2

Author Topic: Bedraad netwerk veel te traag?  (Read 4833 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Starred

  • Thanks: Gave 41, Got 283
  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 12557
  • Total likes: 58
  • I no
Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #25 on: June 6, 2021, 21:53:28 »
Het probleem doet zich dus voor in alle kamers maar niet op de switch zelf waar die kamers aanhangen?

Wat appart dat alle (alle?) kamers dit probleem hebben trouwens. Wat hebben die gemeen (behalve dezelfde monteur)? Is daar echt wel de goede kabel gebruikt of structureel een kleurtje omgedraaid?
Die niet-meer-loze buizen komen allemaal uit bij die ene switch?
Test je de kamers 1-voor-1 om de beurt?

Wat is het voor switch?

Ja, alle kamers. Alleen in de tv kamer is het maar 10mbps.
Zelfde monteur inderdaad
Hij zegt dure cat6 te hebben gebruikt
Ze komen allemaal uit bij de switch in de meterkast
Netgear GS108E

Offline RalphH

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 9122
  • Total likes: 487
Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #26 on: June 6, 2021, 22:00:04 »
Ik had er overheen gelezen dat het outletdozen waren. Zitten er 2 outlets per doos en loopt er maar 1 kabel naar elke doos? 2 aderparen per outlet dus, dan ga je volgensmij niet boven de 100mbit komen, maar kan me vergissen.

Ik gooi deze brutaal nog even naar deze pagina  ;D
Marantz SR6011 + Rotel RB1090 & HK Citation 7.1 / Tannoy S10 JBL HDI 1600, Tannoy 609, D750 en custom Tannoy Atmos speakers/ SVS PB13 Ultra & PB12+ / Epson LS10500 Laserrrrpower / Lumene 106" / NVIDIA Shield TV Pro HTPC met ATI RX 560, BD en Kodi
Klikkerdeklik --> HT in de tuinkamer

Offline Witalik

Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #27 on: June 6, 2021, 22:29:53 »
Ik had er overheen gelezen dat het outletdozen waren. Zitten er 2 outlets per doos en loopt er maar 1 kabel naar elke doos? 2 aderparen per outlet dus, dan ga je volgensmij niet boven de 100mbit komen, maar kan me vergissen.

Als er 1 kabel uitgaand is dan zou het nog wel volledige snelheid kunnen halen denk ik als het parallel bedraad is tussen beide outlets.
Samsung UE55ES6800 (ISF) - Sherbourn SR-8100 - Custom HTPC - Canton GLE 490.2 - GLE 430.2 - GLE 455 - Custom JL Audio 12w3 - Hypex DS4.0 Sealed W&M LS-03 - fronts en center RU Connected HDMI kabels


"Showcase"

Offline myself

Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #28 on: June 6, 2021, 23:12:04 »
Maak de outlets eens open en kijk hoe de kleuren aangesloten zijn, en doe hetzelfde aan de switch kant.
En alle aders moeten aangesloten zijn


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Stereo: Linn Akurate DSM/3 + Akurate 4200 (bi-amp), Arcam CD33T, B&W 802D3
HT: Sony W850B (65"), Arcam AVR300 + DV79, VU+ Ultimo 4K (HTM-1, SCM-1, Rel strata II gaan weg)
LS.kabel:Crystal Cable Reference, Digitaal: Siltech, Chord, Analoog: Linn black interlinks, Stroom: Crystal Cable Reference/AQ Blizzard, Vibex, Kemp powerstrip

Offline Hanky Panky

  • Meesterlijk lid én
  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+1)
  • Posts: 14632
  • Total likes: 3724
  • Gender: Male
  • Kiss this
Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #29 on: June 7, 2021, 01:17:01 »
Ik had er overheen gelezen dat het outletdozen waren. Zitten er 2 outlets per doos en loopt er maar 1 kabel naar elke doos? 2 aderparen per outlet dus, dan ga je volgensmij niet boven de 100mbit komen, maar kan me vergissen.

Dat dus. Het is geen stroom die je gewoon kunt aftakken, bij 2 poorten donder je terug naar 100.

Tester kopen of lenen en daarna de installateur terug fluiten....
Wat! Wat! Wat is probleem!!??

Sony 65XE9005 // Denon AVR-X3400H // Nvidia Shield TV // ASW Cantius 404 Front // B&W M1 Center & rears // SVS SB3000

Offline Starred

  • Thanks: Gave 41, Got 283
  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 12557
  • Total likes: 58
  • I no
Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #30 on: June 7, 2021, 09:14:50 »
Ik zie dat die kabeltesters steeds werken met stekkers aan beide kanten van de kabels. In de kamers zit natuurlijk een doos waar je een netwerkkabel in stop. Dan gewoon een werkende (gesteste) kabel er in steken en dan end-2-end testen?

Offline mijkie

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+48)
  • Posts: 6025
  • Total likes: 275
  • Gender: Male
Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #31 on: June 7, 2021, 09:27:14 »
Zo zou ik t doen idd
JBL 305 MK2 * NAD C658 * Rythmik F15HP * Grimm TPR * Belden/Supra netwerk & powercords

Offline Starred

  • Thanks: Gave 41, Got 283
  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 12557
  • Total likes: 58
  • I no
Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #32 on: June 7, 2021, 09:53:18 »
De installateur geeft aan dat ie het ook zelf allemaal getest heeft, maar daar was ik niet bij dus ga het inderdaad valideren.

Stel nu dat alle kabels inderdaad goed zijn, kunnen er dan nog andere oorzaken zijn voor het enorme snelheidsverlies?

Offline RalphH

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 9122
  • Total likes: 487
Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #33 on: June 7, 2021, 10:18:44 »
De vraag of er 2 of 1 kabel naar de doos loopt heb ik nog niet beantwoord gezien geloof ik.

Kun je het doosje niet even demonteren en een foto van de aansluiting binnenin maken en hier plaatsen?
Marantz SR6011 + Rotel RB1090 & HK Citation 7.1 / Tannoy S10 JBL HDI 1600, Tannoy 609, D750 en custom Tannoy Atmos speakers/ SVS PB13 Ultra & PB12+ / Epson LS10500 Laserrrrpower / Lumene 106" / NVIDIA Shield TV Pro HTPC met ATI RX 560, BD en Kodi
Klikkerdeklik --> HT in de tuinkamer

Offline Starred

  • Thanks: Gave 41, Got 283
  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 12557
  • Total likes: 58
  • I no
Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #34 on: June 7, 2021, 10:35:14 »
Er zijn 7 kabels en 7 doosjes, dus ik elke doosje 1 kabel lijkt me

Offline SpeedyAndré

  • Surrounded by Infinity 7.1.4 and members of the
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+5)
  • Posts: 9112
  • Total likes: 115
  • Gender: Male
  • Nu alles 4K met Atmos!
    • Zonnepanelen 5590Wp
Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #35 on: June 7, 2021, 11:00:16 »
Wat mij betreft zou ik de installateur dit klusje over laten doen, hij zegt dit toch (goed) te kunnen doen?
Met cat6 kabels mag je overal 1Gbs verwachten, misschien zijn ze beschadigd tijdens het trekken en dat is dan zijn probleem.
Het is een beetje lastig maar je kan kijken of op elke aansluiting de aders in dezelfde volgorde (kleuren) zitten voor zover dat te zien is.

André  8)
Northstar Extremo Monster Sigma 2K Xtc powercords Sphinx PJ8 Straightwire Virtuoso 2x Aragon Palladium Infinity Renaissance 90 Onkyo Tx-RZ830 Panasonic DMR-UBS80 Oppo BD83 Sony Bdp-S790 Toshiba HD-XE1 PS3,PS4 Pro, Soundaware D100
Infinity Kappa center B, 4x Kappa Video II, 4x Oreus, SVS PB12ISD, Optoma Uhd51, Harmony Elite + Companion TX-P42U10E LG UJ620V VU+ Uno 4KSE Zidoo Z9S+UHD3000 34TB DS1515+ 6TB WD my cloud
2x Toshiba Daiseikai 8 3,5kW Atlantic Explorer 3 wpboiler 200l+coil 5590Wp Z/W N/O

Offline Raphie

  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+26)
  • Posts: 34256
  • Total likes: 1890
  • Gender: Male
  • Been there, Done that...
Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #36 on: June 7, 2021, 11:06:53 »
Nogmaals HOE meet je de snelheid?
Laptop?
Onboard nic? Of zo’n shitty USB dongle?
Direct op de switch met deze laptop wel hoge snelheid?
Is je patchkabel van laptop naar wcd wel ok?
« Last Edit: June 7, 2021, 11:08:21 by Raphie »
JBL PRX Power!

Offline katwax

Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #37 on: June 7, 2021, 11:22:02 »
Je kan inloggen op die netgear switch. Staat daar toch geen instelling fout (poort op 100mbit)
Tevens lees ik op site van netgear dat op deze switch een kabeltest zit, mogelijk ga je hier al wat wijzer uit worden of het kabel is of iets anders. https://www.netgear.nl/business/products/switches/web-managed/gs108e.aspx
Stereo: Kii Three BXT System + Kii Control + Allo USbridge Signature met Allo Shanti voeding
HT: Epson LS10000 - Xtrem Daylight 100"
http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=112543

Offline RalphH

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 9122
  • Total likes: 487
Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #38 on: June 7, 2021, 11:22:32 »
Nogmaals HOE meet je de snelheid?
Laptop?
Onboard nic? Of zo’n shitty USB dongle?
Direct op de switch met deze laptop wel hoge snelheid?
Is je patchkabel van laptop naar wcd wel ok?

Volgens mij zijn deze vragen door het topic heen allemaal beantwoord en zit t echt in de kameraansluitingen/poortjes. Snelheid direct aan switch is goed, die de aanname dat dit met dezelfde kabel gebeurt als op de walloutlet.

Als 2 rj45 poorten met 1 utp kabel (al is t cat10  :P) verbonden zijn, elke connector 2 aderparen, dan kun je toch geen Gb halen?
« Last Edit: June 7, 2021, 11:23:05 by RalphH »
Marantz SR6011 + Rotel RB1090 & HK Citation 7.1 / Tannoy S10 JBL HDI 1600, Tannoy 609, D750 en custom Tannoy Atmos speakers/ SVS PB13 Ultra & PB12+ / Epson LS10500 Laserrrrpower / Lumene 106" / NVIDIA Shield TV Pro HTPC met ATI RX 560, BD en Kodi
Klikkerdeklik --> HT in de tuinkamer

Offline RalphH

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 9122
  • Total likes: 487
Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #39 on: June 7, 2021, 11:32:12 »
Er zijn 7 kabels en 7 doosjes, dus ik elke doosje 1 kabel lijkt me

En elke doos 2 outlets, of 1, in het laatste geval vaat mijn 2 aderpaar geleuter niet op.
Marantz SR6011 + Rotel RB1090 & HK Citation 7.1 / Tannoy S10 JBL HDI 1600, Tannoy 609, D750 en custom Tannoy Atmos speakers/ SVS PB13 Ultra & PB12+ / Epson LS10500 Laserrrrpower / Lumene 106" / NVIDIA Shield TV Pro HTPC met ATI RX 560, BD en Kodi
Klikkerdeklik --> HT in de tuinkamer

Offline Tien

Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #40 on: June 7, 2021, 15:35:48 »
Je kan inloggen op die netgear switch. Staat daar toch geen instelling fout (poort op 100mbit)
Tevens lees ik op site van netgear dat op deze switch een kabeltest zit, mogelijk ga je hier al wat wijzer uit worden of het kabel is of iets anders. https://www.netgear.nl/business/products/switches/web-managed/gs108e.aspx

Precies, deze switch heeft ook bandbreedtebeheer. Kan natuurlijk gewoon verkeerd zijn ingesteld....hoop ik dan maar
« Last Edit: June 7, 2021, 15:36:26 by Tien »

Offline Tien

Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #41 on: June 7, 2021, 15:39:30 »
Er zijn 7 kabels en 7 doosjes, dus ik elke doosje 1 kabel lijkt me

Ja en dan vind ik het des te vreemder dat ze álle zeven niet goed zijn (en de achtste, in de vorm van een directe aansluiting op de switch wél).

Offline i2Paq

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 3120
  • Total likes: 1167
  • Gender: Male
  • Bij een ander klinkt het nooit zoals thuis
Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #42 on: June 7, 2021, 16:18:57 »
Ik gok de Netgear.

Wat als je daar rechtstreeks een laptop aan hangt?


Beter lezen  :closedeyes:
« Last Edit: June 7, 2021, 17:01:52 by i2Paq »

Woonkamer: Linn Majik DSM/2, Cambridge CXUHD, Dual 731Q, SoundStone 2x16.5
Playground: Marantz PM7000, B&W DM70

Offline Raphie

  • Forever Addicted
  • **********
  • Trade Count: (+26)
  • Posts: 34256
  • Total likes: 1890
  • Gender: Male
  • Been there, Done that...
Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #43 on: June 7, 2021, 16:29:19 »
Ik gok op de client
JBL PRX Power!

Offline Tien

Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #44 on: June 7, 2021, 16:46:20 »
Ik gok de Netgear.

Wat als je daar rechtstreeks een laptop aan hangt?

dat had al gedaan (staat in zijn openingspost)

Maar ik gok ook de switch

Offline RalphH

  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 9122
  • Total likes: 487
Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #45 on: June 7, 2021, 16:58:54 »
Ik gok op de dubbele outlet (als we uitsluitsel hebben of die dubbel is) of verkeerd inprikken van de aanvoerkabeladers

Rechtsteeks op de switch werkt het toch gewoon:

Ik heb in m’n nieuwe woning in elke kamer een lan poortje laten installeren, en ze hebben cat6 kabels gebruikt.
Ik heb een 500mpbs KPN glas abo. Gemeten direct vanaf de modem is het 450down, en 550 up. Gemeten op de switch is de snelheid bijna het hetzelfde.
Echter in de kamers meet ik nog geen 90mbps up en down, en in de tv kamer beneden zelfs maar 10mbps  :wacko:

Mag aannemen met dezelfde client als in de kamers..
« Last Edit: June 7, 2021, 16:59:11 by RalphH »
Marantz SR6011 + Rotel RB1090 & HK Citation 7.1 / Tannoy S10 JBL HDI 1600, Tannoy 609, D750 en custom Tannoy Atmos speakers/ SVS PB13 Ultra & PB12+ / Epson LS10500 Laserrrrpower / Lumene 106" / NVIDIA Shield TV Pro HTPC met ATI RX 560, BD en Kodi
Klikkerdeklik --> HT in de tuinkamer

Offline Rowdy

Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #46 on: June 12, 2021, 15:17:24 »
Ik heb in m’n nieuwe woning in elke kamer een lan poortje laten installeren, en ze hebben cat6 kabels gebruikt.
Ik heb een 500mpbs KPN glas abo. Gemeten direct vanaf de modem is het 450down, en 550 up. Gemeten op de switch is de snelheid bijna het hetzelfde.
Echter in de kamers meet ik nog geen 90mbps up en down, en in de tv kamer beneden zelfs maar 10mbps  :wacko:

Wat is hier mogelijk mis?
Is het opgelost?

Offline Fox

  • HT forum legend group
  • ******
  • Trade Count: (+9)
  • Posts: 2091
  • Total likes: 37
  • Gender: Male
  • I like the HTforum.nl
Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #47 on: July 17, 2021, 09:48:50 »
domme vraag, maar zit er soms nog een patch kastje/rail tussen?

Offline Starred

  • Thanks: Gave 41, Got 283
  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 12557
  • Total likes: 58
  • I no
Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #48 on: July 17, 2021, 09:51:54 »
Nee, was een nieuw aangelegd netwerk.
Monteur had de draden bij elke aansluiting niet goed aangelegd  :wacko:
Werkt nu goed

Offline Tien

Re: Bedraad netwerk veel te traag?
« Reply #49 on: July 17, 2021, 16:14:19 »
ah! Mooi dat het opgelost is (bij elke aansluiting ook....).
« Last Edit: July 17, 2021, 16:17:42 by Tien »