Author Topic: Denon AVR-X2600H DAB met SVS Prime Satelliet 5.1 speakerset  (Read 694 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Peter ON5US

Denon AVR-X2600H DAB met SVS Prime Satelliet 5.1 speakerset
« on: September 26, 2020, 21:58:45 »
Hallo,
vorige week ging ik naar een winkel om advies voor een HT en men raadde me een soundbar (Sonos Arc) aan.
Omdat ik niet echt thuis ben in de mogelijkheden/prestaties van soundbar vs. AV-receivers heb ik na wat research op diverse sites toch maar besloten om voor een AV-receiver te gaan omdat de geluidsbeleving daar toch een stuk beter lijkt dan een soundbar.

In mijn woonkamer wil ik graag een 5.1 opstelling en hoewel je met een netwerkaansluiting op de receiver beschikt over 1000-en online zenders om te streamen, wil ik er toch graag een DAB+ ontvanger bij.
Mijn oog is gevallen op dit model van Denon: AVR-X2600H DAB (voor een prijs tussen 500 en 550 euro). https://tweakers.net/pricewatch/1436372/denon-avr-x2600h-dab/specificaties/
Eigenschappen: 95 Watt RMS, 7.2-kanalen, 8xHDMI (2.0b), eARC, Dolby Atmos, DTS-HD en DTX-X, DAB+

Voor de 5.1-speakers heb ik mijn oog laten vallen op SVS Prime Satellite 5.1 systeem (met 12" sub). Prijs: +- 1150 euro https://www.oppostore.nl/svs-prime-51.html

Wat is jullie mening van deze setup?

Tenslotte wil ik graag nog wat verduidelijking in onderstaande:
1) Ben ik juist als ik beweer dat je met een 5.1 opstelling geen Dolby Atmos kan horen? Maw er moeten eerst 2 extra speakers bij komen (hoogtespeakers). Juist?
Ik veronderstel dat de receiver de Dolby Atmos beleving dan downgrade naar 5.1 Dolby Digital of DTS wanneer ik een toestel aansluit (bv. blu-ray of Apple TV) dat Dolby Atmos afspeelt?

2) Op mijn tv kijk ik regelmatig Netflix (via de ingebouwde Tizen smartplatform van mijn Samsung tv). Welke is op Netflix het meest aangeboden audioformaat? Ik zie meestal 5.1 staan. Kan het zijn dat dit audioformaat veranderd (bv naar Dolby Atmos) als Netflix merkt dat er een AV-receiver met Dolby Atmos aanwezig is? En hoe zeker kan je van je tv zijn dat de ingebouwde Netflix (met Tizen) zijn 5.1-geluidsformaat (of ev. Dolby Atmos) doorgeeft aan je AV-systeem?

3) Moet mijn tv eARC hebben? Ik veronderstel niet echt na gelezen te hebben dat de bandbreedte bij eARC veel groter is en dat de audiokanalen niet gecomprimeerd worden maar dat gecomprimeerde audio over ARC nog meer dan ok zou zijn. Die eARC is een techniek die nog vrij recent is geloof ik.

Mvg, Peter.

Offline Me-Like

Re: Denon AVR-X2600H DAB met SVS Prime Satelliet 5.1 speakerset
« Reply #1 on: October 6, 2020, 16:36:51 »
Hallo Peter,
Ik weet niet of je de keuze inmiddels hebt gemaakt maar volgens mij:
Athmos is een signaal wat op de bron aanwezig moet zijn. Het wordt weergegeven door aparte speakers welke naar boven zijn gericht. Hievoor moet natuurlijk ook de receiver geschikt zijn. Net zoals je geen 5.1 kunt verwachten/maken van een stereo set.

Van Arc heb ik geen verstand. Volgens mij is het een manier van koppelen tussen je receiver en je tv.

Ik ben wel van mening dat een beetje receiver met goede speakers veel meer body heeft dan een soundbar. Vooral bij 5.1 is dit een stuk beter/minder kunstmatig dan het gecreŽerde vanuit een soundbar.