Het is misschien een domme vraag maar word het geluidskarakter, die normaal word verzorgd door in mijn geval de naim versterker niet totaal veranderd door de versterker van een anti mode apparaat?
Hoe is die vraag tot stand gekomen?
Het 'geluidskarakter', zoals jij dat noemt, wordt veroorzaakt door de gehele geluidsketen EN de luisterruimte. Het is een interactie en er zijn diverse mogelijkheden om het geluid te optimaliseren.
Het begint met een juiste opstelling van de luidsprekers. Om de ongewenste effecten van de luisterruimte te compenseren kun je bouwkundige maatregelen treffen, maar dat stuit nogal eens op praktische problemen. De meeste van ons luisteren in een huiskamer en die dient ook voor andere doeleinden.
Een andere mogelijkheid is een elektronische correcties, die in allerlei kwaliteiten en prijzen beschikbaar zijn.
Anti-Mode is ook zo'n oplossing, vooral bedoeld om de subwoofer (AM8033) of de hoofdluidsprekers (AM02DC) in het basgebied te corrigeren. Het betreft hier vooral de aanpak van staande golven in de ruimte (die het muziekbeeld behoorlijk kunnen verpesten).
Als jij in jouw ruimte geen problemen hebt met staande golven of anderszins sterk verhoogde bassen, dan heb je geen Anti-Mode nodig.
Overigens beschikt de AM20DC een uitgebreide 'geluidsregeling' om met behoud van de gecorrigeerde staande golven, het geluidskarakter aan jouw wens aan te passen.
De nieuwste
Anti-Mode X4 gaat nog een aantal stappen verder: die kan twee subwoofers naadloos (zowel op frequentie als tijd) integreren met de hoofdluidsprekers.
Op de komende X-Fi audioshow gaan we dat uitgebreid demonstreren.
ron