Author Topic: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?  (Read 27526 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kalash

  • New member
  • *
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 34
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Place Personal Text Here
Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« on: June 1, 2004, 20:36:34 »
Hallo allemaal,

Ik zou graag wat info willen over de toekomst van de HOLO3d. Als volgend jaar de HD-DVD spelers en software komen, kun je dan de HOLO3d afschrijven, omdat het dan niet meer toegevoegde waarde meer heeft? Je hebt dan tenslotte 720p en 1080i, waarom zou je dan deze kaart nog kopen?

Ten tweede, komt voor deze kaart holo II nog een opvolger in de nabije toekomst?

Ten derde, is de chroma delay nog de laatste probleem van deze kaart?

Ik vraag al het bovenstaande, omdat ik graag wel wil investeren, alleen, vind ik het bedrag te groot om volgend jaar het te moeten afschrijven, omdat ik dan beter op de HDDVD speler had kunnen wachten. Please , geef mij advies. Te gebruiken bij barco 808 graphics

Mvg,

Kalash
« Last Edit: June 1, 2004, 23:15:12 by kalash »

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14637
  • Total likes: 133
  • Gender: Male
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD overbodig?
« Reply #1 on: June 1, 2004, 22:34:54 »
Alks je een CRT projector hebt, en HD-DVD mocht komen eind 2005 begin 2006, dan kun je dus ook daar alleen maar naar kijken en je 808 goed gebruiken.
Als je dan een ouderwetse DVD of TV wilt kijken zul je interlaced moeten kijken. Dat is dan zo'n groot verschil dat je dat waarschijnlijk niet gaat doen. Dus je zult dan alles wat je wilt zien op HD-DVD moeten kopen. (vooruit, die speler kan dan misschien ook wel de ouderwetse DVD upscalen naar 1080i of zo)

Verder moet je nog 1.5 - 2 jaar wachten voordat je dan kan genieten van de kwaliteit die je 808 kan laten zien. (of nu je PC aansluiten en met een software player en radeon kaart spelen, gaat ook prima)

Verder kun je je enorm irriteren aan 1080i (sommige mensen dan) en je kunt met een Holo3d-2 min of meer de-interlacen (vinden sommige mensen ook niet mooi overigens)

Chroma delay zal wel niet het laatste probleem zijn. Er zijn ook nog steeds mensen met problemen met DVI en de HDaux om dat goed te laten werken met digitale projectoren. Maar daar zul je met een 808 niet veel last van hebben.....

Ik kijk met veel plezier DVD via een Holo3d-2.

Jaco

Offline kalash

  • New member
  • *
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 34
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Place Personal Text Here
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD overbodig?
« Reply #2 on: June 1, 2004, 23:14:29 »
Hoe zit het met evt opvolgers van de holo3d-2 door immersive of anderen met een next-generation faroudja chp?? ???

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64042
  • Total likes: 933
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD overbodig?
« Reply #3 on: June 1, 2004, 23:16:34 »
De chroma delay is met HD-Aux al zeer ver terug gebracht tot een niveau dat ik me er TOTAAL niet meer aan stoor.
Verdere bugs bij CRT gebruik zijn er voor zover ik weet niet, behalve een feature die nooit gewerkt heeft namelijk het doorlussen van de desktop, maar dat is iets waar ik nooit enige waarde aan heb gehecht omdat ik veel liever een extra monitor hiervoor gebruik, probeer maar eens een setting te controleren als je elke keer moet switchen van input.

HD DVD is prachtig als het komt, maar gooi je dan je TV het raam uit en je verzameling oude DVD's ?
Mischien dat oudere DVD's gewoon geupscaled kunnen worden maar TV zeker niet.

De H3DII zal dus gewoon in gebruik blijven hier.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline kalash

  • New member
  • *
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 34
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Place Personal Text Here
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #4 on: June 20, 2004, 18:20:06 »
Ik had nog een vraagje:

Zal er nog een aanpassing komen dat ook 1080p via de immersive kaart perfect wordt weergegeven voor het sc alen van HDTV signalen in de toekomst?

 
Kalash

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14637
  • Total likes: 133
  • Gender: Male
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #5 on: June 20, 2004, 19:21:01 »
Perfect niet.. Er kan/mag geen gebruik gemaakt worden van de de-interlacing algortimes in de chip (niet duidelijk of dit in de FLI2300 serie zit, op de Sage website staat dat de chip het kan). Wel kun je 1080P uitsturen maar dat wordt simpel met Bob of Weave technieken gedaan..

Tom Strade heeft al aangekondigd dat er geen Holo3 komt.

Jaco

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64042
  • Total likes: 933
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #6 on: June 20, 2004, 20:24:20 »
Het staat vrij om natuurlijk via third party een decoding te maken, zodra de jongens van Dscaler weer bezig gaan dan kun je je hart ophalen denk ik.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14637
  • Total likes: 133
  • Gender: Male
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #7 on: June 20, 2004, 22:24:10 »
Die zullen dan alleen maar de input kant van de Holo3D gebruiken. Ik weet niet zeker of voor de A/D van analoge input de FLI zelf of een losse chip wordt gebruikt.
Ik zie niet zo zitten dat ze de parameters van de FLI2300 zo even onder de knie krijgen.
Dan moet alles verder in software gebeuren, en ik vraag me af of de HDAUX input dan ook zo maar te gebruiken is. Dat is op een input bus van de FLI2300 aangesloten, en je zult dan toch met registers moeten goochelen. Dan moet de data vanuit de FLI2300 over de PCI bus naar de dscaler applicatie. Zou er genoeg bandbreedte zijn ? Het moet immers ook weer naar de Videokaart na geupscaled te zijn, dus dan krijg je 1 keer 1080i50/60 en 1 x 1080p50/60/72/75 over de PCI bus tegelijkertijd.

Jaco

Offline Rob_Dingen

Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #8 on: June 21, 2004, 16:02:32 »
Hoi

Er is ook weer een mooie scaler op de markt die HDCP gaat ondersteunen wat niet onbelangrijk is voor de toekomst namelijk de Crystalio.
Verder weet niemand wat er gaat komen mischien scaled de nieuwe generatie dvd spelers normaal dvd wel naar 720p of 1080i.
Dus kan het inderdaad zijn dat je voor DVD volgend jaar geen scaler meer nodig hebt.

Rob

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64042
  • Total likes: 933
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #9 on: June 21, 2004, 17:21:58 »
Crystalio is al heel lang bekend Rob, oud nieuws :D.
Ook is bij de dealers (waaronder wij) allang bekend dat er nog GEEN HD ondersteuning is en erger PAL werkt nog niet 100%.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Rob_Dingen

Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #10 on: June 21, 2004, 19:28:00 »
Hoi

Wie zegt dat het nieuws is?
Hij is in iedergeval nog niet lang op de markt.
Hier op het forum nog niets van gelezen en volgens lezers met CRT op avs is dit een van de beste scalers op de markt en gaat qua beeldkwaliteit een stap verder als de PC met Holo3D II.
Ook kan hij met HDTV overweg en de DVI input word straks geleverd met HDCP.
Dan de prijs rond de 3000 Euro is ook zeer interessant.

Rob

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64042
  • Total likes: 933
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #11 on: June 21, 2004, 20:36:31 »
Ik ben al een kleine 3 maanden op de hoogte van deze unit.
HD werkt NIET, DCDi wordt niet gebruikt dus je hebt hetzelfde als de H3DII alleen de 3/2 pulldown zou anders geprogrammeert zijn maar GEEN DCDi.

Op zich leek het me ook een fantastische scaler, maar ik vindt het gewoon veel te vaag, laat ze eerst maar DCDi laten werken met HD en dan gaan we zeker de unit voeren.

Mischien wel als vervanger van Immersive als ze niet opschieten :D.

Ik hou ze met arendsogen in de gaten trust me :D.
Maar ik stap niet in iets dat nog niet 100% werkt, die fout heb ik al eens gemaakt met Key Digital en dat werkt nog steeds niet 100%.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Robbo

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 5933
  • Total likes: 11
  • Gender: Male
  • Are friends electric?
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #12 on: June 21, 2004, 20:59:56 »
Ik ben al een kleine 3 maanden op de hoogte van deze unit.
6 maanden Frank  ;D   zie :  http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=13288.0

Quote
HD werkt NIET
Jawel hoor, de jongens van www.crtprojectors.co.uk  hebben hun Cine9 eraan hangen.

Quote
Op zich leek het me ook een fantastische scaler, maar ik vindt het gewoon veel te vaag, laat ze eerst maar DCDi laten werken met HD en dan gaan we zeker de unit voeren.
Firmware updates blijven komen... Maar 3/2 pulldown op 1080i zal niet lukken zonder de toestemming van Faroudja.  Wat dat betreft biedt Lumagen meer hoop met hun eigen engine.

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64042
  • Total likes: 933
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #13 on: June 21, 2004, 22:00:49 »
HD werkt niet als er geen 3/2 pulldown is.
Kom op, jullie kraken de H3DII af omdat hij geen 3/2 pulldown heeft, dan kun je nu niet dit wel werkend vinden dat is krom :D.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Robbo

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 5933
  • Total likes: 11
  • Gender: Male
  • Are friends electric?
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #14 on: June 21, 2004, 23:57:43 »
 ???

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14637
  • Total likes: 133
  • Gender: Male
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #15 on: June 22, 2004, 08:21:45 »
DVI in met HDCP en RGBHV uit gescaled zou niet mogen. Dan overtreden ze de regels toch echt.
Het zal wel zijn DVI met HDCP in, en hogere resulutie uit over DVI-D

Ik denk toch echt dat we als CRT bezitters blijven zitten met component of SDI inputs, en verder niets.

Of er moet uit china een doos komen die dit wel biedt, en waar men zich niets van regels aantrekt.

Jaco

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64042
  • Total likes: 933
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #16 on: June 22, 2004, 08:38:23 »
Ik heb nog even met ze gemailed.

De PAL issues zijn er niet meer.
HDTV is inderdaad zonder 3/2 pulldown en zonder 2/2 pulldown.
En dat komt ook niet.
Het is dus net als de H3DII gewoon een bob/weave.

Unit prijs zou in Nederland rond de € 3699,00 inclusief BTW shipping en invoer.

Voor liefhebbers kunnen we ze leveren.
Voorlopig gok ik zelf nog even op de H3DII, de chroma problemen zijn bijna opgelost.
En dan heb je voor minder geld exact hetzelfde resultaat, en helemaal met de toevoeging van de MP mods zie ik de crystallio dat niet verbeteren (die MP mod scheelt namelijk echt HEEL veel).

MvrGr.
Frank

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Rob_Dingen

Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #17 on: June 22, 2004, 09:26:59 »
Hoi

Dan moet je maar eens gaan lezen op AVS hoe goed dat ding is.
Ook HDCP word voorspeld we wachten wel af.
De prijs in Engeland is in de 2900 Euro ergens.

Rob

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64042
  • Total likes: 933
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #18 on: June 22, 2004, 10:01:20 »
Hi,
Ik heb gelezen op AVS en op hun eigen forum.
Ik vertrouw alleen mijn eigen ogen Rob, dat moet je toch weten.

Natuurlijk is het ding goed, het is een Faroudja :D.
Maar is het beter dan een H3DII met een MPmod dat heb ik nog niet gelezen en anders graag een linkje.
Nogmaals we kunnen Crystalio leveren dus als je er één wilt weet je me te vinden.

Ik ben bezig met een demo exemplaar.

Bijna alles wordt op AVS de hemel ingeprezen in de eerste paar weken, daarna komt het gezeur pas.
De H3DII geldt hetzelfde voor, en voor dit product ook.
We hebben een oplossing die hetzelfde kan maar dan vanuit een PC en die iets voordeliger geprijsd is, als de Crystallio exact hetzelfde doet met een beter of gelijk beeld dan zal ik zelf direct overschakelen (scheelt me weer een PC vervuiler natuurlijk).
Maar ik ben op dit moment heel tevreden met de MP mod in de H3DII.

Als scaler is het natuurlijk een verschrikkelijk goed geprijsd ding met enorm veel mogelijkheden, eigenlijk hetzelfde als de Goliaths maar dan als scaler.
Een droomdoos dus :D, maar ik ben gewoon als de dood dat de bugs van de H3DII ook hier te vinden zijn.
Immersive kent op dit moment de FLi2300 chipset beter dan Genesis zelf en er zijn een shitload aan bugs uitgehaald de laatste paar maanden.
De laatste is de chromadelay (welke trouwens niet uit de Fli2300 komt maar door de herprogrammering om om de bugs van de Fli2300 te gaan).

Probleem met de crystallio is dat we nog niet weten hoe die met die bugs omgaat en hoe hun upgrades gaan.
Bij Immersive is dat ook niet perfect te noemen op DIT moment, dus ik zit zelf ook op wip, maar het Immersive product is NU in principe klaar op de chroma delay klaar, ik heb weinig zin om weer van voren af aan te beginnen met alle bugs die ik het laatste jaar voorbij heb zien komen van de Fli2300.


MvrGr.
Frank
« Last Edit: June 22, 2004, 10:07:19 by J.A.F._Doorhof »
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Rob_Dingen

Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #19 on: June 22, 2004, 12:09:15 »
Hoi

Hij word daar besproken door een gerenomeerd persoon die ook een pc setup heeft en een CRT projector de updates zijn tot nu toe prima. zoals je kunt lezen en ook HDCP word beloofd ook op hun site te lezen.
Verder heeft hij veel meer inputs als de Holo3D II.

Offline J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 64042
  • Total likes: 933
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #20 on: June 22, 2004, 12:25:26 »
Ik heb niet meer inputs nodig.
Ik heb:
1x Component
1x RGBs
1x HD input
2x S-video
1x Composite of SDI

Nog meer inputs lijkt me WAANZIN, wat wil je allemaal aansluiten :D.

HDCP kunnen ze wel beloven maar eerst zien, dat is enorm gecompliceerd.
En als je goed leest zie je ook dat er op dit moment problemen zijn met een enorme blackcrunch op bepaalde resoluties.
Als je even goed terug denkt naar het begin van de H3DII dan weet je dat die hetzelfde probleem had, behalve gelukkig op 1440x960 en 1440x1152. Zette je hem echter op bv 1920x1080P dan was er ook een behoorlijke blackcrunch.
Tevens liepen er bij de Barco strepen over het beeld.
Het heeft ruim 3 maanden geduurd voordat ze dat opgelost hadden.

Het LIJKT erop dat de Crystallio tegen hetzelfde aanloopt.

maar nogmaals ik zit met arendsogen naar deze doos te kijken want dit lijkt me DE vervanger voor de Goliaths.
Maar nogmaals EERST zeker weten dat hij werkt, Mike Parker weet bijna 100% zeker dat er een probleem zit in de scaler output en hem vertrouw ik bijna blind.

Er zijn wat mensen op AVS die met een normale scaler een perfect blacklevel hebben en met de Crystallio niet (lees enorme blackcrunch) dit lees je ook op het andere forum volgens mij.
Gewoon even uitzitten en kijken hoe ze dit oplossen.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Rob_Dingen

Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #21 on: June 22, 2004, 12:47:26 »
Hoi

Ik zou het pretg vinden om meer component ingangen te hebben.
Leg die inputs eens uit waar stop jij die RGBs dan in als component al bezet is en waar is de 2e S-video input.

Rob
« Last Edit: June 22, 2004, 12:48:58 by Rob_Dingen »

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14637
  • Total likes: 133
  • Gender: Male
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #22 on: June 22, 2004, 14:04:38 »
Je kunt op een holo3d ook een uitbreidingskaart zetten met een RGBs input, en die heeft dan ook een 2e svideo input. Tevens is er bijvoorbeeld een 4 SDI input uitbreiding mogelijk.

Het is natuurlijk logisch dat er niet een enorm aantal poorten op een Holo3d zit. Ze moeten dan passen op 1 slotplaatje.
Met de HDaux, een RGBs input en een RGBHV output naast een Holo3D neem je al 4 slotplaatjes in. Het houd dan een keer op natuurlijk.
Als je uitgaat van een 19"apparaat passen er uiteraard veel meer aansluitingen op. Dus van de makers van een standalone device mag je ook verwachten dat ze iets meer aansluitingen bieden.

Overigens kun je via een HD-AUX wel een 2e progressive component aansluiting realiseren. Maar dan heb je er nog maar 2.

Jaco

Offline Spacebass

  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 12800
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #23 on: June 22, 2004, 14:09:43 »
Kunnen we niet een "tekortkomingen van de Holo" thread starten?
Staan alle minpunten op een rij...

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14637
  • Total likes: 133
  • Gender: Male
Re: Holo3d I en II overbodig na komst HD-DVD ?
« Reply #24 on: June 22, 2004, 14:31:28 »
Die worden al redelijk op een rijtje gezet hier.

Jaco