Author Topic: Philips hue  (Read 134825 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Teejoo

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+7)
  • Posts: 10372
  • Total likes: 1703
  • Gender: Male
    • Teejooscoop
Re: Philips hue
« Reply #400 on: April 12, 2021, 13:39:34 »
Ik heb de set binnen. Vraag me nu wel of of de lampen direct contact maken via de bridge of via wifi. Dat laatste maakt het plaatsen van de bridge wel wat flexibeler.

Edit: ben d'r al achter: met de bridge zelf. Wat is het bereik van de bridge? Dat vind ik niet zo snel.
« Last Edit: April 12, 2021, 13:55:11 by Teejoo »

Offline RonG

  • al een tijdje
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+28)
  • Posts: 5982
  • Total likes: 161
  • Gender: Male
Re: Philips hue
« Reply #401 on: April 12, 2021, 14:18:40 »
Edit: ben d'r al achter: met de bridge zelf. Wat is het bereik van de bridge? Dat vind ik niet zo snel.

Ik heb de bridge op de 1ste verdieping staan, beetje centraal in het huis dus.

Denk dat je het een beetje kunt vergelijken met een wifi signaal.
Topic

Marantz SR7010 - JVC X5000 - Zidoo Z1000 - Dolby Atmos 7.2.4

Offline Teejoo

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+7)
  • Posts: 10372
  • Total likes: 1703
  • Gender: Male
    • Teejooscoop
Re: Philips hue
« Reply #402 on: April 12, 2021, 17:11:15 »
Ik heb het inmiddels aangesloten maar hij vindt maar 1 lamp. De rest ook niet met het serienummer.

Ideeën?

Ik dacht dat dit toch idiot proof zou moeten werken. Ik heb de bridge al gereset.

Offline Teejoo

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+7)
  • Posts: 10372
  • Total likes: 1703
  • Gender: Male
    • Teejooscoop
Re: Philips hue
« Reply #403 on: April 12, 2021, 17:33:03 »
Inmiddels gelukt. Bridge tot vlakbij de lampen gezet. Blijkbaar was 3-4 meter afstand teveel. Nu kan ik de bridge ook weer verderaf plaatsen.

Offline Xander32

  • HT forum donateur
  • Beyond The Elite Upper Class
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 17564
  • Total likes: 1448
  • Pluk de dag voor je in een vaas eindigt !
    • Sander's Stereo Site
Re: Philips hue
« Reply #404 on: April 12, 2021, 19:21:23 »
Begrepen heb ik dat de lampen het signaal van de bridge ook weer doorsturen naar elkander.

Wij hebben ook buiten overal Hue verlichting, relatief ver van de bridge af en zelfs dat werk feilloos. Ideaal: die gaat aan bij zonsondergang en uit bij zonsopkomst. Nooit geen omkijken naar.

Inmiddels gelukt. Bridge tot vlakbij de lampen gezet. Blijkbaar was 3-4 meter afstand teveel. Nu kan ik de bridge ook weer verderaf plaatsen.
Tannoy Kensington SE  ||  Accuphase E-480  ||  Accuphase DAC-50  ||  Auralic Aries G2.1  ||  Audiolab 6000 CDT

Offline Teejoo

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+7)
  • Posts: 10372
  • Total likes: 1703
  • Gender: Male
    • Teejooscoop
Re: Philips hue
« Reply #405 on: April 12, 2021, 19:23:03 »
Ik vind het in elk geval leuk spul!

Offline Xander32

  • HT forum donateur
  • Beyond The Elite Upper Class
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 17564
  • Total likes: 1448
  • Pluk de dag voor je in een vaas eindigt !
    • Sander's Stereo Site
Re: Philips hue
« Reply #406 on: April 12, 2021, 19:25:37 »
Verslavend 😄

Ik vind het in elk geval leuk spul!
Tannoy Kensington SE  ||  Accuphase E-480  ||  Accuphase DAC-50  ||  Auralic Aries G2.1  ||  Audiolab 6000 CDT

Offline HJ

Re: Philips hue
« Reply #407 on: April 12, 2021, 20:16:01 »
Nieuwe lampen etc moet je in de buurt vd bridge activeren dacht ik daarna kun je ze verder weg plaatsen.

Ze bouwen een soort mesh netwerk waardoor ze ver van de bridge kunnen werken.

Tip, ik heb al aardig wat van die wifi stopcontacten geprobeerd. Alle weigerden in mijn garage(afstand, 2 muren etc) die van hue werkt perfect!
Zijn niet de goedkoopste, wel erg goed.

Offline Sjettepet

Re: Philips hue
« Reply #408 on: June 4, 2021, 14:57:58 »
Klopt het is een mesh-netwerk. Een lamp achterin mijn tuin (zo'n 50 meter) kon de bridge niet vinden. Toen ik tussen bridge en die lamp nog een hue-lamp plaatste werden beide wel gevonden.
ROON ROCK > Flac/DSD > AudioLinux ROON endpoint > Loxjie D50 DAC > Benchmark AHB2 >  Spendor A6R || Libreelec > Denon AVR-X3500 -> XGIMI H2

Offline papaleo

  • Yes,Papaleo is op 17-03-2010---'Opaleo'---geworden!! En in September word ik wederom Opa!! Yes...;op14-09-2014 wederom Opa geworden!
  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 10988
  • Total likes: 1696
  • Gender: Male
  • HT opgelet..4K/HDR DolbyAtmos here we (come...ARE!
Re: Philips hue
« Reply #409 on: June 4, 2021, 15:06:12 »
Philips Hue 4.0 app krijgt nieuw ontwerp en nieuwe functionaliteiten…

https://tweakers.net/nieuws/182552/philips-hue-app-krijgt-nieuw-ontwerp-en-nieuwe-functionaliteiten-met-40.html?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=twk_nieuwsbrief

Ik heb deze zojuist geďnstalleerd en moet zeggen dat de eerste blik er goed uitziet… 8)
Proj.: JVC N7 TV:Sony75x9405c
Processors: Lyngdorf MP60 / Lumagen RadiancePro 4444 18Gb/s Amp’s: NAD Master M27 + M22.2 Proj.Scherm: WS-Spalluto MultiMask 100" Speakers: Monitor Audio Platinum/Gold PL300,PL100,C250 (5G) Sub: JLaudio Fathom f113v2 Atmos : 4x MA CP-CT380iDC
BDP:Oppo UHD205 4K/HDR MP:Zappiti Reference 4K/DV ,AppleTV 4K
Remote:Neeo BC,Homey Pro Stroom:Kemp powerbar 8x Stream:Bluesound Node2i

Offline dexter98

Re: Philips hue
« Reply #410 on: August 11, 2021, 23:35:49 »
In een ZigBee netwerk is elk ZigBee apparaat met een stekker in principe ook een "router" (signaal versterker / repeater zeg maar). Het signaal hopt dus van apparaat naar apparaat totdat het de bestemming heeft gevonden. Een paar "hops" zijn gebruikelijk in een wat groter ZigBee netwerk.

Dus klopt idd dat als je niet voldoende dekking hebt een extra lamp halverwege dan helpt. Dat wordt dan automatisch een doorgeefluik. Gek genoeg maakt het toevoegen van apparaten het netwerk betrouwbaarder.

De routes worden dynamisch bijgewerkt dus als er een apparaat tussen uit valt wordt er automatisch een nieuwe route gemaakt.

Best leuk ZigBee, alleen compatibiliteit is wel echt een dingetje.

Sent from my moto x4 using Tapatalk


Offline papaleo

  • Yes,Papaleo is op 17-03-2010---'Opaleo'---geworden!! En in September word ik wederom Opa!! Yes...;op14-09-2014 wederom Opa geworden!
  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 10988
  • Total likes: 1696
  • Gender: Male
  • HT opgelet..4K/HDR DolbyAtmos here we (come...ARE!
Re: Philips hue
« Reply #411 on: August 12, 2021, 11:11:16 »
Is het mogelijk en wie weet hoe je 2 bridges kan koppelen in Google Home?
Ik heb al wat geprobeerd maar google laat maar 1 bridge zien…ook heb ik een ‘nieuw huis’ aangemaakt om te kijken of ik daar de bridge kan inzetten maar ook daar zie ik alleen de al reeds gekoppelde bridge staan.
Proj.: JVC N7 TV:Sony75x9405c
Processors: Lyngdorf MP60 / Lumagen RadiancePro 4444 18Gb/s Amp’s: NAD Master M27 + M22.2 Proj.Scherm: WS-Spalluto MultiMask 100" Speakers: Monitor Audio Platinum/Gold PL300,PL100,C250 (5G) Sub: JLaudio Fathom f113v2 Atmos : 4x MA CP-CT380iDC
BDP:Oppo UHD205 4K/HDR MP:Zappiti Reference 4K/DV ,AppleTV 4K
Remote:Neeo BC,Homey Pro Stroom:Kemp powerbar 8x Stream:Bluesound Node2i

Offline reza

  • Jezus loves you!
  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (+4)
  • Posts: 14380
  • Total likes: 1115
  • Gender: Male
  • First i was blind, but now i see
Re: Philips hue
« Reply #412 on: August 12, 2021, 12:40:36 »
Waarom wil je dat Leo?
Er kunnen heel veel apparaten op 1bridge, of zit die al helemaal vol bij je?
Jezus zegt :'' In het huis van mijn Vader zijn vele kamers''
Reza zegt : '' Kom dus naar binnen"

Offline papaleo

  • Yes,Papaleo is op 17-03-2010---'Opaleo'---geworden!! En in September word ik wederom Opa!! Yes...;op14-09-2014 wederom Opa geworden!
  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 10988
  • Total likes: 1696
  • Gender: Male
  • HT opgelet..4K/HDR DolbyAtmos here we (come...ARE!
Re: Philips hue
« Reply #413 on: August 12, 2021, 14:37:49 »
Waarom wil je dat Leo?
Er kunnen heel veel apparaten op 1bridge, of zit die al helemaal vol bij je?

Yep mijn Bridge 1 staat al geruime tijd vol vandaar dat ik ‘n tijdje geleden een 2e Bridge heb geďnstalleerd maar deze wilde ik ook met Google kunnen bedienen en daar kom ik niet uit.
Proj.: JVC N7 TV:Sony75x9405c
Processors: Lyngdorf MP60 / Lumagen RadiancePro 4444 18Gb/s Amp’s: NAD Master M27 + M22.2 Proj.Scherm: WS-Spalluto MultiMask 100" Speakers: Monitor Audio Platinum/Gold PL300,PL100,C250 (5G) Sub: JLaudio Fathom f113v2 Atmos : 4x MA CP-CT380iDC
BDP:Oppo UHD205 4K/HDR MP:Zappiti Reference 4K/DV ,AppleTV 4K
Remote:Neeo BC,Homey Pro Stroom:Kemp powerbar 8x Stream:Bluesound Node2i

Offline Martinus

Re: Philips hue
« Reply #414 on: January 18, 2022, 21:41:20 »
boys/girls: heeft iemand ervaring een hue ledstrip v4 in de hoek van 90 graden te doen?
heb wel accessoires gevonden waar ik het meekan, echter moet je zakken vol kopen en heb dan 2 van de 8 stekkers nodig en 40e lichter. (litcessory setjes)
Kan het niet makkelijker?
............

Offline Kjelt

  • HT forum donateur
  • Forever Addicted
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 28959
  • Total likes: 2819
  • I also love the HTforum
Re: Philips hue
« Reply #415 on: January 18, 2022, 22:09:27 »
Ik snap niet precies wat je bedoelt, tekening ?

Offline Tien

  • Junior member
  • **
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 67
  • Total likes: 4
  • I love the HTforum
Re: Philips hue
« Reply #416 on: January 18, 2022, 22:26:48 »
je kan ook die flexibele proberen, of is dat geen optie?

https://www.beaumotica.nl/litcessory-kabel-voor-hue-lightstrip-plus-150mm-5-pack-wit

(de eerste review laat een plafond-resultaat zien )
« Last Edit: January 18, 2022, 22:29:34 by Tien »

Offline Martinus

Re: Philips hue
« Reply #417 on: Yesterday at 08:33:49 »
Ik snap niet precies wat je bedoelt, tekening ?

wil simpelweg een 90 graden hoek in een hue lightstrip maken, maar die benne best dik, dus vouwen kan niet.

heb een stuk 132cm en van 68 cm aan beide kanten. De ene kant kan makkelijk, daar knip ik een stukje af (van de 1 m) en verbind dan met ene flexkabeltje aan het 2 meter stuk. Echter die moet door midden (132/68) zodat ik daar ook een hoek heb. Die knip is te maken maar dan aan elkaar heb je, ja de genoemde kabeltjes nodig, maar ook een aansluiting waar dat kabeltje in moet. Die zijn ook in een zakje van 4 en kosten ook 20 euro. Bij elkaar heb ik dan 2x4 koppelstukje, terwijl ik maar 2x1 nodig heb. Dus vraag me af, kan dat niet slimmer/goedkoper.

zoek dit, alleen V4 --> lijkt voorlopig alleen in US te koop  :-X

https://www.amazon.nl/Litcessory-Afgesneden-Uitbreiding-Connector-Lightstrip/dp/B07ZXL6MCQ/ref=sr_1_4?__mk_nl_NL=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=3AKB139BDMC3M&keywords=Litcessory%2BCut-End%2Bto%2BCut-End%2BExtension%2BConnector%2Bfor%2BPhilips%2BHue%2BLightstrip%2BPlus&qid=1642578500&sprefix=litcessory%2Bcut-end%2Bto%2Bcut-end%2Bextension%2Bconnector%2Bfor%2Bphilips%2Bhue%2Blightstrip%2Bplus%2Caps%2C144&sr=8-4&th=1
« Last Edit: Yesterday at 08:51:38 by Martinus »
............

Offline RalphH

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 9322
  • Total likes: 559
Re: Philips hue
« Reply #418 on: Yesterday at 09:22:05 »
Als ik google op “ led strip hoek connector 6 pin” dan vind ik een hoop opties ook enkelstuks.
Marantz SR6011 + Rotel RB1090 & HK Citation 7.1 / Tannoy S10 JBL HDI 1600, Tannoy 609, D750 en custom Tannoy Atmos speakers/ SVS PB13 Ultra & PB12+ / Epson LS10500 Laserrrrpower / Lumene 106" / NVIDIA Shield TV Pro HTPC met ATI RX 560, BD en Kodi
Klikkerdeklik --> HT in de tuinkamer

Offline Martinus

Re: Philips hue
« Reply #419 on: Yesterday at 10:24:33 »
Als ik google op “ led strip hoek connector 6 pin” dan vind ik een hoop opties ook enkelstuks.

en zijn toepasbaar op hue strip? of staar ik me blind op de "naam" en gaat het niet meer dan over de metaaltjes op elkaar?
............

Offline RalphH

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 9322
  • Total likes: 559
Re: Philips hue
« Reply #420 on: Yesterday at 10:32:04 »
Volgensmij zijn de contactpunten van alle ledstrips conform standaarden gemaakt. Ik doe dus ff de aanname dat elke willekeurige koppelaar met de hoeveelheid pinnetjes overeenkomstig je ledstrip, gewoon werkt.
Marantz SR6011 + Rotel RB1090 & HK Citation 7.1 / Tannoy S10 JBL HDI 1600, Tannoy 609, D750 en custom Tannoy Atmos speakers/ SVS PB13 Ultra & PB12+ / Epson LS10500 Laserrrrpower / Lumene 106" / NVIDIA Shield TV Pro HTPC met ATI RX 560, BD en Kodi
Klikkerdeklik --> HT in de tuinkamer

Offline Martinus

Re: Philips hue
« Reply #421 on: Yesterday at 10:48:32 »
Volgensmij zijn de contactpunten van alle ledstrips conform standaarden gemaakt. Ik doe dus ff de aanname dat elke willekeurige koppelaar met de hoeveelheid pinnetjes overeenkomstig je ledstrip, gewoon werkt.

net gechat met een ledstrip winkel, kennelijk staan de metaaltjes/puntjes net anders van elkaar en past het daardoor niet. Nja, voor 5 euro mss wel de gok waard, of het echt niet past. Maar heb liever iets dat echt past.
............