Yippie

Author Topic: Router vervangen  (Read 622 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline papaleo

  • Yes,Papaleo is op 17-03-2010---'Opaleo'---geworden!! En in September word ik wederom Opa!! Yes...;op14-09-2014 wederom Opa geworden!
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 7490
  • Total likes: 63
  • Gender: Male
  • HT opgelet..4K/HDR DolbyAtmos here we (come...ARE!
Router vervangen
« on: January 7, 2019, 18:56:02 »
Zomaar een NOOB vraagje...

Kan ik zomaar mijn/een router vervangen zonder dat ik tegen allerlij connectie problemen en in moeilijke situaties terecht gaat komen?
Dus in het kort...’kan ik zomaar mijn oude router afkoppelen en nieuwe aansluiten’ is het zo makkelijk of komt er meer om de hoek kijken?

Ik wil namelijk ,naar jaren van trouwe dienst mijn oude Netgear WNDR3700 - Router gaan vervangen voor een (veel) snelle(re) en meer stabielere met een groot wifi bereik exemplaar want de laatste tijd moet ik steeds vaker mijn 3700 resetten om weer wifi/verbinding te krijgen met/in mijn netwerk.


Zo ziet mijn netwerk er ongeveer uit...
Voor de  Netgear WNDR3700 - Router staat een Ziggo Connect Box modem en aan mijn netwerk hangen zo’n 25 apparaten met elk hun eigen ip (10.0.0.xx) adressen en er zijn meerdere gigabit switchen in de keten aanwezig.

En welke router zouden jullie mij aanraden?
« Last Edit: January 7, 2019, 20:06:36 by papaleo »
-4K-HDR Proj.’:Sony VPL-VW360ES ISF Cal -4K-HDR TV :Sony KD-75x9405c -Aparte Stroom groep Lapp + Kemp 8x SNS-Powerbar*v/d Hull D102III 3T HYBRID interlinks/XLR
-Pre/Amp’:Marantz AV8805+Marantz MM8077+MM7055 -ProJ.Scherm’:WS-Spalluto MultiMasking 100"
-Main Speakers/sub’:Monitor Audio Platinum PL300,PL100,PLC150*JLaudio f113v2-DolbyAtmos speakers:4x Monitor Audio CP-CT380iDC -Remote’:Neeo -NAS Synology DS1512+
-4K-HDR speler’:Oppo UHD 205(4K/HDR/DV)-4K/HDR ‘MP’: Nvidia Shield Pro ,AppleTV 4K-HDR

Offline abbcdcg

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 615
  • Total likes: 2
  • Gender: Male
Re: Router vervangen
« Reply #1 on: January 7, 2019, 19:30:55 »
Hangt er vanaf wat er in je huidige router is geconfigureerd. Als de 40 apparaten hun IP adres uit de DHCP krijgen heb je wel wat om te zetten bijvoorbeeld...

Offline papaleo

  • Yes,Papaleo is op 17-03-2010---'Opaleo'---geworden!! En in September word ik wederom Opa!! Yes...;op14-09-2014 wederom Opa geworden!
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 7490
  • Total likes: 63
  • Gender: Male
  • HT opgelet..4K/HDR DolbyAtmos here we (come...ARE!
Re: Router vervangen
« Reply #2 on: January 7, 2019, 19:37:28 »
Hangt er vanaf wat er in je huidige router is geconfigureerd. Als de 40 apparaten hun IP adres uit de DHCP krijgen heb je wel wat om te zetten bijvoorbeeld...

Ik heb aan 15 apparaten een vast ip adres toegekend in de 3700,de rest krijgt zijn ip via dhcp.
En wat bedoel je met ‘om te zetten’?

Edit;
Bij nader inzien zie ik via Fing dat ik geen 40 maar 25 apparaten aan mijn netwerk heb hangen...,er stonden namelijk veel dubbel in.
« Last Edit: January 7, 2019, 20:07:17 by papaleo »
-4K-HDR Proj.’:Sony VPL-VW360ES ISF Cal -4K-HDR TV :Sony KD-75x9405c -Aparte Stroom groep Lapp + Kemp 8x SNS-Powerbar*v/d Hull D102III 3T HYBRID interlinks/XLR
-Pre/Amp’:Marantz AV8805+Marantz MM8077+MM7055 -ProJ.Scherm’:WS-Spalluto MultiMasking 100"
-Main Speakers/sub’:Monitor Audio Platinum PL300,PL100,PLC150*JLaudio f113v2-DolbyAtmos speakers:4x Monitor Audio CP-CT380iDC -Remote’:Neeo -NAS Synology DS1512+
-4K-HDR speler’:Oppo UHD 205(4K/HDR/DV)-4K/HDR ‘MP’: Nvidia Shield Pro ,AppleTV 4K-HDR

Online WickedGame

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+7)
  • Posts: 9894
  • Total likes: 10
  • Gender: Male
  • Enjoy The Music!!
    • WickedGame Set
Re: Router vervangen
« Reply #3 on: January 7, 2019, 19:54:48 »
Het is helaas niet zomaar plug & play, en het hangt ook nog eens af welke router je gaat aanschaffen.

Netgear bijv. hanteert standaard een 192.168.x.x. range voor zijn router settings. Nu gebruik je zelf een 10.x.x.x range. Dus zal dat sowieso geconfigureerd moeten worden in de nieuwe router.


Offline papaleo

  • Yes,Papaleo is op 17-03-2010---'Opaleo'---geworden!! En in September word ik wederom Opa!! Yes...;op14-09-2014 wederom Opa geworden!
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 7490
  • Total likes: 63
  • Gender: Male
  • HT opgelet..4K/HDR DolbyAtmos here we (come...ARE!
Re: Router vervangen
« Reply #4 on: January 7, 2019, 20:01:52 »
Het is helaas niet zomaar plug & play, en het hangt ook nog eens af welke router je gaat aanschaffen.

Netgear bijv. hanteert standaard een 192.168.x.x. range voor zijn router settings. Nu gebruik je zelf een 10.x.x.x range. Dus zal dat sowieso geconfigureerd moeten worden in de nieuwe router.

Daar was ik al bang voor... :-\
Ik heb nu een Netgear...,maar hoe deze op de 10.0.0.xxx range is gekomen is mij een raadsel?!

Ik kan dus niet zomaar de ‘oude’ ip adres gegevens naar een nieuwe overzetten...?

Edit;
Bij nader inzien zie ik via Fing dat ik geen 40 masr 25 apparaten aan mijn netwerk heb hangen...,er stonden namelijk veel dubbel in.
« Last Edit: January 7, 2019, 20:05:55 by papaleo »
-4K-HDR Proj.’:Sony VPL-VW360ES ISF Cal -4K-HDR TV :Sony KD-75x9405c -Aparte Stroom groep Lapp + Kemp 8x SNS-Powerbar*v/d Hull D102III 3T HYBRID interlinks/XLR
-Pre/Amp’:Marantz AV8805+Marantz MM8077+MM7055 -ProJ.Scherm’:WS-Spalluto MultiMasking 100"
-Main Speakers/sub’:Monitor Audio Platinum PL300,PL100,PLC150*JLaudio f113v2-DolbyAtmos speakers:4x Monitor Audio CP-CT380iDC -Remote’:Neeo -NAS Synology DS1512+
-4K-HDR speler’:Oppo UHD 205(4K/HDR/DV)-4K/HDR ‘MP’: Nvidia Shield Pro ,AppleTV 4K-HDR

Offline Trabuca

Re: Router vervangen
« Reply #5 on: January 7, 2019, 20:07:20 »
Ik heb aan 15 apparaten een vast ip adres toegekend in de 3700,de rest krijgt zijn ip via dhcp.
En wat bedoel je met ‘om te zetten’?
Als je in de router een vast IP hebt toegewezen is dat in feite een IP adres via DHCP voor onbepaalde tijd ipv een lease voor bepaalde tijd. Die 15 'vaste' vervallen dus met een andere router.
Vaste IP adressen kan je daarom het beste op de 15 apparaten in stellen ipv op de router.
Home theater: Denon AVR-4520, Kef LS50 (5x), JL Audio 12W3 met Hypex DS4.0 DIY sub, Sony 55HX850, Intel Nuc i3 met Kodi.
Stereo: Oppo PM3, Oppo HA2, RPi3 Volumio.

Online WickedGame

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+7)
  • Posts: 9894
  • Total likes: 10
  • Gender: Male
  • Enjoy The Music!!
    • WickedGame Set
Re: Router vervangen
« Reply #6 on: January 7, 2019, 20:10:06 »
Daar was ik al bang voor... :-\
Ik heb nu een Netgear...,maar hoe deze op de 10.0.0.xxx range is gekomen is mij een raadsel?!

Ik kan dus niet zomaar de ‘oude’ ip adres gegevens naar een nieuwe overzetten...?

Edit;
Bij nader inzien zie ik via Fing dat ik geen 40 masr 25 apparaten aan mijn netwerk heb hangen...,er stonden namelijk veel dubbel in.

Mogelijk zijn "oudere" netgears nog 10.x.x.x range uitgevoerd. De huidige weet ik in iedergeval van dat het 192.168.x.x is (heb zelf een Netgear).

Ansich is het nog geen issue, je kan de DHCP op de nieuwe router aanzetten met een 10.0.0.x range en subnet 255.255.255.0. Dan zou dat deel wel moeten werken. De vaste IP's heb je die in de apparaten opgegeven? Dan heb je kans dat ze die ook opvragen aan de nieuwe router. Uit ervaring met metname apple apparatuur op vaste IP's is dat het soms conflicteert, omdat de router al het IP heeft vergeven via de DHCP. Maar dat is puur trail&error.

Offline papaleo

  • Yes,Papaleo is op 17-03-2010---'Opaleo'---geworden!! En in September word ik wederom Opa!! Yes...;op14-09-2014 wederom Opa geworden!
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 7490
  • Total likes: 63
  • Gender: Male
  • HT opgelet..4K/HDR DolbyAtmos here we (come...ARE!
Re: Router vervangen
« Reply #7 on: January 7, 2019, 20:10:19 »
Als je in de router een vast IP hebt toegewezen is dat in feite een IP adres via DHCP voor onbepaalde tijd ipv een lease voor bepaalde tijd. Die 15 'vaste' vervallen dus met een andere router.
Vaste IP adressen kan je daarom het beste op de 15 apparaten in stellen ipv op de router.

Ahaa,oke
Maar ziet een nieuwe router deze dan ook gelijk...?
-4K-HDR Proj.’:Sony VPL-VW360ES ISF Cal -4K-HDR TV :Sony KD-75x9405c -Aparte Stroom groep Lapp + Kemp 8x SNS-Powerbar*v/d Hull D102III 3T HYBRID interlinks/XLR
-Pre/Amp’:Marantz AV8805+Marantz MM8077+MM7055 -ProJ.Scherm’:WS-Spalluto MultiMasking 100"
-Main Speakers/sub’:Monitor Audio Platinum PL300,PL100,PLC150*JLaudio f113v2-DolbyAtmos speakers:4x Monitor Audio CP-CT380iDC -Remote’:Neeo -NAS Synology DS1512+
-4K-HDR speler’:Oppo UHD 205(4K/HDR/DV)-4K/HDR ‘MP’: Nvidia Shield Pro ,AppleTV 4K-HDR

Offline Trabuca

Re: Router vervangen
« Reply #8 on: January 7, 2019, 20:14:05 »
Dat gaat helaas niet perse goed, zoals WickedGame hierboven ook zegt. Als je de DHCP range in hetzelfde bereik hebt dan lijkt me de kans het grootst. Edit: kans groot dat er een conflict optreedt.
« Last Edit: January 7, 2019, 20:16:24 by Trabuca »
Home theater: Denon AVR-4520, Kef LS50 (5x), JL Audio 12W3 met Hypex DS4.0 DIY sub, Sony 55HX850, Intel Nuc i3 met Kodi.
Stereo: Oppo PM3, Oppo HA2, RPi3 Volumio.

Offline abbcdcg

  • HT forum donateur
  • senior member
  • *******
  • Trade Count: (+2)
  • Posts: 615
  • Total likes: 2
  • Gender: Male
Re: Router vervangen
« Reply #9 on: January 7, 2019, 21:49:52 »
Ik heb aan 15 apparaten een vast ip adres toegekend in de 3700,de rest krijgt zijn ip via dhcp.
En wat bedoel je met ‘om te zetten’?

Edit;
Bij nader inzien zie ik via Fing dat ik geen 40 maar 25 apparaten aan mijn netwerk heb hangen...,er stonden namelijk veel dubbel in.

Wat hierboven door Wicked en Trabuca is verteld dus. Maar als je de MAC adressen van de apparaten verzameld (vooraf of in de nieuwe router) en een avondje er voor gaat zitten zie ik het probleem niet. Je zou anders nooit aan een nieuwe router kunnen beginnen...?

Offline Raymond187

  • The ultimate HT Forum elite group
  • ********
  • Trade Count: (+8)
  • Posts: 10300
  • Total likes: 18
  • Gender: Male
  • Films moet je niet kijken maar beleven.
Re: Router vervangen
« Reply #10 on: January 7, 2019, 22:13:16 »
Is zo gebeurd joh.

Gewoon je nieuwe router de IP range geven die je oude router ook gebruikte.

bv. mijn oude router had een IP 10.0.0.1 en de nieuwe 192.168.1.1.

De nieuwe router ingesteld dat hij ook 10.0.0.1 had en dan aanzetten. Kijk je bij uitgegeven IP adressen. Dan zie je de apparaten weer staan in de lijst en dan zie je ook IP van welk apparaat is. Deze reserveer je dan, gaat meestal door te selecteren en dan op de knop reserveer.

Ik was met de nieuwe router een half uurtje bezig, en alles werkte alsof er nooit iets aangepast was.

PS. ik lees groter bereik, staar je daar niet blind op, want je omgeving bepaald meer het bereik dan je router. En 5,7 of 30 antenne's erop gaat je bereik niet verbeteren als de omgeving van alles tegenhoudt.

Ons huis is extra geïsoleerd en het signaal van de router haalt maar net de verdieping erboven.Wil je overal goed bereik dan wordt het APs plaatsen.

Offline denoontje

  • Linnoontje Akurate Wilson benesch Square 5 stereo power, Arcamoontje Wilson benesch Square / Velodyne 7.2.4 dirac atmospower
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+10)
  • Posts: 9066
  • Total likes: 50
  • Gender: Male
  • denoontje + primoontje -> linnoontje + arcamoontje
Router vervangen
« Reply #11 on: January 7, 2019, 23:56:53 »
Mijn huidige ziggo modem router heeft een groter bereik dan mijn netgear 3700.
Die heb ik er toen dus tussenuit gehaald.

Had (ligt nog ergens  op zolder hier ) een netgear extender . Mag je voor heel zacht prijsje evt hebben




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Offline papaleo

  • Yes,Papaleo is op 17-03-2010---'Opaleo'---geworden!! En in September word ik wederom Opa!! Yes...;op14-09-2014 wederom Opa geworden!
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 7490
  • Total likes: 63
  • Gender: Male
  • HT opgelet..4K/HDR DolbyAtmos here we (come...ARE!
Re: Router vervangen
« Reply #12 on: January 16, 2019, 17:30:49 »
Vanmiddag de stoute schoenen aangetrokken en heb mezelf een nieuwe Netgear Nighthawk X6s R8000P aangekocht en aangesloten.

Het enige apparaat wat nu nog dwars lig is de Homewizard ik krijg/kreeg deze met geen mogelijkheid aan de wifi,ook niets te vinden op www...naar een uur of wat was ik het zat en heb de support van Homewizard gebeld en daar was het bekend dat dit soms wel eens voor kwam,oplossing was opzich eenvoudig met een speciaal tooltje van de HW via de pc was dit uiteindelijk ook zo gepiept.




« Last Edit: January 27, 2019, 13:59:12 by papaleo »
-4K-HDR Proj.’:Sony VPL-VW360ES ISF Cal -4K-HDR TV :Sony KD-75x9405c -Aparte Stroom groep Lapp + Kemp 8x SNS-Powerbar*v/d Hull D102III 3T HYBRID interlinks/XLR
-Pre/Amp’:Marantz AV8805+Marantz MM8077+MM7055 -ProJ.Scherm’:WS-Spalluto MultiMasking 100"
-Main Speakers/sub’:Monitor Audio Platinum PL300,PL100,PLC150*JLaudio f113v2-DolbyAtmos speakers:4x Monitor Audio CP-CT380iDC -Remote’:Neeo -NAS Synology DS1512+
-4K-HDR speler’:Oppo UHD 205(4K/HDR/DV)-4K/HDR ‘MP’: Nvidia Shield Pro ,AppleTV 4K-HDR

Offline papaleo

  • Yes,Papaleo is op 17-03-2010---'Opaleo'---geworden!! En in September word ik wederom Opa!! Yes...;op14-09-2014 wederom Opa geworden!
  • HT forum donateur
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+12)
  • Posts: 7490
  • Total likes: 63
  • Gender: Male
  • HT opgelet..4K/HDR DolbyAtmos here we (come...ARE!
Re: Router vervangen
« Reply #13 on: January 27, 2019, 13:59:49 »
Nee deze router was geen plug&play...Elke keer als je denk ‘Pfff,zo nu draaid het’ flikkerd de router òf mijn nieuwe Synology ds218+ er uit >> niet meer benader baar ,òf geen verbinding meer met mijn Dreambox dan blijft het beeld om de minuut of wat ,stil staan(freeze) en zo kan ik nog wel ff doorgaan.
Maar ook het wifi signaal is niet stabiel...wanneer ik mijn iPad Pro/iphone of op het 24ghz of 5GHz band aanmeld dan na verloop van tijd (5 a 10 min) stopt het wifi signaal met zenden en dan zoekt mijn ipad/iphone naar een wllekeurig ander signaal van bv mijn Ziggo connectbox omdat het complete wifi-signaal van de x6s niet meer uitzend.

Ben dik 10 dagen aan het stoeien geweest en vond het nu welletjes...5 dagen geleden ging die retour!

Edit
Heb deze omgeruild voor de TP-Link Archer C5400X
https://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=113742.msg3209801#msg3209801
« Last Edit: January 27, 2019, 14:14:06 by papaleo »
-4K-HDR Proj.’:Sony VPL-VW360ES ISF Cal -4K-HDR TV :Sony KD-75x9405c -Aparte Stroom groep Lapp + Kemp 8x SNS-Powerbar*v/d Hull D102III 3T HYBRID interlinks/XLR
-Pre/Amp’:Marantz AV8805+Marantz MM8077+MM7055 -ProJ.Scherm’:WS-Spalluto MultiMasking 100"
-Main Speakers/sub’:Monitor Audio Platinum PL300,PL100,PLC150*JLaudio f113v2-DolbyAtmos speakers:4x Monitor Audio CP-CT380iDC -Remote’:Neeo -NAS Synology DS1512+
-4K-HDR speler’:Oppo UHD 205(4K/HDR/DV)-4K/HDR ‘MP’: Nvidia Shield Pro ,AppleTV 4K-HDR