2

Author Topic: plate-amp met mogelijkheid tot automatisch in en uitschakelen?  (Read 2826 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PaulSQ

In plaats van een soundbar heb ik een Denon Heos AVR gekocht, leuk ding en mooi geďntegreerd qua bediening via HDMI.

Daarom moet er een subwoofer bij die ook automatisch aan en uit schakelt (ITT de Hypex DS2). De woofer is een Seas L26ROY en die wil ik wel hergebruiken (fijn ding!) maar de plate-amp moet een exemplaar worden die automatisch aan en uit gaat. Het vermogen van de hypex voldoet gewoon. 

Kent iemand mogelijkheden die hier in NL / DE te koop zijn? T moet wel een beetje budget vriendelijk blijven trouwens....

BVD!

ps. deel 2 wordt een leuke breedbander voor de speakers die aan de muur of in t meubel verwerkt worden...
Arcam AVR 390 KEF R700 / R300  ICEpower 1200AS2  BK 400XXLS

Offline MichelDW

  • HT & stereo sets - Custom designed docking- en bass speakers
  • HT forum sponsor
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+18)
  • Posts: 6711
  • Total likes: 785
  • Gender: Male
  • Home to A*Brand NewBox
    • Hifi & Home Cinema since 1999
Re: plate-amp met mogelijkheid tot automatisch in en uitschakelen?
« Reply #1 on: November 22, 2018, 00:06:24 »
Monacor Stage Line SAM200D of 300D hebben auto on.
CinéHome Whatsapp +32(0)495475580
Specialist in "high mid end" hifi aan "real world" prijzen :-) & Home to A*Brand NewBox speakers & subs
Officieel dealer van oa. Arcam, Acurus, Benchmark, Denon, Marantz, M&K Sound, Dali, Monitor Audio, Mission, Wharfedale, Elipson, SVS, JL-audio, Q-Acoustics, Atoll Electronique, Pro-Ject, Acoustic Signature, EAT Audio, Earthquake subs & more, Atlas Cable, Supra, QED.
Ook amps en drivers voor zelfbouw.

Offline Ralf67

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+8)
  • Posts: 4275
  • Total likes: 511
  • Gender: Male
  • I love the HTforum
Re: plate-amp met mogelijkheid tot automatisch in en uitschakelen?
« Reply #2 on: November 22, 2018, 07:48:29 »
Ga 2 subjes bouwen met de Sam 300d , en ben benieuwd naar de mogelijkheden.

Voor €150 een mooie plate amp.

Schat de Hypex alleen iets hoger in wat betrouwbaarheid betreft.


Is het de zwarte kast met Seas en Hypex ?

Heb ik ook nog gehad, fijn subje.
« Last Edit: November 22, 2018, 07:49:33 by Ralf67 »
Musical Fidelity Xpre, Xpsu, X10d, XA200,X-Plora, X-can met Impulse Big Black Magic en Scanspeak 23W/Hypex ds4.0 subwoofer

Offline theshadow

Re: plate-amp met mogelijkheid tot automatisch in en uitschakelen?
« Reply #3 on: November 22, 2018, 22:01:06 »
Ik heb ooit ‘s geinformeerd bij hypex waarom de ds serie geen standby functie hebben. Zij gaven aan dat ie bij geen signaal zo goed als geen stroom verbruikt - lees net zo veel als standby.

Offline PaulSQ

Re: plate-amp met mogelijkheid tot automatisch in en uitschakelen?
« Reply #4 on: November 22, 2018, 23:58:26 »
Thanks betreft de monacor!

Nu staat de hypex dus altijd aan, gaat ook gewoon goed, geeft te denken dat het verbruik gelijk is aan de stand-by stand van een alternatief....
Arcam AVR 390 KEF R700 / R300  ICEpower 1200AS2  BK 400XXLS

Offline Ralf67

  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+8)
  • Posts: 4275
  • Total likes: 511
  • Gender: Male
  • I love the HTforum
Re: plate-amp met mogelijkheid tot automatisch in en uitschakelen?
« Reply #5 on: November 24, 2018, 09:56:45 »
Ik zou gewoon de Hypex ds2.0 behouden.
Musical Fidelity Xpre, Xpsu, X10d, XA200,X-Plora, X-can met Impulse Big Black Magic en Scanspeak 23W/Hypex ds4.0 subwoofer

Offline MichelDW

  • HT & stereo sets - Custom designed docking- en bass speakers
  • HT forum sponsor
  • Highly esteemed member group
  • *******
  • Trade Count: (+18)
  • Posts: 6711
  • Total likes: 785
  • Gender: Male
  • Home to A*Brand NewBox
    • Hifi & Home Cinema since 1999
Re: plate-amp met mogelijkheid tot automatisch in en uitschakelen?
« Reply #6 on: November 24, 2018, 12:54:21 »
Ik zou gewoon de Hypex ds2.0 behouden.
+1
In SQ zou je er niet op vooruitgaan.
CinéHome Whatsapp +32(0)495475580
Specialist in "high mid end" hifi aan "real world" prijzen :-) & Home to A*Brand NewBox speakers & subs
Officieel dealer van oa. Arcam, Acurus, Benchmark, Denon, Marantz, M&K Sound, Dali, Monitor Audio, Mission, Wharfedale, Elipson, SVS, JL-audio, Q-Acoustics, Atoll Electronique, Pro-Ject, Acoustic Signature, EAT Audio, Earthquake subs & more, Atlas Cable, Supra, QED.
Ook amps en drivers voor zelfbouw.

Offline PaulSQ

Re: plate-amp met mogelijkheid tot automatisch in en uitschakelen?
« Reply #7 on: November 28, 2018, 00:00:15 »
En das dus ook het plan geworden :-)

Ergens staat het me niet aan dat de plate-amp continue aan staat, maar als zich dat niet uit in daadwerkelijk meer stroomverbruik is het ook niet zo relevant.
Arcam AVR 390 KEF R700 / R300  ICEpower 1200AS2  BK 400XXLS

Offline Lambert

  • Junior member
  • **
  • Trade Count: (0)
  • Posts: 55
  • Total likes: 0
  • I love the HTforum
Re: plate-amp met mogelijkheid tot automatisch in en uitschakelen?
« Reply #8 on: January 6, 2019, 15:30:40 »
Je zou je Denon ook kunnen gebruiken voor het in/uitschakelen van allerhande bijkomende apparatuur met zo'n master/slave stekkerdoos. Denon is dan de master.

Ik heb zelf zoiets in gebruik:
https://www.gamma.nl/assortiment/brennenstuhl-stekkerdoos-8-voudig-3-meter-snoer/p/B468999

Deze schakelt o.a. de plate amp (miniDsp) van mijn sub. De schakelaar die op de plate-amp zit doet ook niets anders dan de netstroom onderbreken, dus zo'n stekkerdoos komt op hetzelfde neer. Werkt prima! Vroeger zag je ze vooral bij computers om de printer, scanner, speakers, etc uit te schakelen als je de computer uitzette. Tegenwoordig is dat allemaal draagbaar en draadloos...