Yippie

Author Topic: HOLO3D problem (setup/installatie)  (Read 25214 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline boukhyar

  • New member
  • *
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 33
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Place Personal Text Here
HOLO3D problem (setup/installatie)
« on: May 19, 2004, 14:24:23 »
Hallo,

Ik heb beginners probleem, met de Installatie van de Holographic3DII met een HD-aux en RGB H/V bord.

Zo heb ik de hardware aangesloten :

van DVD speler(coposite) naar H3DII (ingang rood)

van H3DII naar RGBHV-card en 5BNC's naar de Projector

van Rereon 9600 pro (VGA) naar Monitor

van redeon 9600 pro (DVI) naar HD-Aux Boven

Na de  software

Het beeld wat ik krijg is niet mooi van kleur; of het beeld is groen of vreemd gekleurd met paars oranje gloed erover.

Als ik VIDEOPROC opstart dan krijg ik beter beeld, zodra ik de GUI opstart is alles weer vreemd gekleurd of de monitor doet raar .

Beeld wat niet stil staat en in twee stukken verdeeld.

scrollend beeld met een levens grote zwarte balk erin

Als HOLO3D opstart vanuit desktop dan heb ik mooi beeld op Monitor maar op de projector is groen wazig .

Als HOLO3D opstart vanuit \HOLO3D_v24d       krijg ik geen beeld iets anders te zien.

Ik begin hooploos ervan te worden !

Wat doe ik verkeerd ?


Moet nog wat gedaan worden aan de projector zelf ?

Iemand die mij op weg kan helpen, graag duidelijkheid (stap voor stap ) want anders kan ik het niet volgen.


Binnenkort krijg ik Frank op bezoek voor de calibratie maar voor die tijd wil ik wel dat alles werkt.

Mvrgr
Boukhyar
???
BG1209

Offline Scarp

Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #1 on: May 19, 2004, 14:49:00 »
kan je niet beter component of svideo aansluiten ipv composiet?

Offline boukhyar

  • New member
  • *
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 33
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Place Personal Text Here
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #2 on: May 19, 2004, 17:41:26 »
Het maakt niet veel uit
BG1209

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #3 on: May 19, 2004, 18:17:39 »
Hi,
Begin eerst even met het aansluiten van component naar de H3DII.
Dan de Radeon gewoon naar je monitor en vergeet DVI even.
Van de RGBHV kaart zou je nu perfect beeld op je projector moeten hebben.

Volgens mij lus je veel te veel door.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline boukhyar

  • New member
  • *
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 33
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Place Personal Text Here
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #4 on: May 19, 2004, 22:35:59 »
Ik heb beeld maar die is min of meer groen en verspringt steeds

In welke stand moeten de jumpers staan ?

 Hoe zit het met de instellingen van de BARCO ?

Thanks,
BouKhyar
BG1209

Offline Spacebass

  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 12800
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #5 on: May 20, 2004, 00:17:03 »
Probeer deze basis settings als je middels je barco kijkt..let wel via Component uit vanaf je DVD speler en niet Composiet.
bij composiet zal de instelling wellicht anders zijn, maar Component laat pas echt de kwaliteiten zien van je nieuwe board.

Reset eerst alle settings die je hebt... (>Operations > Reset al settings)
Reset het board.(>Operations > Reset Board)
Sluit de holo software af.
Start je PC opnieuw...
Ga weer naar de holo software en stel deze settings in bij de volgende opties:

MenuOptieSetting
Setup PictureVCR Sync Mode*Off
Setup OutputOutput Color Space*VGA/RGB
Setup OutputSync Type*Regular (5BNC)
Setup OutputHD-AUX Output*RGBHV Break-out
Setup OutputAuto mode switch on NTSC/PAL*ON
Setup OutputMode for NTSC Sources*1440X960p
Setup OutputMode for PALSources*1440X1152p

Dat DVI uit om ook HD beeldmateriaal te zien (VGA kaart DVI uit naar HD-AUX DVI in) ben ik echter ook nog niet uit, aangezien ik niet de geschikte kabel in mijn bezit heb. Maar dat is iets wat ik uiteindelijk ook MOET hebben  ;)

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #6 on: May 20, 2004, 00:24:36 »
Als je groen beeld hebt kijk je inderdaad naar component uit, maar daar zoals SB aangeeft VGA/RGB van dan moet het eigenlijk al opgelost zijn.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline boukhyar

  • New member
  • *
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 33
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Place Personal Text Here
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #7 on: May 20, 2004, 12:14:53 »
Ik ga alles uitproberen

dank u

BG1209

Offline Spacebass

  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 12800
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #8 on: May 20, 2004, 20:06:57 »
laat je ook weten of het werkt  :)

Offline boukhyar

  • New member
  • *
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 33
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Place Personal Text Here
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #9 on: May 20, 2004, 22:17:00 »
Hi SB,

Ik heb geen component aansluiting op mijn DVD wel coposiet Scart en s-vhs
de laatste heb ik gebruikt en ik heb  beeld hij is niet 100 procent maar dat komt nog wel als frank langskomt.

 ???
Ik heb alle settings kunnen veranderen behalve deze twee:
Setup Output  Mode for NTSC Sources *1440X960p
Setup Output  Mode for PALSources *1440X1152p

Daar staat constant "current desktop mode"

Verder heb de volgende problemen nog :

Ik kan maar kiezen tussen twee resoluties  of 640x480 of 800x600

Ik heb geen beeld op mijn monitor (groen gestreept beeld)

Ik krijg het beeld van de projector niet voledig over het scherm
en als het scherm is vol-beeld
dan is het beeld gehakt in twee stukken waarvan de boven stukje onderaan zit.

Alvast dank voor alle hulp


Mvrgr,
Boukhyar
 
BG1209

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #10 on: May 20, 2004, 22:59:57 »
Hi,
Kopieer even de settings naar de zelfde directory als het programma en dan heb je wel resoluties.
Mail wel even het antwoord op de tour die heb ik nog niet ontvangen.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline jaco

  • HT forum donateur
  • The ultimate HT Forum elite group
  • *******
  • Trade Count: (+25)
  • Posts: 14727
  • Total likes: 148
  • Gender: Male
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #11 on: May 21, 2004, 00:13:59 »
Ik denk dat frank nu de inputfmt en de outputfmt file bedoeld. Daarin worden alle resoluties beschreven.

Jaco

Offline boukhyar

  • New member
  • *
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 33
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Place Personal Text Here
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #12 on: May 21, 2004, 01:12:51 »
Ik heb de inputfmt en de outputfmt file gecopieerd naar C:\Program Files\Immersive Inc\HOLO3D

Maar nog steeds niets verandeerd !!
BG1209

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #13 on: May 21, 2004, 01:26:33 »
Hi,
Je moet ze kopieren naar de plek van waar je de holosoftware opstart, en dat is vaak niet de Immersive Inc directory of je moet hem zelf aangemaakt hebben.

Kopieer ze naar de dir waar het HOLOPROGRAMMA staat dat je gebruikt.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline boukhyar

  • New member
  • *
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 33
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Place Personal Text Here
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #14 on: May 22, 2004, 00:25:13 »
Hi,

Het problem van resoluties is opgelost.

Alleen soms krijg ik scrollend beeld

Weet iemand welke ingang ik moet gebruiken om satelietontvanger (Topvield PVR-4000) aan te sluiten ?

veel dank voor alle hulp

Mvrgr,
Boukhyar
BG1209

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #15 on: May 22, 2004, 08:19:34 »
Als je soms scrollend beeld krijgt moet je even je bekabeling nalopen vooral de sync kabels.

De ingang van je Topfield kan of S-video zijn (als hij dat heeft) of composite op de BNC ingang van de h3DII.
Let wel even op je jumpersettings op de H3DII dan dat je hem jumpert voor composite.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline boukhyar

  • New member
  • *
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 33
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Place Personal Text Here
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #16 on: May 25, 2004, 16:13:41 »
Hi ,

Alles doet het het enige is dat het beeld soms scrolld

Het problem van scrollen is niet constant
Het lijkt soms net als of het signal naar de projector zwak wordt of zo !!!!
Soms scrolld het beeld zo snel dat de Barco de source steeds weergeft op het scherm.
Vlolgens frank kan het de bedraading zijn maar het scrollen is niet constant1!!!

Is er iemand die weet hoe dat komt    ????????????

Mvrgr,
Boukhyar
BG1209

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #17 on: May 25, 2004, 17:55:04 »
Hi,
Check je bekabeling aub, het kan wel degelijk bedrading zijn als het niet constant is.
Check zowel je DVD speler als de projector bedrading.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline boukhyar

  • New member
  • *
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 33
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Place Personal Text Here
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #18 on: May 25, 2004, 22:05:54 »
Hi frank,

Ik heb de bekabeling gechekt maar niets!!!!
Als het beeld begint te scrollen dan verschijnt op het scherm het volgende:
source 05
062.5 khz
205   hz

En als het beeld terug is verschijnt :

source 05
062.5 kHz
50   Hz

en soms ook
source 05
062.5 kHz
206 Hz
of
197 Hz

En het is bijna constant (scrolling)

Ik kom er niet uit ???????


Mvrgr,
Boukhyar
BG1209

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #19 on: May 26, 2004, 00:47:38 »
LIjkt toch echt op een sync probleem.
Probeer eens de output van de H3DII op RGBs te zetten ipv RGBHV.

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline boukhyar

  • New member
  • *
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 33
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Place Personal Text Here
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #20 on: May 26, 2004, 15:39:39 »
Hi frank,

Ik heb een VGA / 5xBNC's kabel gebruikt van  Laptop Computer direct naar de Barco
en wat blijkt het beeld scrolld ook en dan wel constant

Ik heb ook een camcorder aangesloten op SVhs en dan heb ik geen last van  scrolling beeld !!
 
Moet de oplossing niet gezocht worden in de Projector ?

Mvrgr,
BG1209

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #21 on: May 26, 2004, 15:58:29 »
Het begint er dan wel op te lijken, mail Rob eens.
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline boukhyar

  • New member
  • *
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 33
  • Total likes: 0
  • Gender: Male
  • Place Personal Text Here
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #22 on: May 27, 2004, 00:34:05 »
Hi Frank,

Ik heb Rob ge E-maild en ik hoop dat hij de oplossing weet!!!

Ik zie jou wel vrijdag voor de calibratie.

Mvrgr,
Boukhyar
BG1209

Online J.A.F._Doorhof

  • All your base are belong to us / JonDoe297
  • Owner
  • Forever Addicted
  • *
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 68186
  • Total likes: 2100
  • Gender: Male
  • Tja, je hebt van die dagen
    • J.A.F._Doorhof
Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #23 on: May 27, 2004, 07:41:11 »
Is dat dan wel te doen op dit moment ?
Ik moet wel een stabiel beeld hebben van de DVD speler ?

MvrGr.
Frank
www.hometheater.nl   /   ISF & HAA certified
Custom installer

Volledige ISF calibraties inclusief HDR en 4K.

Offline Dimi

Re: HOLO3D problem (setup/installatie)
« Reply #24 on: August 30, 2004, 22:01:09 »
Hoi,

Ik heb het zelfde probleem hier (scrollend beeld)

mijn projector is een BG1209 met HD-Aux en MP1.3.

Ik heb verschillende kabels getest : de HD-Aux en de MP1.3 geven mij een scrollend beeld. Vooraf had ik ook andere scalers op mijn projektor geconnecteerd zonder probleem. Met de output van de Radeon gaat het zonder probleem.

Heeft iemand een oplossing ervoor ?

Bedankt !