Yippie

Author Topic: Welke Logitech Media Server versie geschikt voor TS-128A ?  (Read 868 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kingpin

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 8747
  • Total likes: 540
  • Gender: Male
  • Just An Ordinary Member
Welke Logitech Media Server versie geschikt voor TS-128A ?
« on: September 5, 2020, 14:09:30 »
Welke Logitech Media Server versie is geschikt voor de TS-128A ?
Betreft een ARMŽ Cortex-A53 quad-core CPU.
Mainset : Kingpin TVC Pre, Kingpin Tripath Amplifier, Logitech Squeezebox Touch, DIY Touch LiPo Power Supply, Metrum NOS DAC Quad, DIY Metrum Power Supply, MiniDSP DDRC-22D, DIY miniDSP Power Supply, Audio Physic Brilon 2.0, Audio Physic Luna I, Apogee Wyde Eye, Copulare Zonal Rack

Offline jvanhambelgium

Re: Welke Logitech Media Server versie geschikt voor TS-128A ?
« Reply #1 on: September 5, 2020, 17:01:23 »
ARM package zal alvast wel matchen met de CPU-architecture, maar dan moet het nog geinstalleerd krijgen op die QNAP natuurlijk.
(want LMS staat niet in de "app store" van de QNAP blijkbaar)

https://www.qnapclub.eu/en/qpkg/545





HT Zolder Topic : http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=107044.0
A multichannel audio system is intended to be a social experience,
shared among several listeners. It is not like stereo, an antisocial
experience, if it is to be heard properly. (Floyd E. Toole, Ph. D.)

Offline H B

Re: Welke Logitech Media Server versie geschikt voor TS-128A ?
« Reply #2 on: September 5, 2020, 20:44:11 »
Misschien hier even kijken, https://forums.slimdevices.com/showthread.php?108292-LogitechMediaServer-for-Qnap-x86_64-with-qts-4-2-or-higher
Voor zover ik weet ook voor ARM, de persoon achter deze versie is een nederlander in het verleden vrij veel contact met hem gehad toen ik zelf nog een Qnap had, erg behulpzame vent.

Offline Kingpin

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 8747
  • Total likes: 540
  • Gender: Male
  • Just An Ordinary Member
Re: Welke Logitech Media Server versie geschikt voor TS-128A ?
« Reply #3 on: September 5, 2020, 21:49:17 »
Bedankt.

ARM packages op de 'officiele' downloadsite staat er wel tussen.
http://downloads.slimdevices.com/LogitechMediaServer_v7.9.3/

Ik zou graag wel gebruik willen blijven maken van iPeng welke perfect werkt icm LMS, vandaar.
Mainset : Kingpin TVC Pre, Kingpin Tripath Amplifier, Logitech Squeezebox Touch, DIY Touch LiPo Power Supply, Metrum NOS DAC Quad, DIY Metrum Power Supply, MiniDSP DDRC-22D, DIY miniDSP Power Supply, Audio Physic Brilon 2.0, Audio Physic Luna I, Apogee Wyde Eye, Copulare Zonal Rack

Offline Kingpin

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 8747
  • Total likes: 540
  • Gender: Male
  • Just An Ordinary Member
Re: Welke Logitech Media Server versie geschikt voor TS-128A ?
« Reply #4 on: September 8, 2020, 09:02:53 »
2 avonden bezig geweest om QLogitechMediaServer eropte krijgen, maar een echt duidelijke handleiding en de juiste file voor mijn TS-128A (aarch64) heb ik nog niet gevonden.
Als iemand een duidelijke handleiding heeft om QLogitechMediaServer te installeren en vooral weet welke file geschikt is voor de aarch64 proc... graag  ;D
Dit uitzoekwerk kost me gewoon teveel tijd voor iets (unix) waar ik nagenoeg geen kennis van heb.
Mainset : Kingpin TVC Pre, Kingpin Tripath Amplifier, Logitech Squeezebox Touch, DIY Touch LiPo Power Supply, Metrum NOS DAC Quad, DIY Metrum Power Supply, MiniDSP DDRC-22D, DIY miniDSP Power Supply, Audio Physic Brilon 2.0, Audio Physic Luna I, Apogee Wyde Eye, Copulare Zonal Rack

Offline Ron_Z

Re: Welke Logitech Media Server versie geschikt voor TS-128A ?
« Reply #5 on: September 8, 2020, 10:08:10 »
Hallo Eric,

ik heb wat simpele screenshots gemaakt van een standaard QLMS installatie, zie bijgaand. Geen gedoe met tar/tgz bestanden zoals vroeger met SSOTS enzo. Als dat goed gaat hoef je helemaal niets meer op Linux niveau te doen. Voor zover mij bekend heb je voor de QNAP 128A het X41 qpkg package nodig uit de link van jvanhalbelgium om te uploaden naar de QNAP. Verdere supportvragen  zou je rechtstreeks kunnen vragen aan ontwikkelaar Freaksat/Digimaster op hetzij het Engelse QNAP forum (dat ligt er even uit nu lijkt het) danwel het Nederlandstalige forum https://forum.qnapclub.be/viewtopic.php?f=17&t=3562&start=110

Succes.

Offline Kingpin

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 8747
  • Total likes: 540
  • Gender: Male
  • Just An Ordinary Member
Re: Welke Logitech Media Server versie geschikt voor TS-128A ?
« Reply #6 on: September 8, 2020, 10:14:41 »
Hoi Ron,
Alvast bedankt voor je document.
Helaas werkt dit niet, dat is het probleem waar ik gisteravond ook tegenaan loop.
De link van Jan had ik al geprobeerd, ook de .qpkg X41 geupload zoals je nu beschrijft in je document, zelfde handeling aangehouden, maar bij installeren geeft deze een foutmelding na ~2sec.
Ook de andere packages werken niet (met uiteraard verschillende foutmeldingen), dat is waar ik tegenaanloop.

Ik zal anders eens contact opnemen met de ontwikkelaar die je voorsteld.
Alvast bedankt.
Mainset : Kingpin TVC Pre, Kingpin Tripath Amplifier, Logitech Squeezebox Touch, DIY Touch LiPo Power Supply, Metrum NOS DAC Quad, DIY Metrum Power Supply, MiniDSP DDRC-22D, DIY miniDSP Power Supply, Audio Physic Brilon 2.0, Audio Physic Luna I, Apogee Wyde Eye, Copulare Zonal Rack

Offline Ron_Z

Re: Welke Logitech Media Server versie geschikt voor TS-128A ?
« Reply #7 on: September 8, 2020, 10:26:58 »
Mmmm, dat is jammer. Hij heeft eerder gepost dat QLMS sinds 2.01 aarch64/arm ondersteund. De X32U versie ook al geprobeerd?

Offline Kingpin

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 8747
  • Total likes: 540
  • Gender: Male
  • Just An Ordinary Member
Re: Welke Logitech Media Server versie geschikt voor TS-128A ?
« Reply #8 on: September 8, 2020, 12:55:46 »
Mmmm, dat is jammer. Hij heeft eerder gepost dat QLMS sinds 2.01 aarch64/arm ondersteund. De X32U versie ook al geprobeerd?
Ja heb verschillende versies in z'n download tabel geprobeerd, maar helaas.
Mainset : Kingpin TVC Pre, Kingpin Tripath Amplifier, Logitech Squeezebox Touch, DIY Touch LiPo Power Supply, Metrum NOS DAC Quad, DIY Metrum Power Supply, MiniDSP DDRC-22D, DIY miniDSP Power Supply, Audio Physic Brilon 2.0, Audio Physic Luna I, Apogee Wyde Eye, Copulare Zonal Rack

Offline Ron_Z

Re: Welke Logitech Media Server versie geschikt voor TS-128A ?
« Reply #9 on: September 8, 2020, 13:32:01 »
Dan ben ik ook overvraagd, helaas.

Offline Kingpin

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 8747
  • Total likes: 540
  • Gender: Male
  • Just An Ordinary Member
Re: Welke Logitech Media Server versie geschikt voor TS-128A ?
« Reply #10 on: September 8, 2020, 14:23:29 »
Heb zojuist de 2 personen aangeschreven. Ben benieuwd.
Als het opgelost wordt zal ik de eventuele oplossing hier ook posten.
Mainset : Kingpin TVC Pre, Kingpin Tripath Amplifier, Logitech Squeezebox Touch, DIY Touch LiPo Power Supply, Metrum NOS DAC Quad, DIY Metrum Power Supply, MiniDSP DDRC-22D, DIY miniDSP Power Supply, Audio Physic Brilon 2.0, Audio Physic Luna I, Apogee Wyde Eye, Copulare Zonal Rack

Offline Ron_Z

Re: Welke Logitech Media Server versie geschikt voor TS-128A ?
« Reply #11 on: September 8, 2020, 14:52:26 »
Voor zover ik weet is hij een en dezelfde persoon  ;D Hoop dat het gefixt kan worden maar vrees wel voor wat SSH inloggen op de Qnap.

Offline Kingpin

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 8747
  • Total likes: 540
  • Gender: Male
  • Just An Ordinary Member
Re: Welke Logitech Media Server versie geschikt voor TS-128A ?
« Reply #12 on: September 8, 2020, 16:07:33 »
Haha 1 persoon, zal ie ook wel denken  :D
Inloggen via Putty is geen probleem, kan ssh in qnap zo aanzetten, maar als het maar duidelijk omschreven staat en niet lijd tot een trail en error.
Mainset : Kingpin TVC Pre, Kingpin Tripath Amplifier, Logitech Squeezebox Touch, DIY Touch LiPo Power Supply, Metrum NOS DAC Quad, DIY Metrum Power Supply, MiniDSP DDRC-22D, DIY miniDSP Power Supply, Audio Physic Brilon 2.0, Audio Physic Luna I, Apogee Wyde Eye, Copulare Zonal Rack

Offline Kingpin

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 8747
  • Total likes: 540
  • Gender: Male
  • Just An Ordinary Member
Re: Welke Logitech Media Server versie geschikt voor TS-128A ?
« Reply #13 on: September 8, 2020, 22:47:05 »
Nou ben erachter, het werkt :worship:
Weet niet waarom maar enigste verklaring die ik kan geven is dat ik nu eerst de repositories van de Qnapclub heb toegevoegd in de QPKG Store.
Daarna heb ik dezelfde TS-X41 file geupload en nu ging de install wel goed.
« Last Edit: September 8, 2020, 22:47:34 by Kingpin »
Mainset : Kingpin TVC Pre, Kingpin Tripath Amplifier, Logitech Squeezebox Touch, DIY Touch LiPo Power Supply, Metrum NOS DAC Quad, DIY Metrum Power Supply, MiniDSP DDRC-22D, DIY miniDSP Power Supply, Audio Physic Brilon 2.0, Audio Physic Luna I, Apogee Wyde Eye, Copulare Zonal Rack