage Accompany Vintage Group.  (Read 3145 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline movie46

Stage Accompany Vintage Group.
« on: January 30, 2022, 20:56:57 »

Als iets leuks zoek kijk dan Stage Accompany Vintage Site.

Master series, Blue Boxen enze.

www.facebook.com/groups/stageaccompanyvintage/

Offline movie46

Re: Stage Accompany Vintage Group.
« Reply #1 on: August 27, 2022, 20:02:52 »
Als iets leuks zoek kijk dan Stage Accompany Vintage Site.

Master series, Blue Boxen enze.

www.facebook.com/groups/stageaccompanyvintage/

Is nu ook een web site www.sa-vintagefreaks.nl

Bedankt voor het bezoeken.
« Last Edit: August 27, 2022, 20:04:47 by movie46 »

Offline Mao

Re: Stage Accompany Vintage Group.
« Reply #2 on: September 13, 2022, 11:09:08 »
Zeker niet slecht wat Stage Accompany heeft gebouwd. Zijn ooit eens begonnen met het bouwen van JBL kasten voor professioneel gebruik en dat deden ze goed en mooi. Hun eerste versterkers waren gewoon Bose versterkers maar dan wel in een heel robuuste behuizing. Stage Accompany heeft eigenlijk nooit iets echt zelf ontwikkeld maar gekopieerd en dan wel zo dusdanig dat het road proof was. Zelfs de ribbon tweeter is niet van hun maar van Philips. Philips had de patenten verpand of verkocht aan de bank. En de bank had het weer op zijn beurt verkocht of verleased aan Stage Accompany. Wel hebben ze het verder ontwikkeld naar wat het nu is. Hun 15" luidspreker is een 1 op 1 kopie van de befaamde JBL 2231  en later 2235 luidspreker Ed Wijncker, de oprichter eigenaar, heeft dit naar mij toe nooit onder stoelen of banken geschoven. Ik moet eerlijk toegeven de combi met hun 15" en de ribbon klinkt echt lekker en goed. Zeker als je er van houd om de volume knop wat open te draaien.

Zakelijk gezien ging het nooit echt geweldig in die zin dat ze zich groter voordeden dan wat ze verdienden. Uiterlijk vertoon op onder andere beurzen was niet te geloven maar aan het einde van de rit moesten het toch de rekeningen en lonen betaald worden. Het aantal faillissementen is denk ik niet meer op 1 hand te tellen. Dat wil zeggen onder het regime van Ed Wijncker. Er gaan tal van verhalen en anekdotes rond over het reilen en zeilen van de Stage Accompany tot de jaren 90. Toch jammer want slecht was het zeker niet maar de concurrentie in die markt is zeer groot en met leentje buur techniek kom je niet ver.
« Last Edit: September 13, 2022, 12:37:25 by Mao »
Luidsprekers: JBL 4350 Studio monitoren Versterkers: McIntosh C2700 buizen voorversterker, McIntosh MC312 versterker voor midden/hoog,Crown K2 versterker voor laag,  Bryston 10B Electronisch Crossover
Marantz CD 17, Roon met NAS en Node 2i streamer. Custombuild Interlinks en Luidspreker kabels