Author Topic: Yio Remote Two  (Read 1982 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Christof_G

Yio Remote Two
« on: October 4, 2021, 19:39:31 »
Misschien is het nog niet zo slecht dat Logitech er mee stopt, want nu komen er mooie alternatieven:
https://www.kickstarter.com/projects/marton/remote-two

IR, wifi, BT en OLED touchscreen :pompom:
HT: Arcam AVR550 + Arcam PA720 | Epson TW9400 | 3 x M&K S150 | 2 x M&K S150T | 4 x B&W CCM663RD | JL Audio E112 | Vero 4K+ | Panasonic UB424
Woonkamer: Arcam AVR450 | Epson TW3200 | B&W 603S3 | B&W LCR600S3 | B&W M1 | BK XXLS400 | Vero 4K
PC: Schiit Bifrost USB + Uber analoog | Schiit Lyr | Sennheiser HD650
Multiroom: Sonos Connect (Magna Ultimo) | Sonos Play3

Offline papaleo

  • Yes,Papaleo is op 17-03-2010---'Opaleo'---geworden!! En in September word ik wederom Opa!! Yes...;op14-09-2014 wederom Opa geworden!
  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 10844
  • Total likes: 1606
  • Gender: Male
  • HT opgelet..4K/HDR DolbyAtmos here we (come...ARE!
Re: Yio Remote Two
« Reply #1 on: October 4, 2021, 19:50:22 »
 Zo was Neeo ook ’to good to be true’ daar trapten velen in waaronder ‘moi’ toen het uiteindelijk op de markt kwam werd het voor dikke winst verkocht aan een ‘derde’ partij waardoor Neeo remote nu sterfende is…
« Last Edit: October 11, 2021, 18:44:35 by papaleo »
Proj.: JVC N7TV:Sony75x9405c
Processors: Lyngdorf MP60/Lumagen RadiancePro 4444 18Gb/s Amp’s: NAD Master M27 + M22.2 Proj.Scherm: WS-Spalluto MultiMask 100" Speakers: Monitor Audio Platinum/Gold PL300,PL100,C250 (5G) Sub: JLaudio Fathom f113v2 Atmos : 4x MA CP-CT380iDC
BDP:Oppo UHD205 4K/HDR MP:Dune HD Max Vision 4K ,AppleTV 4K
Remote:Neeo BC,Homey ProKemp powerbar 8xStream:Bluesound Node2

Offline Teejoo

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+7)
  • Posts: 10143
  • Total likes: 1600
  • Gender: Male
    • Teejooscoop
Re: Yio Remote Two
« Reply #2 on: October 4, 2021, 19:52:43 »
Ik had hem ook al zien langskomen op FB en gisteren toevallig met een forumgenoot besproken. Met als bij de Pronto niet afhankelijk van online diensten en je kunt zelf programmeren. Wat me wel niet duidelijk is of je idd discrete codes kunt invoeren bijvoorbeeld. En of je zelf knoppen kunt aanmaken ipv vaste sjablonen.

Offline DustinV

Re: Yio Remote Two
« Reply #3 on: October 4, 2021, 19:57:58 »
Zo was Neeo ook ’to good to be true’ daar trapten velen in waaronder ‘moi’ toen het uiteindelijk op de markt kwam werd het voor dikke winst verkocht aan een ‘derde’ partij waardoor Neeo remote nu sterfende is…

Maaaarrr, ik mag het hopen…maar ik stap(trap) er ‘nooit’ meer in.  ;)

Dit is wel even wat anders. Dit is open source. Totaal offline bruikbaar. Zo gemaakt ook dat mochten ze failliet gaan je hem gewoon kan blijven gebruiken. Plus ook ontwikkelen door de open source software. Kijk maar eens naar de eerste remote die hij gemaakt heeft.

Offline Teejoo

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+7)
  • Posts: 10143
  • Total likes: 1600
  • Gender: Male
    • Teejooscoop
Re: Yio Remote Two
« Reply #4 on: October 4, 2021, 20:12:27 »
Dit is wel even wat anders. Dit is open source. Totaal offline bruikbaar. Zo gemaakt ook dat mochten ze failliet gaan je hem gewoon kan blijven gebruiken. Plus ook ontwikkelen door de open source software. Kijk maar eens naar de eerste remote die hij gemaakt heeft.
Dat is ook de reden dat ik de Pronto nog steeds kan gebruiken en aanpassen. Ik vind het schermpje wel wat klein voor een HT remote.

Offline papaleo

  • Yes,Papaleo is op 17-03-2010---'Opaleo'---geworden!! En in September word ik wederom Opa!! Yes...;op14-09-2014 wederom Opa geworden!
  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 10844
  • Total likes: 1606
  • Gender: Male
  • HT opgelet..4K/HDR DolbyAtmos here we (come...ARE!
Re: Yio Remote Two
« Reply #5 on: October 4, 2021, 20:30:55 »
Dit is wel even wat anders. Dit is open source. Totaal offline bruikbaar. Zo gemaakt ook dat mochten ze failliet gaan je hem gewoon kan blijven gebruiken. Plus ook ontwikkelen door de open source software. Kijk maar eens naar de eerste remote die hij gemaakt heeft.
Oke…ja, open API sources is wel interessant te noemen.
Ik ga me toch maar eens inlezenn ;)
Proj.: JVC N7TV:Sony75x9405c
Processors: Lyngdorf MP60/Lumagen RadiancePro 4444 18Gb/s Amp’s: NAD Master M27 + M22.2 Proj.Scherm: WS-Spalluto MultiMask 100" Speakers: Monitor Audio Platinum/Gold PL300,PL100,C250 (5G) Sub: JLaudio Fathom f113v2 Atmos : 4x MA CP-CT380iDC
BDP:Oppo UHD205 4K/HDR MP:Dune HD Max Vision 4K ,AppleTV 4K
Remote:Neeo BC,Homey ProKemp powerbar 8xStream:Bluesound Node2

Offline sjongele

Re: Yio Remote Two
« Reply #6 on: October 4, 2021, 22:04:49 »
Ik heb nog een YIO Remote One bouwpakketje in de kast liggen. Was het net niet helemaal en in het softwareproject ontstond gedoe, waardoor het stilviel. Wanneer ik ook dit Kickstarter project back (na NEEO en YIO Remote One), nadat ik eerst iRule in gebruik had, had ik voor alle gemaakte kosten ook gelijk Control4 kunnen aanschaffen :blink:

En dan maar zien of het deze keer wel iets wordt… Enne, dit betekent ook voor de zoveelste keer nieuwe IP drivers voor m’n apparaten schrijven…
Apparatuur: Auralic Aries G1, Oppo UDP-203, Apple TV 4K, Zidoo Z1000 Pro, Nvidia Shield, OSMC Vero 4K+, Arcam AV40, 3x Arcam PA240, 1x Arcam P429
Luidsprekers: KEF Reference 3 (L+R), KEF Reference 2c (C), KEF Reference 1 (SL+SR), Dali Alteco C1 (4xheight layer), KEF KF92 (2xsub)
Projectie: Sony VPL-VW590ES, Screen Innovations BlackDiamond
Bediening & automation: NEEO Remote + SDK, Domoticz

Offline home@the movies

Re: Yio Remote Two
« Reply #7 on: October 14, 2021, 22:57:10 »
Zo was Neeo ook ’to good to be true’ daar trapten velen in waaronder ‘moi’ toen het uiteindelijk op de markt kwam werd het voor dikke winst verkocht aan een ‘derde’ partij waardoor Neeo remote nu sterfende is…

Ik heb hier nog een compleet ingepakte versie staan, nog nooit open gedaan    :unhappy:

Offline Wotnix

  • full member
  • ****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 252
  • Total likes: 3
  • I love the HTforum
Re: Yio Remote Two
« Reply #8 on: October 19, 2021, 15:32:08 »
Via Home Assistant bedien ik alles.
Geen extra apparaat die rond ligt te slingeren, maar gewoon je telefoon.
Overigens kun je met Home Assistant veel meer.
| Denon X2700H | Denon DVD 3600 | ASW Genius 300 speakers | NVIDEA Shield | Philips 47' TV | QNAP 219+ | Intel NUC (HomeAssistant) | Ubiquiti switch + 2AP's |

Offline Rob_Dingen

Re: Yio Remote Two
« Reply #9 on: October 19, 2021, 16:40:30 »
Via Home Assistant bedien ik alles.
Geen extra apparaat die rond ligt te slingeren, maar gewoon je telefoon.
Overigens kun je met Home Assistant veel meer.
Zijn er infrarood en rs232 mogelijkheden?

Rob

Offline Teejoo

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+7)
  • Posts: 10143
  • Total likes: 1600
  • Gender: Male
    • Teejooscoop
Re: Yio Remote Two
« Reply #10 on: October 19, 2021, 17:35:20 »
Via Home Assistant bedien ik alles.
Geen extra apparaat die rond ligt te slingeren, maar gewoon je telefoon.
Overigens kun je met Home Assistant veel meer.
In een HT wil je juist niet met je telefoon bedienen maar met fysieke knoppen volume etc bediening. Een display is dan toch minder. En idd ir en rs232 zoals Rob al aangeeft.

Offline DustinV

Re: Yio Remote Two
« Reply #11 on: October 20, 2021, 08:47:01 »
Zijn er infrarood en rs232 mogelijkheden?

Rob

Met home assistant wel. Wel extra hardware nodig zoals ethernet naar rs232 converters of ir blasters.

Offline DustinV

Re: Yio Remote Two
« Reply #12 on: October 20, 2021, 08:47:51 »
In een HT wil je juist niet met je telefoon bedienen maar met fysieke knoppen volume etc bediening. Een display is dan toch minder. En idd ir en rs232 zoals Rob al aangeeft.

Je kan allerlei zigbee knoppen programmeren en zo zelf een eigen afstandsbediening maken.

Offline Wotnix

  • full member
  • ****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 252
  • Total likes: 3
  • I love the HTforum
Re: Yio Remote Two
« Reply #13 on: October 20, 2021, 09:13:53 »
Zijn er infrarood en rs232 mogelijkheden?

Rob

Ja,
d.m.v. Itach modules kun je dit doen.
| Denon X2700H | Denon DVD 3600 | ASW Genius 300 speakers | NVIDEA Shield | Philips 47' TV | QNAP 219+ | Intel NUC (HomeAssistant) | Ubiquiti switch + 2AP's |

Offline Wotnix

  • full member
  • ****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 252
  • Total likes: 3
  • I love the HTforum
Re: Yio Remote Two
« Reply #14 on: October 20, 2021, 09:21:08 »
In een HT wil je juist niet met je telefoon bedienen maar met fysieke knoppen volume etc bediening. Een display is dan toch minder. En idd ir en rs232 zoals Rob al aangeeft.

Dat hoeft ook niet. Je kunt met een afstandbediening alles bedienen.
Het grote voordeel ligt in het feit dat je onafhankelijk ben van merken apparatuur en protocollen, waarbij je ook nog eens veel meer kunt doen dan je HT omgeving bedienen.

Middels Itach modules verbindt je Ir en rs232 aan je systeem.

Een scenario die je je in een HT omgeving kunt voorstellen is het bedienen van de verlichting.
Hoe mooi is het dan als de verlichting gedimd wordt op het moment dat de film gestart wordt.

| Denon X2700H | Denon DVD 3600 | ASW Genius 300 speakers | NVIDEA Shield | Philips 47' TV | QNAP 219+ | Intel NUC (HomeAssistant) | Ubiquiti switch + 2AP's |

Offline Wotnix

  • full member
  • ****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 252
  • Total likes: 3
  • I love the HTforum
Re: Yio Remote Two
« Reply #15 on: October 20, 2021, 09:23:16 »
Je kan allerlei zigbee knoppen programmeren en zo zelf een eigen afstandsbediening maken.

Maar ook scenario's bedenken zoals de verlichting dimmen als de film start of stopt. HA is zeer veelzijdig en je kunt er veel meer mee dan een afstandbediening.
| Denon X2700H | Denon DVD 3600 | ASW Genius 300 speakers | NVIDEA Shield | Philips 47' TV | QNAP 219+ | Intel NUC (HomeAssistant) | Ubiquiti switch + 2AP's |

Offline Valkyrie

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+17)
  • Posts: 4565
  • Total likes: 122
  • Gender: Male
  • Center groter dan de fronts!!
    • Mijn set
Re: Yio Remote Two
« Reply #16 on: October 20, 2021, 12:43:52 »
In een HT wil je juist niet met je telefoon bedienen maar met fysieke knoppen volume etc bediening. Een display is dan toch minder. En idd ir en rs232 zoals Rob al aangeeft.

Dat kan zeker, ik heb hier nog bijvoorbeeld modules van Global Cache liggen en die zijn middels Home Assistant aan te sturen (https://www.home-assistant.io/integrations/itach/). Je zou dan ook een fysieke afstandsbediening kunnen gebruiken (bijvoorbeeld middels Z-wave) om Home Assistant aan te sturen.
Sky-HT
Versterking: Arcam AV860 | Arcam P1000 | Linn Majik C5100 Bron: Sony X800M2 | Lumin D2 | Apple TV 4K
Speakers: KEF Reference 203 | KEF Reference 204c | KEF Reference 201 | KEF KHT2001.3 | Velodyne DD-15 Projectie: JVC DLA-RS49 ISF | Elite Screens CineWhite 125" 2.35:1
Kabels: Gigawatt | Furutech | Inakustik | Monster Diverse: Finite Elemente Pagode Signature SG06 | Spectral CL1550

Offline Rob_Dingen

Re: Yio Remote Two
« Reply #17 on: October 20, 2021, 13:10:40 »
Dat kan zeker, ik heb hier nog bijvoorbeeld modules van Global Cache liggen en die zijn middels Home Assistant aan te sturen (https://www.home-assistant.io/integrations/itach/). Je zou dan ook een fysieke afstandsbediening kunnen gebruiken (bijvoorbeeld middels Z-wave) om Home Assistant aan te sturen.
Oke dat is wel interessant om eens in te duiken.
Maar hoe maak en ziet de interface er uit?
En is het voor iemand die nog nooit  code geschreven heeft te doen?

Rob

Offline Teejoo

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+7)
  • Posts: 10143
  • Total likes: 1600
  • Gender: Male
    • Teejooscoop
Re: Yio Remote Two
« Reply #18 on: October 20, 2021, 13:21:45 »
Dat hoeft ook niet. Je kunt met een afstandbediening alles bedienen.
Het grote voordeel ligt in het feit dat je onafhankelijk ben van merken apparatuur en protocollen, waarbij je ook nog eens veel meer kunt doen dan je HT omgeving bedienen.

Middels Itach modules verbindt je Ir en rs232 aan je systeem.

Een scenario die je je in een HT omgeving kunt voorstellen is het bedienen van de verlichting.
Hoe mooi is het dan als de verlichting gedimd wordt op het moment dat de film gestart wordt.
Daar ben ik ook helemaal voor, daarom ben ik ook zo zuinig met m'n Pronto. Wat ik zoek is een remote met een combi van fysieke knoppen, volledig vrij te programmeren qua functie en design (in het tochscreen deel) waarmee je idd weer andere protocollen kunt aansturen. En dat zou voor mij idd via IR, RS232 en zaken als hue zijn. Niet eens heel spannend of automatische scenes. Dat licht druk ik zelf wel uit.

Verder dezelfde vraag als Rob.
« Last Edit: October 20, 2021, 13:23:10 by Teejoo »

Offline DustinV

Re: Yio Remote Two
« Reply #19 on: October 20, 2021, 14:40:11 »
Wil je wat simpels dan kan je dat zelf. Wil je een heel complexe ui dan kost dat wel wat tijd.

Offline Valkyrie

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+17)
  • Posts: 4565
  • Total likes: 122
  • Gender: Male
  • Center groter dan de fronts!!
    • Mijn set
Re: Yio Remote Two
« Reply #20 on: October 21, 2021, 07:49:09 »
Oke dat is wel interessant om eens in te duiken.
Maar hoe maak en ziet de interface er uit?
En is het voor iemand die nog nooit  code geschreven heeft te doen?

Rob

De basis is een locatie waar Home Assistant kan draaien (Raspberry Pi, Intel Nuc, Docker, etc). Vervolgens kan je een ethernet/RS232 converter in je netwerk hangen. In Home Assistant programmeer je dan de juiste acties met de API. Het is handig om “integraties” te gebruiken, want die zijn al vooraf geprogrammeerd. Er is een brede community, dat maakt Home Assistant geliefd bij veel domotica-gebruikers.

Vervolgens heb je nog een afstandsbediening nodig, maar die zijn wel wat lastiger te vinden.

Op zich zijn er genoeg voorbeelden voor het programmeren te vinden. Zelf ben ik ook geen ICT-specialist.  ;)
Het kost alleen wel veel tijd om het op te zetten, maar dat is onderdeel van de hobby.
Sky-HT
Versterking: Arcam AV860 | Arcam P1000 | Linn Majik C5100 Bron: Sony X800M2 | Lumin D2 | Apple TV 4K
Speakers: KEF Reference 203 | KEF Reference 204c | KEF Reference 201 | KEF KHT2001.3 | Velodyne DD-15 Projectie: JVC DLA-RS49 ISF | Elite Screens CineWhite 125" 2.35:1
Kabels: Gigawatt | Furutech | Inakustik | Monster Diverse: Finite Elemente Pagode Signature SG06 | Spectral CL1550

Offline Rob_Dingen

Re: Yio Remote Two
« Reply #21 on: October 21, 2021, 20:28:20 »
De basis is een locatie waar Home Assistant kan draaien (Raspberry Pi, Intel Nuc, Docker, etc). Vervolgens kan je een ethernet/RS232 converter in je netwerk hangen. In Home Assistant programmeer je dan de juiste acties met de API. Het is handig om “integraties” te gebruiken, want die zijn al vooraf geprogrammeerd. Er is een brede community, dat maakt Home Assistant geliefd bij veel domotica-gebruikers.

Vervolgens heb je nog een afstandsbediening nodig, maar die zijn wel wat lastiger te vinden.

Op zich zijn er genoeg voorbeelden voor het programmeren te vinden. Zelf ben ik ook geen ICT-specialist.  ;)
Het kost alleen wel veel tijd om het op te zetten, maar dat is onderdeel van de hobby.
Ik ga er eens mee spelen heb nog een Rpi en een thinker board liggen.
Hoe bedoel je dat het moeilijk is om een afstand bediening te krijgen?
Welke gebruik jij?
Je zou toch ook een iPad kunnen gebruiken?

Rob

Offline papaleo

  • Yes,Papaleo is op 17-03-2010---'Opaleo'---geworden!! En in September word ik wederom Opa!! Yes...;op14-09-2014 wederom Opa geworden!
  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+16)
  • Posts: 10844
  • Total likes: 1606
  • Gender: Male
  • HT opgelet..4K/HDR DolbyAtmos here we (come...ARE!
Re: Yio Remote Two
« Reply #22 on: October 21, 2021, 20:58:39 »
Ik ga er eens mee spelen heb nog een Rpi en een thinker board liggen.
Hoe bedoel je dat het moeilijk is om een afstand bediening te krijgen?
Welke gebruik jij?
Je zou toch ook een iPad kunnen gebruiken?

Rob

Ik denk dat hij bedoelt een remote met fysieke ‘hard buttons’
Proj.: JVC N7TV:Sony75x9405c
Processors: Lyngdorf MP60/Lumagen RadiancePro 4444 18Gb/s Amp’s: NAD Master M27 + M22.2 Proj.Scherm: WS-Spalluto MultiMask 100" Speakers: Monitor Audio Platinum/Gold PL300,PL100,C250 (5G) Sub: JLaudio Fathom f113v2 Atmos : 4x MA CP-CT380iDC
BDP:Oppo UHD205 4K/HDR MP:Dune HD Max Vision 4K ,AppleTV 4K
Remote:Neeo BC,Homey ProKemp powerbar 8xStream:Bluesound Node2

Offline Valkyrie

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+17)
  • Posts: 4565
  • Total likes: 122
  • Gender: Male
  • Center groter dan de fronts!!
    • Mijn set
Re: Yio Remote Two
« Reply #23 on: October 21, 2021, 21:14:44 »
Ik ga er eens mee spelen heb nog een Rpi en een thinker board liggen.
Hoe bedoel je dat het moeilijk is om een afstand bediening te krijgen?
Welke gebruik jij?
Je zou toch ook een iPad kunnen gebruiken?

Rob

Ik gebruik mijn iPhone of iPad met de app van Home Assistant. Dat werkt voor mij prima. :)
Sky-HT
Versterking: Arcam AV860 | Arcam P1000 | Linn Majik C5100 Bron: Sony X800M2 | Lumin D2 | Apple TV 4K
Speakers: KEF Reference 203 | KEF Reference 204c | KEF Reference 201 | KEF KHT2001.3 | Velodyne DD-15 Projectie: JVC DLA-RS49 ISF | Elite Screens CineWhite 125" 2.35:1
Kabels: Gigawatt | Furutech | Inakustik | Monster Diverse: Finite Elemente Pagode Signature SG06 | Spectral CL1550

Offline Wotnix

  • full member
  • ****
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 252
  • Total likes: 3
  • I love the HTforum
Re: Yio Remote Two
« Reply #24 on: October 21, 2021, 21:19:36 »
Daar ben ik ook helemaal voor, daarom ben ik ook zo zuinig met m'n Pronto. Wat ik zoek is een remote met een combi van fysieke knoppen, volledig vrij te programmeren qua functie en design (in het tochscreen deel) waarmee je idd weer andere protocollen kunt aansturen. En dat zou voor mij idd via IR, RS232 en zaken als hue zijn. Niet eens heel spannend of automatische scenes. Dat licht druk ik zelf wel uit.

Verder dezelfde vraag als Rob.
[/quote

De remote verstuurt Ir naar de apparatuur. Middels een Global Cache Itach module, zet je deze informatie om in een netwerkcommando. In feite kun je elke remote gebruiken. Home Assistant gebruik je om zo universeel mogelijk te zijn. Immers jou remote defect dan heb je toch een probleem.
| Denon X2700H | Denon DVD 3600 | ASW Genius 300 speakers | NVIDEA Shield | Philips 47' TV | QNAP 219+ | Intel NUC (HomeAssistant) | Ubiquiti switch + 2AP's |